Zaman: Çrş Tem 09, 2025 13:27

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

"Asibe'nin Kürtaç'ı..."

“ASİBE’NİN KÜRTAÇ'I” :taz:

Dr. Noyan UMRUK

Fetva başka… Yaşamın gerçekleri başka… Ortaköyden çocukluk arkadaşım Kara Ahmet’in bir oğlu var: Memet. Emekçi bir genç. Yakmış bir güzel kıza abayı. Biraz ileri gitmişler mi ne… Görüşemeyince mektup yazmış kıza.

“Badem Gözlü Asibem,
Te büle akşam oldu mu epten akılcımı alır, gözümü göğnümü bir oş edersin beyaa… A be Alla belacımı vesin seni çok severim.

Yatmaz mıyım yatacıma, bi direm ...
Read more : "Asibe'nin Kürtaç'ı..." | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

''Atatürk engeldi...Ortadan kaldırdık.''

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında Ankara'da yaptığı konuşmaya dikkat edelim. Atatürk bu konuşmasında:

“Arapların Avrupa siyasetine nüfuz edemeyip bu sözde istiklal kelimesine inandıkları ve bu uğurda Arap memleketlerini Avrupa emperyalizmine esir kıldıkları çok şayanı teessüftür. Arapların arasında mevcud olan karışıklığı ve hoşnutsuzluğu kimse bizim kadar bilemez. Biz vakıa bir kaç sene Araplardan uzak kaldık. Fakat şimdi kendimize kafi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için İslamiyetin mukaddes yerlerini Musevilerin ve Hrıstiyanların nüfuzunun altına girmesine mani olacağız. ...
Read more : ''Atatürk engeldi...Ortadan kaldırdık.'' | Görüntüleme : 1201 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

"SURİYE! Suyumu Bulandırıyorsun!" / Banu AVAR

"SURİYE! Suyumu Bulandırıyorsun!"

Kurt, yemeyi kafasına koyduğu kuzuya ‘suyumu bulandırıyorsun!’ demiş ya, Russia Today’deki yazının başlığı da onu hatırlatıyor: ‘We will we will bomb you!’ Freddy Mercury şarkısı gibi: ‘Sallayacağız biz seni! Bombalayacağız biz seni!’ ‘Bombalayamazsak seri katliam yapacağız’ ‘ortalığı kana bulayacağız!’ Yani biz senin başını yiyene kadar, tüm dünyanın gözü önünde, sıradakilere ders olsun diye, üstelik ‘live’ canlı olarak küresel ekranlarda, ABD/NATO/CIA örtülü operasyonlarıyla neler yapabileceğimizi ortaya koyacağız!.. Arjantinli yazar, tv yapımcısı Adrian Salbuchi ...
Read more : "SURİYE! Suyumu Bulandırıyorsun!" / Banu AVAR | Görüntüleme : 4055 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Banu AVAR

Banu AVAR: ‘Amerikan Rüyasının Cenazesi Kalkacak!’‏ / Söyleşi: Yusuf YAVUZ (2)

Gazeteci Banu Avar’la yaptığımız kapsamlı söyleşinin ikinci bölümünde dünyayı gıda kontrolü sağlayarak yönetmek arzusunda olan küresel aktörlerin, kendi tohumlarından ürettiği sebzeleri satamaz hale gelen Türk köylüsü üzerindeki somut etkilerini ele aldık. Halkın cinnet aşamasında bocaladığını savunan Avar, siyasilerin milletin iradesini meclise yansıtamadığını söylüyor. Çalıştığı televizyon kanalından patronun iş ilişkileri ya da batılı büyükelçiliklerin müdahalesi sonucu kovulduğunu anlatan Avar, Türkiye’deki medyanın da küresel medya tekellerini yönetenlerin çıkarları doğrultusunda bir yol izlediğini öne sürüyor. Wall Street eylemlerinin, ...

Şarkılara gizlenen siyaset kavgası / Ahmet TAKAN

Şarkılara gizlenen siyaset kavgası

“Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısıyla başlamıştı pembe yolculuk. Yağsa da yağmur, çaksa da şimşek el ele tutuşup hep bir ağızdan mırıldanırlardı;

“Beraber yürüdük biz bu yollarda
(On sana on bana.)
Beraber ıslandık yağan yağmurda
(Bir müsteşar senden, bir müsteşar benden.)
Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda
(TEKEL’i ben indiriyorum, SEKA’yı da sen götür.)
Bana her şey seni hatırlatıyor
(Ulaştırma Bakanlığı benden Enerji Bakanlığı senden olsun.)”
Aaah... ah!..
Ne güzeldi o günler..!

Her ...
Read more : Şarkılara gizlenen siyaset kavgası / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 506 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı neye hizmet ediyor

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı neye hizmet ediyor
Kabul olan dualar

24 Mayıs 2012’de Özgür Kocaeli gazetesi, “Protestan Kilisesi, Avar’a dava açıyor” başlığı altında şu haberi verdi.
İstanbul Protestan Kilisesi vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaaili, gazeteci yazar Banu Avar’ın 20 mayıs günü Kocaeli Kitap Fuarı’nda yaptığı konuşma ile, kendilerini hedef gösterdiğini öne sürdü, Banu Avar hakkında Savcılığa dava açtıklarını söyledi.
http://www.ozgurkocaeli.com.tr/haber/protestan-kilisesi-avara-dava-aciyor-95862.html

Owen Mattews, 19 Haziran 2011 tarihli, “Kabul olan dualar Türkiye Başbakanı Erdoğan anayasayı yeniden yazıyor. ...
Read more : İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı neye hizmet ediyor | Görüntüleme : 1779 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Sanal Koğuş Arkadaşıma ve Öteki Mahallenin Kadınlarına / Müyesser YILDIZ

Sanal Koğuş Arkadaşıma ve Öteki Mahallenin Kadınlarına

Korktuğum oldu... En son Akşam'dan Tuğçe Tatari'ye dertlenmiştim; üzerine çok gidiyorlar, üzülüyordum diye. O benim 'sanal' koğuş arkadaşımdı, sadece o. "Bir kedi verin." dedim; koca bakan çıktı, böyle bir talebimin olmadığını açıkladı. Vermezseniz vermeyin! Sizden bir şey isteyen sizden beter olsun!..

Ama o cesur kadın haftanın beş günü bir nefes, bir can, bir umut, bir güneşti Silivri, Hasdal, Maltepe'de çürütülenlere; illa da bana. Kadının halinden kadın anlar. Konuşmasa ...
Read more : Sanal Koğuş Arkadaşıma ve Öteki Mahallenin Kadınlarına / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1099 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

Başbakan, Neden Kerkük’deki, Afganistan’daki, Libya’daki Katliamları Hiç Lanetlemedin?! / Banu AVAR

Başbakan, Neden Kerkük’deki, Afganistan’daki, Libya’daki Katliamları Hiç Lanetlemedin?!

Batı Suriye korosuyla Türkiye’nin üzerine geldikçe, Erdoğan ‘ESED ESED’ diye kükrüyor. En acıklı sözlerle ‘ESED’in kıydığı çocuk çoluk kadın yaşlıları’ anlatıp ‘ESED katliamını’ lanetliyor!

Bugün Denizli’de de Suriye’deki ‘Esed katliamı’ diye söze başladı ve göz yaşartıcı bir performans sergiledi..

Başbakan’ın Suriye’de ortalığı birbirine katan, yaşlı kadın ve çocuk demeden katliam yapan bir terör grubundan haberdar olmaması imkansız. Neden? Çünkü o terörist çete başlarının bir kısmı İstanbul, bir ...

Banu AVAR: ‘İktidara Verilen Süre Doldu’ / Söyleşi: Yusuf YAVUZ (1)

Gazeteci Banu Avar, muhalif tavrından dolayı televizyon programlarına son verilince Türkiye’yi adım adım dolaşmaya başladı. Konferanslar vermek için bu yıl 105 il ve ilçeye gittiğini söyleyen Avar’ın konuşmalarını salonları tıklım tıklım dolduran her siyasi görüşten kalabalıklar dinliyor. Gazeteci ve yapımcı kimliği ile 17 Avrupa ülkesinin yanısıra, Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerini dolaşarak bu kapsamda bir çok belgesel ve tv programına imza atan Avar, bugünlerde Suriye’deki gelişmeleri yakından izlediğini söylüyor. Avar’a göre Türkiye’nin içinde bulunduğu ...
Read more : Banu AVAR: ‘İktidara Verilen Süre Doldu’ / Söyleşi: Yusuf YAVUZ (1) | Görüntüleme : 1878 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Banu AVAR

İslâmiyet Arapçılık mı, Evrensel İnsan Odaklı mı dır? / Hon. Prof. Dr. Nurullah AYDIN

İslâmiyet Arapçılık mı, Evrensel İnsan Odaklı mı dır?

Ümmet ümmet diyorlar.

Din din diyorlar.

Milletimiz milletimiz diyorlar

Kardeş kardeş diyorlar.

Diyorlar ama dedikleri gibiler mi?

Onlar ki; çölde yaşarken, Peygamber, resul, nebi Muhammed duyuruda bulundu, Kuran’la aydınlattı. Eski-Cahiliye düşünce inanç ve yaşam biçimini değiştirmek istedi.

Onlar ki; İlahi mesaja rağmen kanı ve vahşeti, Allah’a şirk koşmayı terk etmediler

Onlar ki; Cinsi sapıklığı terk etmediler

Onlar ki; Seks kölesi cariyelerle yaşamı değiştirmediler.

Onlar ki; Peygamberin ölümünden ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148759 ileti • Toplam 46128 başlık • Toplam 25017 üye

x