Zaman: Pzt Mar 30, 2026 5:15

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

O MİT'ÇİLERİN İSİM LİSTESİ

Geçtiğimiz günlerde usta gazeteci Nedim Şener, yargılandığı davadan beraat etti. Şener, Hrant Dink davasında emniyet görevlilerinin ihmalini konu alan kitabı nedeniyle yargılanıyordu. Nedim Şener, büyük bir araştırma başarısı göstermiş, Hrant Dink cinayetini aydınlatabilecek araştırmaları yayınlamıştı.
Peki Şener neden yargılanıyordu?
Bilgiler yanlış mıydı? Şener yalan mı söylüyordu?
Hayır değil…
Nedim Şener’in yargılandığı davada taraf olan emniyetçi sanıklar Nedim Şener’in terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef gösterdiğini, gizliliği olan belgeleri açıkladığını, ayrıca sol örgütlerle mücadelesiyle bilinen ...
Read more : O MİT'ÇİLERİN İSİM LİSTESİ | Görüntüleme : 555 | Yanıtlar : 0

Akp anayasası mı? Yeni ve demokratik anayasa mı?

Verilmeyen kaynak incelenmiş ve uygun görülmemiştir. 15. kuralı ve ek kuralları inceleyiniz.
Read more : Akp anayasası mı? Yeni ve demokratik anayasa mı? | Görüntüleme : 489 | Yanıtlar : 0

Birlikte yaşamak zorunda mıyız????

Arkadaslar herkesten özür dileyerek bu yaziyi paylasmak istiyorum.
Istedim ki; bizler vatansavunmasi yaparken, vatanhainlerinin bitmek bilmeyen ihanetlerine devam ettiklerini unutmayalim...
Antalyalim

Örümcege ulasmak icin

BU yazıyı yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim.

Mayınlı bir araziye girip oramı buramı paramparça etmekten çekindim.

Korktum, ama düşündüm ki; korkunun ecele faydası yok.
Cesaret lazım, bu ülkeye cüretkâr insanlar lazım, kafa göz yarmaktan korkmayacak insanlar lazım.
Böyle düşündüm ve yazmaya başladım.
Lütfen siz de bu duygularla okuyun.
Kendi kafanızı gözünüzü, ...
Read more : Birlikte yaşamak zorunda mıyız???? | Görüntüleme : 2397 | Yanıtlar : 28

CIA Ajanı Eric Edelman: AKP’ye Yakın İsimler Bana “Sahte Dar

AKP’YE YAKIN İSİMLER BANA “SAHTE DARBE BELGESİ” VERDİ

Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın kızı Pınar Doğan ve damadı Dani Rodrik, ABD’nin eski Türkiye Büyükelçisi Eric Edelman ile görüştü. Edelman, Rodrik ve Doğan’a herkesi çok şaşırtacak açıklamalarda bulundu. Rodrik ve Doğan bu açıklamaları kendi bloglarında kamuoyuyla paylaştılar.

Edelman’ın anlattığına göre 2003-2005 yılları arasında Türkiye Büyükelçisi olan Edelman’a AKP hükümeti yanlısı ve ABD ile sıcak ilişkileri olan bazı isimler önemli belgeler götürdü. Fotokopi belgelerin ordunun darbe hazılık planları ...
Read more : CIA Ajanı Eric Edelman: AKP’ye Yakın İsimler Bana “Sahte Dar | Görüntüleme : 1542 | Yanıtlar : 2

Cemaatten maaş alanlar kim? "Ergenekon Is Our Reality"

Cemaatten maaş alanlar kim?

Oray Eğin, Today's Zaman'da yazan köşe yazarlarını eleştirirken "Cemaatin maaşa bağladığı isimler" ifadesini kullandı. İşte Eğin'in "Cemaatten maaş alan yazarlar" listesi!

Akşam Yazarı Oray Eğin, Washington’da çalışan gazeteci Yılmaz Polat’ın son dönemde tartışılan kitabı "CIA Pençesinde Açılım"dan yola çıkarak, Türkiye'deki cemaatten maaş alan gazetecileri yazdı. İşte Eğin'in tartışma yaratacak yazısından o bölüm:

Kitapta görünce fark ettim, daha evvel dikkatimden kaçmış. Bir süre önce Today’s Zaman gazetesini temsilen bir ekip Amerikan ...
Read more : Cemaatten maaş alanlar kim? "Ergenekon Is Our Reality" | Görüntüleme : 1072 | Yanıtlar : 1

Katliam Bugün İçin Yapıldı - Aziz Nesin

KATLİAM BUGÜN İÇİN YAPILDI

Bugün Sivas Katliamı'nın 17. yıldönümü...

17 yıl önce bugün yobazlar, Sivas'ta aydınların kaldığı Madımak Oteli'ni ateşe verdi. Olaylarda 37 kişi hayatını kaybetti.

O gün olayların içinde bulunan Refah Partili Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ile televizyonda tartışan Aziz Nesin, katliamdan sonra halkı "dincilerin iktidarı ele geçirmek için devlete sızmaları" konusunda uyarmıştı.

İşte Aziz Nesin'in o konuşması:
Read more : Katliam Bugün İçin Yapıldı - Aziz Nesin | Görüntüleme : 567 | Yanıtlar : 0

İngiliz Ajanı Türk Bakan

İngiliz Ajanı Türk Bakan!

Mehmet Ali Çırakoğlu
Tarih ne “kahramanlar tarihi” ne de “hainler tarihi”dir. Tarih, olan olayların sebep-sonuç ilişkisi içinde değerlendirilmesidir. Tarih için kabul edilen ve eskiden beri tarih bilimi için geçerli olan unsur “bir kağıda (belgeye) dayalı” olması kuralıdır.

Ancak bazen öyle olaylar ve öyle belgeler vardır ki, “ne müthiş kahraman” veya “ne hain adam” diye nitelendirmeden edemeyiz. İngiliz Kemal (Ahmet Esat Tomruk) ne kahraman adam değil mi? Ali Kemal ne hain adam ...
Read more : İngiliz Ajanı Türk Bakan | Görüntüleme : 1283 | Yanıtlar : 0

Şeyh Said anıldı!.. Said Kürdi propagandası - Hainlere iade-i itibar

Diyarbakır'da Şeyh Said anılacak!

Bir zamanlar adı bile anılamazken, artık posterleri caddelere asılıyor

CUMHURİYET'in kuruluşundan sonra Güneydoğu'daki en büyük isyanı başlatan ve yakalandıktan sonra 47 arkadaşı ile birlikte Diyarbakır'da idam edilen, 4- 5 yıl öncesine kadar adının bile anılmasından korkulan Şeyh Said ve arkadaşları için Diyarbakır'da anma etkinliği düzenleniyor. Yarın başlayacak etkinlik nedeniyle Şeyh Said'in fotoğrafları bulunan dev pankartlar Diyarbakır caddelerine asılıyor, fotoğrafları duvarlara yapıştırılıyor.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde 1925 yılında başlatılan ve kısa sürede ...
Read more : Şeyh Said anıldı!.. Said Kürdi propagandası - Hainlere iade-i itibar | Görüntüleme : 7056 | Yanıtlar : 16

Rusya’da Nurculara Büyük Darbe

"ULUSLARARASI ‘NURCULAR’ TARİKATININ NİJNİ NOVGOROD BÖLGESİ LİDERİ MOSKOVA BANLİYÖSÜNDE TUTUKLANDI"

Rusya’nın tirajı günde 700 bin olan liberal eğilimli Komsomolskaya Pravda gazetesinin 24 Haziran 2010 tarihli sayısında, Anna Stepanova imzasıyla ve yukarıdaki başlık altında bir haber yayınlandı.

İşte o haberin çevirisi:

Gazetemizin edindiği bilgiye göre, Rusya Federasyonu’nda faaliyeti yasaklanan Nurcular adlı dini kuruluşun lideri gözaltına alındı. Birinci Dünya Savaşından sonra Said Nursi tarafından kurulan tarikat örgütü, Türkiye’de şeriata dayalı bir devletin kurulması gereğini savunuyordu. Nurcular dünya ...
Read more : Rusya’da Nurculara Büyük Darbe | Görüntüleme : 936 | Yanıtlar : 1

Başbakan'ın sınırdaki mevzide ayakta durması riskli

25 Haziran 2010 Cuma 11:55 ANKARA -AA-
Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve komutanların Gediktepe ziyareti esnasında mevzilerde çömelmeleriyle ilgili, "Mevzilerde iken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ve komutanlarını tehdide açık bir şekilde ayakta tutmak doğru bir hareket tarzı olmazdı. Kısacası bu askeri bir gerekliliktir" dedi. Tümgeneral Güler, Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılan basin bilgilendirme toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Gediktepe'yi ziyaret esnasında Başbakan ve komutanların, mevzilerde çömelme fotoğrafı" konusundaki soru üzerine, ...
Read more : Başbakan'ın sınırdaki mevzide ayakta durması riskli | Görüntüleme : 475 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x