Zaman: Çrş May 06, 2026 3:47

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Nihat Hatipoğlu’na Ramazan programı için 750bin TL!

Ramazan geldi ve yine televizyona çıkan hocalar dinimizi nerdeyse her kanalda anlatmaya başladılar. Ama yalnız bir şartla: Tabii ki para karşılığında...

Geçen sene hocalar ne kadar ücret talep ediyorlardı biliyor musunuz? Listenin zirvesinde her yıl olduğu gibi yine ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu vardı. Ramazan boyunca ATV ekranında yer alacak olan Hatipoğlu, 1 ay sürecek programı için 600 bin TL aldı.İkinci sırada 450 bin lira ile Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Ahmet Özhan geliyordu. ...
Read more : Nihat Hatipoğlu’na Ramazan programı için 750bin TL! | Görüntüleme : 863 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

1984'TEN BUGÜNE TERÖRLE MÜCADELE VE MİLLİ GÜÇ UNSURLARI / MİTHAT AKAR

Resim
Resim
TERÖRLE MÜCADELEDE MİLLİ GÜÇ UNSURLARI

Midyat’ta 8 Haziran 2016’da bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen Polis Memuru Nefize Özsoy ve 3 ay sonra çocuk bekleyen Polis Memuru Şerife Özden Sütçü nezdinde bütün şehitlerimize. Unutursak, hatırlatırlar.

1 - Düzenli Ordu Savaşı ve Düşük Yoğunluklu Çatışma

Terörle mücadele, diğer silahlı mücadele yöntemlerimden birçok yönüyle ayrılır. Terörle ve teröristle mücadele, kendi bütünlüğü içerisinde, iç içe geçmiş birden fazla unsuru / yönü barındırır.

Düzenli ordu savaşlarında bir ...
Read more : 1984'TEN BUGÜNE TERÖRLE MÜCADELE VE MİLLİ GÜÇ UNSURLARI / MİTHAT AKAR | Görüntüleme : 35970 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

İstanbul Erkek Lisesinden Yükselen Direniş Ateşi / Mahiye MORGÜL

İstanbul Erkek Lisesinden Yükselen Direniş Ateşi

Resim
Kalem arkadaşım yazar Noyan Umruk tarafından bana ulaştırılan bir çağrı var. İstanbul Erkek Lisesi mezunlarının da içinde olduğu ve kendilerine “Aydınlanmacı Liseliler Birliği Hareketi” adını koyan bir gruptan geliyor.

“Değerli dostlar,

Bir kaç gündür yoğun olarak İstanbul Erkek Lisesi’nde yaşananları paylaşıyorum sizinle. Gerçekten çok sıkıntılı bir süreçteyiz. Atatürk’ün binasını okul olarak İEL’ye verdiği, bu zamana kadar birçok siyasi, bilim adamı, yönetici ve her meslekten birçok ‘en iyilerinden’ çıkarmış olan ...
Read more : İstanbul Erkek Lisesinden Yükselen Direniş Ateşi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1744 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahiye MORGÜL

MAŞALLAH EKONOMİSİ

MAŞALLAH EKONOMİSİ
Bugün ekonominin ‘o’sundan sözetmek istiyorum.
Ekonomi’nin E’si olur da ‘O’su olmaz mı ?
‘Orası’ demek belki daha doğru olacak.
‘Neresi’ denilecek olursa ; neresinden başlayayım ben de şaşırdım.
Binali Yıldırım demiş ki; ‘ekonomi üretmek demektir’.
Türkçe’ye ‘Geçimbilim’ olarak çevrisi de var; demek ki ‘üretmek’ ekonominin olsa olsa sadece bir yanı (aspect) olabilirmiş.
İnsanlığın ‘avcılık’ ve ‘toplayıcılık’ dönemlerinde ‘ekonomi’ yok muymuş?
Bal gibi varmış; çünkü o dönemin insanları basbayağı ‘geçinebiliyorlarmış’.
Ha ‘ekonomi politik’ mi ...
Read more : MAŞALLAH EKONOMİSİ | Görüntüleme : 791 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Nasıl Yani 8 Haziran 2016

Read more : Nasıl Yani 8 Haziran 2016 | Görüntüleme : 770 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Fethullah Gülen: “Evrimden iyice ağzım yanmıştı” Video

Fethullah Gülen’in zamanında evrim teorisinden nasıl etkilendiğini, nasıl imanının zedelendiğini anlatan bir videosu var. Fethullah Gülen diyor ki: “Birisi çıktı, yüzlerce kitap yazdı ve ben bu felaketten kurtuldum” diyor. Ama bu kitapları kimin yazdığından bahsetmiyor. Fethullah Gülen’in evrim teorisinden nasıl ağzının yandığını anlatan konuşmasını bu linkten izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=d3J5E3mRIkc

Şöyle diyor konuşmasında Fethullah Gülen:

“O dönem maalesef böyle, ben sizden bir biyoloğa verdim, benim... Süleyman’da. İşte zooloji, botanik, tıp falan ...
Read more : Fethullah Gülen: “Evrimden iyice ağzım yanmıştı” Video | Görüntüleme : 820 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

“Muz Cumhuriyeti” nasıl bir şeydir…

2010 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, B.02.0.PPG.0.12-010-06/5862 sayılı genelgeyi imzalıyor; “Konu:” kısmı boş.

Ve diyor ki, “Anayasamızın eşitlik ilkesi çerçevesinde; ülkemizde yaşayan gayrimüslim azınlıklara mensup Türk vatandaşları, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi, ayrılmaz parçası oldukları ulusal kültür ve kimlik yanında, kendi kimlik ve kültürlerini yaşama ve yaşatma imkanına sahip bulunmaktadırlar.”

Bu “gayrimüslim azınlıklar” tanımından başlarsak bir de “Müslüman azınlıklar” diye bir grubun varlığı akla gelebilir. O da nasıl bir şey diye sorarsanız, “Aleviler” diyecek bir ...
Read more : “Muz Cumhuriyeti” nasıl bir şeydir… | Görüntüleme : 2768 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Atlantik ve Asya arasında sıkışan Hindistan / Cem GÜRDENİZ

Atlantik ve Asya arasında sıkışan Hindistan

Resim
Hindistan’ın Çin ile mevcut ekonomik ilişkisi, başta Çin Donanmasının Hint Okyanusundaki artan deniz varlığını ve her geçen gün genişleyen Çin etki alanını dengelemesini zorluyor.

Hindistan bir açmaz yaşıyor.

Çin ile Hindistan, 2014 yılında saatte 7 milyon dolarlık ticaret yaptılar. Temmuz 2015 sonrası Hindistan’ın Şanghay İşbirliği Örgütüne (ŞİÖ) tam üyelik sürecine girmesi de jeopolitik olarak iki ülkeyi yakınlaştırıyor. Ancak diğer yandan aralarında ciddi sorun alanları var. Hindistan’ın Çin ile Güney ...
Read more : Atlantik ve Asya arasında sıkışan Hindistan / Cem GÜRDENİZ | Görüntüleme : 736 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x