Zaman: Cum Mar 20, 2026 3:14

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

İBB’den öğrencilere müjde: Kişi başı 3.200 TL!

İBB tarafından 30 bin öğrenciye verilmesi kararlaştırılan 3.200 TL’lik eğitim yardımının 31 Mart’ta başlayacağı duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, 30 bin üniversite öğrencisine kişi başı 3.200 TL'lik eğitim yardımı ödemesinin 31 Mart tarihinde hesaplarda olacağını söyledi.

YENİ GELİŞME YAŞANDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Kasım 2019 tarihinde üniversite öğrencilerine 3.200 TL destek ödemesi yapılacağını duyurmuştu. İBB'nin öğrencilere yönelik müjdeli haberinde yeni bir gelişme yaşandı. İBB Sözcüsü Murat Ongun Twitter üzerinden ...
Read more : İBB’den öğrencilere müjde: Kişi başı 3.200 TL! | Görüntüleme : 558 | Yanıtlar : 0

Halk Ekmek'e AKP ve MHP engeli

İBB Meclisi’nde görüşülen kira sözleşme uzatımı ve yeni halk ekmek büfelerinin açılması önergesi, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.
Resim
İBB Meclisi’nin önceki günkü toplantısında şehir genelindeki halk ekmek büfelerinin biten kira sözleşmelerinin uzatılması ve yeni büfelerin açılmasına ilişkin talep görüşüldü.

TEKLİF GÖRÜŞÜLDÜ
Teklifte, belediye hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlere halk ekmek büfesi konulması ve işletilmesi işinin 3 yıl süreliğine belediye iştiraki İstanbul Halk Ekmek AŞ’ye verilmesi istendi. AKP’li meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu komisyon ...
Read more : Halk Ekmek'e AKP ve MHP engeli | Görüntüleme : 556 | Yanıtlar : 0

11 TL'lik kolanya 50 TL olmuş.

11 TL'lik kolanya 50 TL olmuş.
Ben her zaman derim Tanrı bizim Milletin eline fırsat vermesin.

Şimdi hemen birileri zıplar kesin, hooop üç beş kendini bilmezin üç kağıtçılığını tüm topluma mal etme filan geyiğine girer ama bu arkadaşların kendilerine ve başkaların kardırmaya kalktığının aksine bir kere ahlaki değerleri gelişmiş ve yerleşmiş toplumların aksine çok daha sahtekar bir toplumuz. genci yaşlısı, hacısı, akrabası, uzaktanı. velhâsıl herkes birilerini sögüşleme derdinde, nereden ne koparsam hesabında, oturduğu yerden para ...
Read more : 11 TL'lik kolanya 50 TL olmuş. | Görüntüleme : 627 | Yanıtlar : 0

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nın; 19 Mart 1994

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nın; 19 Mart 1994'den itibaren başlayıp, 36 gün süren Hakurk (Kod Adı Ejder) Harekatı'nda, Hakurk bölgesinde 268 yeraltı deposu gömüsü ve sığınağı bulunmuştur. Bulunan malzeme ve erzağın tamamı bulundukları yerde imha edilmiştir.
Ele geçirilen; tüfekler, havanlar, doçka uçaksavar silahları, roketler, mayınlar, miktarı milyonları aşan hafif silah cephaneleri ve telsizler dahil, Irak sınır hattının hemen kenarında bulunan Derecik Karakolu'nun önündeki sahaya taşınmıştır.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Read more : Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nın; 19 Mart 1994 | Görüntüleme : 2236 | Yanıtlar : 0

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU… Dr. Noyan UMRUK

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU…
Dr. Noyan UMRUK

Depremler, İdlip krizi ve şehitlerimiz, ekonomik kriz, karşılıklı hakaretleşmeler korona-virüs salgını gibi dertlerimizle boğuşurken başımızı devekuşu misali kuma gömmüş gibiyiz…

Dünyanın öbür taraflarında ağzımızı açıkta bırakacak şeyler oluyor oysaki…
Birçok ülke yanında, 7 A.B. ülkesinin Amerika’ya uçuşlarını yasaklayan ABD, Defender 20 Tatbikatı nedeniyle büyük çapta birlik nakli düzenleyerek büyük bir güç gösterisine girişmekte Avrupa’da…

Bakın özetle jeostrateji yazarı Manlio Dinucci İtalyan İl Manifesto’da neler yazıyor: ...
Read more : BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 853 | Yanıtlar : 1

Bilmiyor ve anlamaya çalışıyorum. Her işin uzmanları yine açıklıyor sürekli beyin yıkarcasına.

Literatürdeki ismi "Covid 19". Eğer bu hızla giderse veba salgınında 200 milyon insanın öldüğü orta çağ Avrupası kadar çaresiz kalacak insanoğlu.

Aşağıda 24 saat içinde ve 12 saat ara ile çektiği üç fotoğrafı paylaşıyorum. Bu site sürekli güncellenerek dünyadaki salgında aktif hasta ve ölen kişi sayısını veriyor.

24 saatte virüse yakalanan sayısında 8 bin 489 kişilik bir artış ve ölüm sayısında 356 kişilik bir artış var. Yayılma hızı bu istatistikle her gün bir önceki günkü ...

Üniversiteyi aile çiftliğine çevirmiş! 3 kızı ve 2 damadının KTÜ'de görev yaptığı ortaya çıktı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Süleyman Baykal'ın 3 kızı ve 2 damadının KTÜ'de görev yaptığı ortaya çıktı.
Resim
Kızlar ve damatlar, öğretim üyesi ve araştırma görevlisi oldu. Durum ‘Böyle bir tesadüf yok' dedirtti.

Rektör Baykal, Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, “Resmi kayıtlarımız açık. Sorumlu olduğumuz kurumlar var, onlar sorunca da bu bilgiler gönderiliyor” demekle yetindi.

Rektör'ün, kızı Hanife Baykal Şahin, KTÜ'de öğretim üyesi, diğer kızı Leyla Baykal, Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, üçüncü ...

Bakanın aile şirketini Hazine kurtaracak

Finansal sorunlarından dolayı uçuşlarını durduran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un kardeşine ait Atlasjet’in Hazine tarafından kurtarılacağı öne sürüldü
Resim
Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ikizi Murat Ersoy’un sahibi olduğu ve iflas ettiğini duyuran Atlasjet’in Hazine ile kurtarılabileceğini öne sürdü. Yılmaz, “Banka kredi borçlarına Hazine destekli KGF kefil olmuştu. 6 Mart’ta değişen Sivil Havacılık Yönetmeliği de yeni şirket kurmasının yolunu açtı. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı ...
Read more : Bakanın aile şirketini Hazine kurtaracak | Görüntüleme : 741 | Yanıtlar : 0

KADINLARIMIZA VE AYDINLIK GÜNLERE… Dr. Noyan UMRUK

KADINLARIMIZA VE AYDINLIK GÜNLERE… Dr. Noyan UMRUK

“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıktan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır…”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Kadının özgürlüğü ve eşitliği evrensel gerçeğinin tüm dünyada pratiğe geçirilişinin çağdaş öncüsü yüce önder bakın nasıl başlatıyor kadın devrimi sürecini:

''Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez… Ordumuzun hayat kaynaklarını ...
Read more : KADINLARIMIZA VE AYDINLIK GÜNLERE… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 776 | Yanıtlar : 2

Sayıştay: '18 yılda 10 milyar '

Sayıştay’ın 18 yıllık AKP iktidarları boyunca tespit ettiği kamu zararı tutarının 10.8 milyar TL olduğu ortaya çıktı. Kamu idarelerini denetlemenin yanı sıra “hesap yargısı” olarak da görev yapan Sayıştay’ın 18 yıllık AKP iktidarları boyunca tespit ettiği kamu zararı tutarı 10.8 milyar TL oldu.
Resim
TÜM HESAPLAR İNCELENİYOR
Sayıştay Başkanlığı’nın faaliyet raporlarında yer alan bilgiler, denetçilerin kamu idarelerinin gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olmadığı tespitleri yargılaması yapılmak ...
Read more : Sayıştay: '18 yılda 10 milyar ' | Görüntüleme : 607 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x