Zaman: Pzr Nis 26, 2026 12:47

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

"Vatansever"lik… / Zeynep GÜRCANLI

"Vatansever"lik…

Adı Patriot.

İngilizce “vatan­sever” anlamına geliyor.

AKP'lilerin, yan­daşların hemen her gün meydanlarda, gazetelerde, televizyonlarda ABD'ye bağırırken, Türki­ye'nin ABD'den satın aldığı füzenin adı.

“Bayram değil, seyran değil, bizimkiler saat başı düşman ilan ettik­leri ABD'den neden füze alıyorlar?” diyorsanız, işte cevabı:

ABD'de son dönemde işler karışık. Son seçimlerdeki Rus­ya bağlantısı nedeniyle soruş­turulan ABD Başkanı Donald Trump, “önce Amerika” sloganı altında işten atmadık üst düzey görevli bırakmadı.

Önce danışmanlar gitti, ardından bakanlar.

Trump'ın en son görevden aldıkları, ...
Read more : "Vatansever"lik… / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 942 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk'ü yazmanın kendisi için bir vazife olduğunu ve bu kitabı yazmak için 70 yaşına kadar beklediğini belirten Prof. Dr. İlber Ortaylı bu biyografik eserinde Mustafa Kemal Atatürk'ü kişisel özellikleri ve bilinmeyenleriyle ele alıyor.
Okunmaya değer bu kitap https://kidega.com/kitap/gazi-mustafa-k ... 4388/detay harika indirimler ile satışa çıkmış Büyük tarihçi İlber Hocadan muhteşem eser.
Read more : Gazi Mustafa Kemal Atatürk | Görüntüleme : 1509 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

"AĞNADIYSEN BENE DE AĞNATIVEESENE ŞOL MELMEGET HALLARINI BE DAAYI…" Dr.Noyan UMRUK

"AĞNADIYSEN BENE DE AĞNATIVEESENE ŞOL MELMEGET HALLARINI BE DAAYI…" Dr.Noyan UMRUK

“Eyice bi yolsuz galıveedilee, sıfırı tügediveedilee herhal... Amarıgan gaymesiynen Evropa gaymesi alveemiş başını gidiyo… Şincik sıra geliveedi şegee faprikalaana be daayı… Sete bu işi bi hallediveeselee ağkadan ne gade dövlet binası, erazisi vaasa onla da satveeceklemiş gaari…

Aha sonunda yeeli-milli çitçi Babaözü amuca da patlayıveedi gaari...

“Lafnan pennir gemisi de şegee gemisi de yürümeyyo deyyoo, kööleele sağırlaa burulaada biibini ağarleyyo” deyyoo, “sabilee zehirleneveceklee” deyyo.... ...

MADAM ANASTAZİ

MADAM ANASTAZİ
Birinci Dünya Savaşı başladığında, Fransa’da 5 Ağustos 1914 tarihinde, cephedeki ordunun moralini bozmamak bahanesiyle ya da ‘ifade özgürlüğü’nü garanti altına almak gerekçesiyle, gazetelere her türlü yayınları için kısıtlama/yasaklama getirildi.
Gazetecilerin ‘hükûmet’le işbirliği yapmaları zorunlu kılındı.
Her türlü haber, ‘Basın Evi’ (Maison de la Presse)’nde hazırlanacaktı.
Hükûmetle işbirliği yapmayan gazeteciler de, bu sansürü Madame Anastasie karikatürleriyle kınamaya başladılar.
Madame Anastasie’nin tarihi ise ta 1830’lara değin uzar aslında.
1850’lerde yeniden gündeme gelir.
1874’te ve yüzyılın ...
Read more : MADAM ANASTAZİ | Görüntüleme : 943 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Bir Tür Stockholm Sendromu: ABD'yi Müttefik Olarak Görmek / Mithat AKAR

Bir Tür Stockholm Sendromu: ABD'yi Müttefik Olarak Görmek

Başbakan Binali Yıldırım, bu gün (23 Mart 2018) Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada "Her ne kadar hataları olsa da ABD, NATO'da bizim müttefikimizdir." şeklinde bir ifade kullandı. Başbakanın, ABD’nin Türkiye’ye karşı yaklaşımını işaret ederek kullandığı "Her ne kadar hataları olsa da" ifadesi, sanki önemsenmeyecek ölçüde yapılan bir hata, dil sürçmesinden kaynaklanan bir yanlış anlaşılmaymış gibi, sıradanlaştırılarak dışa vurulan bir açıklamadır. Peki, bu "Her ne kadar hataları olsa ...
Read more : Bir Tür Stockholm Sendromu: ABD'yi Müttefik Olarak Görmek / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1359 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

'Cinnet' içinde mi? / Meriç VELİDEDEOĞLU

'Cinnet' içinde mi?

R.T. Erdoğan, ünlü (!) sarayında, “15 Mart” günü topladığı lise öğrencilerine yaptığı konuşmada, “Dil Devrimi’ adı altında, tatsız, tuzsuz, ruhsuz, renksiz kelimelerin tasallutuna sokularak, milletimizin medeniyeti ile arasındaki bağ zayıflatılmaya, koparılmaya çalışılmıştır” demiş.

Ne var ki değerli dostlar, şu söylemi oluşturan “19” sözcüğün, “11”i Türkçe, “7”si Arapça, biri Farsça; demek neredeyse “yüzde 58”i (%58) Türkçe...

Ardından gelen, “Aslında damarlarımız kesilmiştir”de de, Türkçe oranı “%66”.

Sürdürürsek, “Tarihle olan bağımız kesilmiştir” vurgusunda da bu ...
Read more : 'Cinnet' içinde mi? / Meriç VELİDEDEOĞLU | Görüntüleme : 1090 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Şekerde Özelleştirme; Olanlar ve Olacaklar / Metin AYDOĞAN

Şekerde Özelleştirme; Olanlar ve Olacaklar

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, aileleriyle birlikte sayıları 1 milyonu aşan pancar üreticisini güç duruma düşürecek. 25 bin fabrika işçisi ve Doğu’dan gelen 50-60 bin mevsimlik işçi işsiz kalacak. Orta Anadolu’dan büyük kentlere göç yoğunlaşacak. Türkiye, şekerde kendine yeter olmaktan çıkacak, dışa bağımlı duruma gelecek. Ucuzluğu nedeniyle nişasta kökenli tatlandırıcılara tanınan ayrıcalıklar genişletilecek. Gıda sanayinde kullanılan şeker tümüyle mısır şurubundan elde edilen tatlandırıcılara dayandırılacak… Nişasta bazlı şeker kullanımının artması, halk sağlığına zarar ...
Read more : Şekerde Özelleştirme; Olanlar ve Olacaklar / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1625 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Trump soruşturmasında AKP bağlantısı / Yılmaz POLAT

Trump soruşturmasında AKP bağlantısı

Trump başkan seçildiğinden beri Federal Soruşturma Bürosu FBI ile başı dertten bir türlü kurtulmadı. Çünkü 'yolsuzluk' iddiaları Trump'ın peşini bırakmıyor.

Eski FBI Başkanı Robert Muellar başkanlığında bağımsız komisyonunun yaptığı soruşturma, ABD Medyası'nda hergün birinci haber olmaya devam ediyor.

Seçim yolsuzluğu, Rusya ile iş ilişkileri, aile bireylerine çıkar sağlama, yaptığı atamalar ve kovmalar, yabancı ülke iş adamlarının karıştığı bağlantılara ilişkin haberler Trump'ın peşini bırakacağa benzemiyor.

Trump devlet kurumlarını 'siyasi malzeme' haline getirmekle ...
Read more : Trump soruşturmasında AKP bağlantısı / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1235 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

« DOSTUM SARKOZY »

« DOSTUM SARKOZY »
« Dostum Sarkozy » gözaltına alındı.
Kaddafi’den seçim propagandası için aldığı ‘rüşvet’ yüzünden.
Yanlış anımsamıyorsam ‘elli milyon dolar’ mı ne idi.
O günlerde bu civarda bir ‘miktar’ olduğu söyleniyordu.
Sonra ne oldu ?
Belki de Kaddafi, « Bak ‘dostum Sarkozy’, eğer ABD ile falan işbirliği yapar ve Libya’ya saldıracak olursan ‘rüşvetin belgesi’ni açıklarım » demiş olabilir.
Ve ‘Dostum Sarkozy’, ABD’lilerle yaptığı toplantıda ‘Libya’ya saldırı şart’ kararı alınacağını gördüğü anda, toplantıdakilere çaktırmadan ...
Read more : « DOSTUM SARKOZY » | Görüntüleme : 874 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

TÜKETİCİYE SELAM, YOLA DEVAM:”MERHABAAA... BEN KAPİTALİZM! `` Dr. Noyan UMRUK

TÜKETİCİYE SELAM, YOLA DEVAM:”MERHABAAA... BEN KAPİTALİZM! `` Dr. Noyan UMRUK

Tüm tüketicilere koskocaman bir merhabaaa…

Ben kapitalizmim!…Küçük kızlarınızı Barbie bebeklerle büyüttüm, “Bugün sizden estetik operasyon için para istiyorlar” diye neden şaşırıyorsunuz!

Çıkarlarım uğruna kocaman bir moda endüstrisi yarattım!
İstediğimi de elde ettim; 17 yaşındaki kızların çoğu dış görünüşlerinden rahatsız.

Ben Kapitalizmim!... Bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması
kendi vücudunu beğenmemesine yetiyor!

Ben Kapitalizmim!... Bakış açınızı, etik kültürünüzü öylesine değiştirdim ki, hırsız bir CEO'nun, ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x