Zaman: Pzr Haz 15, 2025 10:44

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Mühendis Odalarının Artık Denetim Yetkisi Yok / Mahiye MORGÜL

Mühendis Odalarının Artık Denetim Yetkisi Yok

Ulusal Kanal’da Oktay Ekinci’nin İmar Dosyası programında İstanbul Mimar Mühendis Odalarından iki konuk vardı (19.4.2012). Heyecanlandım, alt yazıda “Odaların denetim yetkisi kaldırıldı” diye not vardı. Depremle iç içe yaşayan bir şehirde denetim yetkisi kaldırılan bir odanın elbette konuşması gerekiyordu.

İstanbul İnşaat Mühendisleri Odasının başkanı Cemal Gökçe ve İstanbul Mimarlar Odası 2.Şubesinin başkanı M.Sabri Orcan, sertifikalı Yaşam Boyu Öğrenme kurslarını hazırlarken bakanlıkla çok iyi çalıştıklarını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik ...
Read more : Mühendis Odalarının Artık Denetim Yetkisi Yok / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1284 | Yanıtlar : 0

Bayramlar Birlik Günüdür / Mahiye MORGÜL

Bayramlar Birlik Günüdür

Bayram etmek, bir araya gelip kutlama yapmak, birliğin, birlik olmanın, dirliğin sevincini paylaşmaktır. 23 Nisan da, 19 Mayıs da, Şeker Bayramı da, bütün kutlamalar budur. Çocuklarımızın geleceği için verdiğimiz mücadeleyi kutlarız. Bakınız, bayramlarımız bitiriliyor, yani birliğimiz bitiriliyor.

Küresel çetelerin eline esir düştü okullarımız ve çocuklarımız.
Sınıf arkadaşlıkları bile kalmayacak, artık parası olan çocuk ile parası olmayan çocuk ayırımı giriyor aralarına. Birliğimiz önce buradan bozuldu. Aynı mahallede, aynı sokakta oturan ama farklı servislere ...
Read more : Bayramlar Birlik Günüdür / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1317 | Yanıtlar : 0

Piyasacı 28 Şubat'ın Eğitim Ayağı / Mahiye MORGÜL

Piyasacı 28 Şubat'ın Eğitim Ayağı

Bu piyasacı “aradarbe”nin eğitim ayağında hâlâ gözden uzak tutulan şeyler var.

1995-2005 arasında, TEMEL EĞİTİME DESTEK adı altında YÖK Dünya Bankası dairesinde çalışmakta olan SPAN Eğitim Danışmanlık şirketi görev başındadır. 1995 Tansu Çiller imzalı GATS sözleşmesi gereği, eğitimin piyasaya devredilmesinde ilk adım olan 12 yıllık Temel Eğitim burada kotarıldı. Bu heyetin bilgisi dışında eğitim 8 yıl olamazdı. 12 yılın ilk aşaması 8 yıl idi.

Böylece 4+4 kısmı hal edilecekti. İkinci ...
Read more : Piyasacı 28 Şubat'ın Eğitim Ayağı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1184 | Yanıtlar : 0

Piyasacı Yolla Önlenen Darbeler Ve Kutludoğum Afişlerinde İslamdışı Semboller / Mahiye MORGÜL

Piyasacı Yolla Önlenen Darbeler Ve Kutludoğum Afişlerinde İslamdışı Semboller

Kamu Personel Yasası hazırlanıyor; artık herkes sözleşmeli, ya da taşeron işçisi. Hiç kimse hiçbir işte uzmanlaşmayacak, kurumunu sahiplenip orayı korumak yok… Bugün burada, yarın nerde olacağı belirsiz, kaç gün sonra iş bulacağının garantisi yok. Anneler çocuklarına çorba diye taşları kaynatır gayrı.

İnsanlarını çaresiz bırakmak bir devletin kendini lağvetmesi demektir.

Kendi halkını ne haliniz varsa görün diye ortada bırakmak, tarihte görülmemiştir. Fetret devirlerinde böyle olur, başsız kalınan ...

AKP Parsayı Toplar Elbet! / Mahiye MORGÜL

AKP Parsayı Toplar Elbet!

Onlarda bu kurnazlık, bizde de bu korkaklık varken…

Okullara Din Bilgisi öğretmeni atanmayacağı, Din Derslerinin okullardan kaldırılacağı, çünkü bu dersin “özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen” ders olduğu, belgesiyle elinizde duruyor ve korkunuzdan bu belgeyi açmıyorsanız… Ne gazetenizde, ne televizyon kanalınızda, ne meydanlarda, ne komisyonlarda bu belgeden hiç söz etmiyorsanız…

Din Dersleri piyasada her cemaatin bezirganlarına altın yumurtlayan tavuk gibi sunulurken siz elinizdeki bir belgeyi göstermekten korkacaksınız… Muhalefet etmek bu mu? ...
Read more : AKP Parsayı Toplar Elbet! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2612 | Yanıtlar : 0

31 Mart'ın Rövanşı, Eğitim Birliğini Bitiren Yasa Geçti / Mahiye MORGÜL

31 Mart'ın Rövanşı, Eğitim Birliğini Bitiren Yasa Geçti

31 Mart 2012, Eğitim Birliğini Bitiren Yasa Geçti

Güne EĞİTİMDE BİRLİĞİN LAĞVEDİLDİĞİ, okul dışında seçmeli derslerin alınabileceğine örnek olarak DİN ÖĞRETİMİNİN mahalle imamları tarafından verileceği haberiyle uyandık. 2004 yılında Tebliğler Dergisinde ilan edildiği gibi, okullara artık din dersi öğretmeni atanmayacak. Resim, Müzik Beden Eğitimi, Bilgisayar ve İngilizce derslerinin öğretmeni de artık atanmayacak, bunları söylemiyorlar.

31 MART günü, Cumhuriyet düşmanları bir rövanş aldılar. Beklentisi olanları sevindirecek şekilde verildi ...
Read more : 31 Mart'ın Rövanşı, Eğitim Birliğini Bitiren Yasa Geçti / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1049 | Yanıtlar : 0

Dersaneler Eğitim Şirketi Olursa / Mahiye MORGÜL

Dersaneler Eğitim Şirketi Olursa

Dersaneler yerine paralı sertifikalı kurs veren “okullar pazarı” kuruluyor. En ucuza çalışacak öğretmeni nerden bulacakları bile hazırdır; tayin edilmeyen binlerce genç öğretmen… Köle öğretmenlik sistemine geçiyoruz!

Eğitim şirketleri piyasasına destek için şöyle düzenlemeler yapılıyor:

• Kurumlar vergisinden muafiyet.
  • Bankalardan öğrenci başına eğitim kredisi (ABD modeli).
En az masrafla en büyük kâr getiren iş olacak eğitim. Tam bir sömürü piyasası geliyor. Eğitim piyasası daha kurulmadan pastadan pay kavgası başladı bile. Tarikat-Cemaat çatışması diye ...
Read more : Dersaneler Eğitim Şirketi Olursa / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1250 | Yanıtlar : 0

Hüseyin Çelik Şeriat Hukukuna Geçileceğini Kendi Diliyle İlan Etti / Mahiye MORGÜL

Hüseyin Çelik Şeriat Hukukuna Geçileceğini Kendi Diliyle İlan Etti

Hüseyin Çelik, Türk Medeni Kanunu’nun piri üstadı olan Mahmut Esat Bozkurt’a çok ağır sözlerle saldırdı. Neredeyse ölüsünü mezardan çıkarıp asacak, öyle ağır konuştu.

Hüseyin Çelik’in Medeni Hukuk ile nedir alıp veremediği diye düşündüm, açtım akıl defterimi, kitabımın 145.sayfasında bakanlığı lağvedeceğini, “Desantralizasyona geçiyoruz” dediğini yazmışım. 16.11.2005’de, Milli Eğitim Bakanıyken, “Bir heyetle üzerinde çalışıyoruz, 13 başlık 29 kriter hazırladık, hepsi tamam, günü geldiğinde uygulayacağız” demişti.

Şimdi, o ...

Taşköprü’den Hindistan’a, İngiliz Taşocağına Esir-Köle Götürülen Türk / Mahiye MORGÜL

Taşköprü’den Hindistan’a, İngiliz Taşocağına Esir-Köle Götürülen Türk

18 Mart, Çanakkale Deniz Zaferini kutlama günü. Bugün, bir müzik öğretmeni için Çanakkale Türküsünü korosuna söyletme günüdür. Ne korolarla yıllarca bu türküyü çalıp söyledik…

Çanakkale türküsü Kastamonu türküsüdür. Son sözleri kitaplara pek girmez, orada tamamı şehit olan, gönüllü öğrencilerle kurulan fırkayı anlatır:

“Çanakkale üstünü duman bürüdü / On dördüncü fırka harbe yürüdü… Of gençliğim eyvah…”

Geçen hafta Ankara’da Kastamonu fuarı vardı, Taşköprü Belediyesinin bölmesine uğradım. Halk Eğitim Merkezinin ...

Bölücü Müfredat Yasasının Adını Doğru Koyalım / Mahiye MORGÜL

Bölücü Müfredat Yasasının Adını Doğru Koyalım

Eğitim müfredatları paramparça edilirken, her bir parçası piyasada sertifikalı kurslara atılırken, bu işlere çok kolayından bir ad takmışız, 4+4+4 diyoruz. Böyle olmaz. Hiçbir çağrışımı olmayan sayılarla konuşuyoruz, Türkçe bu değildir.

Durumu en iyi ifade edecek bir isim bulamadık mı? Dünya Bankasının 2004 Span dosyasında kendilerinin koyduğu isimler var, “Müfredat Reformu” ve “Konstraktif /Parçalı Eğitim”, “Yaşam Boyu Öğrenme”, “Çoklu Zekâ” (Parçalı Zekâ)…

Daha berrak tanımlar da yapıldı; Eğitimde yeniden ...
Read more : Bölücü Müfredat Yasasının Adını Doğru Koyalım / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2732 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148681 ileti • Toplam 46063 başlık • Toplam 25009 üye

x