Zaman: Pzt Ağu 04, 2025 20:38

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

AKP'nin asıl korkusu: Nurcu-Nakşibendi kavgası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında soğukluk - gerilim olduğu yazılıyor. Anayasa Mahkemesi AKP’yi kapatıp, Gül ve Erdoğan’a siyasi yasak getirirse kimin “emanetçi başkan” olacağı konusunda da yorumlar yapılıyor. Yorumcular nedense meseleye hep kişi merkezli bakıyor.

AKP’de Nakşibendiler ile Nurcular arasında mücadele-çekişme var mı? Geçmişte oldu çünkü. Tarikat konsensüsü ile kurulan MSP’de bu konuda sıkıntılar ve ayrılıklar yaşandı? Nurcular, “Nakşibendi hegemonyadan” bunalıp MSP’den bakın nasıl koptu?

Tarih 26 Ocak ...
Read more : AKP'nin asıl korkusu: Nurcu-Nakşibendi kavgası | Görüntüleme : 1359 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Fetullah'ın misyonu: İslam'ı kapitalizme yakın hale getirmek

Fetullah Gülen Cemaati'nde 2. bir Nurettin Veren vakası mı yaşanıyor?

New York Times’ın geçtiğimiz haftalarda, Pazar günkü sayısında Gülen Cemaati’nin Pakistan’daki okullarını anlatan makalede yer alan bir ismin açıklamaları yeni bir tartışma yarattı.

New York Times, bu açıklamaları yapan kişi için ‘Cemaat için karanlık bir tablo çizdi. Gülen Cemaati’nin İslam konusunda tek hakim olmayı istediğine ve mutlak güç için mücadele ettiğine inanıyor’ dedi.

Bahsedilen ve tartışılan o isim; Hakan Yavuz idi.

Gülen Cemaati’yle ilgili bir ...
Read more : Fetullah'ın misyonu: İslam'ı kapitalizme yakın hale getirmek | Görüntüleme : 901 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Atatürk'ün Amerikaya Yaptığı Konuşma

KONUŞMA METNİ:

Muhterem Amerikalılar,

Türk milletiyle Amerikan milletleri ve karşılıklı olduğuna emin bulunduğum muhabbet ve samimiyetin tabii menşei hakkında birkaç söz söylemek isterim.

Türk milleti zaten demokrattır. Eğer bu hakikat şimdiye kadar medeni beşeriyet tarafından tamamıyla anlaşılmamış bulunuyorsa, bunun sebeplerini muhterem sefirimiz Osmanlı İmparatorluğu’nun son devirlerini işaret ederek çok güzel ifade ettiler. Diğer taraftan Amerikan Milletinin kendini hissettiği dakikada istinad ettiği (….) demokrasidir

Amerikalılar bu mevhibe ile mümtaz bir millet olarak beşeriyet ...
Read more : Atatürk'ün Amerikaya Yaptığı Konuşma | Görüntüleme : 3021 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Türk Kahvesi - 06 / 01 / 08

Resim

Onlar ekranlarınızın gülümseten yanı… Onlar güldürürken düşündürmeyi başaran bir ikili… Onlar sizlerin gönlünde çoktan yerini almış dil üstadları, hiciv üstadları… Onlar Turgay YILDIZ ve Bahadır TOKMAK…

Onlar Türk Kahvesi… Vazgeçilmezlerinizin arasında çoktan yerini alan Türk Kahvesi, 4. sezonlarında da perdelerini, hayatın ekranı ART’de açmaya devam ediyor…

Türk Kahvesi tadından hoşlananlara ve “NE MUTLU TÜRKÜM! DİYENLERE” özel, aç veya tok karnına seyredebileceğiniz tek program…

İzle

Read more : Türk Kahvesi - 06 / 01 / 08 | Görüntüleme : 1853 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Türk Kahvesi

Türk Kahvesi - 05 / 31 / 08

Resim

Onlar ekranlarınızın gülümseten yanı… Onlar güldürürken düşündürmeyi başaran bir ikili… Onlar sizlerin gönlünde çoktan yerini almış dil üstadları, hiciv üstadları… Onlar Turgay YILDIZ ve Bahadır TOKMAK…

Onlar Türk Kahvesi… Vazgeçilmezlerinizin arasında çoktan yerini alan Türk Kahvesi, 4. sezonlarında da perdelerini, hayatın ekranı ART’de açmaya devam ediyor…

Türk Kahvesi tadından hoşlananlara ve “NE MUTLU TÜRKÜM! DİYENLERE” özel, aç veya tok karnına seyredebileceğiniz tek program…

İzle

Read more : Türk Kahvesi - 05 / 31 / 08 | Görüntüleme : 1418 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Kahvesi

Sabahattin Önkibar gözaltında mı?

İnternet haberin verdiği bilgiye göre Sabahattin ÖNKİBAR gözaltına alınmış. Fakat Yeni Çağ gazetesinin haberine göre ise Sabahattin ÖNKİBAR, seyahatteymiş. Hatta bu nedenle bugünkü yazısını yazamamış.

İnternethaber'in Haberi

Yeni Çağ gazetesinin Haberi
Read more : Sabahattin Önkibar gözaltında mı? | Görüntüleme : 541 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Eğitim bahane peşkeş şahane...

Eğitim bahane peşkeş şahane

Arazilerin bedelsizce özel sektöre tahsis edilmesinin yanında, MEB üstüne bir de okul kirası ödeyecek

Tahsis edilen arazinin boyutu ne olursa olsun, bölgedeki okul ihtiyacına göre eğitim tesisi inşa edilecek. İmara açılan arazinin geri kalan kısmında ise bedelsiz tahsisi alan kişi, okul yapımı dışında başka amaca yönelik binalar inşa edebilecek.

Orman ve orman vasfını yitirmiş 2B alanlarından sonra şimdi de şehirlerdeki hazine arazileri özelleştiriliyor. Bütün Bakanlardan imza alınarak Başbakan Recep ...
Read more : Eğitim bahane peşkeş şahane... | Görüntüleme : 498 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Abdullah Gül’ün ’bulunmaz’ yanı...

Abdullah Gül’ün ’bulunmaz’ yanı...

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün dava dosyası bulunamıyor.

Benim ceza fişimi devlet kaybetsin diye ne kadar umutlanmıştım da, avuç içi kadar káğıt asla kaybolmadı. Hep peşimden geldi küçük káğıt.

Alıp devlet adına ben kaybettiğim zaman "kurtuldum" dediğimde, küçük káğıdın aynısını yapıp göndermişti devlet.

Ama Cumhurbaşkanı’nın altı kilo ağırlığındaki dosyası kayboldu.

O dosya Erbakan’ın mahkûm olduğu "kayıp trilyon davası" dosyasıdır.

Abdullah Gül, "milletvekili dokunulmazlığı" kapsamından çıktığı için yasaya göre Cumhurbaşkanlığı’ndan önceki suçlarından sorgulanabilir. ...
Read more : Abdullah Gül’ün ’bulunmaz’ yanı... | Görüntüleme : 896 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ne tarafa dönersen dön, kıçın arkadadır!

Japon atasözü: Ne tarafa dönersen dön, kıçın arkadadır!

"Benzine, mazota niye böyle habire zam yapılıyor" diye sorulunca, ne sormuştu Başbakan?

"Petrol kuyularımız mı var?"

Alkışlamıştı ahali.

*

Doğalgaza zam yapılınca ne dedi?

"Doğalgazın fiyatını biz belirlemiyoruz, üreticileri belirliyor, düşürecekse orası düşürüyor."

Gene alkışladılar.

*

Elektriğe zam yapılınca?

Hakeza.

*

E şimdi ekmeğe zam yapıldı...

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı çıktı, ne dedi biliyor musunuz?

"Ekmeği unla yapıyoruz, fırıncıların buğday tarlası mı var?"

*

Ayakta alkışlıyorum, ...
Read more : Ne tarafa dönersen dön, kıçın arkadadır! | Görüntüleme : 738 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

13 Adet Messenger Programı

Custom Emoticon and Display Picture Stealer 6.0

Messenger İfade ve Görüntü Resmi Araklayıcı Messenger ve Live Messenger kayıtlı kişilerinizin görüntü resimlerini (avatarlar), ifadelerini ve daha da fazlasını kolayca kendi bilgisayarınıza aktarmanızı sağlayan bir programdır. Program, tüm MSN ve Windows Live Messenger (8.5 dahil) sürümleriyle çalışır.

http://www.hizliresim.com/2008/6/5/4070.gif

Kişisel Msn İleti Değiştirici

Program ile "Msnde ne dinliyorum göster" özelliği aktif ise bilgisayarınızın açık kalma süresini, ram kullanımınızı, boş ram ve toplam ram boyutunu, saat ve ...
Read more : 13 Adet Messenger Programı | Görüntüleme : 1495 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Bilgisayar

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148865 ileti • Toplam 46206 başlık • Toplam 25031 üye

x