Zaman: Pzt Haz 16, 2025 21:44

News News of Müyesser YILDIZ

Site map of Müyesser YILDIZ » Dizin : Müyesser YILDIZ

Bir Sabah Suriye Harekâtıyla Uyanmak / Müyesser YILDIZ

Bir Sabah Suriye Harekâtıyla Uyanmak

Önce Cumhurbaşkanı Gül, ardından Başbakan Erdoğan Suriye lideri Esad’ı defterden sildi.

Allah’ın emri değil ama ABD’nin emri böyle gerektirdiğinden, “silme“ yarışı değil, Gül’ün açıklamasının zamanı ve içeriği daha çok ilgimi çekti. Önce içerik; Gül, “Suriye’deki olayları istihbarat kaynaklarından günü gününe takip ettiğini“ söyledi.

Allah Allah; askerimiz, polisimiz, korucumuz her gün keklik gibi avlanıyor, Genelkurmay Başkanı’nın odası “umuma“ açılıyor, istihbarat örgütlerimizin ruhu duymuyor... Dahası var; Silvan katliamından haberi olmuyor... Bunu ben ...
Read more : Bir Sabah Suriye Harekâtıyla Uyanmak / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 2802 | Yanıtlar : 0

Silivri'de Bayram Sabahı / Müyesser YILDIZ

Silivri'de Bayram Sabahı

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın, bayram nedeniyle gerçekleştirilen açık görüşte yakınlarına dikte ettirdiği mektup aşağıdadır:

Eşimi, oğlumu bayram namazına gönderip tilkilerimi beslemeye koşturamadım… Kimseye kahvaltı hazırlayamadım… Kahvaltı için, vazgeçtim fırından yeni çıkmış çıtır çıtırını, bayat simit getiren de olmadı…

Ya ne yaptım, önce bol bol beddua ettim… Bilgisayar tuşlarına basıp, insanlara komplo düzenleyen o parmakların birer birer dökülmesini diledim. Kaç kişidir bu pislikleri yapanlar, bilmiyorum ama sadece tuşlara basan parmakların yetmeyeceğini biliyorum. Onların yakınlarının ...
Read more : Silivri'de Bayram Sabahı / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 931 | Yanıtlar : 0

100. Yılın Özlenen Komutanları / Müyesser YILDIZ

100. Yılın Özlenen Komutanları

“Yeni Türkiye’ye, yeni TSK” diyordum...

Geçen dönem eşi AKP milletvekili olan Zaman’ın liberal isimlerinden İhsan Dağı da YAŞ’ta “güzel” şeyler yaşanınca “Yeni Türkiye’ye, yeni ordu gerek” buyurdu. Ve “Yeni ordu”ya dört “tavsiye” de bulundu.

“Siyaseti unutun… Profesyonelleşin… Öyle Kemalizm falan gibi ideolojileri bırakın…” dedi.

En anlamlısı da son tavsiyesiydi. İhsan Dağı askerlerin “Zaman ve Taraf gibi gazeteleri okumalarını” istiyordu.

12 Eylül öncesini yaşayanlar bilir.

Önce, gençlerin koltuklarının altına bir “Cumhuriyet” ya ...
Read more : 100. Yılın Özlenen Komutanları / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 785 | Yanıtlar : 0

Suriye'de Teslim Alınan Akıllar / Müyesser YILDIZ

Suriye'de Teslim Alınan Akıllar

İmralı “Başkanı” kısa bir süre önce, katil sürüsüne, “Gücünüz varsa, siz de Mısır ve Libya’da yapılanı yapın” dedi. Yani “ayaklanın” talimatı verdi!..

Başbakan Erdoğan, “Çok sabrettik, sabrın son anlarına geldik. Bu mesele bizim iç meselemizdir” diyordu geçenlerde… Yanlış anlaşılmasın Erdoğan’ın sözlerinin muhatabı İmralı Başkanı, PKK veya BDP değil, Suriye Başkanı Esad’dı!..

Emperyalizm ve Türkiye, Esad’dan ne istiyor; “Demokratikleşme”!..

Suriye’de neler oluyor; sadece yabancı medya ve psikolojik harp uzmanlarından dinlediğimize göre, Suriyeli ...
Read more : Suriye'de Teslim Alınan Akıllar / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 2312 | Yanıtlar : 0

Bu Satırlar İnşallah Silivri Paranoyasıdır / Müyesser YILDIZ

Bu Satırlar İnşallah Silivri Paranoyasıdır

Can-ı gönülden dileğim şu: inşallah bu satırlar “Silivri psikolojisi”nin bir paranoyası olarak kalır!..

Ülkem, milletim; siyasal, sosyal, toplumsal, ekonomik ve nihayet anayasal olarak adım adım bölünmeye götürülüyor. Ve bu hesabı yapan, bu “kaderi” çizenler, “demokratik demokratik” bölünmeyi de öngörmüyorlar… Kanlı senaryolar peşindeler.

Yöneticilerimizin ise yegâne derdi şu; ne pahasına olursa olsun iktidarlarını korumak... TSK’ya, PKK kadar bile “iyi niyet” gösterilmemesinin de, terörle mücadelenin “polis-jandarmaya” devrinin sebebi de bu. Birileri çok ...
Read more : Bu Satırlar İnşallah Silivri Paranoyasıdır / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 877 | Yanıtlar : 0

Süleymaniye'deki Çuvala Son Düğümü Kim Attı / Müyesser YILDIZ

Süleymaniye'deki Çuvala Son Düğümü Kim Attı

1 Mart tezkeresi… Süleymaniye çuvalı… Oysa asker o tezkerenin çıkmasını istiyordu. Erdoğan da… ABD’ye “çıkacak” sözü verirken, AKP milletvekillerine “Benim oyum olumsuz.” diyen ise dönemin Başbakanı Abdullah Gül’dü. Tezkerenin çıkmaması için açıktan ve canla başla çalışan tek kişi Bülent Arınç’tı.

Ama nasıl “psikolojik bir harp” tekniği uygulandıysa tezkerenin faturası tamamen TSK’ya çıkarıldı; ABD affetmedi, unutmadı. İşe TSK personelinin başına çuval geçirerek başladı!..

* * *

AKP iktidarından beri ABD ...
Read more : Süleymaniye'deki Çuvala Son Düğümü Kim Attı / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 0

"Bir Tas Hayvanlara, Bir Tas Da Silivri Tutukluları İçin Su" Kampanyası

"Bir Tas Hayvanlara, Bir Tas Da Silivri Tutukluları İçin Su" Kampanyası

Yılmaz Özdil'e Açık Mektup

Mektubum eline ulaşır-ulaşmaz, önemsenir-önemsenmez… En iyisi böyle açık bir mektup yazayım diye düşündüm. Maruzatım var, sadece Yılmaz Özdil’e değil, tüm meslektaşlarıma… Ama illâ da ona…

27 Temmuz’da Basın Bayramı vesilesiyle bir yazı yazmış. Yazmış diyorum, çünkü Silivri’de Hürriyet almıyorum. Yazıdan, 1 gün sonra, Yeniçağ’dan Selcan Taşçı’nın köşesi sayesinde haberdar oldum. Meslektaşımız Nedim Şener’den bahsetmiş; onun en sevdiği yiyeceğin tost olduğunu, ...
Read more : "Bir Tas Hayvanlara, Bir Tas Da Silivri Tutukluları İçin Su" Kampanyası | Görüntüleme : 756 | Yanıtlar : 0

Askere Operasyon Yasağı / Müyesser YILDIZ

Askere Operasyon Yasağı

Başbakan Erdoğan Norveç’teki katliamda hayatını kaybeden Türk kızı Gizem örneğinden hareketle, medyaya ders verdi. Gizem’in fotoğrafını yayınlamak için ailesinden izin istendiğini vurgulayan Erdoğan, “Bizde böyle bir şey var mı? Bazı medya kuruluşları, moral gücü olması gereken kurumları demoralize etmek için elinden geleni yapıyor. Terörizmin sırt sırta olduğu temsilcileriyle, medyanın el ele vermesini anlamak mümkün değil.” dedi.

Acaba Norveç olayından çıkarılacak tek medya dersi Gizem’in fotoğrafı meselesi miydi?

Allah korusun, böyle bir toplu ...
Read more : Askere Operasyon Yasağı / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1000 | Yanıtlar : 0

Lozan'ın Yıldönümünde "Bekleyenler" / Müyesser YILDIZ

Lozan'ın Yıldönümünde "Bekleyenler"

Tesadüf bu ya; aynı günde, Lozan’ın 88. Yıldönümünde iki “bekleyiş” düştü gazetelere…

İlki BDP Grup Başkanı Selâhattin Demirtaş’a aitti. Bol bol PKK propagandası yaptığı Milliyet’teki röportajının bir yerinde, “demokratik özerkliğin ilânı için beklenseydi” diyenlere şöyle karşılık veriyordu:

“Bekle deniyor ya Kürtlere. 1924’ten beri bekliyorlar. Ne kadar daha beklenebilir?”

Ne demektir “1924’ten beri beklemek” ;

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Lozan’ı tanımadıklarının ilânıdır.
“Bekleyişi” dillendiren ikinci isim Zaman Gazetesi’nin Washington Temsilcisi Ali H. Aslan’dı. ...
Read more : Lozan'ın Yıldönümünde "Bekleyenler" / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 971 | Yanıtlar : 0

Yeşil Ergenekon - Ötüken Senaryosu / Müyesser YILDIZ

Yeşil Ergenekon - Ötüken Senaryosu

Klasik ama doğru bir yaklaşımdır: bir cinayette o ölümün kime yaradığı/yarayacağı düşünülür öncelikle ve faile de ulaşılır genellikle...

Şimdi Silvan katliamının ardından, daha şehitlerimizin kanları kurumamışken, "YENi TÜRKIYE KOROSU"nun hep birlikte söylemeye başladığı "türkülere"; yani bu katliamdan nasıl "nemalandıklarına" bakalım:

- Yeni anayasa engellenmek isteniyor... (Böylece yeni anayasa projesinin propagandasını yapma, onun her derde deva olacağını anlatma imkânı buldular!..)

- Yine Genelkurmay'ın ihmali var... (Bu kurum bitmiş canım; YAŞ'ta hükümetin ...
Read more : Yeşil Ergenekon - Ötüken Senaryosu / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1193 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148683 ileti • Toplam 46064 başlık • Toplam 25009 üye

x