Zaman: Çrş Tem 09, 2025 2:03

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Hepimiz Sorumluyuz / Yekta Güngör ÖZDEN

Hepimiz Sorumluyuz

69 yıldır 10 Kasım'da "Atatürk'ü Anma Törenleri-Toplantıları" yapılıyor, demeçler veriliyor, iletiler ve yazılar yayımlanıyor. 1953'ten beri Anıtkabir'de saygı duruşunda bulunuluyor. Özel Defter'de (Selanik'te doğduğu evdekine de) duygu ve düşünceler belirtiliyor, radyo-televizyon izlenceleri, fotoğraf sergileri, bilimsel ve sanatsal etkinliklerle yürüyüşler düzenleniyor, Atatürk'ün bize armağan ettiği bayramlarla kimi kazanım, kuruluş, devrim yıl dönümlerindeki çalışmalarda anlatımlarla, vurgulamalarla, film, gazete, dergi ve değişik türdeki kitaplarla tarihsel gerçekler sıralanıyor, şiir, şarkı, oratoryo-senfoniler-gösteriler sunuluyor, gelişmeler açıklanıyor. Sonuç ortada. Müdafaa-i ...
Read more : Hepimiz Sorumluyuz / Yekta Güngör ÖZDEN | Görüntüleme : 1840 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Vur Davulcu Davula... / Burçak YAZICI

Resim

Uploaded with ImageShack.us

VUR DAVULCU DAVULA…

Davul; çoğumuz biliriz üzerine deri gerilmiş bir kasnak ile o deriyi dövmeye yarayan tokmak ve ince bir çubuktan ibaret çalgı aletidir.
Tokmak ve çubuk ehil insanların elinde ise kulağa hoş gelen ritimler ile coşku verir yok tokmak ve çubuk ehil insanın elinde değil ise kuru gürültüden başka bir şey değildir davulun sesi…
Tıpkı bizim siyaset arenası gibi…
Siyasette davul misalidir, tokmak milletin elinde ise millete hoş gelen görüntülere ...
Read more : Vur Davulcu Davula... / Burçak YAZICI | Görüntüleme : 1775 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Bir 10 Kasım Telgrafı / Dr.Noyan UMRUK

BİR 10 KASIM TELGRAFI …

Dr.Noyan UMRUK :turkiye:

Gizli bir belge(1) birkaç gün sonra 74ncü ölüm yıldönümünde anacağımız Atatürk’ün üstün devlet adamı niteliklerini bakın nasıl anlatıyor:

“Atatürk'ün müstesna ve takdire şayan bir şahsiyet olduğunu söylemek pek bir şey ifade etmeyebilir. Ancak gerçekten müstesna ve takdire şayan bir kişiydi, neden bu niteliklere sahip bir şahsiyet olduğunu açıklamaya çalışmalıyım.

Sadece şu veya bu savaşı kazanarak, şu veya bu kanunu çıkararak, harf devrimi yaparak ya da fes ...
Read more : Bir 10 Kasım Telgrafı / Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 601 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Ahlaksız Yasa Tasarısı / Zahide UÇAR

Ahlaksız Yasa Tasarısı

Bir insanın sağlıklı olması bağışıklık sisteminin sağlam olması ile doğru orantılıdır. Ülkeleri güçlü kılan sistem de bağışıklık sistemine benzer.

İnsanlar hastalandıkça, mikrop aldıkça bünye o mikrobu tanır ve tedbirini alır. Aşı hastalıklardan korunmak için yapılır. Vücuda aktif bağışıklık kazandırır. Vücuda giren yabancı maddelere karşı vücudun meydana getirdiği savunma maddesine ANTİKOR denir.

Ülkelerin bağışıklık sisteminin güçlü olması; tarihinde yaşadığı savaşların, ihanetlerin, saldırıların milletin hafızasında ne kadar canlı tutulduğu ile ilgilidir. Tarihini ...
Read more : Ahlaksız Yasa Tasarısı / Zahide UÇAR | Görüntüleme : 1389 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Zahide UÇAR

Adalet Şemdin Sakık’ın Kucağına Düştü / Zahide UÇAR

Adalet Şemdin Sakık’ın Kucağına Düştü

2007 Yılından beri darbe ile yatıp darbe ile kalkan yavşaklar. Yıllarca aramızda kırmızı yanaklı bir kız gibi gezip, CİA’nın kucağında telekıza dönen diyalogcular… Kendiniz yazdınız, kendiniz oynadınız. Sonra atalarımızın; “aşağı köyde bir yalan söyledim, yukarı köye çıkınca ben de inandım” sözünde olduğu gibi kendi yalanınıza kendiniz de inandınız.

Birkaç şaibeli ismin gölgesinde ülkenin milli unsurlarını en alçak iftiralarla, sahte delillerle esir aldınız. Listeler ellerinizdeydi. AKP’nin ihtiyaç duyduğu zamanlarda ...
Read more : Adalet Şemdin Sakık’ın Kucağına Düştü / Zahide UÇAR | Görüntüleme : 3824 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Zahide UÇAR

Şemdin Sakık Neden Aleni Tanık Oldu? / Mahiye MORGÜL

http://www.guncelmeydan.com/anasayfa/images/stories/YazarBetiz/mahiyemorgul1.jpgŞemdin Sakık Neden Aleni Tanık Oldu?

Şemdin Sakık gizli tanık iken aleni tanıklığa geçti. Acaba neden? Bununla bize ne mesaj verdi, yandaşlarına ne mesaj verdi?
Ergenekon iddialarının hasoğlanları böyledir. Başta o lüleli geyoğlan… Hepsi o “bizim oğlanlar” serisi gibi, senaryodaki rolleri önceden ezberletilmiş aktörler…

PKK gizli tanık kılığında TSK’dan intikam alıyor. İşi bitirdiler galiba, öyle düşündüklerini tahmin ediyorum. Sürece bir başka açıdan bakarak, yüzlerini açtıklarına göre diyorum.
Küresel soygun çetesi yüzyılın haçlı seferine bu ...
Read more : Şemdin Sakık Neden Aleni Tanık Oldu? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1554 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahiye MORGÜL

Çok Yanılıyorsunuz! Uyan Türk Milleti! Uyan! Vakit Çok Geçmeden Uyan Şu Derin Uykundan!

Muslumanlari katledip butun zenginliklerini yagmaladilar. Dusman yarattilar, bu isi burada birakmayacaklar. Gelecekte onlara dusman olacak ve en zengin yeralti kaynaklarina sahip muslumanlara karsi topyekun bir savasa hazirlaniyorlar. Iran da bombalandiktan sonra kimse tutamaz onlari. Bu sekilde planlaniyor 3. dunya savasinin son sahnesi. Israil bolgeyi alicak, muslumanlar yokedilecek. Sorunlar cozulecek, Asya korkutulup sindirilecek ve sinirsiz petrol kaynaklari ile Savas Makinasi ve imparatorluk istedigi kadar enerji ve dolar uretebilecek. Hersey petrol , misir, et, sut, ...

Kürtçe Üzerine / Habip Hamza ERDEM

KÜRTÇE ÜZERİNE
Çağımıza uzmanlașma çağı da denmektedir. O nedenle her alanda görüș bildirmek uzmanlarına saygısızlık sayılabilir.
Sözgelimi dil konusu dilbilimcilere bırakılmalıdır.
Ne var ki, ortada dilbilimci yoksa ya da seslerini duyuramıyor iseler, ister istemez bu alan da uzman olmayanlarca ișlenecektir.
Nitekim Türkiye’de her alanda olduğu gibi, dil konusuna da politikacılar el atmıș durumdadır. Çünkü politikacı olmak için herhangi bir konuda uzmanlık aranmadığı gibi, ‘politik bașarı’nın ölçütü de her konuda görüș bildirmeye indirgenmiș bulunmaktadır.
Kușkusuz dil ...
Read more : Kürtçe Üzerine / Habip Hamza ERDEM | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

GELİN BU AKARYAKITI DÜŞÜRELİM BAKIN NELER DEĞİŞECEK?

Ülkemizde akaryakıt fiyatları pahalı olunca benimde gözüm nerede ise her gün akaryakıt fiyatlarında. Dün gece (21 Eylül) akaryakıt fiyatlarına baktığımda biraz olsun indirim olduğunu görünce çok mutlu olmuştum. Ertesi gün sosyal medyada bir sitenin paylaşımı gözüme takılınca haberi merak ettim ve haber beni adeta şok etti.

Maliye Bakanlığı bütçe hedefinde sapma nedeni ile 3 kalemde vergi artışına gittiğini öğrendim. Akaryakıt, Tapu harçları, Alkollü içkiler ve 1600 CC’nin altındaki araçların Özel Tüketim Vergisi’nin artırıldığı belirtilmekte idi. ...
Read more : GELİN BU AKARYAKITI DÜŞÜRELİM BAKIN NELER DEĞİŞECEK? | Görüntüleme : 785 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türkiye Cumhuriyeti'ni Korumanın İlk Esasları / Prof. Dr. Cihan DURA

Türkiye Cumhuriyeti'ni Korumanın İlk Esasları

Ben Türkiye Cumhuriyeti’ni korumaya yönelik bir programın, Büyük Nutuk’tan çıkarılabileceğine inanıyorum. Büyük Nutuk’un bize çizdiği yol haritasını, Nutuk’un başlangıç bölümlerinin ışığında daha önceki bir makalemde sunmuştum. Bu yazımda ise, uygulanacak bir programın ilk esaslarını adı geçen makalemden yararlanarak ana çizgileriyle belirlemeye çalıştım.

Sunuş planım şöyle: Sorunlar, hedef, araçlar.

Sorunlar

a) Türkiye Cumhuriyeti, hızla sürüklenmekte olduğu bir tuzakta yok edilmek isteniyor.

Sanki bundan 90 yıl öncesinin koşullarına ...
Read more : Türkiye Cumhuriyeti'ni Korumanın İlk Esasları / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 743 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148759 ileti • Toplam 46128 başlık • Toplam 25017 üye

x