Zaman: Cum May 22, 2026 17:59

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Yargıtay’dan beklenmeyen karar

Azınlık raporuyla ilgili, Baskın Oran ve İbrahim Kaboğlu için ilgili şok karar çıktı

Başbakanlık İnsan Hakları İzleme Kurulu için hazırladıkları Azınlık Hakları raporundan beraat eden Baskın Oran ve İbrahim Kaboğlu için Yargıtay’dan şok karar çıktı.

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin beraat kararını bozdu ve iki akademisyenin halkı düşmanlığa tahrik ettiğine hükmetti.

TÜRK KELİMESİ ETNİK ANLAMDA KULLANILIYOR

Yüksek mahkeme, “yargı organını alenen aşağılama” suçu yönünden izin şartının gerçekleşip gerçekleşmediğinin net olarak belli olmadığından, yerel ...
Read more : Yargıtay’dan beklenmeyen karar | Görüntüleme : 635 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Haberler

AKP önerdi Evren destekledi

Süleyman Demirel ve Turgut Özal’la başlayan, Tayyip Erdoğan’la devam eden “eyaletleşme” modeli, Kenan Evren tarafından da savunulmuştu. Evren, “Amerika da böyle yönetiliyor” demişti.

Kenan Evren’in önerdiği model

Eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren, İspanya’da krize neden olan modeli Türkiye için önermişti. Evren, Türkiye’nin 8 eyalete bölünebileceğini ve bu eyaletlerin kendi bayraklarını dalgalandırabileceğini belirtmişti. Evren bu konuda şunları söylemişti, “Cumhurbaşkanı iken Bavyera’yı ziyarete gitmiştim. Baktım üç bayrak çekmişler. Biri Türk, öteki Alman bayrağıydı. Bu üçüncüsü ne bayrağı ...
Read more : AKP önerdi Evren destekledi | Görüntüleme : 601 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Yol arkadaşına tebrik yağıyor

Devlet Bahçeli’nin, BOP eşbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “yol arkadaşı” olarak seçmesi, AKP’de memnuniyet yarattı. Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, yaptığı açıklamada, Bahçeli’yi uyumlu tavrından dolayı tebrik etti.

BAHÇELİ’NİN YOL ARKADAŞLARI YAKINLAŞMADAN MEMNUN

AKP’den övgü üstüne övgü
AKP-MHP sıcak görüntüsüne dikkat çeken AKP’li Şükrü Ayalan, “Bahçeli, yapıcı bir muhalefet” sergiliyor derken, MHPli Ergin de bu tabloya Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu söyledi

Söğüt’teki şenliklere birlikte katılan Bahçeli ve Erdoğan’ın birbirlerine yönelik jestleri dikkât çekmişti.

22 Temmuz seçim kampanyasında ve ...
Read more : Yol arkadaşına tebrik yağıyor | Görüntüleme : 767 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Haberler

Fatih Kısaparmak - Kerkük Kalesi

Read more : Fatih Kısaparmak - Kerkük Kalesi | Görüntüleme : 1024 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Görümsetmeler

Maça sevindi ateş etti, kendini öldürdü

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'ne bağlı Yenigün Köyü'nde oturan emekli öğretmen 52 yaşındaki Bayazıt Loğoğlu, Türkiye'nin Macaristan'ı 3-0 yendiği maç sonrası, havaya ateş etmek için hazırlık yaptığı pompalı av tüfeğiyle kendini vurdu. Göğsünden yaralanan Loğoğlu, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Olay dün saat 22.30 sıralarında Yenigün Köyü'nde meydana geldi. Yakınlarıyla birlikte Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki Türkiye- Macaristan maçını izleyen Loğoğlu, 3- 0 maç sonrası ateş etmek için tüfeğini hazırlarken yanlışlıkla tetik düşürdü. Göğsünden yaralanan Loğoğlu, yakınları tarafından Adana Numune ...
Read more : Maça sevindi ateş etti, kendini öldürdü | Görüntüleme : 838 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

İçimi Acıtıyor Yokluğunn

Resim

Ne yapmali, nasil yapmali bilmiyorum ama sensizlik dü$üncesi bile beni korkutuyor a$kim..

Ölesiye haykirmak istiyorum seni sevdigimi, sensiz olamadigimi, senden kopamadigimi... Korkuyorum a$kim, sensizlikten cok korkuyorum...

Belki de bir tek seni bu kadar cok sevdigim icin korkuyorum karanlikta kalmaktan, ruhumun karanligini aydinlatan güne$ kadar tatli gözlerin ne olur i$igi bana arkasini dönmesin. Hep ayni sicaklikla bak bana. Icimi eritsin her defasinda ve daima.

Belki de sana bu kadar cok baglandigim icin korkuyorum yalniz kalmaktan, ...
Read more : İçimi Acıtıyor Yokluğunn | Görüntüleme : 739 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Pamuk: İslamcılar demokrasiye daha saygılı

Nobel Ödüllü romancı Orhan Pamuk, Türkiye’deki ılımlı siyasi islamcıların, demokrasiye laiklerden daha saygılı olduklarını söyledi.

Nobel Ödüllü romancı Orhan Pamuk BBC radyosunda İngiliz yazar Kenan Malik’e açıklamalarda bulundu. En önemli amacının bugünü eserlerine yansıtmak olduğunu aktaran Pamuk bir siyasi militan olmadığına dikkat çekti. Pamuk o nedenle kitaplarına siyasi konuları yansıtmadığını belirterek konunun gazeteciler tarafından abartıldığını savundu.

LAİK KESİM TSK’YA YASLANIYOR
Pamuk, Türkiye’de laik kesimin kendisini Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne yasladığını ve “son 5-10 yılda ...
Read more : Pamuk: İslamcılar demokrasiye daha saygılı | Görüntüleme : 678 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Haberler

SSK'yı böyle soydular!

Para karşılığında sahte evrak düzenleyerek 6 ayda yaklaşık 2 bin kişiyi emekli ettikleri ve sağlık karnesi çıkardıkları tespit edilen 72 zanlı gözaltına alındı.

Kurdukları paravan şirketler aracılığıyla, para karşılığında sahte evraklar düzenleyerek 6 ayda yaklaşık 2 bin kişiyi emekli ettiği veya sağlık karnesi çıkardığı tespit edilen 72 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan 72 zanlıdan 33'ü Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

İŞSİZLERİ SİGORTALI GÖSTERDİLER
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro ...
Read more : SSK'yı böyle soydular! | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Türk'e Ne Ögretilemez

İngiliz kralı VIII. Edward İstanbul'a Atatük'ü ziyarete geldigi zaman,
Atatürk kendisine bir akşam ziyafeti vermişti. Ziyafetten önce,
-"Bana İngiltere sarayında verilen ziyafetler ne şekilde olur,
onu bilen birisini, yahut bir aşçı bulunuz !...dedi.

Ve nihayet bu sofra merasimini bilen bir zattan ögrenerek sofrayı o
şekilde düzene koydular... Akşam kral sofraya oturunca kendisini
kral sarayında zannederek memnun oldu. Atatürk'e dönerek:
- "Sizi tebrik eder ve teşekkür ederim. Kendimi İngiltere'de
zannettim" diyerek memnuniyetini bildirdi. Sofraya hep Türk ...
Read more : Türk'e Ne Ögretilemez | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148881 ileti • Toplam 46434 başlık • Toplam 25115 üye

x