Zaman: Pzt Haz 01, 2026 21:40

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

OPEC’in başına Devrim Muhafızı general geldi!

OPEC’in başına Devrim Muhafızı general geldi!

Dünya petrolünün yeni patronu İran Devrim Muhafizları’nın üst düzey bir generali olan Rüstem Gasemi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) başkanı oldu. Böylece ilk kez bir general Örgütün başkanlığına getirilmiş oldu.

Petrol Bakanı olarak Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın kabinesinde yer alan Gasemi, İran'ın OPEC’in dönem başkanı olması nedeniyle, doğrudan bu göreve gelmiş oldu.

Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarından biri olan Gasemi, batılı ülkeler tarafından geniş çaplı yaptırımlar altında bulunuyor.

ABD ...
Read more : OPEC’in başına Devrim Muhafızı general geldi! | Görüntüleme : 644 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

'Polisler, Cumhuriyet Gazetesi'ne atmam için bana bomba verdi'

'Polisler, Cumhuriyet Gazetesi'ne atmam için bana bomba verdi'

Birinci “Ergenekon” davası ile birleştirilen Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılmasına ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Bedrettin Şinal, “El bombasını Cumhuriyet gazetesine atacaktım ama patladığı zaman yaşanacakları düşündüm ve bomba atmaktan vazgeçip molotofkokteyli hazırladım” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi bitişiğinde salonda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ın da aralarında ...
Read more : 'Polisler, Cumhuriyet Gazetesi'ne atmam için bana bomba verdi' | Görüntüleme : 2302 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

'Her şey tamam...' "Yeni TSK" tedavüle konuldu

'Her şey tamam...'

Devletin tüm kurumları AKP'lileştirildi. YÖK'ü değiştirmekle işe koyulan AKP hükümeti, Emniyet Teşkilatı ve Yüksek Yargı'dan sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de istediği gibi dizayn etti.

GENELKURMAY Başkanı ve kuvvet konutanları, AKP'nin askeri dizayn planına tepki göstererek istifalarını topluca sunmasının ardından şimdi gözler Türk Silahlı kuvvetleri'nin yeni komuta kademenin nasıl şekilleneceğine çevrildi. Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna Orgeneral Necdet Özel'in oturması kesinleşti.Şimdi "Yeni kuvvet komutanları kim olacak" sorusunun cevabı aranıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na kıdemli orgenerallerden ...
Read more : 'Her şey tamam...' "Yeni TSK" tedavüle konuldu | Görüntüleme : 981 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Daha Karpuz Kesecekmiş!

Resim

Ben ne deyim bilemedim. Köpekliğin varacağı son nokta neresidir onu merak ediyorum. Dün gece Mehmeh Altan ağzı kıçına vara vara sırıtırken bu manşeti hayal etti heralde. Buyur vatandaş! Bu manşet bir galibiyet narasıdır. Derin uykudaki aziz milletimin kulakların çınlasın!..Sakinleşmem lazım, çok kötüyüm.
Read more : Daha Karpuz Kesecekmiş! | Görüntüleme : 868 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları İstifa Etti!

Genelkurmay Başkanı Org. Işık KOŞANER İstifa Etti!

Koşaner'le birlikte Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanları da görevlerinden ayrıldı.
Read more : Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları İstifa Etti! | Görüntüleme : 4678 | Yanıtlar : 20 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Alparslan TÜRKEŞ'ten Hepimize Bir Çağrı Var!

Tam 18 yıl öncesi, 24 Ocak 1993 tarihi. MÇP'nin tekrar MHP olduğu kurultay.

Milliyetçi Hareket'in önderi Alparslan Türkeş ''Başbuğ Türkeş'' savsözleri ile salona gelirken dev MHP bayrağını öpüp alnına değdiriyor ve ülkücüleri selamlıyor. Türkeş MHP'lilere seslenmek için konuşmasına başlayınca bozkurt işaretlerinin yapıldığı, ''ülkücü hareket engellenemez'' yazılı pankartların yer aldığı o salonda Nazım Hikmet'in dizeleri yükseliyor:
"Dört nala gelip uzak Asya'dan
Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan
Bu memleket bizim.
Bilekler kan içinde
Dişler kenetli
Ayaklar ...
Read more : Alparslan TÜRKEŞ'ten Hepimize Bir Çağrı Var! | Görüntüleme : 3481 | Yanıtlar : 9 | Dizin : Genel - Güncel Konular

LOZAN'ın 88.Yıldönümü Tüm Vatanseverlere Kutlu Olsun!

Kanımızla canımızla yurdumuzdan attığımız emperyalist haydutlara; bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, ulusal ve üniter devletimizi kabul ettirdiğimiz; Sevr'i yırtıp vatanımızın tapusunu aldığımız Lozan Antlaşması'nın 88'inci yıldönümü tüm vatanseverlere kutlu olsun.

Vatanımızın tapusu olan Lozan'ı; uyguladıkları güdümlü politikalarla delik deşik edenlere, ülkemizi yeniden Sevr koşullarına götürenlere, yeraltı-yerüstü zenginliklerimizi, topraklarımızın 5'te 1'ini ABD ve İngiliz şirketlerine peşkeş çekenlere, emperyalizmin uşaklığını yapanlara da lanet olsun!

Read more : LOZAN'ın 88.Yıldönümü Tüm Vatanseverlere Kutlu Olsun! | Görüntüleme : 1198 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

"Başbakan'a dokunmak ibadettir"

Daha bugün arkadaş ortamında bazılarının RTE'ye taptığından bahsetmiştim, dalga geçildim. Bu da kapak olsun!

"Başbakan'a dokunmak ibadettir"
AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl ilçesinde çalışmalarından ve kendisini ziyaret etmelerinden dolayı partililere teşekkür yemeği verdi.

Atış Poligonu'nda düzenlenen yemekte konuşan Hüseyin Şahin, seçimlerin ardından mazbatalarını aldıklarını, diğer partiler gibi sonradan yemin etmediklerini söyledi.

Şahin kendisine, Plan Bütçe Komisyonu'nda ve parti yönetiminde önemli görevler verildiğini belirterek, geçtiğimiz hafta Ankara'ya gelerek kendilerini ziyaret edip “Hayırlı olsun” diyen AKP ...
Read more : "Başbakan'a dokunmak ibadettir" | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Çok Ünlü Bir Taraf Yazarından İnciler!

Yazıyı okuyorsunuz. Allah Allah, bu nasıl sağduyu, akıl fikir diye şaşırıyorsunuz ilk başlarda. Sonra şu cümle geliyor:

Öldürülen PKK'lıların yaşam hakkını nasıl savunuyorsak, ölümler dursun, analar ağlamasın diyorsak, aynı sözleri, şehit edilen askerlerimiz için de söylüyoruz... O çocuklar bizim.. O çocuklar hepimizin...

Takke düşüyor kel görünüyor!

Bunlar, böyle danışıklı döğüş ağıtlar yakıyorlar ki tepkiler durulsun...Açılımın devamı sağlimen gelsin!Yollarına takoz koyan falan olmasın!

İşte Taraf'lının Taraf'taki O Yazısı:

Korkaklardan bıktık(Habertürk gazetesinden)
Mehmet Baransu yazdı
18 ...
Read more : Çok Ünlü Bir Taraf Yazarından İnciler! | Görüntüleme : 851 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Git Bir Daha Geri Gelme!

Hala yalamak hala bir yaranmak hala ihanet hala üç maymun yandaş medya...Sanki eşbaşkan kendi ülkesinin sorunlarını halletmiş gibi sanki kendi vatandaşını feraha erdirmiş gibi Gazze'ye el atıyor...Git ve geri gelme...Git vatandaşım dediklerinin yanına. Ortadoğu'yu dizayna git, Amerikan köpekliğine git. Git ve Gazze şeridinde kal, dönme ne olursun!

Erdoğan Gazze yolcusu, İsrail rahatsız!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ay sonunda Gazze Şeridi’ne gideceği iddia edildi. Filistin Haber Ajansı Maan, İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesine dayandırdığı bir haberinde ...
Read more : Git Bir Daha Geri Gelme! | Görüntüleme : 1080 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148889 ileti • Toplam 46439 başlık • Toplam 25114 üye

x