Zaman: Pzr Nis 26, 2026 14:15

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Adalet mi dediniz? / Arslan BULUT

Adalet mi dediniz?

Avukatlıktan geçiş yaparak hâkim-savcı olanların kura töreni, Cumhurbaşkanlığı binasında yapıldı! Cumhurbaşkanlığı yürütme organının başıdır.

Cumhurbaşkanı ise törende Arapça "adl", Türkçe "türe"den de bahsederek adaletin her zaman birinci öncelikleri olduğunu söyledi! Sonra FETÖ'nün yargıyı nasıl ele geçirdiğini ve nasıl temizlendiğini anlattı.

Bir defa hâkim savcıların kura töreninin, yürütmenin başı tarafından düzenlenmesi, yargı bağımsızlığını aşındırmak, dolayısıyla adaletin tecellisini önlemektir. Ayrıca hâkim-savcılığa geçiş yapan avukatların bir kısmının AKP üyesi olduğu veya AKP teşkilatlarının bu atamalara ...
Read more : Adalet mi dediniz? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1563 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Çanakkale yok, Arapça var! / Batuhan ÇOLAK

Çanakkale yok, Arapça var!

Türkiye'de özellikle son yıllarda "Osmanlı'ya geri dönelim" derken konuyu şaşırıp "Araplaşmaya" başlayan bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Adeta dilimizden utanır bir haldeyiz. Ara sıra nükseden "dil devrimi cahil bıraktı" çıkışlarıyla Türkçe önemsizleştirilmek isteniyor. Hemen akabinde "Kur'an dili" denilerek Arapça özentisi başlatılıyor.

10-18 Mart Tarihleri arasında İstanbul'da 4. CNR Kitap fuarı düzenlendi. Fuarla ilgili olarak İstanbul'un birçok noktasına afişler asıldı. Ancak afişlerde olağan dışı bir durum vardı. Çünkü Türkçe tek bir kelime yoktu, ...
Read more : Çanakkale yok, Arapça var! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1065 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

GEÇ ANLADIM

GEÇ ANLADIM

Akıl yaşta değil başta, der, atalar sözümüz,
Başımı taştan taşa vuruyorken, anladım.
İnsanoğlu çiğ süt emmiş, kimlere güvenelim,
Kötüleri, arsızları, gördüğüm de anladım.
*
Yaşam kısa, ne kadar uzun yaşarsan yaşa,
Bir an gibi gelir yıllar öncesi, insana.
Geçilen yollar hep aynı yol, ömrü olana,
Yaşa, yaşat, yaşamanın sonu çöküş, anladım.
*
Kendi aklını alırsın, akıllar çıksa satışa,
Kötülük, kaza- kırım, sanırsın hep başkasına,
Bir kendi çakacak kazık, şu ölümlü dünyaya,
Bencillik, ...
Read more : GEÇ ANLADIM | Görüntüleme : 1004 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Savaş Kabinesi Tamamlandı! / Türker ERTÜRK

Savaş Kabinesi Tamamlandı!

Geçen hafta ABD Başkanı Trump, CIA Başkanı Mike Pompeo’yu Dışişleri Bakanı, CIA Başkan Yardımcısı Gina Haspel’i CIA Başkanı olarak atadı. Bu değişim diyor ki; ABD küresel olarak daha da sertleşecek, Ortadoğu başta olmak üzere operasyonlara hız verecek, özellikle Rusya ve İran’la daha fazla cepheleşecek ve Çin’e karşı rekabeti arttıracak. Buna gücü yetecek mi, zaman içinde göreceğiz.

20 Ocak 2017’de görevi devralan Donald Trump, asker ve savaşçı ağırlıklı bir ekip kurmuştu. Çünkü; ABD ...
Read more : Savaş Kabinesi Tamamlandı! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1069 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk'ü ve Cumhuriyeti kimler sevmez? / Erol MANİSALI

Atatürk'ü ve Cumhuriyeti kimler sevmez?

- Ülkenin aydınlığa, çağdaşlığa, demokrasiye doğru ilerlemesine karşı çıkanlar Atatürk’ten ve Cumhuriyet’ten nefret ederler.

- Dinin kutsal kimliğini kötüye kullanarak siyasetin ve güç elde etmenin bir maşası olarak kullanırlar, Ata’yı ve Cumhuriyet’i yıpratmak için ellerinden geleni yaparlar.

- İnsanlar arası ilişkileri “aslanın karacayı yemesi gibi” düşünenler, “din adına” deyip öldürmeyi ve öldürtmeyi reva görürler de Ata’yı sevmezler.

- Kadın-erkek eşitliğine ve insanımızın vatandaşlık kimliği ile eşitlenmesine tahammül edemeyen dinci odaklar, ...
Read more : Atatürk'ü ve Cumhuriyeti kimler sevmez? / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 1199 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Özelleştirmeler Neden Yapılıyor? / Prof. Dr. Cihan DURA

Özelleştirmeler Neden Yapılıyor?

Ben bu ülkeyi pazarlamakla mükellefim. RTE

Şubat 2018 ayı içinde yer alan iki dramatik gelişme özelleştirmeleri yeniden gündeme taşıdı. Birincisi şu: Kamu kuruluşları; ekonomik verimliliklerine bakılmadan, satılıp gelir elde edilecek. Ve diğeri:14 şeker fabrikası özelleştiriliyor!

Özelleştirme basit bir tanımla kamu mülkünün (fabrika, tesis, toprak,…) yerli ya da yabancı özel şahıslara satılmasıdır. Kamuflaj amaçlı, kulağa hoş gelen gerekçelerle yapılan özelleştirmelerin asıl amacı; serveti kamudan yani halktan alıp, yerli ve yabancı şahıs veya şirketlere ...
Read more : Özelleştirmeler Neden Yapılıyor? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1356 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Cambridge ve Harvard Üniversitelerinden Atatürk'e ve Kurtuluş Savaşımıza Yönelik Yeni Bir İftira Kampanyası / Cengiz ÖZAKINCI

Cambridge ve Harvard Üniversitelerinden Atatürk'e ve Kurtuluş Savaşımıza Yönelik Yeni Bir İftira KampanyasıResim

Özgeçmişinde İsrail'de Hayfa Üniversitesi'nde tarih profesörü olduğunu belirten Stefan Ihrig, 2012'de İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde "Nazi Algısında Yeni Türkiye, 1919-1945" (Nazi Perceptions of the New Turkey, 1919-1945)başlıklı "doktora tezi"nde, dünyayı kana bulayan Mussolini ve insanlık düşmanı soykırımcı Hitler'in, düşünce ve eylemlerinde Atatürk'ü ve Türk Kurtuluş Savaşı'nı örnek, rol model olarak aldıklarını savunmuş; ve anılan üniversite, hem bilime aykırı hem Kurtuluş savaşımıza ve Atatürk'e ...

Çanakkale Boğaz Harbi'nde Atatürk / Sinan MEYDAN

Çanakkale Boğaz Harbi'nde Atatürk

“Eceabat bölgesi kuvvetlerini komuta ettiğim zaman aldığım tertibat (düzen) ile düşmanın karaya çıkmasına izin verilmeyebilirdi. Von Sanders Paşa (…) sahilde çıkarma noktalarını tamamen açık bırakacak tertibat almış ve bugün düşmanın karaya asker çıkarmasını kolaylaştırmıştır.” (3 Mayıs 1915, Atatürk)

Dün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıldönümü'nü kutladık. Ancak Atatürk'süz yeni bir tarih yazmak isteyenler, gerçeğe ihanet ederek Atatürk'ün Çanakkale'deki rolünü azaltmaya çalışıyorlar. Örneğin son yıllarda Çanakkale Muharebelerini deniz/boğaz harbine indirgeyerek Atatürk'ten kurtulmayı planlıyorlar. ...
Read more : Çanakkale Boğaz Harbi'nde Atatürk / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1354 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Bakın Çanakkale nasıl geçiliyor? / Arslan BULUT

Bakın Çanakkale nasıl geçiliyor?

Türk Milleti, "Çanakkale geçilmez" dedi, geçemediler. Bu sebeple Rus Çarlığı çöktü, İngiltere dönemin süper gücüyken yenildi ve etkisini kaybetmeye başladı. Türk Milleti Çanakkale'den sonra da savaşmak zorunda kaldı ama egemenliğini ve bağımsızlığını kurtardı.

100 yıldır Çanakkale'yi askeri olmayan yollarla ele geçirmeye çalışıyorlar. Gerçi son zamanlarda, Türkiye'ye saldırtmak için Irak'ın kuzeyinden sonra Suriye'nin kuzeyinde de ordu da kuruyorlar ama asıl saldırıyı, eğitim ve istihbarat yoluyla yapıyorlar.

* * *

Daha önce Türkçe ...
Read more : Bakın Çanakkale nasıl geçiliyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2426 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

İstanbul oy yoksa hizmet yok Belediyesi / Murat MURATOĞLU

İstanbul oy yoksa hizmet yok Belediyesi

Sanki babasının parasını harcıyor hazret… Öyle de pişkin… İstanbul'un seçilmemiş, yukarıdan atanmış yeni Belediye Başkanı çıktı, sırıtarak; “Bizim şu anda birinci önceliğimiz metro… Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah” dedi…

* * *

Sahi belediye başkanlarının maaşını kim ödüyor? Vergilerle ben ödüyorum, sen ödüyorsun… Her Türk vatandaşı ödüyor. Peki, kime, neye göre öncelik veriyorsun?

Kimin parasıyla, kimi kayırıyorsun? Reza Zarrab gibi “birilerinin parasını peşin ...
Read more : İstanbul oy yoksa hizmet yok Belediyesi / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1025 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x