Zaman: Cmt Haz 14, 2025 23:15

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

TL, YTL, LİRA sembolleriyle 2005'de nasıl oynandı?‏ / Mahiye MORGÜL

TL, YTL, LİRA sembolleriyle 2005'de nasıl oynandı?‏

Görmek isterseniz...

Nasıl fark etmeden bunu yaptılar diye sorarsanız, oyun çok basittir.

Sizi bu para üzerindeki bolca sıfırlara baktırırlar, o sıfırlardan kurtulmak gerektiği ekranlardan beyinlerimize boca edilir... Ve siz artık para değiştiğinde sadece sıfırların gitmiş olduğuna sevinçle bakan bir insansınız..

Madeni paranın üzerinden de BUĞDAY aynı şekilde yok edildi.

Bütün bu süreci fark etmemiş olduğunuz verdiğiniz oylarla da seçim sandıklarına yansıdığında, bu bir çeşit ankettir, uyutulma aşamanızı belirler, ...
Read more : TL, YTL, LİRA sembolleriyle 2005'de nasıl oynandı?‏ / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1623 | Yanıtlar : 0

Beş Yaşında Başlayan Eğitim Sokakta Devam Edecek! / Mahiye MORGÜL

Beş Yaşında Başlayan Eğitim Sokakta Devam Edecek!

Zorunlu kesintili eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören teklif, TBMM'de alt komisyon tarafından bazı değişiklikler yapılarak benimsendi. Bakıyoruz, 8. yıldan itibaren dersler paramparça, çocuklarımız sokakta… Öte yandan eğitim 5 yaşında başlıyor diye sevindik. Ben sevinemiyorum.

Şunu aklınızdan çıkarmayın, Dünya Bankası Türkiye’de eğitim piyasası yaratmak ve bu nedenle eğitimde geçen süreyi olabildiğince uzatmak üzere 1995’den beri Ankara’da heyetlerle çalışıyor. Eğitim piyasası kurup sokağı yaşam boyu canlı tutmak içindir bu yasa. ...
Read more : Beş Yaşında Başlayan Eğitim Sokakta Devam Edecek! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1044 | Yanıtlar : 0

Artvin'de siyanürle altın aramayı durduracak mahkemenin kolları bağlanıyor...‏ / Mahiye MORGÜL

Artvin'de siyanürle altın aramayı durduracak mahkemenin kolları bağlanıyor...

Rize idare Mahkemesi, Trabzon idare mahkemesi… Hepsinin kolları bağlanıyor.

Önümde Artvin Cerattepe Maden Dosyası; Süleyman Karadeniz ile Av.Bedrettin Kalın hazırlamışlar. Özeti şu; Artvin’de Siyanürle altın arama kapıda. Üstelik de o kadar geniş alanı içine alıyor ki, Kafkasör de gidiyor…

Ankara Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Artvin Barosu, Yeşil Artvin Derneği ve Artvin Belediyesi olarak, Ankara Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin salonunda bir panel düzenlediler. Panelde CHP Artvin ...

Amerika Bizi Yine Cepheye Sürdü / Mahiye MORGÜL

Amerika Bizi Yine Cepheye Sürdü

Türkiye ile Suriye fiilen savaş halindeyiz. Hatta savaş devlet katına sıçradı.
Biz yine Kore’deki gibi Amerika adına ön cephedeyiz.

Suriye’de 49 istihbaratçımız tutuklanmış. Yani 49 esir vermişiz. Onlara karşılık Türkiye’ye sığınmış bir isyancı subayı Suriye’ye geri teslim(takas!) eden Adana MİT üst düzey yetkilisini Özel Görevli savcılarımız sorguya çekmiş. Özel Görev kısıtlamasına gidilecek.

İhtimal MİT’in başı bu yüzden derde girdi, yöneticileri sorguya çekildi ve hatta muhtemelen başbakanımız bu yüzden eş başkanlıktan ...
Read more : Amerika Bizi Yine Cepheye Sürdü / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 981 | Yanıtlar : 0

Uludere’de 35 Ölüm, Malatya’ya Misilleme miydi? / Mahiye MORGÜL

Uludere’de 35 Ölüm, Malatya’ya Misilleme miydi?

Dünyada ve ülkemizde istihbarat savaşları yaşanıyor. Biz de bu savaşın ekran seyircileriyiz. Ekranın birinde söylenenle diğerinde söyleneni alt alta koyarak olanları anlamaya çalışıyoruz.

Artık büyük şok yaşatıldığımız her olaydan sonra malum medya ne diyor, kamuoyuna mesaj ne verilmiş ona bakıyorum. Özellikle M.Ali Birand’ın konukları ne diyor, merak ederim. Uludere’den sonra birçok kanalda şunu diyorlar:

-Amerika’daki gibi bizde de özel istihbarat şirketleri kurulmalıdır. İstihbaratın farklı alanları vardır, Amerika’da böyle okullar ...
Read more : Uludere’de 35 Ölüm, Malatya’ya Misilleme miydi? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0

Milli Eğitim Bakanlığı, Barolar ve Odalar Şirketleşiyor / Mahiye MORGÜL

Milli Eğitim Bakanlığı, Barolar ve Odalar Şirketleşiyor

Bakanlığın yeni müdürlerinin işletmecilikten gelmelerine dikkat çeken Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, 2 Aralık 2011 tarihli yazısında “Bazı kararlar sanki bakanlığın dışındaki bir kadro tarafından alınıyor, uygulamaya konuluyor” diyerek, bu tuhaf duruma bir soru işareti koydu. (bkz. http://www.ilk-kursun.com/haber/88595)

Bakanlığın dışındaki o kadroyu çok anlattım. Eğitim piyasası kurma göreviyle yetkilendirilmiş, 2006 yılında 5544 sayılı yasayla kurulmuş, ana okulundan üniversiteye kadar bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarını yeniden yapılandırmakla görevli, ...
Read more : Milli Eğitim Bakanlığı, Barolar ve Odalar Şirketleşiyor / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1010 | Yanıtlar : 0

Mesleki Yeterlik Kurumu “MYK” Nedir? / Mahiye MORGÜL

Mesleki Yeterlik Kurumu “MYK” Nedir?

2006/5544 sayılı yasayla kurulan Mesleki Yeterlilik Kurumu, kısa adı MYK olan bu kurum nedir, niçin kurulmuştur?

MYK’nın kamuoyundan gizli, basında hiç tartışılmadan, kapalı oturumda geçirilen bir yasayla kurulmuş olması aslında bu sorunun tam cevabıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlıdır, yeri Kavaklıdere’de İş-kur ve SGK ile aynı yerdedir, koordine çalışırlar, üçünün de kapısında mavi beyazlı kurum bayrağı asılıdır.

Anaokulundan üniversiteye kadar tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızı küresel piyasanın istediği ...
Read more : Mesleki Yeterlik Kurumu “MYK” Nedir? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1589 | Yanıtlar : 0

Hatay Çadır Kamplarında Oldurulan Çıban / Mahiye MORGÜL

Hatay Çadır Kamplarında Oldurulan Çıban

Halep, Şam ve Lazkiye’de dört gün süren Suriye gezimiz Samandağ kapısında sona erdi. Bizi uğurlayan Lazkiye Kadın Birliğinin başkanıyla burada vedalaştık. Valizlerimiz ayrı bir araçla getirildi. Tuttuğum notları burada bırakmak istemiyordum, önce notlarımı kontrol ettim.

Yiyip içtiklerimizi, bize sunulan izzet ikramları şimdilik bir kenarda tutup, öncelikle gördüklerimi ve duyduklarımı anlatmalıyım. Suriye’de devlet ve halk yaralarını sarmakla meşgul iken şu çadır kamplar bizde sorun olmaya başladı. İlk aklıma gelen şu oldu: ...
Read more : Hatay Çadır Kamplarında Oldurulan Çıban / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 3402 | Yanıtlar : 0

Deprem Van ve Erciş’de Kayayı Değil Ovayı Vurdu / Mahiye MORGÜL

Deprem Van ve Erciş’de Kayayı Değil Ovayı Vurdu

“Deprem kayayı vurmaz, ovayı vurur” diye yıllardan beri haykıran bir Prof. İlyas Yılmazer yine haklı çıktı. Toplu konutların yamaçta ve kayalıkta yapılması için yıllardan beri haykırıyordu.

Birkaç yıl önce İlyas hocaya güvenen bir grup Vanlı, Erdem Kent konutlarını onun önerdiği yamaçta yapmaya başladıklarında, tüm devlet erkânı karşılarına dikilmişti. İşte Van’da 7.2 depreminde sıfır hasarlı Erdem Kent konutları. Kaya üzerinde çok daha az maliyetle yapılan Erdem Kent konutlarında ...
Read more : Deprem Van ve Erciş’de Kayayı Değil Ovayı Vurdu / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 644 | Yanıtlar : 0

3-4 Yıla Kadar Tüm Üniversiteler Paralı Oluyor! / Mahiye MORGÜL

3-4 Yıla Kadar Tüm Üniversiteler Paralı Oluyor!

Paralı Üniversite çıkartması Mersin’den başlatıldı. Demokratik Üniversite Açılımı da diyebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesinin rektör yardımcısı Halil Nadiri, okulun tanıtımı için geldiği Mersin’de baklayı ağzından çıkardı.

Mersin Tercüman gazetesinin 26 Eylül 2011 tarihli baskısında bu haber şöyle yer aldı.

http://www.mersintercuman.com/detay.asp?p=h5210

“Doğu Akdeniz Üniversitesini tanıtan Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Halil Nadiri: ‘Önümüzdeki yıllarda tüm üniversiteler paralı olacak’

Hepkon Oteli’nde düzenlenen toplantıda, Doğu Akdeniz Üniversitesinin misyon ve vizyonunu ...
Read more : 3-4 Yıla Kadar Tüm Üniversiteler Paralı Oluyor! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1089 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x