Zaman: Prş Mar 19, 2026 18:50

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Hüseyin KIVRIKOĞLU: Hilmi Özkök'ü istemedim!

Hilmi Özkök'ü istemedim!

İrtica ile mücadele için daha iyisi gelmeliydi...

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, halefi Orgeneral Hilmi Özkök’ün Genelkurmay Başkanlığı’na atanmasına karşı çıktığını doğruladı. Kıvrıkoğlu, "Evet, doğrudur, Hilmi Özkök’ü istemiyordum" dedi. Kıvrıkoğlu, gerekçesini şöyle açıkladı: "Yüzbaşı iken farklı olunur, ama yetkili kişiyken farklı olunur. Komutan olarak 2 yıl kendisini izledim. İrtica ile daha iyi mücadele edecek birinin gelmesini istedim."

EMEKLİ Orgeneral Hilmi Özkök’ün Genelkurmay Başkanlığı’na getirilmesi süreci ile ilgili dünkü yazım üzerine selefi emekli ...
Read more : Hüseyin KIVRIKOĞLU: Hilmi Özkök'ü istemedim! | Görüntüleme : 1508 | Yanıtlar : 1

Kardeşler ama 4 çocukları var

Evlenerek dört çocuk yapan kardeşler yeni bir tartışmanın kapısını araladı.

Almanya'nın Saksonya eyaletinde yaşayan Patrick S. ve Susan K. kardeş olmalarına rağmen evlenerek ortak dört çocuk sahibi oldu. Ülkede şimdi yakın akrabalar arasındaki evliliğin suç olup olmadığı tartışması yapılıyor. Almanya'da ensest ilişki yasalara göre suç sayılmasına rağmen ikili bu ilişkiden vazgeçmedi. Patrick S. ensest ilişki nedeniyle iki yıl hapis yattı. Çift ilişkilerinde bir yanlışlık olmadığını savunuyor.

Ancak şu anda Almanya'da değişik bir tartışma yaşanıyor. Ensest ...
Read more : Kardeşler ama 4 çocukları var | Görüntüleme : 622 | Yanıtlar : 1

Erdoğan'ın '3 çocuk' önerisi Meclis'te

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan’ın “en az üç çocuk yapın” sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

Yağız, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ın, yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı bir soru önergesi verdi.

Önergesinde, Başbakan Erdoğan’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı konuşmada, “En az üç çocuk yapın” önerisinde bulunmasının tartışmalara yol açtığını ifade eden Yağız, “Bir Başbakan’ın, ‘bir dertli kardeş olarak’, çeşitli sıkıntılar yaşayan ve çoğu da dertli olan kadınlara, ‘En az üç çocuk yapın’ önerisinde bulunması ...
Read more : Erdoğan'ın '3 çocuk' önerisi Meclis'te | Görüntüleme : 508 | Yanıtlar : 0

Hırvatistan 2010'da AB'ye üye olacak

Avrupa Birliği (AB), Hırvatistan'ı 28'inci üye olarak 2010 yılında kabul etmeye hazırlanıyor.

Hırvatistan Başbakanı İvo Sanader'le ortak basın toplantısı düzenleyen AB Komisyonu Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Hırvatistan'ın kriterleri karşılayacağına güveninin tam olduğunu belirterek, “Teknik müzakereleri gelecek yıl, tercihen mevcut AB Komisyonu'nun görev süresi sonuna (Kasım 2009) kadar tamamlamak mümkün” dedi.

Barroso, Hırvatistan'la müzakereleri hızlandırmak için AB Komisyonu'nun Kasım ayında yayınlayacağı ilerleme raporunda yeni bir yol haritası sunacağını ifade etti.

Hırvatistan, AB'den yapılan baskılar sonucunda ...
Read more : Hırvatistan 2010'da AB'ye üye olacak | Görüntüleme : 596 | Yanıtlar : 2

Mafyanın Yeni Resmi Dili Türkçe

Baybaşin'leri örnek gösteren İngiliz basını, mafyadaki jargonun bile değiştiğini yazdı

Baybaşin'leri örnek gösteren İngiliz basını, mafyadaki jargonun bile değiştiğini yazdı. Artık Sicilya mafyasının "Omerta" sözü yerine Türkçe "Kanun" kullanılıyor..

İngiliz basını ülkelerindeki mafyanın geçirdiği sosyal ve idari dönüşümü çok uluslu bir şirketin CEO'su gibi çalışan büyük uyuşturucu baronu Abdullah Baybaşin (46) örneği üzerinden inceledi. Basın suç örgütlerini artık İngiliz ve İtalyan mafya babalarının değil, Baybaşin gibi Türk, Rus ve Arnavut ikinci nesil 'işadamı' niteliklerine sahip ...
Read more : Mafyanın Yeni Resmi Dili Türkçe | Görüntüleme : 911 | Yanıtlar : 2

İstiklal Marşı'nın 'Korkma'sı Nereden Geliyor ?

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken başlangıç kelimesi olan "Korkma !" ifadesini Hz. Muhammed'in (sas) hicret esnasında Sevr mağarasında Hz. Ebu Bekir'e söylediği "Korkma ey Ebu Bekir, Allah bizimledir !" sözünden ilham alarak yazdığını söyledi.

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, aylık olarak yayınlanan genel kültür dergisi Moral Dünyası'nda yayınlanan yazısında İstiklal Marşı'nın yazılış sürecini kaleme aldı. Bahadıroğlu, İstiklal Marşı'nın yazılış sürecini ise şöyle anlattı:

"Mehmet Akif, Taceddin Dergâhı'na (Ankara'da) kapanıp İstiklal Marşı'mızın ...
Read more : İstiklal Marşı'nın 'Korkma'sı Nereden Geliyor ? | Görüntüleme : 726 | Yanıtlar : 0

Marmara'da Deprem

http://img.sabah.com.tr/im/2008/03/13/62AB4E0025FBC2448BA23C6Cr.jpg

Marmara'da 4.8'lik deprem korku yarattı

VATANDAŞ SOKAĞA ÇIKTI... Deprem özellikle merkez üssü Çınarcık'ta ve Yalova'da paniğe yol açtı. Sarsıntıyla halk, çoluk çocuk sokağa dökülürken bazı vatandaşlar da pencerelerden atlayarak hafif şekilde yaralandı.

Merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Can ve mal kaybına neden olmayan deprem uzmanlara göre 'büyük depremin' habercisi değil..

Marmara'da dün akşam merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde orta şiddette bir deprem meydana ...
Read more : Marmara'da Deprem | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 5

Türban yasağında başa döndük

Önce türbana izin çıktı... Üniversiteler türbana kapısını açtı. Şimdi tekrar açılan kapılar kapanmaya başladı...

Danıştay'ın kararı sonrası daha önce türbana izin veren bazı üniversiteler bu sabah saatlerinden itibaren türbanlı öğrencilerin okula girişine izin vermedi.

Yusuf Ziya Özcan'ın rektörlere gönderdiği yazıyla ilgili kararı sonrasında, çeşitli üniversitelerden açıklamalar geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Danıştay kararı üzerine üniversitenin yönetim kurulları ve senatosunu toplayarak değerlendirme yaptıklarını belirtti ve ''Bu değerlendirme sonucunda, 15 gün önceki ...
Read more : Türban yasağında başa döndük | Görüntüleme : 649 | Yanıtlar : 0

Cüneyt Zapsu'ya 'don' davası

Cüneyt Zapsu'ya 'don' davası

"Türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demektir” sözü mahkemede...

Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından Cüneyt Zapsu’nun Türban konusunda ki "türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar” demekten farksızdır”sözlerine tepki gösteren Tuzla Sosyal Dayanışma ve Yardım Derneği üyeleri bu sözler hakkında Tuzla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Tuzla Sosyal Dayanışma ve Yardım Derneği, Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından Cüneyt Zapsu’nun Türban konusunda ki "’türbanını çıkar demek, sokaktaki bir ...
Read more : Cüneyt Zapsu'ya 'don' davası | Görüntüleme : 807 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x