Zaman: Cum Nis 03, 2026 18:04

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Pamukoğlu: "Bu toplumun refleksini kırmaktır!"

Pamukoğlu: "Bu toplumun refleksini kırmaktır!"

“İçerde ve dışarıda kim varsa şunu bilsin ki:" Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, bakın neler söyledi?

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, milletin önce rahatsızlık ve tedirginlik, sonra yılgınlık ve bezginlik sonunda da teslimiyet çizgisine getirecek ne lazımsa yapıldığını belirterek, "Yürütülen dava artık masumane bir adalet anlayışı değil, toplumun refleksini kırmaktır" dedi.

Pamukoğlu yazılı açıklamasında demokrasinin vesayet altında olduğunu belirtti. "'Ergenekon Davası' adı altında yürütülen ...
Read more : Pamukoğlu: "Bu toplumun refleksini kırmaktır!" | Görüntüleme : 569 | Yanıtlar : 0

Azerbaycan'da öfke ve tedirginlik var

Azerbaycan'da öfke ve tedirginlik var

* “Karabağ sorunu çözülmeden sınırın açılması ihanettir!”

* AKP’li milletvekilleri Bakü’den gelen daveti son dakikada reddetti

* Türkiye Büyükelçiliği önünde bugün de bir eylem düzenlenecek

* MHP’den 3 kişilik bir heyet Azerbaycan’da temaslarda bulunacak

Ankara’yı muhalefet temsil edecek

AKP’li vekiller Bakü’ye gidemedi
Azeri Türklerinin tepkisinden çekinen AKP’li milletvekillerinin, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerindeki son gelişmelerin ele alınacağı Milli Meclis’teki konferansa katılmayacakları açıklandı.

Azerbaycan Milli Meclisi’nde bugün düzenlenecek Türkiye-Azerbaycan ilişkilerindeki son gelişmelerle ilgili konferansa ...
Read more : Azerbaycan'da öfke ve tedirginlik var | Görüntüleme : 572 | Yanıtlar : 0

Fethullah Gülen yine ağladı!

Fethullah Gülen Yine Ağladı

Fethullah Gülen, dün herkul.org sitesine yeni açıklamalarda bulundu. Son dönemde artan konuşmaları ile dikkat çeken Ferhullah Gülen, bu konuşmasında Abdulhamid’in düşürülmesinden söz etti.

Abdülhamid’in tahttan indirilmesinin milletin içine sokulan nifak tohumu olduğunu söyleyen Fethullah Gülen’in konuşmasının 31 Mart isyanının 100. yıldönümüne denk gelmesi dikkat çekti. Bilindiği gibi 31 Mart 1909 (yeni takvim ile 13 Nisan) Abdulhamid’in tahttan indirilmesine neden olan meşrutiyet karşıtı ayaklanmanın tarihi.

Fethullah Gülen, Türkiye’yi çok özlediğini ancak bazı ...
Read more : Fethullah Gülen yine ağladı! | Görüntüleme : 3075 | Yanıtlar : 37

ÇEV'den burs alan öğrenciler gözaltına alındı!

Burs alan öğrencilere gözaltı

ÇEV’den burs alanların evini basan emniyet güçleri dört öğrenciyi gözaltına aldı.

Ergenekon Operasyonu’nu 12. Dalgası dün bitti. Ancak kaç kişinin ve kimlerin gözaltına alındığı halen netlik kazanmadı. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise gözaltıların Çağdaş Eğitim Vakfı Bursiyeri üniversite öğrencilerine kaymış olması.

Dün ÇEV’den burs alan dört öğrencinin evini basan emniyet güçleri dört öğrenciyi gözaltına aldı. Bu öğrencilerin isimleri şöyle:

Vahide Melis Yalçın (Marmara Üni. Mütercim Tercümanlık 2.sınıf öğrencisi )

Sibel ...
Read more : ÇEV'den burs alan öğrenciler gözaltına alındı! | Görüntüleme : 781 | Yanıtlar : 4

Başbuğ'dan Çok Kritik Uyarı

Başbuğ'dan Çok Kritik Uyarı

Askerlerin kaygılarının sivil otorite tarafından dikkate alınmamasının sonucu Irak savaşında görülmüştür.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Gerek Osmanlı İmparatorluğu ve gerek Cumhuriyet döneminde, Kürt kökenli vatandaşlarımıza devletçe sistematik asimilasyon politikası uygulanmamıştır" dedi.

Orgeneral Başbuğ, Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'ndeki "Yıllık Değerlendirme Konuşması"nda değişik konulara
ilişkin açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Metin Heper'in "etnik çatışmalar" konusunda daha önce ortaya konulan kuramsal modeline işaret eden Orgeneral Başbuğ, Heper'in bunu ...
Read more : Başbuğ'dan Çok Kritik Uyarı | Görüntüleme : 1835 | Yanıtlar : 16

Ergenekon'da 12. dalga: Değerlendirmeler

Gazeteci, Yazar, Yapımcı Banu AVAR

Cumhuriyet Gazesi Yazarı Ümit ZİLELİ

Yeniçağ Gazesi Yazarı Yavuz Selim DEMİRAĞ

Emekli Tümgeneral Osman ÖZBEK

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan IŞIKLI

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ulusal Kanal Danışmanı Dr. Cüneyt AKALIN

Read more : Ergenekon'da 12. dalga: Değerlendirmeler | Görüntüleme : 1329 | Yanıtlar : 9

Operasyonun hedefindeki isimlerin ortak noktası ne?

Ergenekon Operasyonu’nun 12. Dalgası Bilim ve Eğitim Dünyasını vurdu.

Gözaltına alınan isimlerin ortak bir özelliği var. Bu isimler Fethullah Gülen Cemaati’nin kurmuş olduğu eğitim sistemine alternatif bir eğitim modeli oluşturmaya çalışıyordu.

Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği kız çocuklarının okula gitmesini özendiriyor, laik eğitim modelini savunuyordu. ÇYDD Başkanı Türkan Saylan gözaltına alındı.

Çağdaş Eğitim Vakfı’nın durumu ise daha ilginç. Bu vakıfta laik eğitimi savunan bir sivil toplum örgütü. Ancak ÇEV daha önce gündeme Fethullah Gülen cemaati ile ...
Read more : Operasyonun hedefindeki isimlerin ortak noktası ne? | Görüntüleme : 735 | Yanıtlar : 1

KORKMA!

İstiklal Marşımız nasıl başlar?

«Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak…»

Mehmet Akif'in Türk milletinin sesini ve ruhunu yansıtan ölümsüz dizeleri, İstiklâl Savaşımızın en karanlık günlerinde yazılmıştır. «Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir» diyen ve «ya istiklâl, ya ölüm» azmiyle direnen Türk yurtseverlerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından da «milli marş» olarak, o kan ve ateş döneminde kabul edilmiştir.

Ülke işgal altındadır. Emperyalizmin maşalığına soyunan kuklalar, Ankara kapılarına dayanmıştır. «Memleketin dâhilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ...
Read more : KORKMA! | Görüntüleme : 563 | Yanıtlar : 0

Ergenekon'da 12. dalga! Mehmet HABERAL, Erol MANİSALI tutukl

Ergenekon'da 12. dalga

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası kapsamında, güvenlik kuvvetleri bu sabahtan itibaren İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da eş zamanlı operasyonlar başlattı. Soruşturma kapsamında ev ve makamlarında arama yapılanlar arasında rektörlerin yanı sıra dernek başkanları bulunuyor. Aramalarda gözaltına alınanlar arasında önemli isimler bulunuyor.

Cumhuriyet Haber Portalı/ AA/ ANKA

İstanbul- Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası kapsamında, Güvenlik kuvvetleri bu sabahtan itibaren Başkent Üniversitesi'de ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde arama başlattı. Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gerçekleştirilen arama ve ...
Read more : Ergenekon'da 12. dalga! Mehmet HABERAL, Erol MANİSALI tutukl | Görüntüleme : 5993 | Yanıtlar : 81

Ntv Tarık Akan'ı sansürledi...

NTV TARIK AKAN'I SANSÜRLEDİ

Doğuş Grubu kararı mı yoksa işgüzar bir proğram müdürünün marifeti mi?
Hürriyet Gazetesi yazarı Tufanç Türenç'in gözlerden kaçan önemli bir ayrıntıyı yazdı.

İşte Türenç'in makalesi..

"Perşembe akşamı "Haydi Gel Bizimle Ol" programının bir konuğu da Tarık Akan’dı.
Ben o programı izleyemedim.
Cumartesi günkü Milliyet’te bu programla ilgili bir haber okudum.
Haberde, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gözaltına alınan, işkence gören ve yargılanan ünlü aktör Tarık Akan, Çiğdem Anad, Müjde Ar, ...
Read more : Ntv Tarık Akan'ı sansürledi... | Görüntüleme : 1274 | Yanıtlar : 8

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148832 ileti • Toplam 46395 başlık • Toplam 25116 üye

x