Zaman: Çrş Ağu 06, 2025 12:17

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Köy Enstitüleri Neden Kuruldu, Neden Kapatıldı?

Köy Enstitüleri Neden Kuruldu, Neden Kapatıldı?

Köy Enstitüleri kapatılmakla Türkiye ne kaybetti? Bunun yanıtı, tartışılmayacak kadar açık. Bunun yanıtı boşalan köylerde, cemaatlere teslim edilen varoşlarda. Bunun yanıtı, mahalle baskısının ve cemaatlerin gücünün hangi boyutlara ulaştığını gösteren araştırmalarda.
69. yılda, Orhan Veli’nin dizeleriyle: “Yarınlara ümitle yürüyenler bir selam uçuralım.”

Prof. Dr. İsa EŞME Maltepe Üniversitesi

Köy Enstitülerini konu alan etkinlik ve yazılarda, genellikle doğrudan bu kurumların eğitim biçimi, eğitim ortamı ve mezunlarının nitelikleri üzerinde durulur. ...
Read more : Köy Enstitüleri Neden Kuruldu, Neden Kapatıldı? | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Oradaydım - Yaşar Okuyan'ın anlatımıyla 'Mamak Cehennemi'

Oradaydım - Yaşar Okuyan'ın anlatımıyla 'Mamak Cehennemi'

Tarih: Kasım 1980
Yer: Mamak Askeri Cezaevi / ANKARA

12 Eylül askeri müdahalesinden sonra; siyasi liderlerin, milletvekillerinin ve parti yöneticilerinin büyük bir bölümü tutuklanarak Ankara Ordu Dil ve İstihbarat Okulu'na gönderildi. Ancak bundan yaklaşık 1 ay sonra, milletvekili olmayan tutukluların Mamak Askeri Cezaevi'ne nakledilmesi kararlaştırıldı. 12 Eylül öncesinin MHP Genel Sekreter Yardımcısı Yaşar Okuyan, Mamak Askeri Cezaevi'ne nakledilen siyasi tutuklulardan biri olarak
'ORADAYDI'

Resim

http://rapidshare.com/files/156300087/Soner_Yal__n-Oradayd_m_Mamak_Cehennemi.part1.rar ...
Read more : Oradaydım - Yaşar Okuyan'ın anlatımıyla 'Mamak Cehennemi' | Görüntüleme : 2298 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Oradaydım

Neler Oluyor - 6 Nisan 2009 / Berhan ŞİMŞEK

22. Dönem CHP Milletvekili Berhan ŞİMŞEK anlatıyor: "Neler oluyor¿?"

Türkiye'nin gündeminin şekillendiği saatlerde 'neler oluyor' sorusunun yanıtı artık "Neler Oluyor¿?" programında ekrana geliyor. Olayları sıcağı sıcağına yorumlamak, gündemi oluşurken yakalamak "Neler Oluyor¿?"u izlemekle mümkün olacak.

Elif AKÇINAR soruyor, birbirinden değerli konuklar gündemi sorguluyor.

İzle

2009 Yerel Seçim Sonuçları

>> İndir < ...
Read more : Neler Oluyor - 6 Nisan 2009 / Berhan ŞİMŞEK | Görüntüleme : 986 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Neler Oluyor¿?

İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri - 05.04.09

.
NTV - İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri

Tarih tozlu raflardan iniyor ve İlber Ortaylı’yla “Tarih Dersleri” başlıyor. Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, günümüzün konularının tarihi sürecini kendine has üslubuyla geçmişi izleyenler ile paylaşıyor.

Sular Şehri Venedik’e Keyifli Bir Yolculuk

İlber Ortaylı ile izleyenler İtalyanlar’ın Venezia’sı, sular şehri Venedik’e bir yolculuğa çıkıyor.

Ortaylı programda lagünlerden oluşmuş bu güzel şehrin kuruluşunu, deniz ticaretinde dünyanın bir numarası olmasını ve dükalarını anlatıyor.

İzle

[flash ...
Read more : İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri - 05.04.09 | Görüntüleme : 1786 | Yanıtlar : 1 | Dizin : İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri

Glary Utilities PRO 2.12 (Türkçe)

Glary Utilities PRO 2.12 ( Türkçe )

Bilgisayarınızı korumak ve devamını sağlamak, hızlandırmak ve onarmak üzere çeşitli sistem araçları içeren Glary Utilities, sisteminizdeki gereksiz dosyaları, geçersiz kayıt defteri girişlerini, internet izlerini temizler. Tarayıcı eklentilerini yönetmenizi ve silmenizi, disk alanı kullanımını analiz etmenizi ve çift dosyaları bulmanızı sağlar. Aynı zamanda hafızayı optimize eder ve bozuk Windows kısayollarını bulur, onarır veya kaldırır. Ayrıca güvenli dosya silme ve boş klasörleri bulma gibi özelliklere de sahiptir.

Programa ait resimler ...
Read more : Glary Utilities PRO 2.12 (Türkçe) | Görüntüleme : 869 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yazılımlar

Padişahım Çok Yaşa!

PADİŞAHIM ÇOK YAŞA!..

’’Bizi kendi halimize bıraksalar, biz adam olamayız. Bizi
adam etse etse ancak Amerika ve Avrupa adam eder…’’
Hasan Kemal

Yüce Padişahım, Devletlûm ve de Hünkârım,

Adım Hasan, soyadım Kemal… Soyadım sizi ürkütmesin, Mustafa Kemal’le yoktur ilgim, Ali Kemal’den gelmektedir soyum… Bana yakın dostlarım Yalaka Hasan da derler. Neden öyle derler bilmem ama sizin büyük bir hayranınızım…

Sizi kalbimde koyacak yer bulamıyorum. Dünyaya nam salmış George W.Bush ve Obama’yla çektirdiğiniz resimlerinizi, evimin misafir ...
Read more : Padişahım Çok Yaşa! | Görüntüleme : 902 | Yanıtlar : 1 | Dizin : İrfan TUNA

10 nisan yayını

hocam benim için çok önemli 10 nisan yayınını bulmam lazım ANADOLU KAÇ YILLIK TÜRK VATANI?" konusu şimdiden çok tşkler
Read more : 10 nisan yayını | Görüntüleme : 459 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

"Cemaatler TSK'yı Hedef Alıyor, Tepkisiz Kalmayacağız&q

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Harp Akademileri'nde sivil-asker ilişkisinden cemaatlerin konumuna, ulus devlet yapısından laik demokratik düzene uzanan geniş bir yelpazede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin görüşlerini özetledi.
Cemaatlerin kendilerini demokratik alanın bir oyuncusu olarak sunduğunu vurgulayan Org. Başbuğ, Anayasa'da cemaatlerin yeri olmadığına dikkat çekti. Türkiye'nin devrimle ve ulus devletin yaratılması için kurulduğunu kaydeden Genelkurmay Başkanı, "Atatürk Türk milletini şu şekilde tanımlamaktadır. 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, Türkiye halkına, Türk milleti denir.' Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kimdir? Cevap, ...
Read more : "Cemaatler TSK'yı Hedef Alıyor, Tepkisiz Kalmayacağız&q | Görüntüleme : 895 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Haberler

Fethullah Gülen yine ağladı!

Fethullah Gülen Yine Ağladı

Fethullah Gülen, dün herkul.org sitesine yeni açıklamalarda bulundu. Son dönemde artan konuşmaları ile dikkat çeken Ferhullah Gülen, bu konuşmasında Abdulhamid’in düşürülmesinden söz etti.

Abdülhamid’in tahttan indirilmesinin milletin içine sokulan nifak tohumu olduğunu söyleyen Fethullah Gülen’in konuşmasının 31 Mart isyanının 100. yıldönümüne denk gelmesi dikkat çekti. Bilindiği gibi 31 Mart 1909 (yeni takvim ile 13 Nisan) Abdulhamid’in tahttan indirilmesine neden olan meşrutiyet karşıtı ayaklanmanın tarihi.

Fethullah Gülen, Türkiye’yi çok özlediğini ancak bazı ...
Read more : Fethullah Gülen yine ağladı! | Görüntüleme : 2992 | Yanıtlar : 37 | Dizin : Genel - Güncel Konular

ÇEV'den burs alan öğrenciler gözaltına alındı!

Burs alan öğrencilere gözaltı

ÇEV’den burs alanların evini basan emniyet güçleri dört öğrenciyi gözaltına aldı.

Ergenekon Operasyonu’nu 12. Dalgası dün bitti. Ancak kaç kişinin ve kimlerin gözaltına alındığı halen netlik kazanmadı. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise gözaltıların Çağdaş Eğitim Vakfı Bursiyeri üniversite öğrencilerine kaymış olması.

Dün ÇEV’den burs alan dört öğrencinin evini basan emniyet güçleri dört öğrenciyi gözaltına aldı. Bu öğrencilerin isimleri şöyle:

Vahide Melis Yalçın (Marmara Üni. Mütercim Tercümanlık 2.sınıf öğrencisi )

Sibel ...
Read more : ÇEV'den burs alan öğrenciler gözaltına alındı! | Görüntüleme : 750 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148870 ileti • Toplam 46210 başlık • Toplam 25034 üye

x