Zaman: Cmt Tem 05, 2025 16:16

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Tetikçi Profesör / Yılmaz DİKBAŞ

Tetikçi Profesör

Dünyanın en iyi 1.000 üniversitesi sıralamasında adı geçmeyen Sabancı Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Cemil Koçak’ı size tanıtmak istiyorum.

Cemil Koçak’la ilgili bilinen somut bilgileri sıralıyorum:

• 1956 yılında İzmir’de doğdu.
  • Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Basın ve Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Daha sonra aynı okulda yüksek lisans ve doktora yaptı.
  • Avrupa Birliği yanlısı. Yani, AB mandacısı.
  • Tarih Vakfı’nın kurucu üyesi.
    Tarih Vakfı, Rockefeller’den parasal destek aldı.
    Rockefeller, ...
Read more : Tetikçi Profesör / Yılmaz DİKBAŞ | Görüntüleme : 2168 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz DİKBAŞ

Rejimin Adı / Habip Hamza ERDEM

REJİMİN ADI
“Yeni rejimin adını merak ediyorum.
Hani ‘İkinci Cumhuriyet’ olsa, 1960’ta da denenmiști mi ne, tutmamıștı.
Dahası sahte cumhuriyetçilerin ‘İkinci Cumhuriyet’ deyimleri var, onunla karıștırılabilir.(*)
Üçüncü desek, bu kez dördüncü ve beșinciler kuyruğa girer.
Doğrusu bu yeni ad için kafa yormuyor değilim.
Siz Alaca Karanlık’çıların yaptıklarına bir ad aradığımı mı sandınız.
Hayır hayır, bunlar gidici. Uygulamaları da ‘Ilımlı İslam fașizmi’dir, tarihe böyle geçecek.
Bundan zerre kadar kușkum yok.
Bakınız ‘eski Bașbakan’, ‘eski bilmem ne’ ...
Read more : Rejimin Adı / Habip Hamza ERDEM | Görüntüleme : 470 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Artizlik Yapmayın Bize, Filimin Kralını Biz Yaparız / Mehmet UYSAL

ARTİZLİK YAPMAYIN BİZE, FİLİMİN KRALINI BİZ YAPARIZ

Tarih 17 Haziran 2011 BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan dövmeli aktris Angelina Jolie, Suriye’deki olaylardan kaçıp Türkiye’ye gelen sığınmacıları, yerleştirildikleri Hatay’daki kampta ziyaret etti.

Tarih 13 Eylül 2012 BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan ünlü dövmeli aktris Angelina Jolie, Suriye’deki olaylardan kaçıp Türkiye’ye gelen sığınmacıları, yerleştirildikleri Kilis’teki kutsal mekan konteynır kentte ziyaret etti.

Aradan geçen zaman diliminde Hollywood aktris’i Jolie, “Suriye’nin düşmanları ABD, ...
Read more : Artizlik Yapmayın Bize, Filimin Kralını Biz Yaparız / Mehmet UYSAL | Görüntüleme : 1703 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mehmet UYSAL

Helâl Olsun; Eğitimin BOP'unu Çıkardınız! / Burçak YAZICI

HELAL OLSUN; EĞİTİMİN BOPUNU ÇIKARDINIZ!

Mini mini birler okula başladı geçen pazartesi günü, şimdi sıra tembel ikiler, uyutulmuş üç ve dörtlerde, zorla büyütülmüş ortaokullu beşler, altılar, yediler, sekizler meslek seçecek, eh birde ukala liseliler var değil mi?
Onlarda bu hafta okula başlayacak…
Şimdi madem mini mini birlerimiz hatta minicik birlerimiz okula başladı, bizde onlar ile başlayalım değil mi?
Ne denildi eğitimi daha üst seviyelere çekmek için okula başlama yaşı öne alındı. 66 aylık olanlar birinci ...
Read more : Helâl Olsun; Eğitimin BOP'unu Çıkardınız! / Burçak YAZICI | Görüntüleme : 995 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Amerika’nın 2012 Yılı Siyasi Bilançosu / Bülent ESİNOĞLU

Amerika’nın 2012 Yılı Siyasi Bilançosu

Siyasi bilanço belkide çıkarılması en zor bilançodur.

Somut askeri sonuçlardan giderek, siyasi sonuçlara bakarsak; Amerika Suriye’de istediğini büyük ölçüde elde etmiştir.

Önce amaca bakalım.

Amerika’nın Suriye’yi istikrarsızlaştırmadaki asıl amacı neydi?

Birincisi, İsrail’in güvenliğini bulunduğu yerden bir üst düzeye çekmekti.

Bu amacına, bizi de kullanarak büyük ölçüde ulaşmıştır. Suriye’de Esad kalsa da, gitse de, Suriye’nin İsrail’e tehdit olması artık imkânsızdır.

Suriye’nin Lübnan Hizbullah’ına, bırakın destek olmayı, Hizbullah Suriye’ye destek olmaya çalışmaktadır. ...
Read more : Amerika’nın 2012 Yılı Siyasi Bilançosu / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 3780 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Dili "Bir" Olmayanın Vicdanı Bile Parçalanır! / Müyesser YILDIZ

Dili "Bir" Olmayanın Vicdanı Bile Parçalanır!

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıldan itibaren ortaokul larda seçmeli olarak okutulacak Kürtçe dersinin müfredatını tamamlamış.

Vay be!.. Neredeeen nereyeee?

Önce özel kurslar istediler. AB de bastırdı: "Kurs açmazsanız zinhar AB’ye giremezsiniz." dedi. Törenlerle kurslar açıldı.

1 yıl geçti, geçmedi: "Özel kurs paralı. Kimse çocuğunu göndermiyor. Bu işi devlet üstlensin." buyurdular. Ankara mırın kırın etti, AB yine bastırdı.

Sonra itiraf geldi: "Özel kurslar sadece bir eşikti. Bu eşik aşıldı. Hedef ...
Read more : Dili "Bir" Olmayanın Vicdanı Bile Parçalanır! / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1025 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

Ört+Ört+Ört Sistemi / Yusuf KARACA

Ört+Ört+Ört Sistemi

Yıllardır eğitim sektöründe idarecilik yapmış bir eğitimciyim. Eğitim hayatımın yaklaşık on yılını AKP iktidarı ile geçirmiş bulunmaktayım. Eskiden partilere göre değişen eğitim politikaları, bu dönemde bakanlara göre değişmiş, yeni gelen eskisini dahi aratmıştır.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) iken, OKS olarak değiştirildi.

Henüz dershanelerin tabelalarını değiştirmiş iken, sınavın ismi tekrar değiştirildi ve SBS oldu.

SBS adını alır almaz, sınav sadece sekizinci sınıfta yapılıyorken sayısını üçe çıkardılar.

Altı ve yedinci sınıflara da SBS uygulanınca, küçücük ...
Read more : Ört+Ört+Ört Sistemi / Yusuf KARACA | Görüntüleme : 1449 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yeni Osmanlıcılık ve Yemen Türküsü / Barış DOSTER

Yeni Osmanlıcılık ve Yemen Türküsü

Tarihsel, kültürel, toplumsal ve siyasal derinliği olmayan, mücahitlikten müteahhitliğe hızla geçiş yapan, kamu ihaleleriyle beslenen, ulufe dağıtarak besleyen, gelecek tahayyülü ve tasavvurundan yoksun bir muhafazakârlığın nasıl bir tahribata yol açtığını toplum henüz tam olarak görmedi. Bu yüzden nelere yol açacağını da öngöremiyor. Yerli ve milli olmayan, antiemperyalist bir duruş sergilemeyen, tersine emperyalizmin beslemesi olan, Arap özentisi bir İslamcılığın sonuçları da henüz anlaşılmadı. Ama bu ikisine yaslanan yeni Osmanlıcılık çabuk iflas ...
Read more : Yeni Osmanlıcılık ve Yemen Türküsü / Barış DOSTER | Görüntüleme : 1002 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yeni Anayasa Taslağında X.Madde Laiklik Açılımı / Mahiye MORGÜL

Yeni Anayasa Taslağında X.Madde Laiklik Açılımı

Hükümetin Yeni Anayasa Taslağına katkı veren Hacettepe Üniversitesi Senatosunun raporu HÜ 2012 Anayasa Taslağı adıyla öğretim üyelerine dağıtıldı.

Bu dosyayı eğitimci gözüyle inceledim. Giriş bölümünde “yeni bir anayasa arayışının nedeni” ve “anayasanın dili” bölümlerinde, küreselleşmenin gereği olarak “çağcıl” yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğu ifade edilmiş, metnin dili buna göre şekil almıştır. Metinde anahtar sözcük “çağcıl” sözcüğü olup, bununla Küresel Çağ algısı yaratılmakta, bu da kaçınılmazmış gibi sunulmaktadır. ...
Read more : Yeni Anayasa Taslağında X.Madde Laiklik Açılımı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1386 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahiye MORGÜL

Okuma-yazma 2.yarıyılda Başlıyor! / Mahiye MORGÜL

Okuma-yazma 2.yarıyılda Başlıyor!

İlkokul artık 3 yıl bile değil…

2005’den beri her yıl biraz daha içini boşalttıkları ders kitaplarını bu yıl da merak ediyordum. Sordum, birinci sınıflar için bakanlıktan gönderilen bir kitap yok. Var, ama ona 1.sınıf kitabı demek zor; boyama ve kes yapıştır etkinlik kitabı.

Öğretmen diyor ki, “Bu etkinlikler beş dakikada bitirilir, biz nasıl zaman dolduracağız?” Öğretmene bırakılmış. Böyle plansız ders olur mu, olur. Amaç başıboş nesil yetiştirmek olursa… Eğitim, eğitim ...
Read more : Okuma-yazma 2.yarıyılda Başlıyor! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 4387 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahiye MORGÜL

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148743 ileti • Toplam 46115 başlık • Toplam 25016 üye

x