Zaman: Pzt Mar 16, 2026 9:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Arap Uşağı / Rifat SERDAROĞLU

Arap Uşağı

“Arap uşağı”, “Laz Uşağı”, “Çerkez Uşağı” gibi benzetmeler ülkemizde, özellikle de Rize’de çokça kullanılır. Bu benzetmeler kesinlikle hakaret anlamında kullanılmaz. O yörelerin delikanlılarını tanıtmak için söylenir…

Fakat “Millî Görüş” adlı Siyasal İslamcı hareket devlet yönetimine ve siyaset hayatımıza sokulduktan sonra, Arap Krallarına gönüllü uşaklık eden tipleri gördük.

Siyasal İslam, Türk Devletine ilk kez 1974 yılında Ecevit-Erbakan Koalisyon Hükümeti ile girdi. Dönemin İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk “Kadın eli sıkmayan” 300 Kaymakam’ı devlete yerleştirdi.

Bir ...
Read more : Arap Uşağı / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 912 | Yanıtlar : 0

İki farklı Osmanlı iki farklı Türkiye / Levent BULUT

Gerçekte iki farklı Osmanlı vardı.Halifeliğe kadar olan Osmanlı, nam-ı diğer Türk İmparatorluğu ile Halifelikten sonra Araplaşan İmparatorluk...
Ve Araplaştıkça daha çok batan koca İmparatorluğumuz... Aslında Türkler için her şey güzel gidiyordu ta ki halifelik sevdasına düşülene kadar...
O günkü şartlarda halifeliği olmazsa olmaz gören Yavuz Sultan Selim ile akıl hocası İdris-i Bitlisî ve diğerleri Memlüklülerin elinden Abbasî halifeliğini almak için Mercidabık ve Ridaniye savaşlarını tertip ederler....Bu savaşların sonunda, kılıç zoruyla artık halifelik Türklerindir.
Ama çok ...
Read more : İki farklı Osmanlı iki farklı Türkiye / Levent BULUT | Görüntüleme : 899 | Yanıtlar : 0

Mavi Vatan da Tehlikede! / Türker ERTÜRK

Mavi Vatan da Tehlikede!

Artık dünyadaki hammadde kaynaklarının çoğu denizlerde ve kutup bölgelerinde. Çünkü; petrol ve doğal gaz dâhil karasal hammadde kaynakları azalıyor ve bazıları tükenme noktasına doğru yaklaşıyor. Geçmişte mümkün değilken, bugünkü teknolojik gelişmeler denizlerdeki hammadde kaynaklarının neredeyse tümüne ulaşmayı mümkün kıldı. Bu yüzden, tüm ülkeler denizlerden daha fazla pay alabilmenin peşinde! Devletler için geniş deniz alanlarına sahip olmak, zenginliğe ulaşmak anlamına geliyor.

Ayrıca; küresel ısınma ile birlikte özellikle Kuzey Kutup Bölgesindeki buzulların ermesi, ...
Read more : Mavi Vatan da Tehlikede! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 903 | Yanıtlar : 0

Türk düşmanı Yunan aile fotoğrafına girdi!.. / Ahmet TAKAN

Türk düşmanı Yunan aile fotoğrafına girdi!..

Manasını yitiren bir soru ama yine de soralım;

Bu da mı olacaktı?..

Tarih, 26 Ekim 2018... Yer, Kocaeli-Kartepe (Türk toprakları)...

Kocaeli ilimizin Kartepe ilçesinde zirve düzenledi. "Göç, Mültecilik ve İnsanlık" konulu... Zirveye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Zirvenin bir de onur konuğu vardı!.. Yunan Göç Politikaları Bakanı Dimitris Vitsas ... "Bizim" Bakanlar, zirvede Yunan Bakan'a hediyeler verdi. Bir de güzel aile fotoğrafı çektirdiler!.. Zirve ...
Read more : Türk düşmanı Yunan aile fotoğrafına girdi!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 986 | Yanıtlar : 0

Baba anlatıyor: O an oğlum gibi ben de dondum / Saygı ÖZTÜRK

Baba anlatıyor: O an oğlum gibi ben de dondum

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinin 2 bin 400 rakımlı bölgesinde iki tim yani toplam 24 asker bulunuyordu. Teröristlerin geçiş yolunu kapatmışlardı. Bu timlerden birisinde Mersinli uzman çavuşlar Asım Türkel ile Ferruh Dikmen de görevliydi. Hava koşulları nedeniyle helikopterle ulaşılamadığı öne sürüldü, bu yüzden timi yaya giden ekiplerin kurtardığı açıklandı.

Asım Türkel'in babası, oğlunun şehit olduğunu ve nerede toprağa verileceğini mezarlıklar müdürlüğünde görevli bir personelin telefonuyla öğrendi. Vah ki ...
Read more : Baba anlatıyor: O an oğlum gibi ben de dondum / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 921 | Yanıtlar : 0

Camilerde toplanan paralar nereye gidiyor? / Batuhan ÇOLAK

Camilerde toplanan paralar nereye gidiyor?

Yaklaşık 1 ay önceydi... Cuma namazını eda etmek için her zaman olduğu gibi Bahçelievler'deki İmam-ı Azam Camisi'ne gittim.

İçeri girerken kapı önünde biriken ayakkabılar dikkatimi çekti. Çoğu kullanılmaz ve kötü durumdaydı. Tam caminin girişine konulduğu için kötü bir görüntü ve koku oluşturuyordu.

Kapıdan bir poşet alıp, ayakkabılarımı içine koydum ve caminin iç kısmındaki ayakkabılığa bıraktım.

Çıktığımda ayakkabılar yoktu.

İnsan, çalınma ihtimalini konduramıyor. "Herhalde yanlış aldılar, birazdan getirirler" diye oralarda oyalanıyorum. ...
Read more : Camilerde toplanan paralar nereye gidiyor? / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 2150 | Yanıtlar : 0

Canım sıkılıyor / Levent BULUT

Düşünemeyen sorgulamayan, araştırmayan tek tip toplum istenirken...
İşçi, çiftçi, memur, esnaf çökmüş, gelecek kaygısı taşırken...
Yeni bir zengin sınıf bolluk içinde yaşarken...
Türkiye'nin bankaları, kurumları, öz kaynakları, yabancılara bir bir satılmışken...
"Ne mutlu Türk'üm" demek; "Sen öyle dersen diğeri de ne mutlu Kürd'üm der." ifadeleriyle eleştiriliyorken...
Doğru ol, çalışkan ol, küçüklerini sev, büyüklerini say diyen Andımız tartışılıyorken...
Sosyal devlet ilkesi, sadaka devleti anlayışına çevrilmişken…
Biatsa biat, itaatsa itaat, diyenler varken...
Dağa, taşa, hurmaya, ağaca, ...
Read more : Canım sıkılıyor / Levent BULUT | Görüntüleme : 648 | Yanıtlar : 0

Saray Dumlupınar'ı bilir mi? / Işık KANSU

Saray Dumlupınar'ı bilir mi?

CHP’li Yenimalhale Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Dumlupınar Belediyesi’nin MHP’li olmasına bakmadı. Kendi ifadesiyle, “Bu toprakların hakkını teslime geldi” ve Dumlupınar’da, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi ve Dumlupınar Sosyal Tesisleri’nin yapılmasına önayak oldu.

Çünkü söz konusu olan vatan için Dumlupınar bozkırını çiçekleyen şehitlerimizdi. Öyleyse, gerisi ayrıntıydı.

Kuvayi Milliye’ci bir aileden gelen Fethi Yaşar, şehitlerin anısına bir güzel iş yaptı, gerçekleştirdiği tesisi onların aziz ruhlarına armağan etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da ...
Read more : Saray Dumlupınar'ı bilir mi? / Işık KANSU | Görüntüleme : 948 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet, Bilal Erdoğan'ın babasının malı değildir / Barış TERKOĞLU

Cumhuriyet, Bilal Erdoğan'ın babasının malı değildir

“İlk kez Erdoğan Ailesi’ne gösterilen bir tepkiye dudağımı ısırarak sustum, çünkü adam haklıydı.”

Cumhurbaşkanı’nı seven birinin ağzından duydum bunları. Metrodaydı, ekranda Bilal Erdoğan belirince genç bir yolcu tepki göstermişti. “İki üniversite bitirdim hâlâ iş arıyorum” dedikten sonra ekrandaki Bilal Erdoğan’a söylenmişti.

Kaçırmışım, yeni fark ettim.

Bilal Erdoğan, Aile Bakanlığı’na bağlı Darülaceze’de idare meclisi üyesiymiş. II. Abdülhamit’in torunu Abdülhamit Osmanoğlu da aynı mecliste göreve başlamış. Muhtaçlar için kurulan kurumu yönetiyorlarmış. ...
Read more : Cumhuriyet, Bilal Erdoğan'ın babasının malı değildir / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1714 | Yanıtlar : 1

Devlette paralel bayram kutlaması / Levent BULUT

YIL 2011: Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 23 Nisan'da Anıtkabir'de düzenlenen törenlere katılmadı. 29 Ekim'de ise dönemin Başbakanı Erdoğan, bir genelge yayımlayarak Van Depremi dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun iptal edilmesini istedi ve kutlamalar yapılmadı. Ancak aynı gün, Gül ve Erdoğan, Zafer Çağlayan'ın oğlunun nikâh törenine katıldılar. Yine o yıl AKP'li bir milletvekili TBMM çatısı altında, "Yunanlıların Türklerle savaşı yok. Bütün şehitlikler temsili" dedi.

YIL 2012: 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor ...
Read more : Devlette paralel bayram kutlaması / Levent BULUT | Görüntüleme : 684 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x