Zaman: Pzr Tem 06, 2025 12:19

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Şehitleri Niye Yazmıyorsun?

<*><*><*><*><*><*>
<*><*><*><*><*><*>

Deniyor ki...

Şehitleri niye yazmıyorsun?

*

Bak sırf senin güzel hatırın için kilim motifi bile koydum başlığa...

Daha ne yapayım?

*

fantom'u savaş bölgesine fotoğraf makinesiyle, silahsız göndermelerine şaşmadın da, askerlerimizi terör bölgesine silahsız göndermelerine mi şaşıyorsun... Bandajlar içindeki gazi'yi yolcu otobüsüyle gönderiyorlarsa, polislerimizi yolcu otobüsüyle göndermelerine niye hayret ediyorsun mu diyeyim?

*

Şehit cenazesinde “teröristleri Habur'da karşılayanlar nerde” diye bağıran kadın, vay sen bizim hükümetimize nasıl laf söylersin ulannn diye, şehit ...
Read more : Şehitleri Niye Yazmıyorsun? | Görüntüleme : 559 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tolga Örnek'e Açık Mektup: Her Sakallıyı Hacı; Her Üniformalıyı Amca Zannetme / Behiç GÜRCİHAN

Tolga Örnek'e Açık Mektup:

Her Sakallıyı Hacı; Her Üniformalıyı Amca Zannetme

Sevgili Tolga;

Senle yıllar öncesinden tanışıyoruz.

Napoli günlerinden.

İtalya mafyasının "koruma parası" adı altında site aidatlardan para kestiği Pinetamare'de , İtalyan'lar ve ABD'li subaylarla beraber maaile kaldığımız o sitedeki kısa ama güzel gençlik günlerimizden.

Babalarımız NATO emrinde AFSOUTH karargahından Yugoslavya'yı parçalarken, bizim güle oynaya İtalya'nın nimetlerinin peşinde koştuğumuz günlerden.

O günler geride kaldı.

Hepimiz kendi yolunda büyüdük. Sen takdir edilecek bir şekilde, hayallerinin peşinden ...

Türkiye’nin (Son Derece) Nazik Durumu / Morton ABRAMOWITZ

Türkiye’nin (Son Derece) Nazik Durumu

Bir zamanlar ekonomik başarıları ve dış politika hevesleri ile övgü toplayan Türkiye şimdi zor durumda.

Türkiye’nin sorunları Avrupa’nın ekonomik dertlerinin kopyası değil, Türkiye’nin bir zamanlar alkışlanan şimdi ise karmakarışık hale gelmiş olan Ortadoğu bir yanda ve yüzyıldır süren ve çözümsüz kalan Kürt sorunu bir yanda duruyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk politik sistemini 2014 seçimlerinden sonra oturmayı planlandığı daha güçlü bir cumhurbaşkanlığı koltuğu yolunda değiştirme gayretleri bu sıkıntıların yönetilmesini güçleştiriyor. ...
Read more : Türkiye’nin (Son Derece) Nazik Durumu / Morton ABRAMOWITZ | Görüntüleme : 13372 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Novus Ordo Seclorum | Ordo Ab Chao

Acem Balyoz'u?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Acem Balyoz'u?!

(ya da Hukuken butlan (hukuken geçersiz) mahkemenin verdiği karar, adalet midir ve/veya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Silivri’de racon kesecek kadar iktidar sahibi midir, nokta?!)

“Ahlakın olmadığı yerde kanun işe yaramaz.”

Napoléon Bonaparte
http://tr.wikiquote.org/wiki/Napol%C3%A9on_Bonaparte

…………………………..

2012 Güz Zamanı?!
AKP & Gülen köşeye sıkıştı.
Acem HAARP’i ile ilgili “savaş senaryoları” hazır.
İran, kesin vurulacak!
İnsansız hava araçlarıyla ilgili saldırı yetkisi O’bama’da!
“Neo 1 Mart Tezkeresi” süreci!?
Destabilizasyon?!
Terör, iç savaş sarmalı!
Yeni Anayasa!?
Silivri kumpası ...
Read more : Acem Balyoz'u?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR | Görüntüleme : 604 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DAMAT FERİT ZİHNİYETİ ÖLMEDEN İŞGAL BİTMEYECEK…/Burçak YAZICI

Mondros ateşkes anlaşması sonrasında 13 Kasım 1918 tarihinde İstanbul’un fiilen işgali ile Türklerin üzerine kara bulutlar çökmüştü.
İşgal güçlerinin ilk işi ise bilindiği üzere Damat Ferit hükümetini devreye sokarak bu hükümete orduyu feshettirmek olmuştu. Damat Ferit ve onun zihniyetinin yandaşları adeta işgal güçleri komutanı gibi hareket ederek ülkeyi bu güçlere peşkeş çekiyordu.
Kendi küçük menfaatleri uğruna göz göre göre ülkenin yok edilmesini desteklemekteydi Damat Ferit ve zihniyeti…
O dönemde de medya şarlatanlığı vardı. Medyada bölünmüştü ...
Read more : DAMAT FERİT ZİHNİYETİ ÖLMEDEN İŞGAL BİTMEYECEK…/Burçak YAZICI | Görüntüleme : 1185 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

ABD'de çalışma vizesi en çok Fethullah Gülen okullarına verildi / Yılmaz POLAT

ABD'de çalışma vizesi en çok Fethullah Gülen okullarına verildi

ABD'de 100 okul arasında yurtdışından en çok öğretmeni geçen yıl Fethullah Gülen okulları getirtti. Çalışma Bakanlığı kayıtlarına göre, Gülen Cemaatine ait okul ve kuruluşlar için 771 kişiye H-1B ve E-3 vizesi verildi.

Özel meslek sahibi olduğu gerekçesiyle H-1B ve E-3 vizesi verilen kişiler ABD'de 3 yıl geçici çalışma iznine sahip oluyor. E-3 geçici çalışma vizesi sadece Avustralya vatandaşlarına veriliyor.

Fethullah Gülen kuruluşlarının sponsorları Avustralya'daki cemaat üyelerine ...

Suriyeli mültecilere üniversite kapısı!

Suriyeli mültecilere üniversite kapısı!

Suriye’den gelen mültecilere, sadece beyanla üniversite eğitimi hakkı tanınmasına CHP’li Şeker, “YÖK bu yanlış kararı gözden geçirmelidir” diyerek tepki verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Suriyeli mültecilere üniversitelerin de kapısını açtı. YÖK, yayımladığı genelge ile Suriye sınırındaki illerde bulunan 7 üniversitenin, Suriyeli mültecileri “özel öğrenci” statüsünde kayıt etmelerine olanak tanıdı. Genelgeye göre, mülteciler hiçbir belge göstermeden, yalnızca “beyanla” üniversitelere kayıt olabilecek. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, “Bu insanlar öğrenci mi, terörist mi? El ...
Read more : Suriyeli mültecilere üniversite kapısı! | Görüntüleme : 753 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Okur Mektubu / Türker ERTÜRK

Okur Mektubu

Sevgili okurlar yaklaşık 2 yıldır bilgim, birikimin, deneyimim çerçevesinde sizlere yazılarımla ulaşmaya çalışıyorum. Aslında gazetecilik veya köşe yazarı olmak gibi bir idealim geçmişte hiç olmadı. Ülkemizin yaşadığı şartlar beni şu anda sürdürdüğüm mücadelenin içine itti. Yazmak bu çabamın sadece bir bölümü!

Okurlarımdan ve izleyicilerimden çok fazla sayıda mektup ve elektronik ileti alıyorum. Bilmenizi isterim ki, bana gelenlerin hepsini yanıtlayamasam da mutlaka okuyorum.

Bu mektup veya iletilerden bazılarını huzurlarınıza getirmeyi hep düşündüm ama bugüne ...
Read more : Okur Mektubu / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1230 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türker ERTÜRK

İşte Gerçekler! / Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI

İşte Gerçekler!

Bir önceki yazımı bazı sorularla noktalamıştım.

Amerikalı bir gazetecinin, Atatürk ve Kemalizmle ilgili bir değerlendirmesinin çağrıştırdığı sorulardı bunlar. Ve o sorulardan yola çıkarak, bazı gerçeklerin altını çizmek gerekiyordu.

Üstelik de, suların yeniden bulandığı bir ortamda, bu bir zorunluluk oluyordu.

Kurdun "dumanlı hava"yı sevdiği unutulmamalıydı!

"Türkler tarihleri ile barışmalıdır... Tabuları tartışmaktan korkmamalıdır... Türk demokrasisi İslamla uzlaşmalıdır.. Güneydoğu Anadolu için, federasyon çözümü tartışmaya açılmalıdır..."

Bu düşünceleri, kimler "sistemli" bir biçimde savunuyor?

CIA'da önemli görevler üstlenmiş ...
Read more : İşte Gerçekler! / Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI | Görüntüleme : 1094 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ahmet Taner KIŞLALI

Hiçbir Millet Ordusuna Böyle Davranmadı / Safile USUL

Hiçbir Millet Ordusuna Böyle Davranmadı

Balyoz davasında verilen kararlar için hemen şunları söylemek istiyorum...

Bu kararlar ceza verilen askerler için hapiste ölüm demek.

Çünkü bunların çoğu yaşı ilerlemiş ve hapiste olmasalar bile, ortalama yaşam beklentisi dikkate alındığında, 18 veya 20 yıl yaşam beklentisi olmayan kişiler.

Bu kararların sonuna kadar uygulanması halinde Türkiye'ye bu manzaradan kalacak olan ise, şudur.

Bu çok sayıda askerlerin tamamı TSK'ya seçilerek alınan ve çok uzun yıllar ordu hiyerarşisi içinde emir almış, ...
Read more : Hiçbir Millet Ordusuna Böyle Davranmadı / Safile USUL | Görüntüleme : 597 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148747 ileti • Toplam 46119 başlık • Toplam 25016 üye

x