Zaman: Sal Haz 17, 2025 9:01

News News of Müyesser YILDIZ

Site map of Müyesser YILDIZ » Dizin : Müyesser YILDIZ

Peygamber Ocağı Olmayan Ordu 'İşeyen Asker' Olur!.. / Müyesser YILDIZ

Peryamber Ocağı Olmayan Ordu 'İşeyen Asker' Olur!..

Değerli dostum Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın son kİtabı henüz elime geçmedi; ama ismini çok sevdim: Dijital Terör.

Oda Tv davası duruşmasında ben de "devlette bir terör örgütünün yuvalanıp insanlara tuzak kurduğunu" söyledim. Bunun ortaya çıkarılması için suç duyurusunda bulunurken, bu işleri yapanlara verilecek sıfatı da "Keşan Müftüsü"ne havale ettim. Lâkin ne desek boş;

Bu kadar asker, profesör, aydın, gazeteci yalan söylüyor; üç beş polis ve savcı ...
Read more : Peygamber Ocağı Olmayan Ordu 'İşeyen Asker' Olur!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 876 | Yanıtlar : 0

Vahdettin ve Damat Ferit Orduyu Nasıl "Hizaya" Getirdi? / Müyesser YILDIZ

Vahdettin ve Damat Ferit Orduyu Nasıl "Hizaya" Getirdi?

İşbaşına geldiklerinde önlerindeki en önemli sorun "ordu" idi. Mektepli, savaşta pişmiş, genç subayların elindeki orduya egemen olmaları çok zordu. Bunların tümünü veya çoğunu tasfiye etmeleri gerekiyordu.

Tehlikeliydiler; çünkü kesin bir "ideoloji"ye sahiptiler. Bu "Türk milliyetçiliği" idi. Padişaha bağlı olsalar da tercih yapma durumunda kaldıklarında "milliyetçiliği" seçecekleri belliydi.

Direnen komutanlara ne yapılacaktı?

-İngiltere, İstanbul’daki işgâl komutanına "polis teşkilâtına el koymanın yeteceğini" bildirdi. Zaten Fransız komiserler de bir "müttefik ...
Read more : Vahdettin ve Damat Ferit Orduyu Nasıl "Hizaya" Getirdi? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 4667 | Yanıtlar : 1

4 Ay Önce İsmin "Suç Delili" Oldu "Terörist" Babam!.. / Müyesser YILDIZ

4 Ay Önce İsmin "Suç Delili" Oldu "Terörist" Babam!..

Rauf Denktaş... Atatürk’ten sonraki en büyük dava adamı, lider... Silivri ikinci kez ağır geldi; bu defaki daha da ağır. Oğlumu yurtdışına uğurlayamadığımda esaretimi hissetmiştim. O’nu da uğurlayamadım ya, Silivri mezar oldu!..

Hiç karşılaşmadık; ama davasına-davamıza adım gibi inandım. Yıllar önce Meclis’e gelip bir konuşma yapmıştı. Gözümü kırpmadan dinledim. Konuşma biter bitmez de daha yakından görmek, mümkünse dokunmak için Şeref kapısına koşturdum. Aslında elini öpmek istiyordum. Meslektaşlarımın ...
Read more : 4 Ay Önce İsmin "Suç Delili" Oldu "Terörist" Babam!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 998 | Yanıtlar : 1

CIA ve FBI'daki Gülen Kasetlerinde Ne Var? / Müyesser YILDIZ

CIA ve FBI'daki Gülen Kasetlerinde Ne Var?

Teksas Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörü James C. Harrington, "Fethullah Gülen’in Hukuk Serüveni"ni yazdı.

İlk bakışta, "Cemaat yazdırmış" gibi bağırıyor. Gülen’in Türkiye’deki davalarını, "müthiş bir hukuk mücadelesi" diye nitelendiren Prof. Harrington, beraat gününün "Gülen ve Türkiye’deki sivil haklar ile demokrasi için bir zafer, Gülen’i bitirmek isteyenler için ise bir hüsran günü" olduğunu coşkuyla anlatıyor.

Ama tuhaftır; sık sık davaların seyrinin 2003-2006 arasında TCK ve Terörle Mücadele Yasası’nda AB’nin zorlamasıyla ...
Read more : CIA ve FBI'daki Gülen Kasetlerinde Ne Var? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1453 | Yanıtlar : 0

"Babalar Gibi" Adalet De Özelleşti... Netekim!.. / Müyesser YILDIZ

"Babalar Gibi" Adalet De Özelleşti... Netekim!..

Habur hukuku, Deniz Feneri hukuku, Ergenekon/Balyoz hukuku, yandaş/muhalif medya ve belediyeler hukuku… Şike hukuku, bedelli hukuku, İzzet Yıldızhan hukuku!...

Çağı aştık. Bin adım önde hiç kimsenin yapamadığını yaptık; hukuku bile babalar gibi özelleştirdik. Hele bir de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruyu başlatıp AİHM yolu fiilen veya resmen kapansın, Türkiye’ye özgü nasıl bir şahesere kavuşacağız!...

Bugünlere kolay gelmedik. Ne badireler atlatıp ne sıkıntılı, ne utanç verici dönemler yaşadık. Ama ödenen bedeller, ...
Read more : "Babalar Gibi" Adalet De Özelleşti... Netekim!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0

Sıkışan Komutan Ne Yapar? / Müyesser YILDIZ

Sıkışan Komutan Ne Yapar?

Kendisi 'gönüllü sürgün'de, fikri iktidarda bir 'büyük', "hamle öncesi planlamanın önemi"ni anlatırken, ordu örneğini verir. Der ki;

"Savaş esnasında orgeneraller, korgeneraller çok iyi savaşçı olmalarına rağmen silâhı eline alıp savaşmazlar. Cephe gerisinde kalıp askeri stratejiler üretirler... Onların verdikleri kararlarla bir savaşın, binlerce askerin; hatta bir milletin, bir devletin kaderi belirlenir. Dolayısıyla bu komutanlar kadrosunun yapabildikleri işler hafife alınamaz... “

O 'büyük', "düşman cephenin ilk hedefi"ni de şöyle anlatır:

"Düşman cephenin ilk ...
Read more : Sıkışan Komutan Ne Yapar? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 821 | Yanıtlar : 0

Gül Seçim Kampanyasını Başlattı / Müyesser YILDIZ

Gül Seçim Kampanyasını Başlattı

Cumburbaşkanı Gül'ün koltuğu bırakmaya hiç de niyetli olmadığı görülüyor.

Neden mi? "Arap Baharı"nın zemini sosyal medyaya açılmasından... Hedef kitlesini de belirlemiş: gençler!..

Lakin kafama takılan minicik bir soru var:

İnternetteki yorumları izlemek üzere ekip kurup hoşuna gitmeyen yorumlara dava açmak gibi bir ilki gerçekleştiren de Sayın Gül değil miydi?

Çankaya'ya çıkmaya azimli; ama "Facebook vs.yi de çok sanal ve çirkin bulan" Başbakan Erdoğan'a naçizane önerim şu olabilir:

Sosyal medya gibi bir ...
Read more : Gül Seçim Kampanyasını Başlattı / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 780 | Yanıtlar : 0

Dokundum, İrkildim!.. / Müyesser YILDIZ

Dokundum, İrkildim!..

10 ay niye yattığımızı bilmeden bekledik. Nihayet mahkeme huzuruna çıktığımız 26 Aralık gününün sabahı 'örgütdaş'ım Ahmet Şık’ın meşhur kitabını bitirdim. Yani "dokunup" öyle gittim. Zaten yandığım için ikinci bir yanma cereyan etmedi; ama irkildim!..

Kitaptan kafama çakılan cümle "Emniyet arşivinin cemaatin eline geçtiği" iddiasıydı!..

O günlerde gazetelerde iki haber yayımlandı. Birinde Genelkurmay’ın 'kozmik' odasından alınan belgelerde 30-40 yılın olaylarının incelenip araştırıldığı belirtiliyordu.

Kozmik Oda’ya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasını araştırmak için girilmemiş ...
Read more : Dokundum, İrkildim!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 864 | Yanıtlar : 0

"Defol!" mu?... Nereden?!... / Müyesser YILDIZ

"Defol!" mu?... Nereden?!...

'Açılımcı' Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da, 'telaşe memuru' görüntülü Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da ağzı kulaklarındaydı kaç gündür. Mealen diyorlardı ki:

"O eski komutanlar, istihbaratçılar var ya!.. Onlar bizi hep engelledi. Komutanları değiştirdik, istihbaratta bütünlüğü sağladık. Bakın nasıl başarılı operasyonlar yapıyoruz; tek bir şehit de vermiyoruz!.. “

Merdi kıpti misali bir itiraftı aslında,

"Filler tepişirken, çok zayiat verdik." demekten başka anlam çıkmıyordu bu sözlerden.

AKP iktidarı döneminde verdiğimiz şehit sayısı 1000’i ...
Read more : "Defol!" mu?... Nereden?!... / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 829 | Yanıtlar : 0

"Suçsuzmuş Gibi Gösterme" Suçu!.. / Müyesser YILDIZ

"Suçsuzmuş Gibi Gösterme" Suçu!..

Oda TV iddianamesi, sayfa 120, sondan ikinci satır... Şöyle deniyor:

"Şüphelinin yazdığı bu yazıyla ayrıca henüz davası sonuçlanmamış sanık Mehmet Haberal’i SUÇSUZMUŞ GİBİ GÖSTEREREK, ERGENEKON DAVASI'NI İTİBARSIZLAŞTIRMAYI HEDEFLEDİĞİ görülmüştür..."

Bizlere sahip çıkan, maruz kaldığımız hukuk tecavüzlerine tercüman olmaya çalışan; kitaplarımızı, duygu ve düşüncelerimizi aktaran gazeteciler, yazarlar, aydınlar ve hukukçular... Nasıl bir suç işlediğinizin farkında mısınız? Susun, kaleminizi kırın, saklanın, özür beyanları yazın; ne bileyim, ne yaparsanız yapın... Yapın; çünkü biz şanslıydık... ...
Read more : "Suçsuzmuş Gibi Gösterme" Suçu!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 788 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148683 ileti • Toplam 46064 başlık • Toplam 25009 üye

x