Zaman: Prş Mar 19, 2026 0:47

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Yasak bitti, toplu işten çıkarmalar başladı! İşçiler hakkını alamadan kovuldu

İstanbul Güngören Sanayi sitesindeki Neo-Trend Tekstil şirketinin 104 çalışanı, 1 Temmuz işten çıkarma yasağının bitmesiyle işten çıkarıldı. 104 işçinin yaklaşık 1.5 milyon TL’lik kıdem ve ihbar tazminatlarının verilmediğini belirten işçiler, şirket sahibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını belirtti.
Resim
Güngören Sanayi sitesindeki Neo-Trend Tekstil şirketinin 104 çalışanı, 1 Temmuz işten çıkarma yasağının bitmesiyle işten çıkarıldı.

İşçilerin aktardığına göre, şirket sahibi Kazım Akbulut, pandemi sürecinde, ‘İşçilerimizin sağlığı her şeyden daha önemli' diyerek 17 Nisan'da işçileri, ...

Bin 200 lira civarındaki metrekare birim fiyatı 12 bin liraya çıktı

İstanbul’da 2022 yılına ilişkin emlak vergi zam oranları belli oldu. İstanbul’un tüm ilçelerinde vergiye esas olan metrekare birim fiyatlarına fahiş zamlar yapıldı. Beykoz’un bazı mahallerinde bin 200 lira civarındaki metrekare birim fiyatı 10 kat zamlanarak 12 bin liraya kadar çıktı.
Resim
İstanbul'da 2022-2025 arasına kapsayacak yeni ve zamlı emlak vergi değerleri belli oldu. 4 yılda bir toplanan, ilçe belediyelerinde kurulan arsa takdir komisyonlarının belirlediği zam oranları, İstanbul Valiliği Emlak Vergi Değerleri Merkez Komisyonu tarafından onaylandı. ...
Read more : Bin 200 lira civarındaki metrekare birim fiyatı 12 bin liraya çıktı | Görüntüleme : 479 | Yanıtlar : 0

Kocaeli'de, Afganistan uyruklu - Genç kıza cinsel istismara kalkışıp, başına taşla vurdu.

Afganistan uyruklu A.M.(20), takip ettiği A.A.’yı(17) ormanlık alana çekip cinsel istismarda bulunmaya çalıştı. A.M., genç kızın direnmesi üzerine taşla başına vurdu. A.M.’nin yol kenarına getirdiği genç kız için yardım istediği, kızın ailesi geldiğinde de olay yerinde durduğu belirlendi. Jandarma, A.M.’yi gözaltına aldı. Ağır yaralanan genç kız, tedavi altına alındı. A.A.'nın babası ise, 'Çocuğumu darbetmiş, çocuğuma işkence yapmış, çocuğuma tecavüz etmeye çalışmış. Yabancı uyruklu olduğunu duyduk. Yakalanmış, suçunu da itiraf etmiş diye duydum.' dedi.
Resim
Olay, ...

Bursa'da öldüresiye dayak: 'Bu öldü' diyerek beni bıraktılar!

Bursa'da yol kenarında yürüyen Vedat Buğdaycı'ya (37) otomobille çarpan 3 kişi, daha sonra da dövdü. Eski sevgilisi Z.A.'nın ailesi tarafından darp edildiğini ileri süren Buğdaycı'ya otomobilin çarptığı ve içindekilerin Buğdaycı'yı dövdüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Darp edenlerin öldüğünü düşündükleri için kendisini bıraktığını söyleyen Buğdaycı, "Arabayla bana vurdular, tuğlaların üzerine fırladım. Sonra da kafama sallama diye tabir edilen bıçaklarla vurdular. 'Bu öldü' diyerek beni bıraktılar. Hastaneye geldim, doktorlar beni öldü zannetmiş" dedi.
Resim
Bursa'da, yaklaşık 1,5 ...
Read more : Bursa'da öldüresiye dayak: 'Bu öldü' diyerek beni bıraktılar! | Görüntüleme : 460 | Yanıtlar : 0

Pınar Gültekin'in "yaşarken yakıldığı" teyit edildi

Muğla'da boğularak öldürülüp, cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılanmasına bugün devam edildi.
Resim
Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 5'inci duruşmaya tutuklu sanık Cemal Metin Avcı ile tutuksuz sanık Mertcan Avcı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin, babası Sıddık Gültekin ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşma, yoklamayla başladı. 3'üncü Adli Tıp İhtisas Kurumu tarafından gelen raporun dosyaya eklenmesine, ...
Read more : Pınar Gültekin'in "yaşarken yakıldığı" teyit edildi | Görüntüleme : 481 | Yanıtlar : 1

Uğur Dündar: 20 tugayı silahlandırabilecek kayıp silah var… Türkiye’nin bir numaralı milli güvenlik sorunudur!

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker'in 'kayıt dışı silah dağıtımı' iddialarıyla ilgili konuşan SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar, 15 Temmuz'dan sonra kaybolan silahların 20 tugayı silahlandırabilecek şekilde en az 100 bini bulduğunu ifade etti. Kayıp silahların Türkiye'nin bir numaralı milli güvenlik sorunu olduğunu belirten Dündar, "FETÖ paralel devlet yapılanmasıyla mücadele ediyorsunuz ama onunla mücadele adı altında başka bir paralel yapılanma içine mi girdiniz?" diye sordu.

SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar, Tele 1'in Anında Manşet programında ...

*Erdoğan Vahdeddin'in geldiği yerdedir*/ *Londra Mahkemeleri yetkilidir*

*Erdoğan Vahdeddin'in geldiği yerdedir*/ Londra Mahkemeleri yetkilidir*

▪︎ Erdoğan’ın “*Londra mahkemeleri sizden bunu söke söke alır*” şeklinde konuşması,* ülkemizin nasılda, çok uluslu şirketlere teslim edildiğini açıklaması bakımından çok büyük bir ifşaattır. *

*Çok uluslu şirketlerin ulus devlet yetkilerini nasıl da yavaş yavaş eline geçirmesinin, ilk basamağı, Tahkim Yasası olarak da bilinen yasalardır.*
*Eğer yurt dışından borç alarak, yaptığınız her işin şartnamesini, çok uluslu şirketler yapar*.* Siz de altına imzanızı atarsınız.*
Artık o konuda, sizin söyleyecek ...
Read more : *Erdoğan Vahdeddin'in geldiği yerdedir*/ *Londra Mahkemeleri yetkilidir* | Görüntüleme : 550 | Yanıtlar : 1

“BAZILAA YİYOLAA, İÇİYOLAA, Bİ TÜÜLÜ DOYEMEYYOLA GAARİ …” Dr. Noyan UMRUK

“BAZILAA YİYOLAA, İÇİYOLAA, Bİ TÜÜLÜ DOYEMEYYOLA GAARİ …”

Dr. Noyan UMRUK

Bizim Davazlı böyle “deyyo”…

Ve devam ediyor: “ Poosiyonlaa da küçümencik yabıveesek doyuveeceklee mi ne deyyon be daayı…”

Ben de şöyle “cuvap veriveedim yiyenime hemencecik …”

Hikâye yeni değil. Belki de biliyorsundur; ama “Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür” ya… Ben hatırlatayım dedim.

*

Efenim bir zamanlar New York’un “demokrat” bir valisi vardı.

Obama’nın has adamı, David Paterson...

*

Bu vali, beyzbol efsanesi Yankees’in taraftarı ...

Faturalara 140 TL zam geldi, emekli ve memurların ücret zamları eridi

Son zamlarla bir ailenin elektrik faturasının 38, doğalgaz faturasının 102 lira artacağı “Emekli ve memur zamları cebe girmeden eridi”.
Resim
Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar, bu ay başında emekli ve memurlara yapılan yüzde 8.45 oranındaki zammı daha cebe girmeden eritti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Memur zammının yüzde 40'ı, SSK emeklisi zammının yüzde 70'i, Bağkur emeklisi zammının da yüzde 77'si elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla geri alındı. 2021'de elektriğe yapılan zamların toplamı yüzde 21.9'u ...
Read more : Faturalara 140 TL zam geldi, emekli ve memurların ücret zamları eridi | Görüntüleme : 608 | Yanıtlar : 0

Müteahhit büyükşehir belediyesindeki rüşvet çarkını tek tek anlattı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K.’ya 30 bin lira rüşvet verirken yakalanan müteahhit belediyeye verdiği rüşvetleri anlattı. Müteahhit rüşveti, 780 bin liralık hak edişimi alabilmek için verdiğini söyledi.
Resim
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, rüşvet iddiaları üzerine, Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K. hakkında suç duyurusunda bulundu.
Harekete geçen polis, B.K'yı teknik ve fiziki takibe aldı. B.K., müteahhit Y.Ş. ile telefonda görüşüp 30 bin lira para istedi.
Buluşma yerine giden B.K., 30 bin ...
Read more : Müteahhit büyükşehir belediyesindeki rüşvet çarkını tek tek anlattı | Görüntüleme : 631 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x