Zaman: Pzt Tem 07, 2025 17:14

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Dağlıca Saldırısının Kodları

Terörist PKK’nın Dağlıca saldırısı askeri yönden iyi incelenirse, bu saldırının ne gibi siyasal sonuçlar doğuracağını tahmin edebiliriz:

PKK’nın 200-250 kişilik bir grupla saldırısı 1995’den beri yani 12 yıldır yoktu.

Bunun nedenlerini şöyle özetleyebiliriz:

Gayri nizami harpte böyle kalabalık grupla saldırı pek olmaz.

Bu tür saldırılarda can kaybınız fazla olabilir, takibiniz kolaylaşır vs.

Ayrıca Genelkurmay açıklamasını baktığımızda da, çatışmada 34 ve sonraki takip günlerinde de aynı gruptan 18 PKK’lı öldürülmüştür.

Saldıran PKK’nın ...
Read more : Dağlıca Saldırısının Kodları | Görüntüleme : 1148 | Yanıtlar : 0

Sana ne oldu Türkiyem?

Sen böyle değildin, ne oldu sana?
Sen haini tükürürdün bağrından, ses etmez oldun.
Sana bir haller olmuş.
Ne olmuş sana Türkiyem?
Senin askerin, başına çuval geçirtmezdi...
Senin askerin, iki kurşuna kendini teslim etmezdi.
Sana bir haller olmuş...
Yoksa sen halen aynısın da bana mı bir haller oldu?
Türk askeri dendi mi, yedi düvel titremez miydi Türkiyem?
Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
Üniforması şeref ve kimlik verirdi üzerine giyene ordumun.
Şimdi, bölücü televizyonlarında adına Türk askeri ...
Read more : Sana ne oldu Türkiyem? | Görüntüleme : 995 | Yanıtlar : 2

Kürtlerle dans

Demokratik Toplum (terör) Partisi (DTP) Ankara"da yaptığı 2. Olağanüstü Kongresi"nde yeni yöneticilerini seçti. DTP ülkedeki “milliyetçi realite”ye karşın programına “özerklik” kavramını da yerleştirdi.
Kürtleri mutlu edecek formül için komşu ülke Bulgaristan"ı seçti:

-Bulgaristan"da Türk halkının hakları verildi sorun çözüldü!

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki kıyaslamayı 1988"de ilk kez Aziz Nesin yapmıştı. Üstat sonradan yargılandığı kitabının adı da şöyleydi:

“Bulgaristan"da Türkler, Türkiye"de Kürtler!”

Bulgaristan Türklerinin “kimlik mücadelesi” Güneydoğu"ya nasıl yansıdığı bana Mehdi Zana, 1989"da cezaevinden çıktığı gün ...
Read more : Kürtlerle dans | Görüntüleme : 931 | Yanıtlar : 0

Biz Asker'in Ölü Olanını Severiz!..

Nasıl olduğunun da bir önemi yok...Niçin olduğunun da...

Öyle bir damardır ki, faşizm... Kabardığı zaman, ölüyü diriye tercih ettirir...

Cenaze başında, timsah gözyaşları dökmenin medyatikliği...

Esir alınıp, bırakılmış askerlerin evlerine canlı dönmelerinin sevincini yaşatmaz...

Açık açık askeriyeye de, siyasilere de teklif ediyorum...

Yüksekden uçan ŞAHİN'ler mutlu olsun diye... Alçaktan sürünen PERİnçek'ler mesut olsun diye, iki ay eğitim verip dağlara sürdüğünüz gencecik çocuklarımıza, hani casusların yakalanma anlarında imha olmaları için 'filmlerde' taktıkları zehirli ...
Read more : Biz Asker'in Ölü Olanını Severiz!.. | Görüntüleme : 3845 | Yanıtlar : 39

Ameriye Katliamı’nı Unutmadık

Önce kendi ayıplarını örtsünler!..Gerçi bunu çok iyi şekilde başardılar; çirkinliklerle, yalanlarla, kaba kuvvetle örttüler. Yaptıkları katliamın üstünü örttüler! Gün ağarırken, göz göre göre… Kadın, çocuk, 2 bin 500 kişiyi diri diri yaktılar! Hem de o kadar acımasızlardı ki, dünyayı bir apartman, kendilerini de en üst katta oturan ev sahibi olarak görüp, kiracıları saydıkları devletlere yaptıkları haksızlıkları geçtik, katliamlar yapıp bir de ‘ihanet karargahı imha edilmiştir’ anonsuyla yapılan caniliğe alkış aradılar!

Kimden bahsettiğimi ...
Read more : Ameriye Katliamı’nı Unutmadık | Görüntüleme : 972 | Yanıtlar : 0

Yüzde 47 sonrası kaç Şehit daha ?

Son günlerdeki terör olayları üzerine yazı yazmak için kalemi aldığımda yazamıyorum. Yazamıyorum çünkü içim sızlıyor.
Daha 2 gün önce 12 tane gülfidanı şehit yolladık. Aslında rakam yazmak istemiyorum çünkü rakamlar önemsiz. Bu kanlı terör örgütü PKK'nın, Barzani'nin, Talabani'nin, peşmergelerin hepsini toplasanız bir tane şehidimin saçının bir tek teline değişmem. Bu sebeple rakamlar üzerinden yazmayacağım.

Zaten içimden yazmak da gelmiyor.

Çünkü yazdıkça "sebep olanlara" kinimi dökmek istiyorum.

Çünkü yazdıkça bebek katiline sayın diyen Başbakan ...
Read more : Yüzde 47 sonrası kaç Şehit daha ? | Görüntüleme : 990 | Yanıtlar : 0

“PKK’lı teröristlerden ikisi Amerikalı çıktı”

21 Ekim"de Hakkari"deki birliğimize yapılan saldırıda asıl gizlenen gerçek, saldırı anında yaşananları Talat Atilla yazmış.

Okuyunca kanım dondu:

“Türk askeri PKK"nın saldırısına gafil avlanmasına rağmen şiddetli bir direniş gösterdi. Saldırı, 3 cepheden yapıldı. Birliğe ait 8 Türk askerinin nasıl esir alındığı halen bilinmiyor ama Türk askeri de 2 PKK"lıyı esir aldı.

İşte bu aşamada büyük bir sürpriz yaşandı.

Peşmerge kıyafetli 2 saldırganın Amerikalı olduğu ortaya çıktı.

Yakalanan 2 teröristin Amerikan askeri mi, yoksa Amerikalı ...
Read more : “PKK’lı teröristlerden ikisi Amerikalı çıktı” | Görüntüleme : 1067 | Yanıtlar : 1

Kız evlat... | Yılmaz Özdil

Kız evlat...

DÜN... Amerikalı savaş pilotlarının ne kadar kahraman olduklarını dünyaya göstermek için "Top Gun" diye film çevirdiklerini... Top Gun denilince, aklımıza hemen Tom Cruise'un geldiğini...

Bu filmin, Oscar ödülü de alan "take my breath away" isimli şarkısını, hemen hepimizin bildiğini... Ama, elálemin Top Gun'larını alkışlarken, maalesef, kendi Top Gun'larımızdan haberimizin bile olmadığını anlatmaya gayret etmiştim. ...... ( :arrow: Take my breath away... | Yılmaz Özdil)

Ve, ...
Read more : Kız evlat... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 1

Tarihi zirve... | Yılmaz Özdil

Tarihi zirve...

BEYAZ Saray'daki kritik görüşme, tahmin edilenden uzun sürdü... Başbakan Erdoğan, Oval Ofis'te, Başkan Bush ile birlikte gazetecilerin önüne çıktı.

Ve, "tarihi zirve"yi şöyle özetledi...

*

"Stratejik ortaklığımızın gelişerek devam etmesi hususunda aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Ortak bir mücadele platformu oluşturarak, terörle mücadeleyi sürdüreceğimizi teyit ettik. PKK'nın terör örgütü olduğunu, bir kez daha Başkan Bush'un ağzından duymak, bizi çok memnun etti. Çözümde kararlıyız. Irak'ın terörizm yatağı olarak kullanılmasına son vereceğiz."

*

Böyle dedi.

*

Ama, ...
Read more : Tarihi zirve... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 973 | Yanıtlar : 1

Bir Teo Stratejik model Ilımlı İslam Ve Türkiye

11 Eylül’den beri, ABD, dünyanın her yerinde Ilımlı İslami demokrasileri istiyor. İşte, sadece iki tane var. Türkiye ve Malezya. Türkler çok dramatik seçim yaptı. Barış içinde ve dürüst seçimler oldu. Ilımlı bir Müslüman parti, meşruiyetlerini Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’ten alan ünlü milliyetçi partileri mağlup etti. Bu Ilımlı Müslüman parti İsrail ile de iyi ilişkiler içinde ve AB’ye üyelik istiyor. Ben de bunu kuvvetle destekliyorum. Ama bazı meseleleri var. R. Holbrooke

II. Dünya Savaşı’nın ...
Read more : Bir Teo Stratejik model Ilımlı İslam Ve Türkiye | Görüntüleme : 1755 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x