Zaman: Pzr Nis 26, 2026 10:53

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Trump ve Erdoğan neden aynı projeyi uyguluyor? / Arslan BULUT

Trump ve Erdoğan neden aynı projeyi uyguluyor?

Türkiye’de Doğan grubunun Demirören grubuna satılmasıyla birlikte medya, yüzde 90 oranında Tayyip Erdoğan’ın kontrolüne girdi. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç de bir kişinin ağzına bakıyor artık!

Doğan medya grubunun el değiştirdiği günlerde, eş zamanlı olarak ABD’de 193 haber istasyonu ile yayın yapan en büyük televizyon yayıncısı olan Sinclair Broadcast Group, kendisine bağlı kuruluşlara, “yerel haberleri aynı senaryolarla okumak” zorunluluğu getirdi.

The New York Times gazetesinin köşe ...
Read more : Trump ve Erdoğan neden aynı projeyi uyguluyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1161 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Ulusal Haklar Nereye? / Metin AYDOĞAN

Ulusal Haklar Nereye?

Türkiye’de, ‘tarihin yeniden yaşanması’ biçiminde ilginç ve tehlikeli bir dönem yaşanıyor. Ulusal varlık, şiddetini giderek arttıran sistemli bir baskı altında. İçerde ekonomik yapı ve kamusal düzen çökerken, dışarda karmaşık ilişkilere girilmektedir. Kıbrıs’tan işgal edilen adalara, İsrail’den hazine altınlarına, Varlık Fonu’ndan Suriye olaylarına dek; bir dizi uygulama esrarını korumaktadır. Türk halkı, bilmediği ve anlamadığı uygulamalarla düşünsel karmaşa içine sokulmuşken; rejim değişikliğini içeren ‘başkanlık düzeni’ gündeme sokulmuş, Seçim Yasası’nda kuşkulu değişiklikler yapılmıştır. Türkiye, sancılı ...
Read more : Ulusal Haklar Nereye? / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1401 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Bir de Gerçeğini Bilsek / Rifat SERDAROĞLU

Bir de Gerçeğini Bilsek

Çocuk, okulunun ilk günü eve döndüğünde suratı bir karış asıkmış!
Annesi sormuş; “Anlat bakalım, okulda ilk günün nasıl geçti?”
Çocuk somurtarak, “Anne okul çok sıkıcı ama bir tek Musa’nın hikayesini çok sevdim! Öğretmen anlattı;
Firavun Musa’ya takıkmış. Musa da topladığı askerlere M-16 makinalı tüfek dağıtmış. Firavunun sarayını basmışlar. Fantom uçaklarıyla sarayı bombalamışlar ne firavun kalmış ne de kaçak yaptırdığı sarayı!”
Annesinin gözleri faltaşı gibi açılmış; “Ne? Öğretmen böyle mi anlattı?”
Çocuk ...
Read more : Bir de Gerçeğini Bilsek / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 982 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Onlar varken şımarırsınız tabii..." / Ahmet TAKAN

"Onlar varken şımarırsınız tabii..."

1987 devresinden (Kara Harp Okulu) Hasan Akbaş'ın sosyal medya sayfasında okuduğumda çok etkilenmiştim. 26 Mart'ta kaleme almıştı Hasan Akbaş duygularını. AKP Trabzon il kongresinde salona asılan "reis bizi Münbiç'e götür. Afrin'den bir şey anlamaduk" sakil pankartına duyduğu tepkiyi dile getirmişti. Asker gibi lafı eğip bükmeden konuşturmuş ve yazmıştı duygularını. O gün bekledim. "Okurlarımla mutlaka bu yazıyı bir gün paylaşacağım" dedim kendi kendime. Geçtiğimiz Pazar günü "ünlüler"le Oğulpınar sınır karakolunda çekilen Maraba ...
Read more : "Onlar varken şımarırsınız tabii..." / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1145 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Cennet Muğla'ya kimler göz koydu? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Cennet Muğla'ya kimler göz koydu?

Muğla'nın ormanı, denizi, suyu, balığı haykırıyor...

"İktidarın rant dişlileri köklerime dayandı" diyor...

Suyumu zehirleyecek, nefesimi kesecek...

Turkuaz tenim, yeşil bedenim betona gömülecek...

Duyun bu çığlığı!

* * *

Gökova Körfezi... güzelliği dünyaya mal olmuş...

Marmaris, Ula, Menteşe...

Akyaka, Turunç, Akbük, Okluk koyları...

İmara açılacaklar!

Elin memleketinde bir tek koyu korumak için millî seferberlik ilan ediyorlar!

AKP ise kepçelerine, dozerlerine bildik bahane üretme mekanizmasını kurmuş;

"vatandaşın mağduriyetini gidereceğiz",

"SİT alanı azalmıyor, ...
Read more : Cennet Muğla'ya kimler göz koydu? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 831 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye şaha kalkmış uçuyor! /Levent BULUT

Hatırlarsanız bir süre önce bazı AKP'li belediye başkanları, parti merkezinin isteği doğrultusunda metal yorgunluğu gerekçesiyle istifa ettirilmişti. Yerlerine ise parti merkezince uygun görülenler Belediye Meclis'inde seçilmişlerdi.
"Atanmış" başkanlar söylemleriyle ne kadar dinç ve enerjik! olduklarını kanıtlamaya başladılar. Örneğin; İBB başkanı Mevlüt Uysal durup dururken çıktı, "Metroda önceliğimiz oy aldığımız yerler olacak." dedi.
Bu sözlerin üzerinden çok geçmeden Ali Murat Alatepe'nin bir konuşması dikkat çekti. Kim bu Alatepe? İstanbul Esenyurt'ta AKP'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun ...
Read more : Türkiye şaha kalkmış uçuyor! /Levent BULUT | Görüntüleme : 691 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Irak'ta perdeleme oyunu / Saygı ÖZTÜRK

Irak'ta perdeleme oyunu

Irak'ta 12 Mayıs'ta seçimler yapılacak. Irak hükümeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, teröristlerin yeni yuvası olan Kuzey Irak'taki Sincar'a bir harekat yapmaması için çaba gösteriyor. Bunun için teröristlerle gizli pazarlıklar da yapılıyor, seçime kadar onların Sincar'dan ayrılmasını istiyordu. İşte. Bu konuda önemli gelişmeler oldu.

Sincar, teröristlerin ana merkezi olarak bilinen Kandil'e göre Türkiye'ye daha yakın. Dahası, ABD tarafından Suriye'ye götürülen ağır silahlar, zırhlı araçlar Semanta Sınır Kapısı'ndan PKK'nın denetiminde geçiriliyor. Böylece, Irak-Suriye sınırını teröristler ...
Read more : Irak'ta perdeleme oyunu / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 961 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Siyasal İslam, 'Batıcılar', ABD ve Rusya arasında sıkıştırılan Türkiye / Erol MANİSALI

Siyasal İslam, 'Batıcılar', ABD ve Rusya arasında sıkıştırılan Türkiye

1960’lı yılların başında ilk asistanlık dönemimden başlayarak yarım yüzyıl İktisat Fakültesi’nde aynı çatı altında Türkiye’nin değişim ve dönüşümünü yaşadım; İdris Küçükömer’den Sencer Divitçioğlu’na, Gülten Kazgan’dan Ahmet Kılıçbay’a, Sabri Ülgener’den Nevzat Yalçıntaş’a, Memduh Yaşa’dan Yılmaz Altuğ’a, Cavit Orhan Tütengil’den Besim Üstünel’e, Mükerrem Hiç’ten Rona Aybay’a aynı kurumun insanları olarak derslerde, seminerlerde, konferanslarda, aile sohbetlerinde birlikte oldum, konuştuk, tartıştık, eğlendik.

Evimden fazla bu akademisyenlerle yaşadım. Hatta öğrencilik dönemimden ...

Cesaretin ve Yüreğin Varsa Çık Karşıma! / Türker ERTÜRK

Cesaretin ve Yüreğin Varsa Çık Karşıma!

Yeni Şafak Gazetesi’nden birisi; “Cehaletin rütbelisi rütbesizi olmaz Türker Ertürk” başlığı altında bir yazı yazarak veya sipariş üzerine harekete geçerek, bize saldırmış. Saldırmış diyorum; çünkü eleştiri yapabilmek için bilgi, birikim, sağduyu ve daha da önemlisi önce kendine bakabilmek, özeleştiri yapabiliyor ve haddini bilebiliyor olmak gerekir.

Zat-ı muhterem, saldırısına adım ve soyadımla başlamış. Açıkça ifade edemese de Türklüğe alerjisi olduğu belli! Ne de olsa; Türklüğe düşman olan, Türklüğü ayaklarının altında ...
Read more : Cesaretin ve Yüreğin Varsa Çık Karşıma! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 841 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Milletin Sanatçıları" Askerimize Moral Veriyor da Dünü Nasıl Unutacağız? / Müyesser YILDIZ

"Milletin Sanatçıları" Askerimize Moral Veriyor da Dünü Nasıl Unutacağız?

80 milyonun yüreği Mehmetçik için çarpıyor. Dualar ediliyor.

Ama şarkılı türkülü, Hollywoodvari, Angelina Jolie modeli ziyaretler göz dolduruyor, hayranlık uyandırıyor!..

İlkin bir grup sanatçı 16 Şubat'ta “Sanatçı ve Mehmetçik El Ele” programı kapsamında Hatay'a gidip, askerlerimizi ziyaret etti. Bu heyette dikkat çeken ilk isim Yavuz Bingöl oldu, “Yapılan operasyonu şahsen meşru görüyorum” diye buyurdu.

27 Şubat'ta ise bir grup sanatçı Erdoğan'a doğum günü ziyaretinde bulundu. Aralarında ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x