Zaman: Pzt Tem 07, 2025 19:14

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

PARADİGMANIZ NASIL ?

PARADİGMANIZ NASIL ?
Madem ki Abdullah Öcalan’la birlikte bir ‘paradigma modası’ doğdu ve herkesin bir paradigması oldu, o zaman sizin paradigmanız bugün nasıl diye sorulabilir.
Paradigma’nın P’si başlıklı yazımda paradigma için ‘model’ demiştim.
Kimi kesimlerin aklına hemen Golanlı Ahmet’in dondurmasını yalayan sözde televizyoncu ‘model’ler gelebilir.
Ya da az çok mürekkep yalamışlar, örneğin ‘ekonomik’, ‘politik’ ve ya da herhangi bir bilimsel displin alanındaki ‘model’leri düşünebilirler.
Sizi temin ederim, bu sözde akademisyenler bile ‘Model’le ne anlatılmak istendiğini ...
Read more : PARADİGMANIZ NASIL ? | Görüntüleme : 124 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

TÜRKİYE’NİN ‘GAZZE’Sİ

TÜRKİYE’NİN ‘GAZZE’Sİ
Bir yıl önce, yani tam 17 Ocak 2024 tarihinde, ‘Türkiye’nin Gazzesi’ başlıklı bir yazı yazmıştım.
Yani Abdullah Öcalan’dan bir yıl önce.
Demiştim ki; “Terör koridoru, Kürt koridoru ya da her ne adla adlandırılırsa adlandırılsın bu bölge, yani Türkiye’nin güneyinde 1300 km uzunluğunda 30km derinliğinde bir ‘Türkiye Gazzesi’ oluşmaya başlamıştır.
Hulusi Kalkan’ı, Yaşar Pençe’si ya da Metin Kilidi gibi tumturaklı adlandırmalarla, işbu bölgede yollar ve binalar, kısaca anlamsız ama belli bir ‘kör strateji’ doğrultusunda ...
Read more : TÜRKİYE’NİN ‘GAZZE’Sİ | Görüntüleme : 162 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

‘BİN YILLIK DÜŞMANLIK’

‘BİN YILLIK DÜŞMANLIK’
Donald Trump Türk-Kürt çatışmasının ‘bin yıllık düşmanlık’ sonucu olduğunu söylemiş.
Bu tanımlamanın tarihsel-toplumsal-felsefî ve ‘bilimsel’ bir temeli var mıdır?
Kesinlikle yoktur.
Bu tanımlama ancak ve sadece ‘siyasî’ bir nitelik taşımakta ve ‘siyasal amaçlar’ için bir ‘araç’ olarak kullanılmaktadır.
Böylece ‘siyaset’ ile ‘politika’ arasındaki temel ayırımın ne kadar can alıcı bir önem taşıdığı konusuna gelmiş oluyoruz.
Daha önce ‘siyaset’ ile ‘politika’ arasındaki ayırım üzerine bir kaç yazı yazmıştım.
Şimdi Trump’ın ‘bin yıllık düşmanlık’ ...
Read more : ‘BİN YILLIK DÜŞMANLIK’ | Görüntüleme : 151 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

SIRA İRAN’DA MI ?

SIRA İRAN’DA MI ?
Adı ‘çözüm’ olmasa bile, Türkiye’de başlatılan ‘süreç’in bir ‘iç dinamik’ sonucu olmadığını söylemeye bile gerek yok.
Örnek olsun, Golanlı Ahmet’in, -ki bence hiçbir zaman ‘sayın El Şara’ olmayacaktır, başlattığı hareket Halep’de kalsa ve Esad dirense idi hem ‘Suriye Sorunu’ bugünkü gibi olmayacak ve hem de Türkiye’de ‘Apo’ya özgürlük’ süreci başlatılmayacaktı.
Ne var ki, ne Ümit Özdağ gibi ‘süreci baltalama’ ve ne de Davutoğlu gibi ‘süreci destekleme’ yönünde bir görüş ileri sürecek ...
Read more : SIRA İRAN’DA MI ? | Görüntüleme : 156 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

ÇÖZÜM ve TOTALEN KRIEG

ÇÖZÜM ve TOTALEN KRIEG
Türkiye’de henüz adı konulmamış sözde bir ‘süreç’ başlatılmış bulunuyor.
Bu ‘süreç’ bir ‘barış süreci’ midir yoksa bir ‘Totalen krieg süreci’ midir?
Bu soruya AKP medyasının gözde ‘totalen cahil’, ‘totalen aptal’ ve ‘totalen aymaz’ figürleri ‘analar ağlamasın’ nakaratıyla başlayıp, bu köprüden önceki son çıkıştır nakaratıyla yanıt veriyorlar.
Hep yineliyorum ama anlatmanın çok zor olduğunu bile bile bugün de altını çizmek istediğim şu ki, bu sorun ‘liberal’ yani özü itibariyle ‘sağcı’ bir bakış ...
Read more : ÇÖZÜM ve TOTALEN KRIEG | Görüntüleme : 156 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Pourquoi Télécharger des sonnerie telephone ?

La sonnerie telephone est plus qu'un simple signal d'appel. Elle représente un moyen de personnaliser votre appareil, d'affirmer votre style et de rendre votre expérience mobile plus agréable. Il est donc naturel de vouloir changer ou personnaliser la sonnerie telephone pour qu’elle corresponde à vos goûts et à votre personnalité.

Avantages de personnaliser la sonnerie telephone
Télécharger des sonnerie telephone et les personnaliser vous permet de vous démarquer. Par exemple, si vous optez pour une ...
Read more : Pourquoi Télécharger des sonnerie telephone ? | Görüntüleme : 151 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Ne Sihirdir Ne Keramet! Yeni Yıldan Vardır Elbet Dilek, İstek

Ne Sihirdir Ne Keramet!
Yeni Yıldan Vardır Elbet Dilek, İstek

Bir sayı tuttum aklımdan. Bunun iki katını aldım kafamdan.
Üstüne on ekledim.
Toplamı ikiye böldüm, ilk tuttuğum sayıyı çıkardım bundan.
Kaldı kaldı geriye ne kaldı?
Sen söyle beş, ben diyeyim, beş!
Sonuç değişmez, hep beş!
İnanmazsan sayalım sil baştan.
Sayı tut, al iki katını, on ekle, ikiye böl, bundan ilk tuttuğun sayıyı çıkar, sonuç; beş!

Sayılarla oynama gerçekten pek hoş!
Her çocuk bir sihirbaz ...
Read more : Ne Sihirdir Ne Keramet! Yeni Yıldan Vardır Elbet Dilek, İstek | Görüntüleme : 304 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

PARADİGMANIN P’Sİ

PARADİGMANIN P’Sİ
Apo’nun ilk mesajından sonra, eminim ki Google’dan en çok aranan sözcük paradigma olacaktır.
Aslında beş yüz yıllık bir tarihi olan ‘paradigme’ sözcüğü, Amerikalı filozof Thomas Khun (1922-1996) bilimsel kuramlarda ‘yeni modeller’in keşfiyle ortaya çıkan durumu anlatmak için kullanmasıyla güncellik kazanmıştır.
Yeni kuram ve daha çok ‘model’lerin, eskisinden üstün olduğunu kanıtlamak (démontrer) anlamına geliyor.
Dr Recep’in Maliye Bakanlarından Nebati’nin ‘epistemolojik kopuş’ demek istediği de tam da böyle bir şeydir.
Yani ‘eski model’in geçersizliği ve ...
Read more : PARADİGMANIN P’Sİ | Görüntüleme : 146 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

ÇÖZÜM’ÜN Ç’Sİ

ÇÖZÜM’ÜN Ç’Sİ
Devlet Bahçeli’nin işaret fişeğini attığı ‘çözüm’ün nihayet ‘içerik’i belli oldu.
Analar ağlamasın, babalar ağlamasın feryatları, DEM Parti heyetinin Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmeden sonra, artık ‘paradigma değişikliği’ biçiminde sürdürülecektir.
Abdullah Öcalan ne demiş?
Eğer Gazze ya da Suriye olmak istemiyorsanız, ‘Meclis’te ‘demokratik çözüm’e evet diyeceksiniz.
Önce ‘Meclis’te kürtlerin ‘statü’sü yasal güvence altına alınmalıdır.
Benim yazılarımı anlamakta güçlük çekenlere hak veriyorum. Çünkü bir gün ‘Terör’ün T’sini yazıyorum, bir başka gün ‘Statü’yü, bir başka gün Cumhuriyet ...
Read more : ÇÖZÜM’ÜN Ç’Sİ | Görüntüleme : 150 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x