Zaman: Pzr Nis 26, 2026 10:58

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

KÜRESELLEŞME ÇAĞINDA TÜRKÇÜLÜK / Mithat AKAR

Temel Kavramlar Yerli Yerine Oturmalı

''Şimdi pek çok insanın unuttuğu veyâ hatırlamak istemediği bir şey var; Kuvâ-yi Milliye'yi ve Müdafâ-i Hukuk’u örgütleyenler Türkçü'lerdir. Türkçü ne demektir? Türkçü, Batılı Emperyalizme karşı ayağa kalkan ve ona karşı çıkan adam demektir. Türkçü, Türk kimliğini açığa çıkarıp, Batılı'nın ona olan baskısına karşı koyan adam demektir. Türkçü, ülkesinin tam bağımsız ve özgür bir ülke olarak devâm etmesini sağlayan adam demektir.''

Attilâ İlhan

Resim

"- Türk Devrimi, Türk milletinin yeniden egemen ...
Read more : KÜRESELLEŞME ÇAĞINDA TÜRKÇÜLÜK / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1250 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Refah, Atılay ve Dumlu'yu Birleştiren Gizem… / Türker ERTÜRK

Refah, Atılay ve Dumlu'yu Birleştiren Gizem…

Dün (4 Nisan 2018), Dumlupınar Denizaltımızın 65 yıl önce tatbikattan dönerken Çanakkale Nara Burnu açıklarında İsveç bayraklı Naboland gemisi ile çarpışarak batışının yıl dönümüydü. Bu nedenle, şehitlerimizi anmak için İstanbul Boğazı’nda, Sarıyer’de toplandık. Dumlupınar’da şehit olan Deniz Kurmay Albay Hakkı Burak’ın kızı Zeynep Burak Uras (1937), E. Büyükelçi Müfit Özdeş, E. Büyükelçi Aydemir Erman, E. Amiral Cem Gürdeniz, E. Deniz Albay İbrahim Akkaya, İsmail Böcek ve İrfan Terzi de ...
Read more : Refah, Atılay ve Dumlu'yu Birleştiren Gizem… / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 903 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

SAVAŞIN NERESİNDEYİZ ?

SAVAŞIN NERESİNDEYİZ ?
Savaş diyoruz da, hangi savaş diye sorulabilir.
Kuşkusuz ‘Afrin’-mafrinden sözetmiyoruz.
Onun kokusu daha sonra çıkacak.
Çünkü Dr Recep’in Türkiye’ye bugüne değin hiç bir ‘hayırlı’ iş olmadı ki, Afrin-mafrinden de ola.
Yani şu, sözde genelkurmay başkanı mı ‘askerî operasyon’ yapacak ?
Geçiyorum.
Ya hangi savaş diyorsanız ; Üçüncü Dünya Savaşı..
Efendim zaten içindeyiz diyenler de neyin içinde olduklarının ayırdında değiller.
Trump şöyle dedi, Putin böyle ; Macron şunu dedi May bunu ile de ...
Read more : SAVAŞIN NERESİNDEYİZ ? | Görüntüleme : 1091 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

ABD Soykırım Anıt-Müzesi'nde Türkiye'yi Suçlayan Sahte Hitler Yazıtı / Cengiz ÖZAKINCI

ABD Soykırım Anıt-Müzesi'nde Türkiye'yi Suçlayan Sahte Hitler YazıtıResim

İkinci Dünya Savaşı, 1 Eylül 1939 günü Polonya'nın Alman ordularınca işgal edilmesiyle başladı. Hitler, işgal emrini on gün önce 22 Ağustos 1939 günü ordu komutanlarıyla gizli toplantıda yaptığı uzun konuşmada vermişti. Hitler Almanyası'nın Polonya'yı işgaliyle başlayan dünya savaşı altı yıl sürecek; milyonlarca insanın ölümüyle, maddi-manevi yıkımıyla sonuçlanacaktı.

ResimABD, İngiltere ve Sovyet Rusya 1945'te Almanya'yı yenmiş, esir aldıkları yüksek rütbeli Alman subaylarını Nüremberg'te uluslararası askeri mahkemede yargılamak üzere ...

İşgal yetmedi, karasularımızdaki petrolü de çalıyorlar!.. / Ahmet TAKAN

İşgal yetmedi, karasularımızdaki petrolü de çalıyorlar!..

Türkiye'de vatandaşa benzinin litresi 6 liradan satılırken, iktidar, Yunanistan'ın Ege'de Türk karasularında petrol çıkarmasına göz yumuyor, ses çıkarmıyor!.. AKP iktidarı döneminde 2015 yılında Taşoz Adası'nın 6 millik Türk karasuları içinde petrol arama çalışmalarına başlayan Yunanistan, 31 metre gibi derin sayılamayacak bir mesafede açtığı 7 petrol kuyusunun sayısını 2017 yılında 11'e yükseltti. Yunanistan, Türk karasularında bulunan 11 petrol kuyusunda günde 3 bin 823 varil ham petrol çıkartıyor.

Yunanistan, Taşoz Adası'nın ...

Bu ne tuhaf kıyaslama / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Bu ne tuhaf kıyaslama

Yine hadsiz-densiz, sırf eleştirmek olsun diye atıp tutmuşuz öyle...

Bizim gibi millî şuurundan yoksun zırcahiller ne bilsin(!), "sanatçı" namlıların Oğulpınar Karakolu'na ziyaretlerinin "tarihsel bir arka planı" varmış meğer...

1915'te, Çanakkale Deniz Zaferi'nin ardından aralarında Mehmet Emin Yurdakul'un, Ömer Seyfettin'in, Hamdullah Suphi Tanrıöver'in, Enis Behiç Koryürek'in de bulunduğu bir grup yazar da kahraman ordumuzla kucaklaşmışlar...

Biz ne anlarız tabii... Kendisine çok derin bir sadakatle bağlı olduklarından, bu işe kalkışırken Atatürk'ten, 'Çankaya Sofrası'ndan ...
Read more : Bu ne tuhaf kıyaslama / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Akkuyu kapitülasyonu / Çiğdem TOKER

Akkuyu kapitülasyonu

Kapitülasyon kısa tanımıyla bir devletin bir başka devlete tanıdığı ayrıcalık.

Daha uzun tanımda ise iktisadi, sosyal ve siyasi ayrıcalıkların, tek yanlı hukuki işlem veya anlaşmalar yoluyla tanınması diye ifade ediliyor.

Türkiye, Rusya’ya Akkuyu’da dört reaktörlü bir nükleer güç santralı (NGS) kurma iznini sekiz yıl önce imzalanan bir milletlerarası anlaşma ile verdi. Şüphesiz Resmi Gazete’de yayımlanan (6 Ekim 2010) bu milletlerarası anlaşmanın, başında yahut herhangi bir yerinde kapitülasyon sözcüğü geçmiyor.

Fakat, Türkiye’nin TETAŞ (Türkiye ...
Read more : Akkuyu kapitülasyonu / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 944 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yeni ABD, yeni İngiltere, yeni Almanya diyen var mı / Barış DOSTER

Yeni ABD, yeni İngiltere, yeni Almanya diyen var mı

ABD Başkanı Trump, “kısa sürede Suriye’den çekileceklerini” söylese de, ABD’nin Suriye’ye ilişkin hamleleri sürüyor. Bu konuda kimi adımlarında Türkiye’nin hassasiyetlerini gözetiyor, kimilerinde ters yönde tutum alıyor. Türkiye ile Rusya’nın nükleer santral ve S 400 füzeleri üzerinden ilişkilerini daha da geliştirmesi; Ankara’da Türkiye, Rusya ve İran’ın, Suriye konusuyla ilgili zirvede buluşması, önümüzdeki günlerde karşılıklı hamlelerin birbirini izleyeceğinin işaretleri.

Geçmiş geleceğin öğretmeni olduğuna göre; dünden bugüne yaşanan gelişmeleri ...
Read more : Yeni ABD, yeni İngiltere, yeni Almanya diyen var mı / Barış DOSTER | Görüntüleme : 808 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Korkmasına gerek yok…/Levent BULUT

Dün değinmiştim bu konuya ama tekrar değinmekte fayda var. Çünkü bir siyasinin koltuğu uğruna kutsal değerlerimizi nasıl diline doladığını gördük. Atanan bir belediye başkanı ,“ Burayı kaybedersek Kudüs’ü kaybederiz! Hiçbir yeri kaybetmeyiz, İslam’ı kaybederiz, Mekke’yi kaybederiz." diyor ya. Oysa korkmasına gerek yok.
Zira, ayrımcılık yaparak mı?
Bizden sizden diyerek mi?
Bir taraf olanları bertaraf ederek mi?
Ötekileştirerek mi?
İnsanları hukuka karşı güven kaybettirerek mi?
Sosyal devlet ilkesini sadaka devleti anlayışına çevirerek mi?
Yunanlıların adalarımızı işgal ...
Read more : Korkmasına gerek yok…/Levent BULUT | Görüntüleme : 627 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

NASIL VATAN HAİNİ OLUNUR? Dr. Noyan UMRUK

NASIL VATAN HAİNİ OLUNUR? Dr. Noyan UMRUK

Vatana ihanet” suçunun tanımı Anayasa ve yürürlükteki yasalarda oldukça karmaşık…

Bu soruyu bana ilk kez sevgili yeğenim Mızdavali sormuştu: “Daayı be melmegette heekes öbütekine vatan hayını deyipduru ya… Essahdan nassı vatan hayını olunuyo be yaa …” diye.

Efendiiim, bendeniz de üşenmedim, çalıştım, çabaladım konuyu aklımın erdiğince açıklığa kavuşturdum ve de sevgili yeğenimin merakını sanıyorum giderdim.

Durum şöyle:

1921 tarihli 1 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2 sayılı Hıyanet-i Vataniye ...
Read more : NASIL VATAN HAİNİ OLUNUR? Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1065 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x