Zaman: Pzr Eki 26, 2025 4:19

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

İsrail tarihinin en büyük tatbikatı

İsrail tarihinin en büyük tatbikatı

Savunma kapasitelerini denemek isteyen İsrail, bu sabah tarihinde görülmedik çapta büyük bir tatbikat başlattı.

Bütün cephelerden gelecek füze saldırılarına reaksiyon kapasitelerini ölçme niteliğindeki tatbikatın, İsrail'in kurulduğu 1948'den bu yana yapılan en geniş çaplı tatbikat olduğu belirtiliyor.

Tatbikatın senaryosunda, eşzamanlı olarak Suriye'den Tel Aviv'e nükleer başlık taşıyan füzeler atıldığı, Filistinlilerin Aşkelon'da bir elektrik santraline saldırdığı, bir okula saldırı düzenlendiği ve bir canlı bombanın takibi varsayılıyor.

Birçok anayolun kapalı olacağı ve ...
Read more : İsrail tarihinin en büyük tatbikatı | Görüntüleme : 979 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Atatürk'ün rüyaları da kendi gibi sıra dışıydı..

Atatürk'ün rüyaları da kendi gibi sıra dışıydı...

Bazı kaynaklardan büyük önderimiz Atatürk'ün gerçekleşen ünlü rüyalarını okudum. Hemen size aktarmak istedim.

Bunlardan bir tanesi annesi ile ilgili olanı:

Görevi nedeniyle çıktığı yurtiçi gezilerinden birinde, trende uyurken gördüğü rüya, Atatürk'ün ter içinde uyanmasına neden olur. Zile basıp kompartman işlerine bakan Ali Çavuş'u çağırır. ‘Ali Çavuş kötü bir rüya gördüm. Yeşil, kır gibi bir alandaydık. Aniden sel geldi ve annemi alıp götürdü. Bu rüya beni biraz endişelendirdi. İzmir'e ...
Read more : Atatürk'ün rüyaları da kendi gibi sıra dışıydı.. | Görüntüleme : 963 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Şeyh Edebali'den Osman Gazi'ye Nasihat

ŞEYH EDEBALİ'DEN OSMAN GAZİ'YE NASİHAT

"Ey oğul! Beysin! Bundan sonra öfke bize;uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana... Suçlamak bize; katlanmak sana... Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana... Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlamak sana... Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana... Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana...

Ey oğul!

Yükün ağır işin çetin gücün kıla bağlı Allah Teala yardımcın olsun. Işığını parıldatsın. uzaklara iletsin. Sana yükünü taşıyacak güç, ayağını ...
Read more : Şeyh Edebali'den Osman Gazi'ye Nasihat | Görüntüleme : 10691 | Yanıtlar : 13 | Dizin : Osmanlı İmparatorluğu

Kaleciyi şaşkına çeviren şut!

Hollanda Ligi’nde haftanın maçında Ajax deplasmanda lider PSV’yi 5-1’lik tarihi farkla yenerken Edgar Davids'in 40 metreden attığı şut hafızalara kazındı.
Ünlü forveti Huntelaar'ın (2), Sneijder, Gabri ve Perez’in golleriyle zafere uzanan Ajax, 40 bin PSV taraftarı önünde şov yaptı.
Maçın en ilginç anı ise ilk yarıda usta orta saha oyuncusu Edgar Davids'in çektiği şuttan sonra yaşandı. Kafayla ceza alanı dışına uzaklaştırılan topa 40 metreden müthiş bir şut çıkaran Davids'in vuruşu direkten döndü ve top PSV ...
Read more : Kaleciyi şaşkına çeviren şut! | Görüntüleme : 1099 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Futbol

Hayatimizdaki Keskeler

Arkadaslar buraya Hayatimizda "Keske olsaydi, veya Keske Yapsaydim" dediginiz seyleri yazabilirsiniz...

Ben Mesela Keske Yurtdisinda dogmasaydim, burda büyümeseydim... Ve Keske Benim Sevgimi herkes anlayabilseydi...
Ve Keske Su anki Türkiye, Eski Osmanli Devleti gibi Olsaydi...

Buyrun...
Read more : Hayatimizdaki Keskeler | Görüntüleme : 1264 | Yanıtlar : 11 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

"Sayın" Erdoğan’a suç duyurusu!...

Erdoğan’a suç duyurusu

Hür Parti ve Genç Parti, Başbakan Erdoğan hakkında terörist Abdullah Öcalan’a “sayın” dediği iddiasıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iki ayrı suç duyurusunda bulundu.

ANKARA - Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Ocak 2000 tarihinde Avustralya’da katıldığı bir radyo programında, Abdullah Öcalan’a “sayın” diye hitap ettiğini iddia etti.

Hür Parti ve Genç Parti, Başbakan Erdoğan hakkında terörist Abdullah Öcalan’a “sayın” dediği iddiasıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iki ayrı suç duyurusunda ...
Read more : "Sayın" Erdoğan’a suç duyurusu!... | Görüntüleme : 1157 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Zaman Cumhuriyet'i Nazi yaptı

Cumhuriyet'in reklamına Zaman Gazetesi'nden ağır yanıt geldi. Zaman, Cumhuriyet'i "Nazi" işaretiyle vurdu.

Zaman Gazetesi'nin Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın Cumhuriyet Gazetesi'nin kampanyasına yönelik yazdığı sert yazı şöyle:

Tehlikenin farkında mısınız'a cevap

Yapılana reklâm bile demek mümkün değil. Diyelim ki reklâm; reklâm veren şirketin (!) ne işine yarayacak bu? Satışı mı artıracak, imajı mı kuvvetlendirecek? Bir gazete reklâmının mesajından çok karanlık bir partinin depresyon çığlıklarına benzeyen; ancak kabızlıktan dolayı bir şey diyemeyen bir kampanya.

Bir de soruyor, ...
Read more : Zaman Cumhuriyet'i Nazi yaptı | Görüntüleme : 928 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Haberler

Saddam büstünü yıkan pişman

Bağdat'ın düştüğü gün Saddam'ın heykelini yıkan Iraklı bugün bin pişman. Nedeni ise ibret verici;

Bağdat ABD'lilerin eline geçtiği gün Saddam Hüseyin'in heykelinin devrilmesinde başrolü oynanan Iraklı bugün pişman.
İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Kazım El Ciburi adlı halterci, "ABD'liler diktatörlükten de kötü, keşke o heykele hiç dokunmasaydım" dedi.
Saddam Hüseyin'in Bağdat'taki altı metrelik heykelinin üzerine balyozla vuran El Ciburi aradan dört yıl geçtikten sonra pişman olduğunu söylüyor.

Irak'ın şampiyon haltercilerinden biri olan El Ciburi, The ...
Read more : Saddam büstünü yıkan pişman | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Otoyollar da özelleştirilecek

Bayındırlık Bakanı Özak, otoyolların işletme hakkını özelleştireceklerini açıkladı. Peki gelir nereye gidecek?

Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, otoyolların işletme hakkını özelleştireceklerini ve buradan elde edecekleri geliri yine yol yapım çalışmalarına aktaracaklarını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Türkiye’deki otoyollar ve köprüler paralı geçiş. İhale yoluyla 10-15 yıllığına bir vatandaşa veya şirkete vereceğiz, diyeceğiz ki ‘sen bize bunun parasını ver, al sen işlet’. Dünyada böyle” dedi.

Özelleştirme sürecinin ne zaman başlatılacağına ilişkin soru üzerine ...
Read more : Otoyollar da özelleştirilecek | Görüntüleme : 819 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

17 yeni üniversite açılacak

Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında yeni üniversite kurulmasına ilişkin çalışmanın ele alındığını söyledi.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında 17 ilde 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin çalışmanın ele alındığını belirterek, çalışmaların tamamlanmasının ardından bu konudaki kanun tasarısının TBMM'ye sevk edileceğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, dün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Gelibolu Yarımadası'nda yapılan çalışmalar ile ilgili derlendirmede bulunduklarını söyledi.

Çalışmalarda önemli mesafeler ...
Read more : 17 yeni üniversite açılacak | Görüntüleme : 785 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149146 ileti • Toplam 46420 başlık • Toplam 25117 üye

x