Zaman: Çrş May 06, 2026 6:19

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

YAVRU VATAN KIBRIS (6)

YAVRU VATAN KIBRIS (6)

İşte, hiç aklımda yokken, bir zorunlu ziyaret gereği gittiğim Kıbrıs’ı, madem oraları gittim gördüm, anlatmak boynumun borcu olsun diyerek karınca kararınca yazdığım, “Yavru Vatan Kıbrıs” yazı dizisinin sonuna geliyorum. Belki, ek olarak, bir de basınını, Kıbrıs gazetelerini yazarım.

Bu konuyu bitirmeden, araya başka konu sokmayacağım demiştim, sözümü tuttum, altı bölüm, yazı yazdığım bilgiağı gazetelerinde art arda dizildi.

Kıbrıs’ı, yavru vatanı, bu eşsiz güzellikteki yerleri kısaca anlatmaya, unutulan, değeri bilinmeyen Türk Kıbrıs’a ...
Read more : YAVRU VATAN KIBRIS (6) | Görüntüleme : 1092 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

ŞU BİZİM FRANSIZLAR

ŞU BİZİM FRANSIZLAR
‘Fransız Devrim’, ‘Fransız Aydınlanmacıları’, ‘Fransız Eylemciliği’ (praxis) derken, Fransa’da ‘Eylemler’ yeniden bütün dünyanın gündemine oturdu.
Öylesine ki, ‘Sosyalist Hollande’ gülmece konusu olmaya başladı.
Denildiğine göre (!), Kuzey Kore devlet başkanı, Fransa’da eylemcilere polisin ‘orantısız güç’ kullanmasını ‘protesto’ etmekte; Rusya devlet başkanı ile Çin devlet başkanları da İşbirliği Örgütü’ne üye ülkeler devlet başkanlarını olağanüstü toplantıya çağırmış bulunmaktalar. Toplantıda Fransa’nın ‘İnsan Hakları İhlali’ konusunda uyarılması ve bu bağlamda alınması gereken ‘önlemler’ görüşülecekmiş.
Zayıf bir ...
Read more : ŞU BİZİM FRANSIZLAR | Görüntüleme : 903 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Reklam / Zahide UÇAR

Reklam

T(ayyip) R(ecep) T(elevizyonu)'de bir reklam var. "İstanbul'un Fethi"ni kutlanma reklamı. Çok tuhaf ve itici bir reklam... Reklamda bazı siluetler görünüyor. O siluetlerden sonra Erdoğan'ın yüzü gösteriliyor.

Reklam bana, Ahmet Şerif İzgören’in “Eşik Altı Büyücüleri” kitabını hatırlattı.

Bu reklam konuyu bilenler tarafından “subliminal mesaj yönüyle” mutlaka incelenmelidir. Bu bir.

İkincisi;
Milli bayramlarımızı yasaklayan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni reklam arası, 90 yıllık enkaz olarak adlandıran güruh, İstanbul'un fethini özenle kutluyor(!).. Öyle mi?

NEDEN?

Şeytanlık ve yavşaklık parayla ...
Read more : Reklam / Zahide UÇAR | Görüntüleme : 1547 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Zahide UÇAR

Bu Bir Çağrı Yazısıdır / Zahide UÇAR

Bu Bir Çağrı Yazısıdır

Sayın Yusuf HALAÇOĞLU’na

Sözde Ermeni Soykırım yalanı, ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor. Şimdi de Almanya… Alman Parlementosu’na konuyu taşıyan da Tokat nüfusuna kayıtlı Yeşiller Partisi eşbaşkanı Cem Özdemir’dir.

Aklıma Tokat kırsalında barınan TİKKO örgütü geldi. TİKKO üç kişilik hücre halinde çalışan ve eğitimli elemanların bulunduğu, Ermeni ağırlıklı bir terör örgütüdür. Demek ki Tokat kırsalında TİKKO’yu besleyen bir damar vardır.

Bazı bilen kişilerle konuştuğumuzda, “Diaspora bağlantılı Ermenilerin 3 T(tanınma-tazminat-toprak) hedefine varmak için Türkiye’de ...
Read more : Bu Bir Çağrı Yazısıdır / Zahide UÇAR | Görüntüleme : 4272 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Zahide UÇAR

Sevgili Aziz Sancar / Mahiye MORGÜL

Sevgili Aziz Sancar

Yüreğimizi sevinçle doldurdunuz, sağolun, varolun, bin yaşayın. Umudumuzu yeşerttiniz, yüzümüzü güldürdünüz, ışığımızı çoğalttınız, özgüvenimizi arttırdınız; size ne kadar teşekkür etsek azdır.

Cumhuriyetin bilime dayalı eğitim programlarını insanımıza hatırlattınız. Harikasınız.

Ben de size sevineceğiniz bir hediye hazırladım. Sizin okuduğunuz İlk-Orta-Lise yıllarının ders kitaplarını pdf taranmış olarak DVD içerisinde size iletilmek üzere Anıtkabir Komutanlığına teslim ettim, kabul edildi. Komutanlığın sizin için hazırlamış olduğu hediyelerin yanında bir zarf içerisinde onları bulacaksınız. Beş takım koydum, size ...
Read more : Sevgili Aziz Sancar / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1153 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahiye MORGÜL

Türklerin Şifa Bulmaz Hastalığı! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Türklerin Şifa Bulmaz Hastalığı!
Resim

Bilinen binlerce yıllık tarih içinde sayısız devlet kuran biz Türkler, acaba o kurduğumuz devletler içerisinde muktedir olabildik mi?

Ya da bazılarının iddialarına göre, Osmanlı örneğinde olduğu gibi devlet yaşamının kritik noktalarını; devşirme, muhtedi, dönme ve hizmetlilere mi teslim ettik? Bu durum günümüzde de sürüyor mu?

Türklerin, ırkçı olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek! Bana Türk’ü tarif et deseniz; kendine aşırı güvenli ve bu nedenle tedbirsiz, alçak gönüllü, çalışkan, sabırlı, hoş görülü, ...
Read more : Türklerin Şifa Bulmaz Hastalığı! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 906 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tutulacak Yol Bir Şahsın Değil, Yalnızca Milletin Yoludur / Prof. Dr. Cihan DURA

Tutulacak Yol Bir Şahsın Değil, Yalnızca Milletin Yoludur

Yine bir Birinci Görev ekibi toplantısındayız. Birinci Görev toplantılarını biliyorsunuz. Birkaç arkadaş düzenli olarak bir araya geliyor, ilgili dokümanları kullanarak Atatürkçülüğün 10 ilkesini birlikte öğreniyorlar. Zihin dünyalarını, işlerini, hayatlarını bu ilkelere göre düzenliyor, ülkede ve dünyada olup bitenleri bu ilkeler ışığında değerlendirip yorumluyorlar.

Bugün de öyle oldu; ekip üyeleri Hikmet, Sabiha, Kubilay ve Tonguç, o günkü toplantının konusuyla ilgili dokümanları dikkatle okudular, tekrarladılar. Karşılıklı sorularla bilgilerini pekiştirdiler, ...
Read more : Tutulacak Yol Bir Şahsın Değil, Yalnızca Milletin Yoludur / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 976 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Berlin'e kulak verin; ilham verir belki… / Selcan TAŞÇI

Berlin'e kulak verin; ilham verir belki…

Başından sonuna bir ironi destanı olur aslında da "gülecek" halimiz kalmadı; iftira gülünç değil travmatik bir "etken" sonuçta insan/toplum hayatında…

* * *

Milyonlarca Yahudi'nin sistemli biçimde katledilmesinden -yani- "soykırım"dan sanık Almanya, Türkiye'yi "soykırım"la suçluyor!

Bu "yeni bir haber" değil tabii; ülkemize "hazmettirilenler"den…

Yeni olan, Alman Federal Meclisi'nin, kendisini BM yerine koyup "hüküm" vermeye cüret etmesi; illegal yöntemlerle bir devleti yargısız infaza yeltenmesi!

Evet evet… Yanlış okumadınız;  bir "ırk"ı yeryüzünden ...
Read more : Berlin'e kulak verin; ilham verir belki… / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1481 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x