Zaman: Pzr Tem 06, 2025 5:03

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

İki Hava Saldırısı / Türker ERTÜRK

İki Hava Saldırısı

ABD‘de gerçekleştirilen ve dünya tarihinde çok bü­yük değişikliklere neden olan ve bazı bakımlardan milat sayılabilecek terörist saldırının 11′inci yılını id­rak etmemiz nedeniyle geçen 11 Eylül tarihinde planladığım bu yazıyı daha güncel ve ivedilikli ko­nular nedeniyle ancak bugün yazabildim.

Sevgili okurlar, sonuçlar itibarıyla dünya tarihi­ni en çok etkileyen ve hâlâ etkilemeye devam eden iki büyük hava saldırısı olmuştur. 56 yıl ara ile olan bu saldırılardan birincisi Amerikan malı B-29 tipi bombardıman uçakları ile ...
Read more : İki Hava Saldırısı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1288 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türker ERTÜRK

Atatürk’ten Geldik / Feza TİRYAKİ

Atatürk’ten Geldik

Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz.”
Mustafa Kemal Atatürk (1937)

Bugün okullar açıldı.

17 Eylül 2012, Pazartesi.

Sabah daha gün ağarmadan kalktım. Yaşadığım yörede bulunan üç sınıflı ilkokulda yeni eğitim ve öğretim yılının açılışını izlemek için.
Saat yediden sonra bir gidip geldim okula. Kimseler yok…

Sekize doğru gittim. Yine ortalık bomboş… Anneler babalar taşımalı sistemle çevre ilçelere gidecek olan çocuklarıyla uğraşıyorlar. Minübüslerin başındalar. Kimi özel arabasıyla ...
Read more : Atatürk’ten Geldik / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 1037 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Gülen Yapılanmasının Tehdit Potansiyeli ve Varisleri / Dr. Necip HABLEMİTOĞLU

Gülen Yapılanmasının Tehdit Potansiyeli ve Varisleri

Lütfen, aşağıdaki haberi tüm dikkatinizle okuyunuz:

“Tedavi maksadı ile Amerika’da bulunan Fethullah Gülen Hocaefendi’yi depremden iki gün sonra ziyaret etme imkânım oldu. Onun halini gördükten sonra depreme üzülmediğim ve hiçbir şey yapmadığım kanaatine vardım. Türkiye’den kendisine ulaşan veya kendisinin ulaşabildiği herkese deprem bölgelerine gitmelerini ve bir amele gibi çalışmasını rica ediyordu. Yardım kampanyalarının açılmasını ve herkesin gücü yettiğince buna katılmasını istiyordu. TÜPRAŞ’taki yangının sürdüğü haberini aldıkça yerinde oturamıyordu. Onun ...

Balo Maskesiz Olsun! / Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI

Balo Maskesiz Olsun!

Kimileri "ortaoyunu"nu maskeli balo ile karıştırıyor.

Ortaoyunu güldür güldür, bu güldürmüyor... Maskeli balonun bir gizemi vardır, bu ise sadece çirkinlikleri gizliyor.

Kimileri maskelerin ardındaki gerçeği bilmiyor. Kimileri ise bildiği halde susuyor.

Ya çıkar gereği... Ya da korkudan!

Balo maskesiz olmalı ki, kimin kiminle dans ettiği bilinsin... Maskeler inmeli ki, o maskelerin ardındaki suratları beğenmeyenler, aldatılmaktan kurtulsun!

* * *
Önce, bir romancımızın son kitabının 50 bin adet basıldığı yazıldı. Arkasından kısa sürede ...
Read more : Balo Maskesiz Olsun! / Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI | Görüntüleme : 1376 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ahmet Taner KIŞLALI

Propaganda yoluyla şekillendirilen bir toplumla ilgili düşüncelerle başlayan bir yazı

Daha önce halkın zihninde sağ-sol, kemalist-müslüman, vb. şekilde oluşturulan 'karşıtlıklar' yokken çeşitli propaganda yöntemleriyle insanları belli düşünce/davranış yönüne sevk etmek için insanların zihnine, olumlu/olumsuz duygulanım yaratma yoluyla simgelere (imajlar, ses, kelimelere, davranış, giyim, görünüm vb.) çeşitli anlamlar yüklendi.
Belli simgeler aynı olumlu/olumsuz hisleri verecek şekilde gruplanarak insanlara yeniden (ya da ilk defa) tanıtıldı ve o sunum bağlamında zihinlere, gerektiğinde davranışa dönüşecek şekilde yerleştirildi.
Eğer amaçlanan 'bölmek', bir bütünlüğü bozmak ise ilk önce insanların propaganda yoluyla ...

Adam Hasta / Habip Hamza ERDEM

ADAM HASTA
‘Hasta adam’ değil sözünü edeceğim.
‘Hasta adamlar’ın peșine takıldıkları bir ‘adam’ bu.
Ve bu ‘adam’ hasta.
Doktor değilim ama yaratılıștan hayvanseverim.
O nedenle daha çocukluğumda ‘bu çocuk’ baytar olacak demișler.
Yani veteriner.
Ve biliyorsunuz veterinerler ‘veteriner doktor’ diye anılmazlarsa alınırlar.
İlk okula bașladığım yıl komșumuz Fatma abla benim ‘pașa’ olmamı dilerdi.
Adımla çağırdığını anımsamıyorum; gel pașa git pașa.
Ne ki ‘parmak kadar çocuğa’ bir erin hiç değilse bölük komutanına gösterdiği saygı kadar saygı ...
Read more : Adam Hasta / Habip Hamza ERDEM | Görüntüleme : 582 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Obama'nın Beyzbol Sopasından Sonra Julie'nin Dövmesi... / Ahmet TAKAN

Obama'nın Beyzbol Sopasından Sonra Julie'nin Dövmesi...

Resmi adı, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi olan artiz CIA ajanı Angelina Jolie’nin Türkiye faaliyetlerini(!) Ankara’nın büyük(!) devlet adamları televole dizisi gibi izlediler. Televizyonlardaki haber(!) görüntülerinde bazı devlet yetkililerimizin Julie’nin geliş gidişlerini cep telefonları ile görüntülediklerini görünce neredeyse küçük dilimi yutacaktım. Herhalde, akşam eve gidip hatun ve çocuklarına görüntüleri izletip “Bak bugün Julie ile beraberdik. Muhteşem bir gün geçirdik” diye hava atacaklarını düşündüm. Muhterem basınımız da Türkiye’yi su ...
Read more : Obama'nın Beyzbol Sopasından Sonra Julie'nin Dövmesi... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 585 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

PKK Saldırıları ve Yeni Haçlı Seferi! / Arslan BULUT

PKK Saldırıları ve Yeni Haçlı Seferi!

Gaziantep’teki bombalı saldırıdan sonra Afyonkarahisar’daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Mehmetçiklerin naaşları, DNA testi tamamlanıp yakınlarına teslim edildi. Onların cenaze namazları kılınırken, Hakkari-Çukurca ve Bingöl-Karlıova yollarından mayın patlamaları haberleri geldi. Yine şehitler, yine şehitler.. Askerler, polisler..
Fakat bu arada CHP Gaziantep milletevekili Mehmet Şeker, “Gaziantep ve Kilis’in ilçelerinin hepsinde, sığınmacılar arasında gelen PKK’lılar sokakta ellerini kollarını sallayarak rahat rahat geziyor. Denetim yok” demesin mi? Fatih Erboz’un sorularını ...
Read more : PKK Saldırıları ve Yeni Haçlı Seferi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 842 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Ortadoğu'da Büyük Savaşa Doğru (İsrail / Neo-Con Örtülü Operasyonları) / Murat Can BAYRAKTAR

Özellikle Bush döneminde ABD’nin uluslarası hukuku ve dünya kamuoyunu dikkate almayarak Afganistan ve Irak’ı işgali,bu ülkelerde gerçekleştirilen katliamlar ve bu katliamların medya yoluyla dünya geneline yayılması ABD’nin dünya kamuoyundaki imajının sarsılmasına yol açmıştı.
Obama’nın Başkanlık seçimini kazanmasıyla bu kötü imaj düzeltilmeye çalışmış Neo-Con yönetiminin ‘’sert güç kullanımını’’ benimseyen dış politika stratejisinin yerini Obama’nın ‘’yumuşak güç’’ kullanma stratejisi almıştı.
Resim

Hedef ülkeler doğrudan ABD saldırısı ile değil bu ülkeler içindeki muhaliflerin desteklenmesi,silahlandırılması ve bu grupların iktidarı ele ...

PKK'nın "İtibar"ı!.. / Müyesser YILDIZ

PKK'nın "İtibar"ı!..

Başbakan Erdoğan’a Bosna’dan dönerken: "Terör örgütü sivil ölümler olunca eylemleri üstlenmiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" diye sorulmuş.

İşte cevabı:

"Sivil can kaybı olduğu zaman kendilerinin de itibarının kaybolacağını düşünüyorlar; ama yeri geliyor sivillerin üzerine gidiyorlar. Antep ve Bingöl gibi..."

Pes ötesi!.. PKK ne zamandan beri "itibar"lı? Asker, polis, korucu öldürünce "itibarlı", sivil vatandaş öldürünce "itibarsız" oluyor öyle mi? Türk Milleti tüm ölümlere aynı nefret ve öfkeyi gösterdiğine göre, güvenlik güçlerini öldürmenin PKK’ya "itibar" ...
Read more : PKK'nın "İtibar"ı!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1013 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148747 ileti • Toplam 46119 başlık • Toplam 25016 üye

x