Zaman: Prş Nis 09, 2026 11:05

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Eski bakanlara devlet kesesinden makam aracı saltanatı

Sayıştay’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetim raporu AKP iktidarındaki araba saltanatının geldiği boyutu gözler önüne serdi. Bakanlık bütçesinden makam aracı kiralanıp eski bakanlara tahsis edildiği ortaya çıktı.
Resim
Sayıştay, kamu kurum ve kuruluşlarına ait 2019 yılı denetim raporlarını TBMM Başkanlığı'na 22 Eylül'de teslim etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetim raporunda yer alan bir bulgu AKP iktidarında kamuda yaşanan araç saltanatının tam gaz sürdüğünü ortaya çıkardı. Sayıştay denetçilerinin belirlemelerine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Destek Hizmet ...
Read more : Eski bakanlara devlet kesesinden makam aracı saltanatı | Görüntüleme : 1128 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

BİLİM ve BİLİMSELLİK (30)

BİLİM ve BİLİMSELLİK (30)
‘Alman İdeolojisi’ başlıklı yazı dizimizde XIXncu yüzyıl ‘Alman Felsefesi’nden sözetmiştik.
Bu ‘felsefe’nin önemli kişiliklerinden biri kuşkusuz Johann Gottlieb Fichte (1760-1814) dir.
Fichte, Bilim Öğretisi (Doctrine de la science-1794) başlıklı çalışmasında, ünlü ‘Mutlak Ben’ (Moi absolu ou souveraineté du Moi) kavramını öne sürmüştü.
Ancak Prusya’nın Fransa karşısında yenilgisinin ardından (Iéna-1806) ‘Ulusal Ben’ (Moi national) kavramını geliştirecektir.
İşte bu ‘Ulusal Ben’ kavramıyla, artık ilkçağdan buyana gelen Halk (Dèmos), yani birlikte oluşturulan egemenlik kavramı, ...
Read more : BİLİM ve BİLİMSELLİK (30) | Görüntüleme : 1131 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

EVVEL ZAMAN İÇİNDE (Bir, “Dedim – Dedi” Başlatalım mı?)

EVVEL ZAMAN İÇİNDE
(Bir, “Dedim – Dedi” Başlatalım mı?)

Vali oldum, esnafı dolaşmaya çıktım: “A benim esnafım, “salgın” kurallarına uyuyor muyuz?" dedim.

“Ben şahsen uyuyorum," dedi bir esnaf; "Bana yetki verseniz de uymayanların gırtlağına sarılsam!”

“A benim esnafım!” dedim, “Sen nesin, potansiyel katil misin?”

Sonra valiyim ya, devam ettim, korku saldım, “Salgın artarak devam ediyor, önüne geçilemiyor.” dedim.

“Kentimizde kurallara uymayan 116 kişiye suç duyurusunda bulunduk, yirmi birini yurda attık."

“Yeri dar olanı da ...
Read more : EVVEL ZAMAN İÇİNDE (Bir, “Dedim – Dedi” Başlatalım mı?) | Görüntüleme : 1530 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

BİLİM ve BİLİMSELLİK (29)

BİLİM ve BİLİMSELLİK (29)
Ali Demirsoy, « Bilim İnsanı kesinlikle temel bilimlerle uğraşan insanların edindiği bir unvandır.” Diyor ve ekliyor; “Bunun dışındakiler çok önemli işler yapsalar da, çok değerli insanlar olsalar da, toplumun sorunlarını çözen en önemli kişiler olsalar da onlar bilim insanı değil çalıştıkları mesleğe göre uygun bir unvanla anılmalıdırlar.”, « Bilim insanı kime denir, bilim nedir? », Yeni Muhalefet, 18 Nisan 2020
Anımsanacaktır, bu yazı dizisine başlarken, Lévi-Strauss’un da benzer bir tanım yaptığına ...
Read more : BİLİM ve BİLİMSELLİK (29) | Görüntüleme : 1309 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Görünen Köy Kılavuz İstemez, Uçuruma Yuvarlanıyoruz… ALİ ERALP

“Görünen Köy Kılavuz İstemez, Uçuruma Yuvarlanıyoruz…”

Cafcaflı, cilalı, boş sözlerle; inşallahlarla, maşallahlarla sosyal yaşam düzelmez. Ekonomi düze çıkmaz.

İşsizlik, yoksulluk, sefalet yok olmaz.

Sen durmadan “Biz dünya lideriyiz. Dünya devletiyiz. Herkes bizi kıskanıyor. Bizi engellemeye çalışıyorlar, şu kadar fabrika açtık” desen de kimseyi inandıramazsın.

Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor, lafla peynir gemisi yürümüyor…

Vatandaş ülkesinin içinde bulunduğu sıkıntıları şimdi yaşayarak görüyor.

Her şey ortada… Her şey gün gibi, güneş gibi apaçık…

Aç, perişan ...
Read more : Görünen Köy Kılavuz İstemez, Uçuruma Yuvarlanıyoruz… ALİ ERALP | Görüntüleme : 1810 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

Konkordato devleti vurdu

Devletin, kendisine borcu olan ve konkordato ilan eden firmalarla ilgili gerekli takibatı yapmadığı ortaya çıktı. Nisan 2019 itibarıyla Eximbank’tan toplam 59.7 milyon ABD Doları kredi riski bulunan 37 müşteri hakkında konkordato kararı verildi. Ancak Eximbank, konkordato ilan eden bu firmalardan alacakları konusunda gerekli tedbirleri aldı. Alacaklar da riskli hale geldi.
Resim
Sayıştay raporunda “Haklarında konkordato kararı verilmiş olmasına karşın bazı firma ve kredilerinin banka tarafından yakın izlemedeki krediler grubuna alınmadığı, standart nitelikteki krediler grubunda izlenmeye ...
Read more : Konkordato devleti vurdu | Görüntüleme : 1218 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Diyanet faizden toplam 2.1 milyon lira kazanmış

Hutbelerde vatandaşa faizin haram olduğunu söyleyen Diyanet’in geçen yıl faizden kazandığı para Sayıştay raporuyla ortaya çıktı. Sayıştay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Başkanlık ve Döner Sermaye üzerinden aldığı faiz gelirini açıkladı. Buna göre Diyanet geçen yıl, toplam 2 milyon 197 bin 374 lira faiz geliri elde etti. Sayıştay’ın hazırladığı rapor TBMM’ye gönderildi.
Resim
Güzelim Türkçemiz'de, tutmadığı öğütleri başkasına verenler için “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” diye bir söz vardır… Bu, Diyanet İşleri Başkanlığı'na uyuyor. Çünkü Diyanet, ...
Read more : Diyanet faizden toplam 2.1 milyon lira kazanmış | Görüntüleme : 1143 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

“Zayıfın Dostu Olmaz!” Aslan gücünden düşse Karınca oyar gözün…”

Akılsızlığının Cezasını Çekecek Olanlar, Bizim Uzattığımız Dostluk Elini Isıranlardır: Tarih Büyük Hataları Affetmez!
“Zayıfın Dostu Olmaz!”
Aslan gücünden düşse
Karınca oyar gözün…”

Evet. “Zayıfın dostu olmaz!”
Ömer Seyfettin, Türk-Osmanlı imparatorluğunun çöküş döneminde bu acı gerçeği bizzat görerek, yaşayarak tespit etmiştir.

Türklerin sorunu, nerede düğümleniyor? - Arslan BULUT

Boğaziçi Aydınlar Topluluğu'nda Coşkun Özdemir, ünlü Türk mimar Doğan Kuban'ın "Aptallarla birlikte yaşayanlar giderek aptal olmasalar da aptal gibi davranmak zorundadır. Ayağınızın altındaki karanlık uçurum, toplum dokusunun onulmaz cehaletidir. Hızla çürüme aşamasına geldiğimizin farkında mısınız?" sözlerini hatırlatarak "Ne dersiniz. Doğan hoca abartma mı yapıyor?" diye sordu
Resim

Doğan Kuban'ın bu sözleri, tarihi cehalet ve bunun sebepleriyle ilgilidir. Özetle şöyle diyor:"

*"12. yüzyıldan başlayarak Avrupa'da İbni Sina'nın 'Kanun fi 'tTıbb' adlı büyük ansiklopedisi Latince'ye çevrilmiş, 16. ...
Read more : Türklerin sorunu, nerede düğümleniyor? - Arslan BULUT | Görüntüleme : 3411 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

8 milyon Suriyeli'yi beslemek!.. - Mehmet FARAÇ

AKP lideri Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 2019 yılının Şubat ayı sonunda Soçi'de biraraya geldiğinde, Suriye'deki son durum konuşulmuş ve o ülkenin nasıl yeniden ayağa kaldırılacağı da tartışılmıştı...
Resim

Üç lider de, Beşar Esad'ın görevden ayrılmayacağını diğer bazı devletler gibi örtülü olarak kabul etmişti ama Suriye'de durum çok vahimdi...

Çünkü iç savaş sadece 500 binden fazla insanın ölümüne yol açmamış, başkent Şam, Halep, Humus gibi çok sayıda büyük ...
Read more : 8 milyon Suriyeli'yi beslemek!.. - Mehmet FARAÇ | Görüntüleme : 1718 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148848 ileti • Toplam 46408 başlık • Toplam 25116 üye

x