Zaman: Sal Eki 21, 2025 10:47

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Devletin malı deniz…

Devletin malı deniz…

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nde skandal! Devletin malları, AKP’li eski bir il yöneticisinin dükkanında bulundu

Sağlık Müdürlüğü'ne ait malların, AKP'li eski bir il yöneticisinin dükkanında bulunduğu iddiası Denizli'yi çalkaladı. Polis ihbar üzerine yaptığı baskında, iddiaya konu olan ofis malzemelerini ve tıbbı ekipmanı ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

http://www.denizlihaber.com sitesinde yer alan habere göre Sağlık Müdürlüğü'ne ait mallar, AKP il eski yöneticilerinden Mesut Duman'ın dükkanında bulundu. Bir ...
Read more : Devletin malı deniz… | Görüntüleme : 1339 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

23 TEMMUZ 2007(tuncay özkan)

23 TEMMUZ 2007

Tuncay Özkan Yazdı

Umut…
Korku…
Risk…
Belirsizlik…
Endişe…
Değişim…
Seçime giden Türkiye'de herkes bu duyguların karmaşası içinde .
Hepimiz kimden kurtulmamız gerektiğini biliyoruz, ama kurtulmak için adım attığımızda bize zarar verecekler diye korkuyoruz.
Oysa bize en büyük zararı sadece korkumuz veriyor.
Herkes AKP'den kurtulmak gerektiğini söylüyor, ama yaa?
Ama yaaa, demek ABD ve AB'nin Türkiye'deki işbirlikçi medyayı kullanarak halkın üzerinde yürüttüğü psikolojik savaşın etkileri demek.
Bakın her gün yayınlanan anketlerde iş dünyasının ...
Read more : 23 TEMMUZ 2007(tuncay özkan) | Görüntüleme : 1353 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Optik Okuyucu Hatası İddiası

Optik Okuyucu Hatası İddiası

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, kendilerini arayan bir velinin, "Sınav kağıtlarının kalitesi düşük. Çocuğum önceden işaretlediği ancak daha sonra sildiği bir cevabın doğru olmasına karşın, optik okuyucu silinen cevabı okumuş. Bu durumdan dolayı birkaç soru yanlış olarak değerlendirildi" iddiasında bulunduğunu kaydetti.

Dinçer, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, OKS'de diploma notunun yanlış girilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "son beş yıldır hukuksuz uygulamalar, kadrolaşma girişimleri ve yapılan yanlışlarla gündeme ...
Read more : Optik Okuyucu Hatası İddiası | Görüntüleme : 924 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Kerkük'e 6 bin peşmerge

Kerkük'e 6 bin peşmerge

Kerkük ve çevresinde artan saldırılar Irak'ın kuzeyindeki Kürtleri harekete geçirdi. Yaklaşık 6 bin peşmergenin Kerkük ve çevresinde konuşlandırılması planlanıyor.

Konu, Bağdat hükümeti ve Kuzey Irak'taki özerk Kürt yönetimi tarafından görüşülüyor.

Associated Press haber ajansına konuşan Kürt parlamentosu üyelerinden Halid El Şavani, 6 bin peşmergenin Kerkük ve çevresinin güvenliği için bu bölgeye gönderilebileceğini belirtti.

Kürt yetkililer, Bağdat'ın kuzeyinde devam eden Amerikan operasyonundan kaçan direnişçilerin Kerkük ve çevresinde saldırılar düzenlediği görüşünde.

Kerkük ve ...
Read more : Kerkük'e 6 bin peşmerge | Görüntüleme : 619 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

34.4 deyip, geçme(Yılmaz Özdil)

34.4 deyip, geçme...

Yılmaz Özdil Yazdı

34.4'le iktidar olan Başbakan,
"34.4'ün altında oy alırsam, durumumu çek ederim" dedi.

Ben bi çek edeyim...

34.4'le iktidar olan AKP'nin ilk rekoru, dış ticaret açığında kırdığı rekordu... Ne kadardı ilk açık rekoru? 34.4 milyar dolar... Allahı var, sonra hiç altına düşmedi!

Yaşlı tabir ettiğimiz anababalarımızın, yüzde kaçının sosyal güvencesi yok? 34.4'ünün...
"Emekli oldum ruh sağlığım bozuldu" diyenlerin oranı 34.4 ...

Türkiye Sağlık Araştırması'na göre, Türk kadınlarının yüzde kaçı ...
Read more : 34.4 deyip, geçme(Yılmaz Özdil) | Görüntüleme : 1144 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çağrışım oyunu

Oyunu biliyorsunuz;verilen kelime hangi kelimeyi çağrıştırmakta...

Savaş
Read more : Çağrışım oyunu | Görüntüleme : 6547 | Yanıtlar : 152 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Osmanlı Kadın Şairleri

DOÇ. DR. NAZAN BEKİROĞLU'nun araştırması: Osmanlı Kadın Şairleri

Osmanlıda kadın şairler kadar, kadın şairler üzerine yapılmış araştırmaları da gözden geçirmek isteyen bir araştırmacı hayal kırıklığına uğramayı peşinen göze almak zorundadır. Sözünü ettiğim hayal kırıklığı kadın şair sayısının azlığı gibi bunlar üzerine yapılan araştırmaların sayısının da azlığından kaynaklanmaktadır.

Geleneksel dönemde edebiyat tarih ve tenkidinin yerini tutan tezkirelerle sınırlı kalan edebî araştırmalarda adı geçen kadın şair sayısı iki elin parmaklarından çok az fazladır. Tezkirelerin sınırlı ifade kalıplarına ...
Read more : Osmanlı Kadın Şairleri | Görüntüleme : 1743 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Kültür & Sanat Meydanı

Hanım Kelimesi Nereden Geliyor?

Hanım Kelimesi Nereden Geliyor?

Söylenir ki, bir gün Cengiz Han, tüm hanlarını toplamış, sağ yanına da eşini oturtmuş;

Cengiz Han hanlarına,

-- "Ben Hanlar Han'i Cengiz Han, hepinizin hanıyım", eşini göstererek;
-- "Bu da benim HAN IM" demiş.

İşte erkeklerin "eşim" anlamında söyledikleri "hanım" kelimesi oradan geliyormuş..

ilginc geldi bana :)
Read more : Hanım Kelimesi Nereden Geliyor? | Görüntüleme : 12914 | Yanıtlar : 15 | Dizin : Kültür & Sanat Meydanı

Babalar ve çocukları | Şükrü Kızılot

Babalar ve çocukları

BABALAR için çocukları çok önemli, adeta dünyaları...

Babaların ve kuşkusuz annelerin çocuklarıyla ilgili en büyük özlemi; iyi eğitim, güzel bir iş ve mutlu bir evlilik yapmaları...

Anne ve babaların, çocuklarını başarılı görüp, iftihar etmeleri, belki de en büyük zenginlikleri.

YETENEKLİ ÇOCUKLAR

Bir de özel yeteneği olan "mucize çocuklar" var.

Bugünlerde yine, bazı babalar ve akşamdan sabaha trilyoner olan yetenekli çocukları konuşuluyor. Bu yeni bir olay değil.

Siyasetle uğraşan bazı babaların çocukları, eşleri, ...
Read more : Babalar ve çocukları | Şükrü Kızılot | Görüntüleme : 1223 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Unakıtan: Komünizmin ağdalısıymışız

Unakıtan: Komünizmin ağdalısıymışız

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Özelleştirmelere devam edeceklerini belirterek, "Özelleştirmede satıyorsun, satıyorsun bitmiyor. Bu kadar komünist bir ülkeymişiz. Komünizmin ağdalısıymışız. Ulaştırma, çimento, kâğıt, şeker, her şey devlete ait. Bir berber dükkânları kalmış özel teşebbüsün elinde" dedi.

Eskişehir Genç İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, "Bankaların ayağınıza gelip, 'Sizinle nasıl çalışabiliriz, ne işler yapabiliriz?' dediği noktalara gelebiliriz. Onun için uzun vadeli yüksek faizle borçlanmayın. Kısa vadede alın" dedi.

'Menfaate ...
Read more : Unakıtan: Komünizmin ağdalısıymışız | Görüntüleme : 763 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Haberler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149131 ileti • Toplam 46408 başlık • Toplam 25111 üye

x