Zaman: Çrş Tem 09, 2025 13:20

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Amerikan Osmanlıcısının "Osmanlı Hıyarı" / Mustafa YILDIRIM

Osmanlı imparatorluğu döneminden beri önü denize açılırdı Eminönü camisinin.

Osmanlıcı” yönetim camiyle denizin arasına taş-toprak yığdı; üstüne de ray döşedi ve denize açılan güzelim alanı bir baştan bir başa su kanalı gibi uzanan bir yolla kesti. Ne gam, yakınlarda Osmanlı lokantası açıldı.

Haydarpaşa’dan başlamıştı dünyanın en uzun demiryolu. Şam’a, Der’a’ya, Amman’a, Medine’ye uzandı. Toroslardaki uzun tüneller, emperyalizmin Birinci İşgal Savaşı’nın sonlarında tamamlandı.

Olsun varsın!

Anadolu’yu payitahtla buluşturan, zabitleri cepheye yollayan, Marmara’nın lacivert sularına renk katan, ...
Read more : Amerikan Osmanlıcısının "Osmanlı Hıyarı" / Mustafa YILDIRIM | Görüntüleme : 1534 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa YILDIRIM

Görüşmenin gerçek perde arkası... / Ahmet TAKAN

Görüşmenin gerçek perde arkası...

Kırmızı kravat taktılar, el sıkıştılar, kameralara gülücüklü pozlar verdiler.. Topu topu da 1 saat içinde “Kürt sorununu” çözmek için her işi yoluna koydular!.. Uzlaşma yolu bu kadar kolaydı da... Bir saat içinde uzlaşabiliyordunuz da... Onca zaman neden beklediniz? The Wall Street Journal’ın ilham vermesini mi?..

“Analar ağlamasın” mış!..

Gerçekten bu milletin analarını mı yoksa kendilerininkini mi düşünüyorlar?

Hani, yaygın ama nefret ettiğim bir deyiş vardır;

“Benim anam ağlayacağına...” diye başlar.

Bizim ...
Read more : Görüşmenin gerçek perde arkası... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 570 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP'nin elindeki yeni rejim kurgusu! / Arslan BULUT

AKP'nin elindeki yeni rejim kurgusu

Leyleğin ömrü laklakla geçermiş, AKP’nin ömrü de laiklik laklaklarıyla geçiyor. Laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu kabul edildiği halde kapatılmayan AKP’nin sözcüleri, artık laikliğe dolaylı olarak değil doğrudan cephe alacak cürete ulaştı.

Bozdağ, Anayasa’nın “Diyanet İşleri Başkanlığı” başlıklı 136. maddesindeki, “Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir” ...
Read more : AKP'nin elindeki yeni rejim kurgusu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 958 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Arslan BULUT

Mevki Koymak / Türker ERTÜRK

Mevki Koymak

Denizciler dünya üzerinde bir yerden diğer bir yere veya bir limandan diğer bir limana gitmek için daha önceden planlama yaparak izlenecek yolu belirlerler ve bunu harita üzerine rota bacakları olarak çizerler. İntikal esnasında da planladıkları yere gidip gitmediklerini veya doğru rota üzerinde olup olmadıklarını anlamak için belli zaman aralıkları ile nerede olduklarını tespit etmeye çalışırlar.

Buna denizcilikte mevki koyma işlemi denir. Mevki koyma işlemi geminin enlem ve boylam olarak nerede olduğunun haritaya işaretlenmesi ...
Read more : Mevki Koymak / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 934 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türker ERTÜRK

Erdoğan ve İlim'in Özrü!... / Müyesser YILDIZ

Erdoğan ve İlim'in Özrü...

AKP'deki "Uludere İç Savaşı" şimdilik kapanır. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in görevden alınmasını bekleyenlere söyleyeceğim şudur: Başbakan Erdoğan, Yardımcısı Beşir Atalay'ı görevden almayı başarırsa Şahin'i de gönderir. Yoksa geçiniz!.. Füze kalkanındaki rezaletlerin üzerini örttü ya o tartışmalar, yeter de artar. Erdoğan Nisan başında: "NATO yalan söylerse, radarı kapatırız." demişti. Birileri, bari bu sözünü hatırlayıp hatırla...

Erdoğan'ın Uludere ile ilgili açıklamalarına ben de takıldım; "Hatayı da açıkladık, özrü de açıkladık. tazminatı da ...
Read more : Erdoğan ve İlim'in Özrü!... / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1142 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

Kelime Oyunu / Halûk TARCAN

Sayın Varol,

Zamanım oldukça KELİME OYUNU'na bakarım: Hem eğlenirim, hem de benim için bu bir imtihan olur.

Pazartesi gecesi sormuş olduğunuz bir soru aklıma takıldı… Size göre bu sorunun cevabı, MEHDİ idi. Sizi ve bu soruyu hazırlayanları bu konuda biraz bilgilendirmek isterim. Ben Etnolog’um; Paris Sorbon üniversitesindenim, size bu sıfatla cevap veriyorum.

MEHDİ sıfatı tinsel anlamda, bir gün göklerden gelip yeryüzünü değiştirecek kudretli kutsal varlık, politik ve sosyal anlamda ise LİDER’dir

İlkel kafalarda M.Ö.80 ya ...
Read more : Kelime Oyunu / Halûk TARCAN | Görüntüleme : 1018 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Haşhaşi İslâmi Cemaatlerde Eğitim / Hon. Prof. Dr. Nurullah AYDIN

Haşhaşi İslâmi Cemaatlerde Eğitim

Zihin kontrolü, beyin yıkama, hipnoz, çip yerleştirme gibi çağdaş yöntemler gerçekte tarihin derinliklerinden bugünlere ulaşan egzoterik bilgilerin mekanikleşmesi sonucudur. Teknoloji her alanda olduğu gibi bu alanda da önplandadır.

İster din mensubu, tarikat, cemaat, hizmet erleri densin, ister partili densin, ister ajan densin uygulanan yöntem benzerdir. Nasıl mı bakın;

Haşhaşilerde olduğu gibi Fedailerin yetiştirilişinde adaylar, yaşam boyu kendilerini de öğretmenleri kadar önemli kılacak olan, ebedi bilgelik ve gizli güç sahibi olacaklarına inanarak ...
Read more : Haşhaşi İslâmi Cemaatlerde Eğitim / Hon. Prof. Dr. Nurullah AYDIN | Görüntüleme : 1196 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Nurullah AYDIN

Bir bilmecem var "çocuklar"...

Politikacılarımıza sormak istiyorum ; "Ülkemizde ahmak ıslatmak ve bir iç çatışma yaratmak maksadıyla tasarlanmış "Kürt Sorunu" ezber kalıbıyla yola çıkmanın, hiçbir konuda hiçbir iyilik getiremeyeceğini anlamanız için, böyle kanlı-açılımlı kaç yıl daha geçmesi gerekecek ?".

MHP, çok uzun zamandan beri ilk defa doğru bir iş yapıyor ama, muhalefetin geri kalanı için aynı ifadeyi kullanmak zor.

Eski CHP'nin Genelbaşkanı Deniz Baykal, yüz kızartıcı suçlardan sabıkalı Erdoğan'ın başbakan olmasını sağlamıştı. Yeni CHP'nin Genelbaşkanı da, başbakan olarak kalmasını ...
Read more : Bir bilmecem var "çocuklar"... | Görüntüleme : 821 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Selçuk TINAZ

Aydınlanma Türkiye'de Sona Erdi... / Özcan PEHLİVANOĞLU

Aydınlanma Türkiye'de Sona Erdi...

Ülkemizde meydan gelen olaylara, tartışmalara, söylemlere, kavgalara ve ortalama insan yaşamına bakınca “aydınlanma” meselesini bir kez daha hatırlamaya ve üzerinde düşünmeye gerek olduğunu gördüm.

Felsefe tarihinde iki aydınlanmadan söz edilir. Bunlar “Antik Aydınlanma” ve “XVIII. Yüzyıl Aydınlanma”sıdır.

Aydınlanmanın simgesi ışık’tır. Işık yüzyılı tanımlayan tüm kavramlara yansımıştır. Aydınlanma çağı, akıl ışığının yaydığı aydınlanma ile ifade edilmiştir.

Alman filazofu Kant “aydınlanma, insanın kendi suçu ile içine düşmüş olduğu ergin olmayış durumundan yani kendini ...
Read more : Aydınlanma Türkiye'de Sona Erdi... / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1087 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Özcan PEHLİVANOĞLU

Masaya Oturun Dedi, Oturdular / Bülent ESİNOĞLU

Masaya Oturun Dedi, Oturdular!

Masaya oturun diyen özneyi ifade etmeye gerek var mı?

Önce, masaya Amerika’nın denetiminde, MİT oturmuştu. PKK ile yüzde doksan anlaştıklarını, bant kayıtlarından dinlemiştik.(Masadaki CIA temsilcisinin sesi de oldukça netti)

Bu gün itibariyle, PKK’nın silahlı eylemleri, Amerika’nın bölme planları ile birleştiği ve sonuç verdiğine şahit olmuş olduk.

Yandaş ve Amerikancı kanalların, Kılıçdaroğlu ve Başbakan görüşmesine olağan üstü önem atfettiler. Diğer günlerde Başbakanı yücelten televizyonlar, hep bir ağızdan, Kılıçdaroğlu yağlama ve yıkaması yaptılar.(CHP’nin ...
Read more : Masaya Oturun Dedi, Oturdular / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 687 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148759 ileti • Toplam 46128 başlık • Toplam 25017 üye

x