Zaman: Pzt Haz 01, 2026 19:34

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Sizde vicdanî sorumluluk var mı?

Sizde vicdanî sorumluluk var mı?

NATO’da görevli, aşağıdaki listede adı geçen ülke vatandaşları için, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı bir davranış şüphesi oluştuğunda uygulanacak prosedürü (Sayın Bakanın kullandığı sözcük bu) 2006’da Adalet Bakanı olan Cemil Çiçek bir genelge ile belirlemiş. (Sayı: B.03.0.UİG.0.00.00.06/010.06.02/11, Konu: NATO-SOFA Uygulaması - GENELGE No:73)

Bu ülkeler, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, İspanya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovakya, ...
Read more : Sizde vicdanî sorumluluk var mı? | Görüntüleme : 1072 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

5 Bin İlköğretim Okulu İmam Hatip Olacak!

5 Bin İlköğretim Okulu İmam Hatip Olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İlköğretim Yasası'nda yaptığı değişiklikle birlikte yurt genelinde 5 bin civarında imam hatip ortaokulu açılacak. Bakanlığın yeni bina yapamaması nedeniyle yıllardır ilköğretim okulu olarak kullanılan çok sayıda okul imam hatip ortaokuluna dönüştürülecek.

Saygı Öztürk:

Eğitimde 4+4+4 hazırlıkları başladı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, imam hatip ortaokullarının teşvik edilmesi ve yeni binaların bulunması için il müdürlüklerini uyardı. Müdürlükler de okul arayışına girdi.

Bakan'ın "öncelik verin" demesiyle, yaklaşık ...
Read more : 5 Bin İlköğretim Okulu İmam Hatip Olacak! | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Yıldırım Koç, 2004’de Biliyordu ABD’nin Irak'tan Çekileceğini / Erkan GÜÇİZ

Yıldırım Koç, 2004’de biliyordu ABD’nin Irak'tan çekileceğini

Sayın Yıldırım Koç, 12 Mayıs 2012 tarihli AYDINLIK Gazetesi'nde, “Amerikalılarla ‘ilişkilerim’” başlığı altında şunları yazıyor. 1 

“Bu ara internette “İşte CIA’nın Türkiye’deki Kontakları” başlıklı bir yazı dolaşıyormuş. Yazıyı yazan Erkan Güçiz, ABD elçilik belgelerine dayanarak bir liste hazırlamış. Listede benim de adım varmış. Adımın yanına “ziyaretçi” ve “2004” denmiş. Bereket bu yazının yayımlandığı internet sitesinde belgelerin orijinalleri de var.

Büyükelçilik mensupları arasında CIA görevlilerinin bulunduğunu bilecek kadar ...

Barack Obama Başbakanımızı kandırıyor mu?

ABD ordusu subaylarını eğitti: Müslümanlığa karşı topyekûn savaşta Hiroşima taktikleri kullanın

Obama ortak basın toplantısında kızlarını yetiştirme tarzıyla ilgili Erdoğan'dan tavsiyeler aldığını söyledi ve “Kız evlat yetiştirme konusunda Erdoğan'ın perspektifini her zaman merak ettiğini” de sözlerine ekledi. Erdoğan ise kendisine “arkadaş ve meslektaşım Başbakan Erdoğan” diye hitap eden Obama'dan bir adım ileri giderek konuşmasına “Sevgili arkadaşım Barack” diye başladı ve Obama'ya kızlarından söz ettiğini açıkladı.

İki liderin birbirlerine dostane yaklaşımları bir süredir bilinen bir durum. ...
Read more : Barack Obama Başbakanımızı kandırıyor mu? | Görüntüleme : 1163 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Gözümüz Aydın!

CFR-Dış İlişkiler Konseyi, 8 Mayıs’ta bir “ABD-Türkiye İlişkileri, Yeni Bir Ortaklık” başlıklı bir rapor yayımladı.

ABD Dışişleri eski bakanı Madeleine K. Albright ve ABD Milli Güvenlik Konseyi eski başkanı Stephen J. Hadley’nin yönettiği geniş bir araştırma grubu tarafından hazırlanan bu rapora 2005 ile 2008 arasında ABD Ankara eski Büyükelçisi Ross Wilson’ın da katkısı var.

Girişi bu kadar uzatmamın, raporu bu kadar önemli bir konuma getirmemin sebebi, rapordan çıkan MÜJDE’yi hazmettirmek içindi.

Gözümüz Aydın!

Ergenekon’un davasının ...
Read more : Gözümüz Aydın! | Görüntüleme : 1073 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Bir Ermeni Dostu Gitti Bir Diğeri Geldi!..

Bir Emeni dostu gitti bir diğeri geldi!..

Fransa'da oyların 52'sini alan Francois Hollande, yeni cumhurbaşkanı seçilirken, Nicolas Sarkozy'nin oy oranı yüzde 48'de kaldı.

Fransa'da, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu Sosyalist aday Francois Hollande kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Hollande, oyların yüzde 52'sini kazanırken, Nicolas Sarkozy yüzde 48 oranında oy aldı. Sarkozy'nin siyaseti bırakacağı bildirildi. Hollande'ın seçimi kazandığına ilişkin haber, Sosyalist Parti'nin başkent Paris'teki genel merkezinde büyük çoşkuyla karşılandı. Sosyalistler, Francois Mitterrand döneminden bu yana üç dönemdir ...
Read more : Bir Ermeni Dostu Gitti Bir Diğeri Geldi!.. | Görüntüleme : 667 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Y-CHP’nin “Yeni Anayasa” Çalışmasındaki Türkiye Vatandaşlığı / Halûk DURAL

Y-CHP’nin “Yeni Anayasa” Çalışmasındaki
Türkiye Vatandaşlığı

Haluk DURAL
Ulusal Strateji Merkezi – USMER İstanbul Başkanı
5.05.2012

1990’larda Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı dağılınca, ABD 21. Yüzyılı tek kutuplu dünyada ABD imparatorluğunun kurulacağı düşüyle kendine vehmettiği yeni dünya düzenini kurma görevine kalkışmıştır. Küreselleşme adıyla propagandası yapılan yeni sömürgecilik, esas itibariyle Basra Körfezi ve Hazar Denizinde bulunan Avrasya enerji kaynaklarına el koyarak, ABD’nin jeostratejik rakipleri olan Rusya, Çin, Hindistan, Almanya ve Fransa’nın (Rusya hariç) petrol ve doğalgaz ...

İşini Bilir Kişi Şok Gazetesi Halkın Sesi Kaan Özbek

İşini Bilir Kişi Şok Gazetesi Halkın Sesi Kaan Özbek

ŞOK GAZETESİ
HALKIN SESİ HABER HATTI
kozbek@abcmedya.com.tr

Samsun Alaçam’dan 56 yaşındaki okurum emekli öğretmen Hasan Sancak bir e-posta yollamış. Aslında uzun süre gündemi meşgul eden ancak sonra nasıl olduysa birden bire rüyalara karışan hikayesini aktarmış. Bir de not eklemiş bana.
“İnşallah gerçekten Halkın Sesi olduğunu ispat edersin” diyor.

Neyse, sözü uzatmadan hocamızın sorununu gündeme getirelim. Tüm dünyada milyon dolarlık reklam yatırımları ...
Read more : İşini Bilir Kişi Şok Gazetesi Halkın Sesi Kaan Özbek | Görüntüleme : 1187 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Korku filmleri: AECL ve CANDU

Korku filmleri: AECL ve CANDU

Kanada hükümetinin resmi açıklamalarına göre 1952 ile 2010 yılları arasında AECL (Atomic Enegry of Canada Ltd.) adlı KİT’e hazine tarafından verilen destek 11,5 Milyar dolar. Ancak bağımsız gözlemcilerin bütçe rakamlarından, bakanların meclis konuşmalarından çıkardıkları toplam ise 163 milyar. 2011 yılında bu KİT özelleştirildiğinde biçilen değer ise sadece 15 Milyon dolar. Özelleştirme, yalnız bu komik satış fiyatı ile dikkati çekmiyor. AECL’in geliştirip CANDU adı altında sattığı 34 nükleer santral ile ilgili ...
Read more : Korku filmleri: AECL ve CANDU | Görüntüleme : 1487 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Ortak Basın Açıklaması: Bilimi, Üniversiteleri, Aydınlanmayı, Kamusal Yararı ve Değerleri Savunuyoruz

Ortak Basın Açıklaması

Tarih: 25.04.2012

BİLİMİ, ÜNİVERSİTELERİ, AYDINLANMAYI, KAMUSAL YARARI ve DEĞERLERİ SAVUNUYORUZ.

Türkiye üniversitelerinde yaklaşan rektör seçimleri nedeniyle, akademik çevrenin önemli örgütlü gücünü oluşturan aşağıdaki kuruluşlar rektör seçimleri konusunda ortak yaklaşım ve tutum belirlenmesi yanı sıra üniversite, bilim ve eğitim dünyasının geleceğini ve varoluşunu yakından ilgilendiren, ülkenin can alıcı sorunları ile ilgili kaygılarının kamuoyuna duyurulmasına karar vermişlerdir.

Yaklaşan rektörlük seçimleri nedeniyle akademik liyakattan ve nitelikli bir akademik ortamdan çokça söz edilmesine karşın, ülkemiz görülmemiş ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148889 ileti • Toplam 46439 başlık • Toplam 25114 üye

x