Zaman: Sal Nis 28, 2026 0:26

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

“TARATORA BAŞLİİİY…” Dr. Noyan UMRUK

“TARATORA BAŞLİİİY…”

Dr. Noyan UMRUK

Bir zamanlar Erzurum’a tiyatro geldiğinde, temsil(o zamanlar böyle denirdi) ya da oyunun başlamasına yakın görevli bir dadaş tiyatronun önünde bağırmaya başlardı: “Taratora başliiiy…”

Eveeeet… Gerçekten “Taratora başliiiy…” Bu kez Amerika’da “Reza taratora”

Hem trajik… Hem de dramatik…

Bazıları için korku ve gerilim yüklü…

Bu konuda sosyal medyada da gezinen binlerce belge, iddia, söylem, tape var…

Merak edip ilgilenenler bunları https://youtu.be/VVT-dJVnrao dan derli toplu dinleyip, ...
Read more : “TARATORA BAŞLİİİY…” Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1078 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türkiye'nin Gönüllü Bağımlılığı NATO / Sinan MEYDAN

Türkiye'nin Gönüllü Bağımlılığı NATO

“Kore'ye biz, Birleşmiş Milletler Anayasası gereğince ve teşkilatın Güvenlik Konseyi'nin aldığı karara uyarak katıldık. (…) Kaldı ki Kore bir savaş hali değildir. Bir tedip ve cezalandırma hareketidir.” (Adnan Menderes, 11 Aralık 1950)

Resim
Kore'deki kahraman Türk askerleri…

Geçtiğimiz hafta NATO krizini konuştuk. 8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç'te düzenlenen Trident Javelin tatbikatı sırasında Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, yönelik çirkin saldırı krize yol açtı. Bu krizinin ardından Türkiye'de herkes ...
Read more : Türkiye'nin Gönüllü Bağımlılığı NATO / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 2004 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

AKP'nin üzerini ABD kara bulutları kapladı / Yılmaz POLAT

AKP'nin üzerini ABD kara bulutları kapladı

Rıza Sarraf davası finale yaklaşıyor.

Sarraf'ın itirafçı olduğunun resmen açıklanması eli kulağında.

Davayı izleyen gözlemcilerin genel kanısı, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın da savcıyla anlaşıp 'itirafçı' olacağı yolunda.

Bir çok gözlemci, Sarraf gibi Atilla'nın da 95 yıl hapis cezası riskini almayacağı görüşünde birleşiyor.

Dikkatler bu haftadan itibaren artık jürili davaya çevrilecek.

Şüphesiz itirafçı olmak 'beraat' yani serbest kalacak anlamına gelmiyor.

ABD hukuk sisteminde mahkemeyle işbirliği yapan sanıkların ...
Read more : AKP'nin üzerini ABD kara bulutları kapladı / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1261 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

Vatanı satmak için yasa çıkarılır mı? / Arslan BULUT

Vatanı satmak için yasa çıkarılır mı?

Geçenlerde, çevre haberleriyle tanınan gazeteci Yusuf Yavuz odatv'deki "Ucuz et oyununun arkasındaki korkunç plan" başlıklı haberinde, Erhan Ünal'ın tarım araştırmalarına dikkat çekti. "Toprak Biterken" ve "Ekmek Biterken" adlı kitaplarında dünyanın dört bir yanında toprak ve su kaybını anlatan Erhan Ünal kırmızı et ithalatı konusunda, "Bu süreç, ülkemizde bireysel olarak üreten bağımsız çiftçi ve hayvan üreticisi kalmayana dek sürdürülecek. İnanması zor fakat gerçekten de küresel güçlerin hedefi bu! Yani köylü, ...
Read more : Vatanı satmak için yasa çıkarılır mı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 3638 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Kara Cuma oyunu / Remzi ÖZDEMİR

Kara Cuma oyunu

Kara Cuma kampanyası nedeniyle Cuma günü internetten alışveriş yaptım. 400 liralık bir saati yüzde 40 indirimli 400 liraya aldım.

Şaka değil! Aldığım saat yüzde 40 indirimli fiyatla satılıyordu.

İnternet sitelerine o kadar büyük talep vardı ki, bir çoğu adeta göçmüştü. Ben Türkiye'nin en büyük gazetesinin günlerdir ballandıra ballandıra anlattığı internet sitesine girdim. Çünkü buranın kıdemli bir yazarı bu sitenin indiriminden bahsediyordu. Hem de birinci sayfadan.

Saatler doldu ve Kara Cuma başladı.

Site ...
Read more : Kara Cuma oyunu / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1280 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

2012'de cezaevinde yazdığım mektupta bugüne göndermeler / Mustafa ÖNSEL

2012'de cezaevinde yazdığım mektupta bugüne göndermeler

26 Kasım 2012'de cezaevinden yazdığım bir mektup. Bugüne göndermelerde bulunmuşuz...

İşte o mektup!

Ben Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nden, İstiklal Savaşı Gazisi nam-ı diğer "Hoca Mustafa" ile mezarına dahi ulaşılamayan, yine askerde şehit olmuş nam-ı diğer "Yetim Mehmet"in torunu, sülalesinin ilk subayı, bu halkın öz çocuğu Mustafa Önsel.

Ben, iftiralar ve hukuki hiçbir niteliği olmayan imzasız kağıtlar, tamamı sahte belgeler aleyhine kanıt kabul edilerek 18 yıla mahkum olmuş Mustafa Önsel.

Ben, ...

Bunu ancak tıp açıklar! / Servet AVCI

Bunu ancak tıp açıklar!

İnsan bazen de kendisini sorgulamalı "Acaba sıkıntı bende mi?" diye... Sorguladım ve sonuca ulaştım, itiraf ediyorum, galiba arıza bende...

Çünkü anlamakta zorlanıyorum... Bir siyasî irade düşünün... Kobani dedikleri Ayn-el Arap düştü düşüyor diye yaygara kopuyor... Söz konusu yere IŞİD abanıyor... İçeride direnen ise PYD/YPG...

Bu durumda Kuzey Irak'tan takviye lâzım... Takviyenin doğrudan oraya gönderilmesi mümkün değil... Türkiye'nin koridor açması ve silah ile 'savaşçılar'ın Türkiye topraklarından geçmesi gerekiyor...

Açıyoruz koridoru, önlerine eskort ...
Read more : Bunu ancak tıp açıklar! / Servet AVCI | Görüntüleme : 853 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Zarrab yanlışları / Zeynep GÜRCANLI

Zarrab yanlışları

ABD'de Zarrab davasında sona gelindi.

Pazartesi-Salı jüri seçimlerinin ardından en geç çarşamba günü savcılık ve savunmanın açılış konuşmaları yapmaları bekleniyor.

“Zarrab davası” olarak başlayan duruşma sürecinde, Reza Zarrab resmen “sanık” olmayacak. Hakkında istenen 6 ayrı suçtan, toplamda 90 yıllık hapis cezası ağır gelmiş olmalı ki, Zarrab “itirafçılığı” seçmiş görünüyor.

Duruşmada “sanık” kısmında sadece Halkbank eski Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla kalmış durumda. Atilla cephesinden henüz “itirafçılığa kaydığına” ilişkin bir belirti yok; bunun en ...
Read more : Zarrab yanlışları / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 820 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

'Affet bizi öğretmenim!' / Ali SİRMEN

'Affet bizi öğretmenim!'

Öğretmen çocuğuyum. Öğretmen annemin eve getirdiği ekmekle büyüdüm. Beş yıl öncesine kadar 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anneme giderdim. Beş yıldır annem yok artık.

24 Kasım’da, Başbakan Binali Yıldırım’ın Öğretmenler Günü davetini yüreğim burkularak izledim. Aynı gün yaptığı konuşmada, ana muhalefet lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1. derece 4. kademeye gelmiş bir öğretmenin 3040 lira aylık aldığını, bunun da 7056 lira olan yoksulluk sınırının hayli altında olduğunu söylüyor, özel bir yasa ile ...
Read more : 'Affet bizi öğretmenim!' / Ali SİRMEN | Görüntüleme : 849 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Cumhuriyet'in Aşiretle İmtihanı / Cengiz ÖZAKINCI

Cumhuriyet'in Aşiretle İmtihanıResim

Kişisoyu yeryüzünde yüzbinlerce yıl kana soya dayalı, insan ve yurttaş haklarının kırıntısı dahi bulunmayan aşiret toplulukları biçiminde yaşadı.

Aşiret topluluğunun soydaşlığa dayalı yasaları, suç ve cezanın kişiselliğini tanımıyor, aşiretin bir üyesine yapılan saldırı, tüm aşirete yapılmış sayılıyordu. Saldırganın bağlı olduğu aşiretin diğer üyeleri, o saldırıya katılmamış olsalar dahi, salt saldırgan o aşiretin üyesidir diye topluca suçlu sayılıyordu. “Kan davası” denilen Aşiret yasası uyarınca, biri diğerini öldürdüğünde cezası ölümdü; fakat katil ceza olarak ...
Read more : Cumhuriyet'in Aşiretle İmtihanı / Cengiz ÖZAKINCI | Görüntüleme : 2093 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cengiz ÖZAKINCI

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x