Zaman: Cmt Nis 25, 2026 17:45

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Turkuaz renkli yol / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Turkuaz renkli yol

Bir milattı yaşadığımız...

Turkuaz renkli yolun sonu başka bir Türkiye'ye çıkıyordu...

Dönüşüm gerçekleşti...

Başka Türkiye'nin kapıları açılırken, Atatürk Türkiyesi'ne de veda günüydü o tören...

Demokrasinin olmazsa olmazı; yargı bağımsızlığı, hukuk devleti, güçlü meclis, denetim, çoğulculuk, basın özgürlüğü gibi pek çok olgunun "tarih" olacağı bir dönemin miladıydı...

Başka Türkiye adım adım geldi...

Herkesin gözü önünde, öyle ya da böyle seçimlerden çıka çıka geldi...

Gazeteciler, toplum, seçimlerde hile yapıldığını söyleyebilir ama muhalefetin görevi bu ...
Read more : Turkuaz renkli yol / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

95 YIL ÖNCE, 95 YIL SONRA... Dr. Noyan UMRUK

95 YIL ÖNCE, 95 YIL SONRA...

Dr. Noyan UMRUK

Bu gün benim doğum günüm… 70 yaşındayım… Aydınlık, mutlu, müreffeh, adil, eşitlikçi bir Türkiye hayal ve umudu ile karınca kaderince mücadele ile geçen 70 yıl… Bir ömür…

Evet… Hayallerimiz, umutlarımız vardı bizim kuşağın…Bu 70 yılda her yenilgimizi aşıp, küllerimizden yeniden doğarken, bir şeyler de katabildik güzel ülkemize sanıyorum…

Ama bu kez 70'nci yaşımda, kanla irfanla kurup, canımızı dişimize takarak yüceltip, 95 yaşına getirdiğimiz cumhuriyete, talihin garip ...
Read more : 95 YIL ÖNCE, 95 YIL SONRA... Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1336 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Şimdi Değişim Zamanıdır, Direniş Zamanıdır… / Ali ERALP

Şimdi Değişim Zamanıdır, Direniş Zamanıdır…

Bundan tam 14 yıl önce, 12.04.2004 tarihli Cumhuriyet gazetesinde şunları yazmıştım. Bir bölümünü aşağıya yeniden alıyorum:

“Türkiye bugün büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Ama ulusal kesim ve geniş yığınlar henüz bu gerçeğin bilincinde değiller. Siyasal İslamcıların elinde sevgili yurdumuz bir ”kurtlar sofrasına” dönüştürüldü. Keskin dişli, yırtıcı tırnaklı kurtlar, kuzuları yiyerek yaşamlarını sürdürüyorlar. Bir grup dinci, tarikatçı mutlu azınlık ‘aksırıncaya, tıksırıncaya kadar’ işkembesini doldururken; milyonlarca insan yoksulluk, açlık sınırının altında çile ...
Read more : Şimdi Değişim Zamanıdır, Direniş Zamanıdır… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1937 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ali ERALP

Afrin'deki Atatürk! Unutulan Katma Zaferi / Sinan MEYDAN

Afrin'deki Atatürk! Unutulan Katma Zaferi

Yıldırım Orduları dağıldı. Ordu Komutanı Liman Von Sanders kaçtı. Cevat ve Mersinli Cemal Paşalar da ordu komutanlığını Mustafa Kemal'e bırakıp gittiler. Mustafa Kemal'in bu koşullarda “istila ordusunu” Halep civarında durdurması “hayrete şayan bir olaydır.” (Fahrettin Altay Paşa)

Resim

Geçtiğimiz hafta basında “Atatürk'ün Afrin'deki karargâhı bulundu” başlıklı bir haber okuduk. İşin tuhafı, her fırsatta Atatürk'ü ve eserini küçültmeye çalışan “yandaş basın” bu habere büyük ilgi gösterdi. Gözlerime inanamadım! Yıllardır, gerçekleri çarpıtarak, ...
Read more : Afrin'deki Atatürk! Unutulan Katma Zaferi / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 2077 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Yine kerizleyecekler milleti! / Murat MURATOĞLU

Yine kerizleyecekler milleti!

Dünyadaki kredi derecelendirme kuruluşlarının tamamı Türkiye'nin notunu düşürüp ülkeyi “yatırım yapılamaz” kategorisine sokunca çareyi bulduk. Düzenlemeleri çıkardık, temeli attık. Yerli ve milli kredi derecelendirme kuruluşu kuruyoruz. Cin gibiyiz maşallah!

* * *

Ne işe yarayacak? Koca bir bina kiralanacak. Ekipman, bilgisayar, mobilya falan alınacak. Bir sürü yönetim kurulu üyesi, danışman ve müdür atanacak.

Finansçı diye dolgun maaşlı, takım elbiseli, onlarca insan çalışacak. Hemen hepsi de birilerinin eşi, dostu, sınıf arkadaşı olacak. Son ...
Read more : Yine kerizleyecekler milleti! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 962 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bahçeli'nin önünde el öpme kuyruğu / Muharrem BAYRAKTAR

Bahçeli'nin önünde el öpme kuyruğu

TBMM’deki 27. dönem yemin töreninde hiç alışık olmadığımız görüntüler yaşandı. İYİ Parti’li milletvekilleri Devlet Bahçeli’nin önünde adeta el öpme kuyruğuna girdi.

Koray Aydın hadi neyse, Bahçeli’nin elini sıktı sadece.

Ama İYİ Parti İstanbul milletvekili Hayati Arkaz, Bahçeli’nin yanına geldi ve huşu içinde eğilerek elini öptü.

Ardından herkesin çok şaşırdığı bir olay daha oldu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, Bahçel’inin yanına geldi ve o da elini öptü.

Müsavat Dervişoğlu deyip ...
Read more : Bahçeli'nin önünde el öpme kuyruğu / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 1242 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Enerji darboğazına hazır mıyız? / Zeynep GÜRCANLI

Enerji darboğazına hazır mıyız?

Uluslararası ilişkiler domino taşları gibi;

Dünyanın bir ucundaki küçücük bir hareket, diğer ucunda koca bir felakete neden olabiliyor.

Yan yana dizili, eğer biri düşerse diğerlerinin de düşmesini tetikleyecek domino taşı sırasının başı, elbette dünyanın güçlü ülkesi ABD; ABD Başkanı Trump'ın yaptığı bir açıklama, Washington'un bir politika değişikliği, herhangi bir konuda ileri ya da geri tek adım atması, ister istemez tüm dünyada yankı buluyor.

Bu aralar, Trump'ın başı ciddi dertte; ABD Senatosu ...
Read more : Enerji darboğazına hazır mıyız? / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 1046 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Açlığa mahkûm edilmek / Remzi ÖZDEMİR

Açlığa mahkûm edilmek

İlke A., yıllarını bankacılık sektörüne vermiş bir bankacı.

Çalıştığı Körfez sermayeli banka tarafından işten atılır. İşe iade davası açar. Mahkeme haksız yere işten çıkartıldığını ve işe iadesine karar verir.

Körfez sermayeli banka direnir ve genç bankacıyı işe almak yerine tazminat öder.

Genç bankacı işten çıkartılmasından bir süre sonra neredeyse tüm bankalara iş başvurusu yapar.

Tüm başvuruları reddedilir. Çalıştığı eski bankanın hakkında olumsuz referans verdiği söylenir. Oysa hakkında hiçbir olumsuz şey yoktur. İlke ...
Read more : Açlığa mahkûm edilmek / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 939 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Millî Egemenlik Hiç Kimseye Verilemez, Verilirse Millet İradesi Felç Olur / Prof. Dr. Cihan DURA

Millî Egemenlik Hiç Kimseye Verilemez, Verilirse Millet İradesi Felç Olur

Atatürk diyor ki:

- Bir fikir, bir inanç benim bütün hayatımın ekseni oldu: Millî Egemenlik ve meşruluk… Ömrüm boyunca millî egemenliğin ve meşruluğun en sadık bir hizmetkârı oldum. Türkiye’de, yeni Türkiye Cumhuriyeti’nde millet egemenliğini pekiştirmek ve Milletin ebedi olarak kendi kendini idare etmesi baş hedefimdi. Millî egemenlik uğrunda canımı bile vermeyi bir vicdan ve namus borcu bildim.

- Bu kesin kararımı 27 Ocak 1923’de Annemin ...

Toplumsal ahlâk çöktü! / Levent BULUT

İngiltere'de "3 kişi bir kadına tecavüz etti" haberini gördüğümde dikkatimi çekti.
Bilmeyenler için özet geçeyim:
İngiltere'nin çok satan gazetesi Daily Mail'de yer alan habere göre 3 kişi Kent isimli İngiliz şehrinin merkezinde alkollü bir kadınla görülüyor. Genç kadının alkollü olmasından faydalanan 3 adam kaçırdıkları kadına 50 dakika boyunca 4 kere tecavüz ediyor.
Yaşananların ardından gözaltına alınan adamların duruşması yapılıyor. Hâkim, "Aşırı kırılgan ve yardıma muhtaç bir kurbana saldırdınız. Bu cezasız kalamaz. Acı çekmesine izin ...
Read more : Toplumsal ahlâk çöktü! / Levent BULUT | Görüntüleme : 815 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x