Zaman: Cum Nis 26, 2024 9:17

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Terör bir ayda, 42 can aldı

Terör bir ayda, 42 can aldı


Son bir ayda terörist saldırılar nedeniyle 26 güvenlik görevlisi şehit olurken 16 sivil vatandaş terör nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye terör saldırılarında son bir ayda 42 kurban verdi. 9 Mayıs ? 9 Haziran arasında terörist saldırılar nedeniyle 26 güvenlik görevlisi şehit olurken, yaralı sayısı 60 oldu. 16 sivil vatandaş da terör nedeniyle hayatını kaybetti.

Sınır ötesi operasyon tartışmaları ve Genelkurmay Başkanlığı'nın teröre karşı toplumsal refleks çağrısının yankıları sürerken, Güçlükonak'ta ...
Read more : Terör bir ayda, 42 can aldı | Görüntüleme : 616 | Yanıtlar : 0


msn hacke ceza var >>> mış

İnternetin en popüler sohbet programı MSNi kullanırken şifresini çaldıranlara müjde... Kişisel haberleşme ve sohbet programı MSN şifresi çalınanlara iyi haber. Ankara Adliyesi, MSN şifresinin çalındığı iddiasıyla kendilerine yapılan başvurularda olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Teknolojinin yaygınlaşmasıyla internet üzerinden yapılan haberleşmelerde büyük oranda bir artış meydana geldi. İnternet üzerinden yapılan haberleşmelerin büyük bir bölümünü de kullanıcıların karşılıklı kullandığı MSN programı oluşturuyor. Ankara Adliyesi Cumhuriyet savcıları, son dönemlerde kendilerine ’MSN şifremi çaldılar’ şeklinde başvuruların yapıldığına dikkat çekerek, "MSN ...
Read more : msn hacke ceza var >>> mış | Görüntüleme : 712 | Yanıtlar : 3


Üniversiteli iki bombacı yakalandı

Üniversiteli iki bombacı yakalandı

İzmir'de iki üniversite öğrencisi bomba düzeneğiyle otoyolda bulunan köprü altında yakalandı

İzmir'de, Buca ve Balçova arasındaki otoyolda bulunan köprü altına uzaktan kumandayla patlatılmak üzere bomba yerleştirdikleri iddiasıyla iki üniversiteli yakalandı

İzmir'de, Buca ve Balçova arasındaki otoyolda bulunan köprü altına uzaktan kumandayla patlatılmak üzere bomba yerleştirdikleri iddiasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri her ikisi de 21 yaşındaki Burak Demirci ve İleri Kızılaltun yakalandı. İki zanlının, suç ortağı olduğu ileri sürülen ...
Read more : Üniversiteli iki bombacı yakalandı | Görüntüleme : 839 | Yanıtlar : 1


Deniz Baykal:Türkiye uzun süre sessiz kalamaz

Türkiye uzun süre sessiz kalamaz

CHP Genel Deniz Baykal, ''Terörün kaynağı Irak'ta, terör Türkiye'dedir. Karargah Kuzey Irak'tadır ama şehitler, buradadır'' diyerek, Türkiye'nin kendisine yönelik terör saldırısını, Irak'ın himaye etmeye devam etmesini, uzun süre sessiz kalarak seyredemeyeceğini söyledi.

Terör örgütünün uluslararası düzeyde belli destekler kazanmaya başladığının anlaşıldığını ifade eden Baykal, "Önümüzdeki sorun sadece terörü sahada etkisiz kılmanın ötesine geçmiştir. Terörü siyasallaştırma, uluslararasılaştırma çabalarının önemli bir mevzi kazanmakta olduğunu üzüntüyle görüyoruz" diye konuştu.

Bunun "vahim bir tablo" ...
Read more : Deniz Baykal:Türkiye uzun süre sessiz kalamaz | Görüntüleme : 781 | Yanıtlar : 2


Irak meğer iş birliği istemiş!!!

Meğer işbirliği istemiş!
Irak’ın Türkiye’ye verdiği notanın bir protesto notası olmadığı ve harekatın durdurulmasının istenmediği belirtildi.

Irak'ın Türkiye'ye verdiği notanın bir protesto notası olmadığı ve harekatın durdurulmasının istenmediği belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği maslahatgüzarının son dönemde Türkiye sınırında alınan güvenlik önlemleri hakkında Irak Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığını ve kendisine bir nota verildiğini doğruladı.

Notada ilk olarak "Türkiye olarak birtakım güvenlik önlemleri alıyorsunuz. Bunu biliyor ve anlıyoruz ancak bu önlemlerin bize ...
Read more : Irak meğer iş birliği istemiş!!! | Görüntüleme : 692 | Yanıtlar : 0


Şehitler toprağa verildi

Şehitler toprağa verildi




Siirt Şirvan’da yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan askerler bugün törenle toprağa verildi.


Siirt'te mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Kadir Yalçın için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Törende, şehit erin babası Hasan yalçın, annesi Meryem Yalçın ve üç kardeşi ile nişanlısı Sibel Yalçın taziyeleri kabul etti. Kadir Yalçın'ın dedesi Hasan Akkoç da torununun askerde çekilmiş bir fotoğrafını tören boyunca kucağında taşıdı.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı ...
Read more : Şehitler toprağa verildi | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 0


Şırnak'ta üç şehidimiz var...

Şırnak'ta üç şehit daha

Alınan bilgiye göre, saat 19.00 sıralarında Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Aküzüm bölgesinde operasyona çıkan askeri birliğin geçişi sırasında mayın patladı.
Olayda ilk belirlemelere göre 1 piyade yarbay, 1 piyade binbaşı ve 1 piyade er olmak üzere 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Yaralanan askerler, helikopterle bölgeden alınarak Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada, bölgeye çok sayıda askeri birlik sevk edildi.


Resim
Read more : Şırnak'ta üç şehidimiz var... | Görüntüleme : 757 | Yanıtlar : 3


Erdoğan teröre sert çıktı!

Erdoğan teröre sert çıktı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kim bu millete kastederse, bu millete el uzatırsa, bu milletin bu vatan toprakları üzerinde ameliyat yapma cüretkarlığına girmeye kalkarsa, canına, milletine, birlik ve beraberliğimize, huzuruna musallat olursa şunu bilmelidirler: Bu millet tüm kurumlarıyla, devletiyle, güvenlik kurumlarıyla, ordusuyla, askeriyle, polisiyle bunun cezasını verir ve bunun da hesabını sorar" dedi.

Erdoğan, Amasya'da, Yavuz Selim Meydanı'nda, 36 tesisin ortak açılışı ile TOKİ konutları anahtar teslimi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. ...
Read more : Erdoğan teröre sert çıktı! | Görüntüleme : 889 | Yanıtlar : 7


Son Dakika...Irak Türkiye'ye nota verdi !

Türkiye Büyükelçisi Irak Dışişleri bakanlığına çağırıldı.

Irak yönetimi Kuzey Irak'a top ateşi yapıldığı iddiasıyla, Türk Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, nota verdi.

Türkiye'de Kuzey Irak'a yönelik olası operasyon tartışılırken, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Türkiye'nin, Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı düzenleyeceği ''kuvvetli'' bir operasyonun, bölgesel gerginlikleri genişletme riskini beraberinde getirebileceğini söyledi.

Rice, Washington yönetiminin, Türkiye'nin sınırlı müdahalesini durdurmak için yapabileceğinin çok az olduğunu da ifade etti.

AP'nin haberine göre Rice, "Sınır ötesine kuvvetli bir hareket, hiç kimse ...
Read more : Son Dakika...Irak Türkiye'ye nota verdi ! | Görüntüleme : 840 | Yanıtlar : 8


İşte ABD vahşetinin kanıtı!

Irak'lı 15 yaşındaki kızı zorla askerlere satmışlar.

Irak'taki Amerikan vahşiliğini ispatlayan yeni bir video daha ele geçirildi. ABD merkezli http://www.iraqslogger.com adlı sitenin geçtiğimiz hafta yayınladığı ve ABD Ordusu Suçları Araştırma Birimi'nin soruşturma başlattığı yeni görüntüler, ABD'de kapalı bir alanda çekilmiş. Amatör görüntülerde, işkence skandallarıyla bilinen Ebu Gureyb hapishanesinde Irak'ta bulunduğu dönem gardiyanlık yapmış olan bir asker, yaşadığı ilginç olayları anlatıyor. Görüntüleri çeken kişinin askere “Şu olayı da anlat” diye ...
Read more : İşte ABD vahşetinin kanıtı! | Görüntüleme : 682 | Yanıtlar : 3


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147930 ileti • Toplam 45555 başlık • Toplam 24817 üye

x