Zaman: Cmt Ağu 02, 2025 17:10

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Çin Politikamız ve Soykırıma Uğrayan Uygur Türkleri

Arkadaslar,

Son gunlerde yogun bir sekilde Uygur Turklerine yonelik gunumuzde cok daha fazla yogunlasmis olan baskilari arastiriyorum.

Vardigim sonuclar karsisinda bir Turk olarak degil, evvela bir Insan olarak bugune kadar bu konuyla yeterince ilgilenmemis oldugum icin kendimden utandim.

Arkadaslar

Su an Turk Tarihinin dogmus oldugu o topraklarda, bizim akrabalarimiz, kendilerine bayrak olarak ay-yildizli bayragi secen kardeslerimiz, dindaslarimiz INSANLIK TARIHINDE GORULMEMIS BIR BASKI POLITIKASI ILE KARSI KARSIYALAR!.

Bayraklari yasak

Resim

Iki cocuk yapmalari yasak

kaynak 1 ...
Read more : Çin Politikamız ve Soykırıma Uğrayan Uygur Türkleri | Görüntüleme : 1994 | Yanıtlar : 0 | Dizin : İzlem (Strateji)

Gül'ün düşünüp de söyleyemedikleri

Resim

Hadi, o sözleri yine söyle Gül

Abdullah Gül, Kürt sorununu gündeme getiren heyete “Düşünüp de söyleyemediklerim” var demiş. Gül, aslında düşündüklerini 15 yıl önce söylemişti:

“Bunları açık söylemek zorundayım, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ lafını tutup her yere yaza yaza ve bunu özellikle hiç olmayacak yerlere yaza yaza, Türkiye aslında ilkel bir hale dönmüştür”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ilginç çıkışlarını sürdürüyor. Önceki gün Hakkari’den gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve AKP’nin Hakkari milletvekilleri ile görüşen Gül’e ...
Read more : Gül'ün düşünüp de söyleyemedikleri | Görüntüleme : 842 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

"Eyalet Yasası" yürürlükte

Sonunda bunu da yaptılar! | EYALET YASASI YURURLUKTE

12 HAZİRAN 2006 Yeniçağ / Türkiye'ye kurulan tuzağı manşetten duyurmuştu

AB'nin dayattığı federalizm Kalkınma Ajansları adıyla devreye girdi, ülke 8’e ayrıldı.

Kendi meclisleri olacak!

Avrupa'nın, Osmanlı'ya dayattığı federalizm, AKP tarafından "Kalkınma Ajansları" adı altında resmen uygulamaya konuldu. Proje kapsamında Türkiye, 8 ayrı bölgeye bölündü. Bu bölgelerde 100 üyeli kalkınma kurulları oluşturulacak ve "kalkınma için" yabancı ülkelerle bile direkt temasa geçilebilecek.

Mahkemeler de sırada...

TÜRKİYE'yi "şimdilik" 8’e bölen ...
Read more : "Eyalet Yasası" yürürlükte | Görüntüleme : 17037 | Yanıtlar : 32 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Muta nikahında Diyanet'ten U dönüşü

Diyanet'in kitabında U dönüşü
"Geçici nikah" önce caiz, sonra değil!

Özetle "kadın ve erkek arasında belli bir maddi bedelle, belli bir süre için yapılan bir tür geçici evlilik" olarak tanımlanan "muta"ya bugüne kadar hiçbir Sünni din adamı cevaz vermemişti. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir grup ilahiyatçıya hazırlattığı "Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir" adlı çalışma, mutayı yeniden tartışma konusu haline getirdi. Kitapta, "Ehl-i Sünnet'e mensup âlimlerden ve özellikle sahabeden bazılarına göre müt'a ...
Read more : Muta nikahında Diyanet'ten U dönüşü | Görüntüleme : 695 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

CHP’nin tabanı küstü mü?

Doktor Barış Doster, CHP'nin türban tavrını ve CHP tabanının bakışını yazdı.

CHP’nin türban açılımı, siyaset ve sınıfsallık

Dr. Barış Doster
Öğretim Üyesi- Yazar

CHP’nin yeni üyeleri arasında türbanlı, çarşaflı kadınların da olması hem kamuoyunda çok tartışıldı, hem de parti içi ve dışındaki pek çok ezberi bozdu. Tüm toplum bilim konuları gibi bu konu da çok karmaşık, çok yönlü ve çok boyutlu, olduğundan, indirgemeci olmadan, kolaya kaçmadan, genelleme yapmadan, soğukkanlı biçimde, farklı yönleriyle ele almakta yarar ...
Read more : CHP’nin tabanı küstü mü? | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

AKP'yi İngilizlere şikayet etti

DTP'li Halis, İngiliz milletvekillerinden destek istedi.

İngiltere’de temaslarda bulunan DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, AKP’nin "Kürt sorununa" bakış açısını ve partilerine yönelik kapatma davasına ilişkin tutumunu İngiliz parlamenterlere şikayet etti. Halis, DTP’nin “barış, demokrasi ve özgürlük taleplerine” destek istedi. Öte yandan İngiliz milletvekillerinin, 29 mart yerel seçimlerine "gözlemci" olarak katılabileceklerini söyledikleri bildirildi.

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, İngiltere’de, parlamenterlerle bir araya geldi. Görüşmede ağırlıklı olarak, AKP’nin "Kürt sorununa" yaklaşımı ve DTP’nin kapatılma davasının konuşulduğu öğrenildi. ...
Read more : AKP'yi İngilizlere şikayet etti | Görüntüleme : 550 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Pentagon sistemine virüs girdi

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) bilgisayar sistemine virüs girdi.

Pentagon sözcüsü Bryan Whitman, dünya genelindeki bilgisayarları tehdit eden bir virüse Pentagon'un bilgisayar ağında da rastlandığını ve virüsün temizlenmesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Virüs hakkında bilgi vermeyen sözcü, çok gizli dosyaların saklandığı bölümlere virüs bulaşıp bulaşmadığı konusunda da ayrıntı vermedi.

Basına göre Pentagon, geçen pazartesi günü Bakanlık bilgisayarlarında USB taşınabilir belleklerin kullanılmasını yasaklamıştı.

Kaynak
Read more : Pentagon sistemine virüs girdi | Görüntüleme : 1156 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Bilim ve Teknoloji

10 TRT çalışanı tutuklandı

İzmir'de sahte sağlık raporları hazırlayarak 2 milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla başlatılan soruşturma sonrasında 10 TRT çalışanı tutuklandı.

TRT İzmir Bölge Müdürlüğünde görevli bazı personelin sağlık karnelerinde, reçete nüshalarını farklı düzenleyip sahte sağlık raporları hazırlayarak, 2 milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 20 kişiden, eczacı ve 3 eczane çalışanı ile 10 TRT görevlisi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, operasyon kapsamında gözaltına alınan eczacılar D.B. ile eşi A.B, eski TRT ...
Read more : 10 TRT çalışanı tutuklandı | Görüntüleme : 529 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Binlerce öğrencinin bursu CHP yuzunden iptal edilecek

CHP kendi ayagina bir kursun daha sıktı!

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı.

Her yıl belediyelerin açtığı eğitim yardımı burslarından faydalanan yüzbinlerce yoksul öğrenci artık bu haktan mahrum. Belediyeler tarafından Yükseköğrenim gören öğrencilere verilen burslar, CHP'nin Anayasa Mahkmemesi'ne açtığı dava sonucu iptal edildi.

Anayasa Mahkemesi, 5102 sayılı ''Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun''un, ''Belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermelerini engelleyen'' hükmündeki ''belediyeler hariç'' ibaresini oy birliğiyle iptal ...
Read more : Binlerce öğrencinin bursu CHP yuzunden iptal edilecek | Görüntüleme : 732 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Tayyip: Ben Youtube'a giriyorum

Erdoğan: Ben Youtube'a giriyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, THY'ye ait özel uçakla Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gitti. Erdoğan uçakta Youtube yasağını soran gazetecilere, "Ben giriyorum, siz de girin" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisine çarşaflı üyelerin kaydedilmesiyle ilgili ''Bizim çarşaf masumane'' sözlerini değerlendirdi.

Resmi ziyaret için Hindistan'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, ''Zararlı, zararsız olduğu neye göre ölçülüyor? Ellerinde böyle bir ölçüm aleti mi var? O ölçüm aletini ...
Read more : Tayyip: Ben Youtube'a giriyorum | Görüntüleme : 760 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148855 ileti • Toplam 46196 başlık • Toplam 25029 üye

x