Zaman: Sal Mar 31, 2026 3:42

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Sıfırına yaklaşamayan ikinci el giyime yöneldi. Zamlardan başını kaldıramayan vatandaş çareyi buldu.

Her gün yeni bir zam haberine uyandığımız şu günler vatandaş, çareyi ikinci el ürünlere yönelmekte buldu. Türkiye’deki AVM’lerde ikinci el kıyafet mağazaları açılmaya başladı.
Resim
Vatandaş, yüksek enflasyonla mücadele etmeye çalışıyor.

İkinci el kıyafet mağazaları, Anadolu’dan sonra İstanbul’da da teker teker açılmaya başladı. İkinci el kıyafetlere alt gelir grubunun yanında orta gelir grubundan olan vatandaşların da ilgi göstermesi dikkat çekti.

'İKİNCİ EL ÜRÜNLER' AVM’DE TEMİZLENMİŞ OLARAK SATILIYOR
İstanbul Beylikdüzü’nde Yakuplu’daki Kaymakamlık binasının alt tarafındaki Yunuslu ...

Herkesin bayıla bayıla yediği lezzet. Çiğköftenin içinden salmonella çıktı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, çiğ köftenin mikrobiyolojik açıdan insan sağlığına etkisini incelediği çalışmasında, salmonella ve kötü hijyen koşullarından kaynaklanan bağırsak kökenli bakteriler saptadıklarını açıkladı.
Resim
Bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, pişirilmeden tüketilen yöresel bir ürün olan çiğ köfte, pek çok restoranda ikram edilirken, zincir bayilerin yanı sıra marketlerde de özel olarak açılan reyonlarda satışa sunuluyor.

Avrupa ...

Mehmet Öz, ABD'de bir dönem az daha Rauf Denktaş'ı öldürüyordu. Denktaş’ı ABD’de öldürmek istediler

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, 2002’de New York’ta ameliyat edilerek 3 kalp kapakçığı değiştirildi.
Ancak Denktaş’ın sağlığı günden güne bozuldu ve apar topar Ankara’ya getirildi. Denktaş Ankara’da kendisini ziyaret eden CHP Lideri Deniz Baykal ile İnal Batu’ya aynı şeyi söyledi: "Amerikalı doktorlar beni öldürmek istedi."

GAZETECİ Nur Batur, yıllardır yakından takip ettiği eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın hayatını yazdı. ’Rauf Denktaş, Yeniden Yaşasaydım’ ismiyle Doğan Kitap tarafından yayımlanan kapsamlı biyografide, Rauf Denktaş ve Kıbrıs meselesi ile ...

O’NU ANARKEN, O’NU ANLAYABİLMEK ve de O’NUNLA YAŞAYABiLMEK... Dr. Noyan UMRUK

O’NU ANARKEN, O’NU ANLAYABİLMEK ve de O’NUNLA YAŞAYABiLMEK... :turkiye: :turkiye: :turkiye: Dr. Noyan UMRUK

Devrimin ilk yıllarını vicdansızca "faşizm", “diktatörlük" olarak nitelendiren aymazlar “ileri demokrasilerinin" garabetinden hiç utanmıyorlar.

Türkiye'nin “seçimli otokrasi” olarak tanımlandığı 2022 “Dünya Demokrasi Endeksi” raporundan (1) pek rahatsız değiller… Demokrasi endeksi araştırmasında Türkiye 179 ülke arasında İran, Cibuti, ...

BULDUM BİLEMEDİM BİLDİM BULAMADIM

BULDUM BİLEMEDİM BİLDİM BULAMADIM

Kuduz eski çağların hastalığı, kudurarak ölmek günümüze hiç mi hiç yakışmayan bir ölüm türü.

Kuduz sözü ilk önce akla kudurmuş bir hayvanı getirir, genellikle bir köpeği, kudurmak, sınırsız öfkeyi, kendini kontrol edememeyi anlatır günlük konuşmamızda. Azgınlığı anlatır, ağzından tükürük saçarak öfkeyle bağırmayı, başkalarına şuursuzca (kendini bilmeden)saldırmayı anlatır…
Tek korunma yolu, kuduz olan hayvanlardan uzak durmak (kedi köpek gibi aşısız evcil hayvanlar, yarasa, tilki, kurt gibi orman hayvanları),ısırılmamak, kuduz olan hayvanların salyalarına ...
Read more : BULDUM BİLEMEDİM BİLDİM BULAMADIM | Görüntüleme : 850 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Bir Varmış Bir Yokmuş,

Hadi gelin size bir masal anlatayım.
Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur zaman içinde, liyakatsızlar en tepe seviyelerdeyken, işbirlikçileri onlara yağ yakıp kırıntılardan beslenirken,
ben babamın hazinesi soyulurken görmezden gelirken, dağlarından yağ ovalarından bal akan mutlu, huzurlu bir ülke varmış.

Bu ülke 7 düvele hâkim çok zengin bir ülkeymiş.
Bu ülkenin bir de batı hayranı bir padişahı ve padişah ailesinin de gene padişah gibi batı hayranı bir damatları varmış.
Bu ikili, batılı olmak ...
Read more : Bir Varmış Bir Yokmuş, | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Sırp çetesinin hesaplaşması İstanbul'a uzandı: Evin bahçesinden üç ceset çıktı

Sırbistan'nın bilinen en ünlü mafyalarından Skaljari'ye üye Risto M.'nin, 2020 yılında İstanbul'da işkenceyle öldürüldüğü ve cesedinin bir evin bahçesine gömüldüğü iddia edildi. İstanbul Emniyeti geçen hafta Sarıyer ilçesinde bazı noktalarda kazı çalışması başlattı. Fatih Altaylı, kazılarda üç cesede ulaşıldığını belirtirken CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sırpça yaptığı paylaşımda, "Şehrimiz terk edin" dedi.
Resim
Balkanlar'da uyuşturucu, yaralama, cinayet gibi birçok olaya karışan Skaljari suç örgütü üyesi Risto M. 2020 yılında İstanbul'da kaçırıldı.

Avukatının kayıp müracaatı yapması üzerine çalışma ...

BİRAZ İKTİSAT TARİHİ

BİRAZ İKTİSAT TARİHİ
Kemal Kılıçdaroğlu “biz temiz para peşindeyiz” dedi diye gerek muhalefet ve gerekse hükûmet taraftarları “ne demek istedi?” diye, “trene bakar gibi” biribirlerinin yüzüne bakar oldular.
Çok daha önemlisi “şey kadar büyük iktisatçılar” da ne demek istediğini anlamış değiller.
Şimdi gerçekten Kemal Kılıçdaroğlu da ne demek istediğini bilmeden böyle bir şey demişse, onun ‘ne demek?’ olduğuna ilişkin ‘iktisat tarihi’nden örnekler verebiliriz.
Geçenlerde ölen İngiltere Kraliçesi’nin büyük büyük annesi olan 1nci Elizabeth’in babası VIIInci ...
Read more : BİRAZ İKTİSAT TARİHİ | Görüntüleme : 619 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

MISIR’DA “FİRAVUNLAR ALTIN GEÇİDİ”

MISIR’DA “FİRAVUNLAR ALTIN GEÇİDİ”
Mısır'da, 18 kral ve 4 kraliçe mumyası “Firavunlar Altın Geçidi” olarak adlandırılan kortejle Kahire'deki müzeden Giza'daki yeni müzeye devlet töreni ile taşınıyor, halkın ilgisi üst seviyede.
● Mısırlı Müslümanlar tarihlerini “İslamiyet öncesi ve sonrası” diye ikiye ayırmıyorlar; İslamiyet öncesini yok saymıyorlar.
● Mısırlı Müslümanlar “Mısır İslamiyet ile şereflendi” demiyorlar, İslamiyet öncesini de şerefli görüp gururla anıyorlar.
Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla.
Resim

Bin yıl boyunca
İslam kamuflajı altında Arap ve ...
Read more : MISIR’DA “FİRAVUNLAR ALTIN GEÇİDİ” | Görüntüleme : 324 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

HEY CANDARMA !

HEY CANDARMA !
Askerlikte ‘komutan’ her şey demektir.
Hele bir de ‘Genel Komutan’ olursa, artık emir demiri kesecek demektir.
Peki ama şu Arif Çetin bir genel komutan mıdır?
Bir ‘Orgeneral’ midir?
Yoksa uyuşturucu baronlarının emireri midir?
Bu zıpır candarma hakkındaki ‘dosya’ların haddi var hesabı yok.
Sadece uyuşturucu değil ama her türlü ‘mafya’ ile içli-dışlı olduğuna ilişkin istemediğiniz kadar kanıt var.
‘Devlet’in helikopteriyle, bizzat kendisinin mafya babalarının imdadına koştuğu biliniyor.
Ancak Türkiye’de her gün ve öylesine ...
Read more : HEY CANDARMA ! | Görüntüleme : 521 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148828 ileti • Toplam 46389 başlık • Toplam 25117 üye

x