Zaman: Sal Tem 08, 2025 21:36

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Barzani’ye konser!.. / Behiç KILIÇ

Barzani’ye konser!..

Hani kendileri “Yeni Osmanlıcı” olarak neredeyse âlemin padişahı havalarında takılıyorlar ama...

Bendeniz hiç duymadım tarih sayfalarında...

Yavuz’dan Dördüncü Murat’a ve ötekilere dek..

Gidip, Mezopotamya saraylarında derebeylerinin huzurunda türkü çığırdıklarını!..

Aksine adamı tacı tahtı ile derdest edip sıradan vali falan edivermişlerdir uygun görmüşlerse!..

Şimdi devran değişince gördüğümüzden çıkardığımıza yorumumuz şudur..

“Orta Doğu liderliği böyle bir şey demek ki!??”

Nasıl bir “şey” ki gördüğümüz?!

Müsteşar saz çalıyor, Bakan türkü çığırıyor, Başbakan tempo tutuyor!..

Barzani eğleniyor!.. ...
Read more : Barzani’ye konser!.. / Behiç KILIÇ | Görüntüleme : 585 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

“Sayın Bakan”lara Suç Değil…

Basından öğrendiğimize göre, “İmamın Askerleri” adlı kitabın taslağını evinde bulunduran ya da bilgisayarına kaydeden her kişi terör suçu işlemiş sayılacak…
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı terör suçu işlemiş sayılınca ne olacak?
Hakkında kovuşturma başlatılacak.
Bu haber basında çıktı mı?
Çıktı.
Televizyonlarda yayınlandı mı?
Yayınlandı.
Ama bu noktadan sonra oldukça tuhaf bir gelişme yaşanmaktadır ülkemizde.
Yine basından öğrendiğimize göre, İmam’ın Askerleri, iki gün içinde e-posta yolu ile 100.000 kişiye ulaşmış…
Yani sadece iki gün içinde 100.000 adet terör ...
Read more : “Sayın Bakan”lara Suç Değil… | Görüntüleme : 610 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Faruk HAKSAL

Türk Ordusu, Sesimi İşit / Erdal SARIZEYBEK

Türk Ordusu, Sesimi İşit

Bir ayaklanma hazırlığı var ama bu öncekiler gibi değil, sakın aldanmayın, bu ayaklanma yüz elli yıl öncesi gibi değil…

AKP siyaseti PKK’nın siyasi gücü oldu, destek veriyor, devlet desteği, bu bir…

AKP siyaseti PKK’ya halk desteği verdi, devlet eliyle, Habur’a iyi bakın, PKK eski PKK değil, artık ardında bir kısım halk desteği var…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bir takım kişiler yol kesiyor, kimlik kontrolü yapıyor, yolu kapatıyor, iyi bakın bu olaylara, devlete ...
Read more : Türk Ordusu, Sesimi İşit / Erdal SARIZEYBEK | Görüntüleme : 1189 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Erdal SARIZEYBEK

Yaşar Okuyan haftayı değerlendirdi: “Bindik bir alâmete, gidiyoruz kıyamete!“

Yaşar Okuyan haftayı değerlendirdi:
“Bindik bir alâmete, gidiyoruz kıyamete!“

Dün gece (1 Nisan 2011)Yaşar Okuyan Ulusal Kanal’da „Söz Meclisten İçeri“programında haftayı değerlendirdi. Haftanın önemli siyasi olayları üzerine konuştu.

Anlı şanlı Bağdat- Kuzey Irak gezisi

Başbakan bayağı geziyor. Geçen hafta anlı şanlı Bağdat- Kuzey Irak gezisi oldu. Yaşar Kaya diye aranan bir PKK’lı- kapatılan partinin genel başkanıydı Türkiye Cumhuriyeti’nin aradığı, yakalama kararı çıkardığı bir adam- Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı havaalanında karşılıyor! Kucaklaşıyor, öpüyor!
(Burada gazete resimlerini gösterdi) ...

Süheyl BATUM BOP'un Neresinde?

BOP'UN TÜRKİYE ENSTİTÜSÜ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

Türkiye 2007 Projesi Direktörlüğü

Brookings Enstitüsü Başkanı Strobe Talbott; " Türkiye 2007 Projesi" ni yürütmek üzere Morton Abramowitz, Marc Grossman, Eric Edelman ve Marc Parris'ten oluşan bir grup oluşturmuş ve ABD'NİN Eski Ankara Büyükelçisi Marc Parris'i 1 Şubat 2007 tarihi itibariyle "Türkiye 2007 " projesi direktörlüğüne getirmiştir.

Proje kapsamında TÜSİAD, Brookings Enstitüsü ve Bahçeşehir Üniverstiesi 2007 yılından itibaren Türkiye ve Washington'da ortak konferasn ve toplantılar düzenlenmiştir.

Yapılan dizi toplantılarla Türkiye ...
Read more : Süheyl BATUM BOP'un Neresinde? | Görüntüleme : 1982 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Güçbirliği'nin Kesinleşen Adayları

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İzmir'den bağımsız aday olacağı bildirildi.İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin 85 seçim çevresinde ve 550 milletvekili adayıyla seçimlere katılmak konusunda bütün hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Gültekin, bununla birlikte partisinin Merkez Karar Kurulu'nun, vatana ve millete duyduğu sorumlulukla hareket ettiğini, “çeşitli demokratik kitle örgütlerinden, sendikalardan, değişik siyasi partilerden ve yurdun dört bir yanındaki yurtsever aydınlardan oluşan Cumhuriyet Güçbirliği ile seçimlere girmenin daha doğru olacağına karar ...
Read more : Güçbirliği'nin Kesinleşen Adayları | Görüntüleme : 4002 | Yanıtlar : 44 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Dokunamamanın Dayanılmaz Ağırlığı…

Sofranın başına sen değil, ben oturacağım.
Büyük lokmayı sen değil, ben yutacağım…
İşte, “neo-liberal” haygonoş demokrasisinin topluma zerk ettiği ahlaki değer bu düzlemde oluşmaktadır?.
Partinin başına ben geçeceğim… Belediye başkanı ben olacağım… Belde başkanı, ilçe başkanı, il başkanı, Çocuk Esirgeme Kurumu yönetim kurulu başkanı ben olacağım!..
Sen mi?..
Sen, benim omzuna basarak bir sonraki merdiven basamağına ulaşmak için kullanacağım bir araçtan başka bir şey değilsin…
İnsanın en değersiz, en yontulmamış ve en kirli çıkınlarını içinde ...
Read more : Dokunamamanın Dayanılmaz Ağırlığı… | Görüntüleme : 702 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Faruk HAKSAL

YGS'de şifreli cevap anahtarıyla kopya mı çekildi?

YGS'de şifreli cevap anahtarıyla kopya mı çekildi?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda basına dağıtılan kitapçıktaki cevap şıkları şifreli çıktı. Artvin’de söylentiyle başlayıp çözülen şifre, çok da basit: Matematik testindeki 20 soruda, cevap şıklarını küçükten büyüğe sıralayıp, sıralanmamış şıklarla çakışanı buluyorsunuz. Bu şık, sorunun doğru cevabını veriyor. Çakışan birden fazla şıklar için de basit iki formül daha var. Bu şifreleri bilip sınava giren için, soruları okumadan 40 matematik sorusundan 38’ini çözmek sadece birkaç dakika sürüyor.

Yaklaşık 1.5 milyon ...
Read more : YGS'de şifreli cevap anahtarıyla kopya mı çekildi? | Görüntüleme : 7717 | Yanıtlar : 17 | Dizin : Eğitim

Aydın...

Resim
Yakup Kadri Karaosmanoğlu (1889-1974)

"Bu ülkede, temiz yürekli, duygulu ve candan insanlar vardı.

Zenginin kapısı fakire açık ve gurbet yolları, sonunda mutlaka bir sıcak yurda ulaşıktı.

Orada bütün kadınlar ana, bütün kızlar kardeş ve bütün çocuklar evlattı. Oranın taşı arkadaş, yoksulluğun derecesi bence malumdu…. Şimdi ne görüyorum?

Anadolu...

Düşmana akıl öğreten müftülerin, düşmana yol gösteren köy ağalarının, her gelen gasıpla bir olup komşusunun malını talan eden kasaba eşrafının, asker kaçağını koynunda saklayan zinacı kadınların, ...
Read more : Aydın... | Görüntüleme : 1473 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Diğer

Ah CHP, vah CHP! / Ahmet ÇINAR

Ah CHP, vah CHP!

CHP aday adaylarının sol yumrukları havada fotoğraflarına bayılıyorum doğrusu!

Çok eğlenceli!

Hele bazı aday adaylarının afişlerine, broşürlerine ise bitiyorum.
“Tam bağımsızlık”, “sol”, “emek” vurgulu sloganların yazılı olduğu gazete ilanları hem gülümsetiyor, hem de üzüyor beni.

Nereden çıkarıyorum bunları sizce?

Uyduruyor muyum?

Hayır.

Son aylarda CHP’yi izliyorum. Gazete haberleri ve Kılıçdaroğlu’nun demeçleri epeyce veri oluşturuyor zaten.

CHP beş kişilik bir ekip gönderdi ABD’ye. Seçime iki buçuk ay kala. Genel başkan yardımcıları ...
Read more : Ah CHP, vah CHP! / Ahmet ÇINAR | Görüntüleme : 1296 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148756 ileti • Toplam 46126 başlık • Toplam 25016 üye

x