Zaman: Çrş Ağu 27, 2025 4:58

News News of Özcan PEHLİVANOĞLU

Site map of Özcan PEHLİVANOĞLU » Dizin : Özcan PEHLİVANOĞLU

Kraliçe'nin Elmas Jübilesi… / Özcan PEHLİVANOĞLU

Kraliçe'nin Elmas Jübilesi…

İngiltere, Kraliçe II. Elizabeth’in tahta çıkışının 60. yılını kutluyor. Bu kutlamaların adına da “Elmas Jübile” denmiş durumda.

İngiltere bu törenlere pek önem vermiş. Hem CNN hem de BBC’den törenleri, kraliçe’nin tahta çıkışını ve 60 yıllık süreçte geçenleri izledim. Ve etkilendim; zaten İngilizler beni oldum olası etkilemiştir.

Etkilendiğim husus şu: İngiltere’yi, İngilizler ve İngiliz derin devleti yönetir. Bunu bir kez daha görünce imrendim.

Her törende ve ritüelde bunu hissedersiniz. Onlar adına ne güzel ...
Read more : Kraliçe'nin Elmas Jübilesi… / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 936 | Yanıtlar : 0

Estetik Ve Zevk Yoksunuyuz… / Özcan PEHLİVANOĞLU

Estetik Ve Zevk Yoksunuyuz…

Türklerin çok önemli meseleleri var. Bunların pek çoğuda yaşamsal. Ancak buna rağmen Türkler, halen ferdi ve toplu yaşamlarına dair doğru şeyleri üretebilmiş değil...

Türk eğitim sisteminde en göz ardı edilen konular; felsefe, mantık, psikoloji ve ahlaktır. Bu ilim dalları, insan ve içinde yaşadığı toplum hayatı için çok önemlidir. Ancak gördüğümüz kadarıyla, bu kadar önem arz eden konular, Türk milleti için önemli görülmemiş ve bir türlü önemli hale getirilmemiştir. Birçok şey de ...
Read more : Estetik Ve Zevk Yoksunuyuz… / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 0

Emre Belözoğlu Juventus'ta!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU

Emre Belözoğlu Juventus'ta!..

Popülizm toplumsal yaşamda bizde olduğu kadar; her yerde bu kadar hakim midir, bilmiyorum. Ancak bizde çok hakim olduğu konusunda hiç şüphe yok.

Memleketin onca meselesi var iken, futbolun bu kadar konuşulması eğer kasıt yoksa abesle iştigaldir. Hele futbol için yaratılan anarşi, kabul edilebilecek bir şey değildir.

Şampiyonluk kupasının soyunma odasındamı yoksa sahadamı alınacağı ülkemizin en önemli meseleleri arasında zirveye oturdu.

Bu durum sadece futbol açısından geçerli değildir. Yok bir şarkıcının şortu, bir ...
Read more : Emre Belözoğlu Juventus'ta!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 988 | Yanıtlar : 0

1 Mayıs'tan 3 Mayıs'a… / Özcan PEHLİVANOĞLU

1 Mayıs'tan 3 Mayıs'a…

Binlerce insan, 1 Mayıs’ta sokaklara dökülerek bizim milli yapımızla hiçbir ilgisi olmayan şeyleri dile getirip sokaklarda yürüdü.

Yer yer “fırsat bu fırsattır” diyen, ne idüğü belirsiz bir güruh, her zaman olduğu gibi etrafa saldırdı. Bunlar 1 Mayısçıların millet ve devlet düşmanlığını açık eden versiyonudur.

Emniyet güçleri de “aman ele güne karşı bir koz vermeyelim” diye elinden gelen gayreti gösterdi.

Bu “1 Mayıs” yıllardır ülkeme, milletime ve devletime karşı bir gövde gösterisine ...
Read more : 1 Mayıs'tan 3 Mayıs'a… / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1081 | Yanıtlar : 0

Giz(li)lenen Milliyetçiler… / Özcan PEHLİVANOĞLU

Giz(li)lenen Milliyetçiler…

Türk insanının vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisini uzun uzun anlatmaya gerek yok.

Ne kadar zaafiyetlerden, umursamazlıktan ve de egodan söz etsekte; milletimizin her ferdinin içinde gizlenmiş, milliyetseverlik ve vatanseverlik içeren bir çekirdek vardır.

Bazılarımız milliyetçilik olarak tarif edebileceğimiz bu duygu ve düşünceleri kolayca açık ediverir. Bazılarımız ise bunu içlerinde saklı tutar. Bunlar genellikle içlerinde gizledikleri, milliyetçilik fikirlerine uygun bir yaşam sürerler. Bu insanlar, mensup oldukları milliyetlerine ve üzerinde yaşayıp adına vatan dedikleri ...
Read more : Giz(li)lenen Milliyetçiler… / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1103 | Yanıtlar : 0

Oyuna Kıbrıs'tan Bakmak… / Özcan PEHLİVANOĞLU

Oyuna Kıbrıs'tan Bakmak…

Türk Dünyası’nın her santimetrekaresinde adına “Büyük Oyun” denilen bir oyun oynanırda, bundan Türk Milletinin pek fazla bir haberi olmaz.

Bu oyun, nerede Türk varsa; bu Türk’ün bulunduğu coğrafyanın arazisine uyar ve Türk’ü harcayarak, kullanarak, sülük gibi emerek varlığını sürdürür.

Sonra iş, bu “Büyük Oyun”u Türk’e anlatmaya, izah etmeye ve böylece onu ikna ederek aynı kısır döngüyü devam ettirmeye gelir.

Türk Milleti’ne gittiği yolun felaket olduğunu hissettirmemek için her türlü argüman ve eleman ...
Read more : Oyuna Kıbrıs'tan Bakmak… / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1201 | Yanıtlar : 0

Baserabya Romanya'dır… / Özcan PEHLİVANOĞLU

Baserabya Romanya'dır…

Uzun zamandır Türk Milletinin dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir milli siyasetinin ve buna bağlı olarak stratejisinin olmadığını söylüyor ve yazıyorum.

Bunu bir kez daha yaptığım Romanya seyahatinde anladım ve gördüm. Romanya’da dolaştığım dört gün boyunca, dikkatimi en çok çeken şey ekonomik çöküntü ve duvarlardaki “Baserabya Romanya’dır” yazılarıydı.

Yakın tarihte oldukça çalkantılı günler yaşayan, 2.Dünya Savaşı’nda Almanya’nın işgalini gören ve bir komünist diktatör olan Çavuşesku’nun zulmü altında kimliksizleşen bir Romanya; Rusya’nın elinden kopardığı Moldovya’nın ...
Read more : Baserabya Romanya'dır… / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 845 | Yanıtlar : 0

Mahir Ağbinin Bağı… / Özcan PEHLİVANOĞLU

Mahir Ağbinin Bağı…

Bugünlerde Evliya Çelebi misali, dünya kazan ben kepçe olarak, Türkiye’yi ve Balkanları dolaşıyorum. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana ve Ceyhan uğradığımız duraklar oldu. Muhtemelen siz bu satırları okurken, Allah nasip ederse Romanya’da ve Romanya Türkleri ile beraber olacağız.

Bu seyahatlerin en önemli amacı; bizlere unutturulmaya çalışılan “BALKAN BOZGUNU”nu 100.Yılında gündeme getirmek ve günümüzde yaşanılanlarla, geçmişte yaşananların benzerliğini ortaya koymak ve de savaş sonucunda çıkan ağır faturayı Türk Milletine anlatmaktır.

Ancak bu seyahatler ...
Read more : Mahir Ağbinin Bağı… / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 801 | Yanıtlar : 0

Batı'nın Türk'le Dansı! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Batı'nın Türk'le Dansı!

Batı dünyası, Türkiye ve Türk Milleti hakkındaki gerçekleri bizden daha iyi biliyor. Yani bizi bizden daha iyi tanıyor.

Yıllardır Datça’ya gelir giderim. Allah’ın nimetlerini hiç esirgemediği dünya cennetlerinden biri de; Datça’dır.

Datça’nın bulunduğu yarımadanın son noktasında, tarihi milattan önce 2000’li yıllara kadar dayanan, antik kent Knidos bulunur.

Bizim daha dün olanlardan haberimiz yok ve Anadolu henüz bizim tarafımızdan bilinmez iken, İngiliz Charles Newton 1856 – 1858 yılları arasında, İngiltere’den çıkıp Knisdos’a gelir ...
Read more : Batı'nın Türk'le Dansı! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1369 | Yanıtlar : 0

Çıplak Ayaklı Mucize… / Özcan PEHLİVANOĞLU

Çıplak Ayaklı Mucize…

Yunanistan’ın, Osmanlı Türk İmparatorluğu’na karşı başlattığı isyanın 191.yıl dönümü olaylara sahne oldu ve resmi tören geçidi iptal edildi. Atina’da töreni izleyen Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas yaptığı açıklama da “Birlik içinde olursak Yunan halkı haysiyetini yeniden kazanacaktır. 1821’de çıplak ayaklı Yunanlıların böylesi bir mucize yaratmalarını kimse beklemiyordu” dedi.

Bu açıklamanın son cümlesi, Türk milleti açısından çok düşündürtücüdür ve düşündürtücü olmaya da devam etmelidir.

Türklere karşı “Çıplak Ayaklı Mucize” mücadelesi sadece Yunanlılara değil günümüzde ...
Read more : Çıplak Ayaklı Mucize… / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1087 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148982 ileti • Toplam 46298 başlık • Toplam 25079 üye

x