Zaman: Pzr Ağu 03, 2025 18:18

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Doğu Perinçek:Ben Namık Kemal, Mustafa Kemal, Tevfik Fikret.

Türk Milleti’nin üzerindeki bu terörü kaldırmanız şarttır!

Sayın Doğu Perinçek'in duruşmada yaptığı sözlü açıklama:
Ben Namık Kemal, Mustafa Kemal, Tevfik Fikret kuşaklarından gelen Türk devrimci aydınının bugünkü temsilcilerindenim; KORKMAM!

İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in, Ergenekon davasının 5 Aralık 2008 günlü oturumunda yaptığı sözlü açıklamaları ve Mahkemeye sunduğu dilekçesini aşağıda sunuyoruz. Sayın Perinçek’in sözlü açıklamalarını, duruşmayı izleyen avukatlarının tuttukları notlardan aktarıyoruz.
SÖZLÜ AÇIKLAMALAR
“Önce bir not; Çağlayan Mitingi’ne Sayın Muzaffer Tekin’le birlikte gitmedik. Orada ...
Read more : Doğu Perinçek:Ben Namık Kemal, Mustafa Kemal, Tevfik Fikret. | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Gizli silah 64 yıl sonra ortaya çıktı

Resim

İkinci Dünya Savaşı çıkararak milyonlarca insanın ölümene neden olan Alman diktatör Adolf Hitler'in gizli silahı 64 yıl sonra ortaya çıktı.

İŞTE HİTLER'İN YELKEN BOMBASI

Hitler bu gizli silahını hayata geçirmiş olsaydı, İngiltere'nin başkenti Londra'yı yok edecekti.

Nazi diktatörü Hitler'in çizimlerini gizlice yaptırdığı yelken bombası adlı 1000 kilogram ağırlığındaki bomba, Londra'ya atıldıktan sonra pilot paraşütle atlayarak kurtulacaktı. Hitler'in helikopter şeklindeki yelken bombası saatte 1125 kilometre hızla çakılacaktı. Nazi mühendisleri bu şiddette bir patlamayla Londra'nın ...
Read more : Gizli silah 64 yıl sonra ortaya çıktı | Görüntüleme : 2792 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Kerkük'te kanlı saldırı: 55 ölü, 120 yaralı

Kerkük'te kanlı saldırı

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde bir restorana düzenlenen bombalı intihar saldırısında en az 48 kişi hayatını kaybetti.

Kerkük Emniyet Müdürü Cemal Tahir, saldırıda bir Kürt restoranının hedef alındığını, 97 kişinin de yaralandığını söyledi.

Tahir yaptığı açıklamada, saldırının, Kerkük'ün girişinde, Kerkük-Erbil yolu üzerindeki Abdullah restoranında düzenlendiğini söyledi.

Tahir, kimliği belirlenemeyen intihar bombacısının restoranda kendini havaya uçurduğunu, bayram olması ve öğle yemeği vaktine denk gelmesi nedeniyle saldırı esnasında restoranın kalabalık olduğunu belirtti.

Yetkili, kurbanlar ...
Read more : Kerkük'te kanlı saldırı: 55 ölü, 120 yaralı | Görüntüleme : 492 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Hatice Nine: "Ben hayatta haram yemedim!"

Kaymakamın yardım teklifini kabul etmedi

Resim
Aydın'in Nazilli ilçesinde, 102 yaşındaki kadın, ziyaretine gelen Kaymakam Caner Yıldız'ın yardım teklifini “Haram olur. İhtiyacı olana verin” diyerek geri çevirdi.

Kaymakam Yıldız, 3 çocuk ve 10 torun sahibi olan, 5 nesli gören 102 yaşındaki Hatice Aktaş'ı bayram dolayısıyla ziyaret etti.
Yıldız'ın elini öperek “Bir isteğin var mı, ben kaymakamım, sana yiyecek göndereyim, kömür vereyim” teklifinde bulunduğu yaşlı kadın, “Oğlum, buraya kadar geldin, beni bahtiyar ettin. Allah sana hacıya ...
Read more : Hatice Nine: "Ben hayatta haram yemedim!" | Görüntüleme : 654 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Perihan Mağden'e 6 yıl hapis istemi

Resim

Hakarete 6 yıl hapis

Ozan Arif ile İsmail Türüt’e yayın yoluyla hakaretten yargılanan Radikal yazarı Perihan Mağden için 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde sanık Perihan Mağden’in de katıldığı duruşmada gergin anlar yaşandı.

Ozan Arif ile İsmail Türüt’e yayın yoluyla hakaret ettiği iddia edilen Radikal gazetesi yazarı Perihan Mağden hakkında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. ’Plan Yapmayın Plan’ kaseti ile Hrant Dink’in katil ...
Read more : Perihan Mağden'e 6 yıl hapis istemi | Görüntüleme : 884 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Er Mesut'un öyküsü

Mesut Sanir... Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğan Mesut, kamyon şoförlüğü yapan Mehmet Salih ve Kumri çiftinin 9 çocuğundan ikincisiydi. Bir süre Cizre Kaymakamlığı'nın yeşil kart bürosunda geçici olarak çalıştı. Daha sonra buradan ayrıldı ve Irak'a kamyonla yük taşıyan babasıyla birlikte Irak'a gidip gelmeye başladı. 2005'te, 17 yaşında mahalleden arkadaşlarının yönlendirmesiyle terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a destek amacıyla Gemlik'teki yürüyüşe katılmaya karar verdi. İşsiz olan Mesut, Şırnak'tan yola çıkan grupla birlikte Mardin'in Nusaybin ilçesine geldiğinde jandarma ...
Read more : Er Mesut'un öyküsü | Görüntüleme : 579 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Nobel'e silah gölgesi düştü

Silah şirketi Nobel'e sponsor oldu

Dinamiti keşfeden İsveçli mucit Alfred Nobel
'in vasiyetiyle oluşturulan vakıf tarafından her yıl edebiyat, tıp, fizik, kimya, ekonomi ve barış alanında verilen Nobel ödüllerine bir ABD silah firmasının sponsorluk yaptığı bildirildi.

İsveç Radyosu'nun haberine göre, nükleer silahlar dahil olmak üzere çeşitli alanlarda silah üreten ve çeşitli kuruluşlar tarafından etik yönden siyah listede gösterilen Honeywell firması, dünya barış ödülünün de içinde bulunduğu Nobel ödüllerine sponsor oldu.

Nobel Vakfı Müdürü Michael ...
Read more : Nobel'e silah gölgesi düştü | Görüntüleme : 681 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

TSK: Jitem değil PKK öldürdü

TSK: Jitem değil PKK öldürdü

Ergenekon'un öldürdüğü iddia edilen Tuğgeneral Aydın ve Albay Özden'in şehit düştüğü açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Jandarma Albay Rıdvan Özden'in ''bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmalarda, birliklerini kahramanca sevk ve idare ederken bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olduklarını'' söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütü ile ...
Read more : TSK: Jitem değil PKK öldürdü | Görüntüleme : 548 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

'Kürdüm! Ailemde 5 şehit var!'

'Kürdüm! Ailemde 5 şehit var!'

DTP mitinginde Türk Bayrağı açan Ersin Ağar konuştu:

Bitlis'te eski Mutki Durağı'nda 2 Aralıkta DTP'nin düzenlediği mitingde Türk Bayrağı açan Ersin Ağar, "Ailemden 5 kişinin şehit edilmesinden dolayı duygularımı dile getirmek için Türk bayrağını açtım" dedi.

Bitlis'te özel bir şirkette çalışan 21 yaşındaki Ersin Ağar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'nın konuşmasından sonra Türk bayrağını açarak "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attığını belirtti.

Emine Ayna'nın bazı ...
Read more : 'Kürdüm! Ailemde 5 şehit var!' | Görüntüleme : 635 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Yaşar Kemal'e Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri bugün Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Yaşar Kemal'in edebiyat dalında ödül alacağı törene davetli olan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, ABD'de olduğu için katılamadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, teşekkür ve sunum konuşmasının ardından mimari dalında Turgut Cansever, edebiyat dalında Yaşar Kemal ve müzik dalında Alaattin Yavaşça'ya ödüllerini verdi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşiyle birlikte katıldı.

Törende mimari dalında Turgut Cansever,müzik dalında da Dr. Alattin Yavaşça ödül aldı.

Turgut ...
Read more : Yaşar Kemal'e Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü | Görüntüleme : 1280 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148857 ileti • Toplam 46198 başlık • Toplam 25030 üye

x