Zaman: Cmt May 02, 2026 8:01

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Nesin Vakfı’na bağışlanan 2 milyon liraya el kondu

Çatalca Kaymakamlığı, Aziz Nesin’in kurduğu Nesin Vakfı’nın banka hesabındaki yaklaşık 2 milyon TL’ye el koyarak Hazine’ye devretti. Vakfın yöneticisi Cihangiroğlu, “Projelerimizin çoğunu askıya aldık” dedi.
Resim
Yazar Aziz Nesin tarafından kurulan ve bu yıl 50’nci yılını kutlamaya hazırlanan Nesin Vakfı’na yönelik baskılar sürüyor. İzmir’in Tire ilçesindeki 60 dönümlük zeytinliği kundaklanan, İstanbul Çatalca’da da İsmailağa Cemaati’nin hedef aldığı Nesin Vakfı’nın yaklaşık 2 milyon TL’sine el konularak Hazine’ye aktarıldı.

Çatalca Kaymakamlığı’nın 12 Nisan tarihli kararıyla, izinsiz yardım ...
Read more : Nesin Vakfı’na bağışlanan 2 milyon liraya el kondu | Görüntüleme : 292 | Yanıtlar : 1

O da bisey mi tıbbi hiç bir bilgisi olmayanlar tip konferansı verdi bu ülkede

VAH VAH
Ortaokul 2 terk olduğunu açıklayan Hakan Ural Çevre Bakanlığı’nda konferans verecek. Bilim insanlarının dinleyici olması bekleniyor.
Resim

Ali Müfit Gürtuna tarafından "Akrabalarına İDO’nun büfelerini dağıttığı için" görevden alınmıştı.

Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım'ın Malta ve Hollanda’da kayıtlı 30 adet gemi, 17 Şirket, 2 Süperyat, Hollanda’da 7 taşınmaz ve 150 milyon AVRO serveti varmış.
1994 yılında İDO Genel Müdürü olan Binali Yıldırım, 1999 yılında dönemin belediye başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından "Akrabalarına İDO’nun büfelerini dağıttığı için" görevden alınmıştı.

Binali Yıldırım'ın kariyerindeki ani yükselişi, İDO Genel Müdürlüğü'ndeki saltanatını ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle dönemin İBB Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından görevden alınması sadece Binali Yıldırım değil, ...

Lastik Sökme, Takma, Tamir ücretlerine Kol gibi büyük zam

Yeni yılla birlikte her şeye olduğu gibi araç lastik sökme takma tamir ücretlerine de zam geldi.
Resim
Anakara Ticaret Odası’nın (ATO) yayınladığı “2023 yılı lastik hizmetleri azami fiyat tarifesi” başta İstanbul olmak üzere fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Fiyatlar lastik ebatlarına göre değişiklik gösterdiği gibi liste genelde 4 adet lastik sökme, takma ve saklama ve balans şeklide yayınladı.

1 ADET LASTİK TAKMA SÖKME ÜCRETİ NE KADAR?
1 adet lastik takma sökme ücreti 2023 yılında 150 TL ...
Read more : Lastik Sökme, Takma, Tamir ücretlerine Kol gibi büyük zam | Görüntüleme : 323 | Yanıtlar : 0

Türkiye'deki Kars Almanları

Ülkemizin doğu ucundaki Kars, 93 harbi olarak bilinen savaştan bu yana bir Alman topluluğuna ev sahipliği yapıyor. Her ne kadar sayıları şimdi çok çok az olsa da bu insanların hikayelerini bilmek önemli.
Resim
Trt'nin 2013'te yapmış olduğu "tarihin emanetleri - karslı almanlar" belgeseli ile haberdar olduğum, belki de türkiye'deki en ilginç azınlığı oluşturan insanlardır kars almanları.

Alman-rus harbi'nde ruslara esir düşen bu almanlar evvela estonya'ya, daha sonra da 93 osmanlı-rus harbi sırasındaki 1877 kars muharebesi ...
Read more : Türkiye'deki Kars Almanları | Görüntüleme : 359 | Yanıtlar : 0

*Ben Neden Türk’üm* Prof. Dr. Doğan Kuban, 2014

Sevgili Okuyucular, 90 yaşına yaklaşan bir insan olarak, kendi varlığıma güvenmemi sağlayan bir ulusal kimliği tanımlamak için yazıyorum. Aslında ben babası Çerkez, anneannesi Midillili, annesinin ailesi Orta Asyalı olan bir Türküm. Bunları yazarken kuşkusuz duygusalım. Bunlarla yaşadım. Ama hepsi gerçek.Biz sadece Anadolu’yu Türk dilli yaptık. Burası asıl anavatanımızdır…Türk tarihinin gelişmesini öğrenen herkes Türklerde ırkçılık olmadığını görür... Müslümanları ırk ve mezhep propagandasıyla birbirlerine düşürmek İngiliz emperyalizmi ile başlayan bir Batı stratejisidir.Türkler hiç sömürge olmadılar. Her ırkla ...
Read more : *Ben Neden Türk’üm* Prof. Dr. Doğan Kuban, 2014 | Görüntüleme : 482 | Yanıtlar : 0

Bedelli askerlik yapan herifi karaharp okulu dekanı yapmış

Bedelli Tuğgeneral: Harp Okulu Dekanı, askerliğini bedelli yapmış
Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız’ın askerliğini bedelli olarak yaptığı ortaya çıktı. Rütbesi tuğgenerale denk gelen Yıldız, “2010’dan beri askeri kurumlarda ders veriyorum. Askerliğimi fazlasıyla yaptım diye düşünüyorum” diyerek kendini savundu.
Read more : Bedelli askerlik yapan herifi karaharp okulu dekanı yapmış | Görüntüleme : 303 | Yanıtlar : 0

İstanbullular 2022'de kıt kanaat bile geçinemedi: Her 5 kişiden 3'ü yeterli gıdaya ulaşamıyor

İstanbul Planlama Ajansı tarafından gerçekleştirilen İstanbul Barometresi araştırmasının yıllık raporuna göre İstanbulluların yaklaşık yüzde 80’i ya hiç geçinemediğini ya da ancak kıt kanaat geçindiğini söyledi. Maddi yetersizliklerden dolayı tercih ettiği gıdaları alamayanların oranı ise yıl boyunca yüzde 60’ın altına inmezken 2022 yılında öne çıkan konu ekonomik sorunlar oldu.

2022 yılında döviz kuru ve enflasyonda rekor düzeyde artışların gelmesi hayat pahalılığında artışı meydana getirirken vatandaşların geçim sıkıntısı giderek daha da derinleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul ...

Tv dizilerinden tarih öğrenmeye kalkanlar bu yazıyı okumasın!

Çağdaş insanlık felsefesi, geçmişin kavgalarını vermiyor artık. Geçmiş ile tatmin aramıyor artık. Üstelik bütün tarihleri boyunca olduğu gibi, son asırda bile, kendilerini birbirlerine ispat etmek amacıyla, birbirlerine karşı iki dünya savaşı yaşamış milletler artık birlikte birlikler kurabiliyorlar ve kendilerini gerçekleştirebiliyorlar. Böylece insanlığa katkı yapabiliyorlar. Bunu başarabilmelerinin tek nedeni, geçmişi, anıtsallaştırarak savunmak değil, ileriye gidebilmek amacıyla eleştirel ele almalarıdır.

Türkiye, İslam tarihinin geçmiş kavgalarını vermektedir hala. Kendi ülkelerinde bile geçmişin gruplarının taraftarı olarak pozisyon almaktadırlar. Bunun ...
Read more : Tv dizilerinden tarih öğrenmeye kalkanlar bu yazıyı okumasın! | Görüntüleme : 239 | Yanıtlar : 0

Enflasyon alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdi: Sepet küçüldü kalite düştü

Enflasyonla beraber sepetler küçüldü, market markalı ürünlerin payı arttı. Hızlı Tüketim Ürünleri harcamaları geçen yıla kıyasla yüzde 80 arttı. Ortalama bir hane yaklaşık olarak iki günde bir kez HTÜ alışverişi yaptı ve bir alışveriş sepetine 85 TL öderken geçen yıla kıyasla alışveriş sıklığı da azaldı. Haneler geçen yıl 204 kez alışverişe gidip her alışverişte 85 TL harcama yaptı. Ulusal zincirler ve indirim marketleri dışında tüm satış kanallarında alışveriş sıklığı azaldı.

Ipsos araştırmasına göre, artan enflasyonla ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x