Zaman: Cum Haz 20, 2025 17:18

News News of Haberler

Site map of Haberler » Dizin : Haberler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Kayıp mühendis gizli projenin beyin takımında

Geçen hafta ardından hiç bir iz bırakmadan kaybolan HAVELSAN mühendisi Aycan Okan'ın, gizli yürütülen stratejik bir projede çalıştığı ortaya çıktı. Projede, İsrail'den alınması da gündeme gelen 'anlık istihbarat ve erken ihbar' cihazlarının yerli imkanlarla üretilmesi hedefleniyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, arkasında hiçbir iz bırakmadan geçen hafta kaybolan HAVELSAN mühendisi Aycan Okan'la ilgili sır perdesi hâlâ aralanamadı. Okan'ın, “Keşif Gözetleme İstihbarat Sistemleri” adlı stratejik projede çalışan ekip içinde görevli olduğu öğrenildi. En son Kuzey Irak ...
Read more : Kayıp mühendis gizli projenin beyin takımında | Görüntüleme : 713 | Yanıtlar : 2

Yargıtay Gülen'in beraatini onayladı

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'ndan (TMK) yargılanan Fethullah Gülen'e verilen beraat kararını onayan Daire kararına yapılan itirazı reddetti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ''laik devlet yapısını değiştirmek ve yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyette bulunmak'' suçlarından yargılanan Gülen hakkında beraat kararı vermişti.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, beraat kararını onamıştı. Bunun üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti.

Gülen'in eyleminin ...
Read more : Yargıtay Gülen'in beraatini onayladı | Görüntüleme : 636 | Yanıtlar : 2

'Meclis'in ortasında eşek gibi anırırım'

Dengir Mir Mehmet Fırat "Cumhuriyet devrimleri toplum üzerinde travma yarattı" sözleri nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere şöyle yanıt verdi: "Eğer beni eleştirenler Devrim Kanunları'nı okudularsa Meclis'in ortasında eşek gibi anırırım."

Meclis kulisinde hakkında çıkan haberlere tepki gösteren “Beni sert şekilde eleştiriyorlar. Devrimler nedeniyle travma yaşandı dedim. Yalan mı, yanlış mı? Ben kötü niyetle o sözleri kullanmadım. Devrimler kötü demedim ama bir gecede tekke ve zaviyeler kapanmadı mı? Şeyhülislamlık sona ermedi mi? Dünyanın her yerinde devrimler ...
Read more : 'Meclis'in ortasında eşek gibi anırırım' | Görüntüleme : 648 | Yanıtlar : 8

Org. Büyükanıt Taraf'ı sordu

"O gazeteyi finanse eden kim, siz ona bakın"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Taraf Gazetesi'nin finansörüne dikkat çekti. Büyükanıt, Taraf'ı kastederek, "O gazeteyi finanse eden kim, siz ona bakın; bakın sadece o gazetenin finansörü diyorum..." dedi.

Sabah Gazetesi'nden Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Büyükanıt, Taraf'ın ortaya koyduğu belgelerin kendilerine ait olmadığını söyledi. Büyükanıt, "Bu kadar saldırıya uğrayan başka bir silahlı kuvvetler örneği yok" ifadesini de kullandı.

Büyükanıt'ın "Finansörü kim?" diye sorduğu Taraf'a ilişkin, medya sitelerinde ...
Read more : Org. Büyükanıt Taraf'ı sordu | Görüntüleme : 577 | Yanıtlar : 3

Erdoğan’a: 290 milyon YTL’yi ‘nerede, nasıl harcadın’

CHP, 2005’te 35 milyon YTL olan Başbakanlık Özel Kalem harcamalarının 2007’de 290 milyon YTL’ye çıkması üzerine konuyu Meclis’e taşıdı

Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü 2007’de ayda 24.5 milyon YTL harcama yapıp, yıl sonu itibarıyla harcama tutarı 290.7 milyon YTL’ye ulaşınca, CHP konuyu Meclis gündemine taşıdı. 2006’da 27 milyon YTL bütçe ödeneği tahsis edilen Özel Kalem, yılı 249.5 milyon YTL harcama ile kapattı. 2007’de bu tablo değişmedi. 2007’de 290.7 milyon YTL harcama yapan Başbakanlık Özel Kalem ...
Read more : Erdoğan’a: 290 milyon YTL’yi ‘nerede, nasıl harcadın’ | Görüntüleme : 648 | Yanıtlar : 2

Siyasette 4 ayaklı senaryo

Derviş’in temasları siyaseti hareketlendirdi. TUSİAD toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Gül ile de 1 saat 20 dakika baş başa görüştü. Eski Başbakan Yılmaz, Devlet eski Bakanı Şener’in yanı sıra TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu “merkez parti” için fikirler üretiyor. Derviş ise, aktif siyaseti düşünmediğini açıklasa da senaryolarda ilk sırada….

Siyasi kulislerde AKP’nin kapatılması durumunda erken genel seçime gitme olasılığına kesin gözüyle bakılırken, partinin bölüneceği beklentisi de artıyor. 22 Temmuz’da aldığı oya karşın AKP’nin “merkez partisi” olamadığı ve muhalefet ...
Read more : Siyasette 4 ayaklı senaryo | Görüntüleme : 692 | Yanıtlar : 0

Bisküvi hırsızlarına 15 yıl!

Bisküvi, kol saati ve 5 YTL gaspına 15 yıl ceza

Adana'da, dershaneden çıkan 4 lise öğrencisinden bisküvi, kol saati ve 5 YTL gaspettikleri iddiasıyla yargılanan 2 sanık, 15 YIL 2 ay ve 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Münir A. (18 ) ve E.S. (17) hazır bulundu. Gaspedildikleri öne sürülen 15 yaşlarındaki lise öğrencileri E.A., B.T., İ.D. ve B.K. ise duruşmaya katılmadı.

Sanık ...
Read more : Bisküvi hırsızlarına 15 yıl! | Görüntüleme : 730 | Yanıtlar : 2

Bizi Kimse Durduramaaazzzzz!

Euro 2008: Türkiye Yarı Finalde!

A milli futbol takımımız Hırvatistan'ı da ezdi geçti. Çek Cumhuriyeti'ni 15 dakikada 3 gol atıp geçen Türkiye Hırvatistan'ı penaltılarla eleyip Avrupa'nın en büyük 4 takımı arasına girdi. Uzatma dakikalarının son dakikasında Klasnic ile öne geçen Hırvatlar, 1 dakika sonra Semih'in golü ile adeta çöktü. Türkiye penaltılarda da şansı yaver gitti. Hırvatlar iki penaltıyı dışarı attılar. Sonuncu penaltıda da maçın yıldızı Rüştü çıkarınca Almanya'nın rakibi A milli futbol takımımız oldu. ...
Read more : Bizi Kimse Durduramaaazzzzz! | Görüntüleme : 556 | Yanıtlar : 0

Eli kanlı eşkıya yine saldırdı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Emniyet müdürlüğü lojmanlarına teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1'i ağır 5 polis yaralandı.

Saldırı saat 23.05 sıralarında Yüksekova Emniyet Müdürü Mustafa Kantar ve emniyet müdür yardımcılarının da kaldığı lojman ve lokale yapıldı.. Saldırının ardından polisler de teröristlere silahlarla karşılık verdi..

Saldırıda ilk bilgilere göre 1'i polis eşi 5 kişi yaralandı. Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu saldırıda polis lojmanlarının ...
Read more : Eli kanlı eşkıya yine saldırdı | Görüntüleme : 752 | Yanıtlar : 0

Paksüt ve Başbuğ'dan açıklamalar

Görüşmeler sır değil

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Alifeyyaz Paksüt, “Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildikten sonra Orgeneral Başbuğ ile 2 veya 3 kez görüştüm. Birinci görüşme Başbuğ'un Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na seçildiğinde tebrik ziyareti niteliğinde, ikinci görüşmeyi hatırlamıyorum. Üçüncü görüşme ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyine yönelik başlattığı harekatın bitirilmesinden birkaç gün sonra gerçekleştirildi” dedi.

Paksüt, bir gazetede yer alan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüştüğü yönündeki haber üzerine bazı gazetecilere Kavaklıdere Tenis Kulübünde ...
Read more : Paksüt ve Başbuğ'dan açıklamalar | Görüntüleme : 600 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148688 ileti • Toplam 46069 başlık • Toplam 25009 üye

x