Zaman: Pzt Tem 07, 2025 17:34

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Nasıl bu hale geldik?

Sayın okurlarım bugünkü, yazımın başlığını ve konusunu yazarlarımızdan Abdullah Özdoğan kardeşimizin beş gün önceki makalesinden aldım. Toplumumuzun içine düştüğü, bize yakışmayan, tutum ve davranışlarından örnekler vererek nasıl bu hale geldiğimizi soruyor. İnsanlarımız böylesine gamsız, bencil, hissis, duyarsız, vefasız, saygısız, mazisinden kopuk muydu diye dert yanıyor.
Bu köksüz yaşantıdan toplumumuzun kurtulma tedbirlerini de herhalde bizlere bırakıyor. Aslında, “Biz böyle değildik” diye haykıran bütün muhafazakâr Türk Milliyetçilerinin bu konuda hassasiyetleri mevcuttur.
Seksen yıl önce, yetişkinlerimiz bu kadar ...
Read more : Nasıl bu hale geldik? | Görüntüleme : 1279 | Yanıtlar : 0

CNN Türk kimin emrinde¿? (Yalaklar ve Yalamalar)

Aydın Doğan’ın sahip olduğu CNN Türk haber kanalının yayın politikası, Türkiye’nin ulusal bütünlüğünü ciddi olarak tehdit eder hale gelmiştir. Başbakan Erdoğan’ın Başkan Bush ile görüştüğü saatlerde, Şirin Payzın adlı sunucunun hazırladığı program bardağı taşırmıştır ve bana göre kanalı işgalci ve bölücü PKK’nın hamisi olan ABD yanlıları ele geçirmiş durumdadır. Türkiye’nin altına dinamit koyan ve AB fonlarıyla hazırladığı çalışmalarla bölücülere büyük cesaret veren, gaflet içindeki Tarih Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi Ferhat Boratav’ın astronomik maaşlarla genel yayın ...
Read more : CNN Türk kimin emrinde¿? (Yalaklar ve Yalamalar) | Görüntüleme : 1978 | Yanıtlar : 0

Döneklik, yüzsüzlük!

İsrail’de staj yapan bir arkadaşın e-mailini aynen aktarıyorum:

“Amacım hiç kimseyi gaza getirmek filan değil. Sadece yeni şahit olduğum bir olay hakkında bir şeyler anlatmak istedim.

Interdisciplinary Center Herzliya diye bir kolej var. İsrail’in Herzliya kentinde. Bu kurumda bir panel vardı, konusu da “Türkiye Seçimleri’nden Sonra Orta Doğu” Panelin konuşmacıları ise oldukça bilinen isimler: Sabah gazetesi yazarı Prof. Soli Ozel ve hepimizin tanıdığı Cengiz Çandar. Açılış konuşmasını Dr. Alon Liel yaptı. Konuşmasında Cengiz Çandar’ın dönekliğine ...
Read more : Döneklik, yüzsüzlük! | Görüntüleme : 963 | Yanıtlar : 0

Breh Breh...

Şırnak’ta 12 sivil katledildi...

"Kimseye pabuç bırakmayız!"

Şırnak’ta 13 asker şehit...

"Rüzgár eken fırtına biçer!"

Hakkári’de 12 asker şehit...

"Bedeli neyse öderiz, ödetiriz!"

"Hevesleri kursaklarında kalacak!"

Tezkere...

"İnce eleyip sık dokuyoruz!"

Barzani’ye...

"Boş laflara karnımız tok!"

Talabani’ye...

"Herkes ayağını denk alsın!"

"Sözün bittiği yerdeyiz!"

DTP’ye...

"Bindiğin dalı kesme!"

CHP’ye...

"Elini taşın altına koy!"

MHP’ye...

"Bin düşünür, pir adım atarız!"

İngiltere’ye giderken...

"İnceldiği yerden kopsun!"

Oxford’da...

"Sabır taşımız çatlamıştır!"

Romanya’dan dönerken...

"Günah bizden gitti!"

AKP toplantısında... ...
Read more : Breh Breh... | Görüntüleme : 1024 | Yanıtlar : 1

Kırık Gururlar

HER şey yerli yerinde duruyor; borsa çökmedi, dolar-euro aynı, yabancı sıcak para kaçmadı.

Ekonomi tıkırında.

İşler yolunda.

Kasalar ve cüzdanlardan eksilen bir şey yok.

Sadece bir şey eksildi yüreklerimizden:

Gurur...

*

Olsun...

Sizler taa başından beri cüzdanlarınız ve kasalarınız için, borsa-euro-dolar hatırına, yabancı sıcak para uğruna birçok değerimizi çöpe atmıştınız.

Türkiye’nin adının "ılımlı İslam devleti" olması sorun olmadı.

Ne devlet kurumlarının bir "Nakşibendi tarikatına" geçmesi... Ne de ülkenin tepeden tırnağa "siyasi İslam’a" teslim ...
Read more : Kırık Gururlar | Görüntüleme : 1022 | Yanıtlar : 0

Operasyonu Asıl Sana Karşı Yapıyorlar, Uyuma Ey Millet!

Irak'ın kuzeyine yönelik bir 'sınır ötesi operasyon' düzenlenmesi için hükümete yetki veren tezkerenin Meclis'ten geçmesinin üzerinden bir hafta bile geçmedi.

Adeta Türkiye'ye ile alay edercesine karşı bir 'sınır ötesi operasyon' harekatına girişen teröristler, geceyarısı sınırdan kilometrelerce içeriye sokulup, Dağlıca'daki birliği yaylım ateşine tuttu.

Çatışmada 12 Mehmetçik daha şehit oldu.

Teröristler, pusuya düşürdükleri 8 askeri de yanlarına alarak, yine ellerini kollarını sallaya sallaya sınırın öte tarafına çekip gittiler.

Milletin sabır taşı artık iyice çatladı.

Ellerinde Türk ...
Read more : Operasyonu Asıl Sana Karşı Yapıyorlar, Uyuma Ey Millet! | Görüntüleme : 1097 | Yanıtlar : 1

Erdal İnönü... | Yılmaz Özdil

Erdal İnönü...

YAŞARKEN kıymetini bilmediğimiz, öldükten sonra arkasından ağıt yaktığımız siyasilerden "kabine" kursaydık, Türkiye, çoktan Almanya olurdu herhalde.

Bakın, Erdal İnönü vefat etti.

Okuyorum yazılanları...

En nazik siyasetçi.

Bilge kişi.

Mütevazı.

Esprili.

Uygar.

Saygın.

Dürüst.

Hoşgörülü.

Güler yüzlü.

Zarif.

Centilmen.

Bilim adamı.

Seviyeli.

Erdemli.

Kucaklayıcı.

Uyumlu.

Entelektüel.

Vatanperver.

Sözde değil özde demokrat.

Koltuğunu bırakabilen...

Konuşmaktan çok dinleyen...

Fizik problemi çözen tek lider.

*

Seçtik mi başbakan?

Seçmedik.

*

Çünkü, ne kadar aksini iddia edersek ...
Read more : Erdal İnönü... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 1170 | Yanıtlar : 1

Tanrıyı Kıyamete Zorlamak

Neocon-İsrail aşırı sağının ortak ideali Ortadoğu merkezli bir dünya savaşı çıkarmak. İşte buna “tanrıyı kıyamete zorlamak” diyorlar. Ya da “Mesih'i dönmeye mecbur bırakmak.”

Tanrı'yı kıyamete, Türkiye'yi bölgesel savaşa zorlamak!..

11 Eylül sonrası bütün dünyaya savaş ilan eden, tek yanlı dünya düzeni kurmaya çalışan, yeni Amerikan yüzyılı inşasına girişen, bu yolda destek görmedikleri her ülkeyi düşman ilan eden neocon-İsrail aşırı sağının ortak ideali Ortadoğu merkezli bir dünya savaşı çıkarmak. Yani Armageddon dedikleri Kıyamet savaşı… Bu ...
Read more : Tanrıyı Kıyamete Zorlamak | Görüntüleme : 1754 | Yanıtlar : 0

8 Kişi Kendisi Mi Gitti?

8 KİŞİ KENDİSİ Mİ GİTTİ?..

Türk Askeri’ni kaçıramadılar..

Geçen hafta, Türk Ordusu’na saldıran PKK görünümlü terör çetesinin içinde ABD askerlerinin olup olmadığını sormuştum. Bence bu kuvvetle muhtemel. Hâlen bu görüşümü koruyorum.

TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) sınır ötesi operasyon yapmasını geciktiren ABD’nin, bu terör çetesi içindeki ABD unsurlarını -şimdilik- geri plana çekmeye çalıştığını, bunların deşifre olmasını engelleme peşinde olduğunu “tahmin” (!) ediyorum. İleri tarihlerde bu belgelendiğinde, kamuoyuna açıklanabilecek mi onu da merak ediyorum.

Bu konuyu ...
Read more : 8 Kişi Kendisi Mi Gitti? | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 1

Türk Askerinin Teslim Olduğunu Ne Zaman Gördün..!?

Hakkari'da gazi olan Mehmetçiğin kahramanlık hikayesi...

İçi vatan sevgisiyle dolu olan bir uzman çavuş, hain saldırının olduğu gün kendisini teslim almaya gelen PKK’lı teröriste bu sözlerle karşılık verdi ve vuruldu. Şimdi ölüm-kalım mücadelesi veriyor. İşte okurken sizi hem gururlandıracak, hem içinizi acıtacak bir kahramanlığın öyküsü.

Yüreğimizi yakan Dağlıca baskınında içi “ vatan sevgisiyle ” dolu bir Mehmetçik, şehit olma pahasına PKK’lı hainlere teslim olmadığı için kurşunlara hedef olup yaralandı. O Mehmetçiğin adı Komando Uzman Çavuş ...
Read more : Türk Askerinin Teslim Olduğunu Ne Zaman Gördün..!? | Görüntüleme : 1204 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x