Zaman: Çrş Nis 01, 2026 13:41

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Siz asgari ücret tartışa durun - Ey cahil Türk

3 Ekim günü Pandora Belgeleri basına sızdı.
Bir holding birisine 105 milyon dolar bağış yapmış.
Bağışa bak!! Yüz beş milyon dolar!!
O gün dolar 8.89’du…
Yaklaşık 935 milyon TL
70 gün sonra “bağış” alan kişinin
1 milyar 500 milyon lirası oldu.
Siz asgari ücret tartışa durun!!

Bağış yapan holding Saraylar yapan, AKP'den en çok inşaat işi ve ihale alan firmalardan biri. Rönesans Holding olduğunu söylemekten çekinmeyin.Baş huzur hakkını bu şekilde alıyor. İş pasla, ilgili vakıflara ...
Read more : Siz asgari ücret tartışa durun - Ey cahil Türk | Görüntüleme : 326 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Katar'a söz verilen dolar kurunu açıkladı - 24 TL

Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz, Merkez Bankası'nın 4'ncü müdahalesini değerlendirdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Oğuz, Katar'la doların 24 TL'den olması yönünde söylenti olduğunu belirtti.
Resim
Haftanın ilk işlem gününde döviz kurlarında yaşanan yükseliş sonrası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan piyasaya satım yönünde müdahale geldi. Merkez Bankası müdahalesiyle kur gün içerinde en yüksek 14.75 seviyesini görmüştü. Kur saat 15.12 itibarıyla 14.14 seviyesinde bulunuyor.

Merkez Bankası daha önce de 3 defa piyasaya müdahale de bulunmuştu.

Ünlü ekonomist ...
Read more : Katar'a söz verilen dolar kurunu açıkladı - 24 TL | Görüntüleme : 333 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

TÜİK'e göre otomobildeki fiyat artışı yüzde 16'ymış

Son dönemde TÜİK'in enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığına dair eleştiriler yoğunlaşmaya başladı. Bu eleştiriler öne sürülürken, dayanak gösterilen konulardan biri de otomobil fiyatlarındaki artış. TÜİK verilerinde, ocak ayından kasım ayına, otomobil fiyatlarındaki artış yaklaşık yüzde 16 görünüyor.

Özellikle son aylardaki fiyat artışlarının enflasyon verilerini etkilememesi/az etkilemesi konusunda TÜİK, "Bazı otomobil modellerinde çip krizi ve temin sorunları sebebiyle satış olmadığını, bu yüzden satışın gerçekleştiği son fiyatın hesaba dahil edildiğini" dile getiriyor.

Dünya gazetesinden H. Bader Arslan, bazı ...
Read more : TÜİK'e göre otomobildeki fiyat artışı yüzde 16'ymış | Görüntüleme : 325 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Bitrota mağdurları anlattı: Çok güzel vaatlerde bulundular

Yeni kripto para dolandırıcılığı mağdurları 'saadet zinciri'ni andıran dolandırıcılığı anlattı. Kripto para borsası Bitrota'nın sahiplerinden Kenan Altun geçtiğimiz perşembe günü tutuklandı. Dolandırıcılığın boyutunun milyonlarca dolar olduğu kaydediliyor. Mağdurlarından öğretmen Ö.A. 800 bin lirasını kaptırdığını söyledi.
Resim
Kripto para dolandırıcılığı Thodex, Dogecoin Mining, He Coin'den sonra şimdide Bitrota'da yaşandı.
Kripto para borsası Bitrota'nın sahiplerinden Kenan Altun, tutuklanırken, mağdurlar uğradıkları zararın telafi edilmesini istediklerini söyledi. DHA'ya konuşan mağdurlar "Bizi çok iyi ikna ettiler ve yüklü miktarda paramızı ...
Read more : Bitrota mağdurları anlattı: Çok güzel vaatlerde bulundular | Görüntüleme : 345 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

ESKİ İSTANBUL GECE HAYATI (KULÜP)

ESKİ İSTANBUL GECE HAYATI (KULÜP)

Her eksiğimiz tamamdı, tek kusur, İstanbul gece hayatıydı, eski İstanbul’un sefahat (zevk - eğlence) hayatıydı, rezilce eğlenmekti, zenginlerin, görgüsüzlerin, paragözlerin, azınlıkların nasıl eğlendiğini görmekti… Oralarda çalışan Yahudilerin, diğer azınlıkların (Rum – Ermeni ) sıkıntılarını, vazgeçilmezliğini, onlara yapılan kötülükleri (!) bu helalleşme günlerinde (?), Cumhuriyet çatırdarken, dinsel bir kimliğe bürünürken, anayasamızla oynanırken göstermekti. Ne güzel, bu eksimizi de bir dizi serisiyle tamamladılar, ülkemizin sorunlarını çözdüler. Bu arada birilerini de pek güzel ...
Read more : ESKİ İSTANBUL GECE HAYATI (KULÜP) | Görüntüleme : 904 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Mart 2012 yılında yazdığım bir yazı. Yazı ne yazık ki doğrulandı. Bugün yazılmış gibi: Şoklayarak milleti köleleştiriyor.

Mart 2012 yılında yazdığım bir yazı. Yazı ne yazık ki doğrulandı. Bugün yazılmış gibi:
Şoklayarak Köleleştirmek / Zahide UÇAR - 24, 2012 20:39

AKP siyaseti dokuz yıldır şoklama yöntemiyle milleti köleleştiriyor.

Her Allah’ın günü koftiden, beş para etmez bir konu üzerinden maraza çıkarıldı.

Sahnede bitirim bir kabadayı; “anamı kesen ben, babamı kesen ben, kız kardeşini kesip ciğerini meze yapan gene ben, var mı bana yan bakan” tadında bağırıyordu.

Dinciler, kinciler, devletle hesabı olanlar, görevliler, ajanlar ...

CEZAEVİ YATAK SAYISI ARTIYORSA…

Aşağıda yer vereceğim, 2000 yılından günümüze hapishane yatak sayımız ve 100.000 kişiye düşen hapishane nüfusu oranlarımız 2000’li yıllardan itibaren suçun ve suçlunun arttığı, değerlerin erozyona uğradığı bir toplum haline geldiğimize işaret eden verilerdir.
Resim
2002 yılında caza ve tevkif evlerinde bulunan mahkûm ve tutuklu sayısı 59.429 iken 2019 yılı sonunda bu rakam yüzde 390,6’lık artış ile 291.546’ya ulaşmıştır.

2020 yılında çıkarılan afla birlikte hapishaneler biraz boşalsa da Mayıs 2021 itibariyle hapishane nüfusu tekrar artarak 283.481’e ...
Read more : CEZAEVİ YATAK SAYISI ARTIYORSA… | Görüntüleme : 409 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

BAŞINDA TORBASI EKSİK

BAŞINDA TORBASI EKSİK

Hep, geriye dönebileceğimizi, elbet bir gün düzelebileceğimizi düşlerdim. Öyle bir “yaygara yetmiş” ki çevremiz, öyle başıbozuk dolu ki ortalık, bundan sonra eski normal günlerimize dönmemiz olası gözükmüyor.

Önceleri, bu iktidardan önce, üniversitelerimiz ülke gündemine karışırdı, aydınlar olana bitene kayıtsız kalamazlardı. Yandaşlık yine olsa da bu kadar açıktan yapılamazdı. Öğrenciler çevrelerine duyarlıydılar. Ortaöğretim ilköğretim Atatürk ilkelerine göreydi. İyi kötü sendikalar vardı, çalışanın sesiydiler.

Aile toplumun temeliydi. Kale gibi sağlamdılar. Boşanmalar zordu. Zina yasaktı, ...
Read more : BAŞINDA TORBASI EKSİK | Görüntüleme : 885 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

“BAK! BENİ İYİ DİNLE CUCUK…” Dr. Noyan UMRUK

“BAK! BENİ İYİ DİNLE CUCUK…”

Dr. Noyan UMRUK

Behiç Erkin - Cepheye Giden Yol (tanıtım filmi 1)

LÜTFEN! Git: YouTube Videoyu oynat

http://www.youtube.com/watch?v=QcO7ZHSXn54

Hazret ’in midesi rahatsız…Kin kusa kusa helak oldu; ama kusması kesilemiyor bir türlü…

Eline bir not mu sıkıştırdı çok bilmiş danışmanları, birden helecana kapılıp doğaçlama mı yaptı; yoksa, alıcı akbabalar mı “sufle” etti? Bilinmez.

“…Neyi Ördünüz?”

“Bak şimdi otur beni iyi dinle, ‘cucuk’(Gazi’nin telaffuzu ile). Senin ...
Read more : “BAK! BENİ İYİ DİNLE CUCUK…” Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 640 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türkiyenin Kredi Notu Aralık 2021

Resim
Read more : Türkiyenin Kredi Notu Aralık 2021 | Görüntüleme : 536 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46389 başlık • Toplam 25116 üye

x