Zaman: Cmt Mar 28, 2026 10:35

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Dr RECEP’İN ASKERİ

Dr RECEP’İN ASKERİ
Yaşar (son gülen iyi) Güler CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e dava açmış.
Ne davası olabilir acaba?
Tazminat mı, iftira mı, itibar mı yoksa ‘onur’ mu?
Hepsi iç içe denilebilir.
Diğerlerini bilemem ama bu Yaşar (son gülen iyi) Güler’de ‘onur’un zerresinin olmadığını biliyorum.
Onun ‘komutan’ının da Hulusi Akar olduğunu biliyorsunuz değil mi?
Hani şu, ‘şaibeli darbe’nin ardından “dere geçerken katır değiştirilmez” denilenlerden biri idi.
Değiştirilmeyen öteki de Hakan Fidan’dı.
Şimdi bu ‘masa’, sözde ...
Read more : Dr RECEP’İN ASKERİ | Görüntüleme : 162 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

GSYH analizi: Asgari ücretli aile resmi verilerden 75 bin TL az kazanıyor

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye’nin 2024 yılı GSYH ve kişi başına gelir hesaplamalarının gerçek alım gücünü yansıtmadığını belirtti. Resmi verilere göre üç kişilik bir ailenin aylık ortalama geliri 126 bin 623 TL olarak hesaplanırken, asgari ücretle çalışan üç kişilik bir ailenin geliri 51 bin 6 TL seviyesinde kalıyor. Eğilmez, “Bu basit hesap bize Türkiye’de gelir dağılımının ne kadar bozuk olduğunu gösteriyor” diyerek adaletsizliğe dikkat çekti.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye’nin 2024 yılı gayrisafi yurt içi hasılası (GSYH) ...

Ömer Seyfettin burada yatıyor (Bak postacı geliyor- XXIX)

Türk edebiyatında hikâyeyi ve hikâyeciliği zirveye çıkartan adamdır Ömer Seyfettin. Okudukça yeniden okuyacağınız onlarca güzel hikâyeye imza atan Ömer Seyfettin, her şartta ve her mekânda yazmayı kendine yüce bir görev kabul etmiş idealist bir yazardır..
Resim
“Ben Gönen’de doğdum.” diyen yazarın Zincirlikuyu Asri Mezarlıktaki mezar taşında kısacık bir cümle vardır:

“Merhum Ömer Seyfettin Burada Yatıyor.”

(11 Mart 1884- 6 Mart 1920)

İşte otuz altı yıllık bir ömrün mezar taşı, ancak böyle yazılır. Tam Ömer Seyfettin’e ...
Read more : Ömer Seyfettin burada yatıyor (Bak postacı geliyor- XXIX) | Görüntüleme : 150 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Anadili – Benim Dilim -Senin Dilin

Anadili – Benim Dilim -Senin Dilin

“Çağrılan yere erinme, çağrılmayan yere görünme.” demişler.

Kaç yıldır iyice eve kapanan, kimselerle görüşmeyen biri olarak bu toplantı çağrısına kayıtsız kalamadım. Eski bir tanıdık, kızına ziyarete gelmiş, aklına gelmişim, acaba burada mıdır diye aramış. O söyledi, seni ilgilendiren bir konu, Anadili dersleri ile ilgili dedi. İki aydır evden dışarı çıkmamış, hiçbir etkinliğe katılmamıştım. Bakalım bu tür kültürel toplantılar yurtdışında hep aynı mı, bir değişme var mı, yoksa bölücülerimiz son ...
Read more : Anadili – Benim Dilim -Senin Dilin | Görüntüleme : 287 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

BÜYÜK DEVLETLERLE İLİŞKİ KURMAK YA DA AYI İLE YATAĞA GİRMEK.. . Dr. Noyan UMRUK

BÜYÜK DEVLETLERLE İLİŞKİ KURMAK YA DA
AYI İLE YATAĞA GİRMEK...

Dr. Noyan UMRUK

*Rahmetli İsmet İnönü bir söyleşisinde “büyük devletlerle ilişki kurmak, ayı ile yatağa girmeye benzer. Uyurken bile gözün açık olacak” demişti...

Ve de girmemişti...

Rahmetle anıyoruz...

Şimdi her zamankinden çok bu sözü hatırlama zamanı.

*"Ayıyla dans edersen, dansın ne zaman biteceğine ayı karar verir.." sözleri ise bir Rus atasözü...

ABD ve AB'nin provokasyonları ile onlara güvenerek NATO'ya ve AB'e üye olarak ülkesini Batı ...

VAY PİC

VAY PİC
İ. En çok da Dr Recep’in konuşmalarında duyup, ne anlama geldiğini bir türlü çözemediğim bir terim vardı; vay-pi-ci.
Daha sonra bunun YPG olduğunu nasılsa öğrenmiş oldum.
Şimdi bu YPG, Suriye’nin kuzeyinde Kuzey Suriye Kürt Devleti oldu diyorlar; yani KSKD.
Efendim ‘Devlet’ değil ‘Özerk Bölge’, ‘Kanton’ falan diyen de var.
Sanki ‘Devlet’in ‘ne’ olduğunu biliyormuş gibi konuşan bu lafazanlara ‘Devlet’i anlatacak değilim.
Ancak şu kadarını söylemeliyim ki, ‘Devlet’, her şeyden önce ‘Yurttaşlık’ kavramını da ...
Read more : VAY PİC | Görüntüleme : 294 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

SIRA ŞİMDİ MHP’DE

SIRA ŞİMDİ MHP’DE
Abdullah Öcalan’ın beklenen açıklaması geldi.
Apo’nun bir sayfalık açıklaması, kim ne derse desin, kapsamlı bir ‘özeleştiri’ olmuştur.
Öncelikle altının çizilmesi gereken nokta, Apo açıklamalarını Yirminci Yüzyıl ve onun ‘ekonomi politik’ bir değerlendirmesi ile sınırlandırmıştır.
PKK’nın da bu ortamın ‘ağır etkisi’ altında ‘doğmuş’ olduğunu kabul etmiştir.
Bu ‘ağır etki’, kendisinin ‘reel sosyalizm’ diye adlandırdığı ‘sosyalist düzen’in dünya genelinde gösterdiği ‘etki’den başkası değildir.
Nitekim Apo’nun bir ölçüde ’68 Kuşağı’na dahil olduğu bilinmektedir.
Bununla birlikte, ...
Read more : SIRA ŞİMDİ MHP’DE | Görüntüleme : 176 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Kuvvetler ayrılığı olmayınca bunlar oluyor.Diktatörlüğün tanımını yapıyor.

Son zamanlarda artan kuyruk görüntüleri 2010'dan itibaren devam eden ekonomik sorunların birikip nihayetinde bir BUHRAN'a dönüşmesinin en açık göstergesidir. Türk halkı bu ekonomik buhranın en fazla 6 ay ya da 1 yıl gibi kısa bir sürede düzelebileceği gibi bir safdillik içerisinde idi .
Resim
Fakat burada söz konusu olan kriz değil, ağır bir buhrandır. Buhranlardan çıkmak sanıldığı kadar kolay değildir, "Ağır kırılmaları" gerektirir. Türk halkı farkında değil ancak, dolu dizgin Daha ağır bir kırılmaya doğru ...

Sahte sigortalılar mercek altında: 40 metrekarelik dükkanda 400 sigortalı işçi!

Kayıt dışı istihdamla mücadele sürüyor. Geçen sene, 2 bin 114 iş yerinin sahte olduğu saptanırken çalışmadığı halde sigorta primi ödenen ya da sahte iş yeri üzerinden sigortalı gösterilen 94 bin 740 kişinin sigortalılığı iptal edildi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) son denetimlerinde ise İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir iş hanında faaliyet gösteren 40 metrekarelik dükkanda 400 kişinin tekstil işçisi olarak sahte sigorta kaydının yapıldığı tespit edildi.

Kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında, sahte iş yeri ve sahte sigortalıları ...

SERAP YAZICI - ÖZBUDUN

SERAP YAZICI - ÖZBUDUN
Serap Yazıcı’nın AKP’ye geçişi, deyim yerinde ise, olay oldu.
Efendim CHP’nin oyları ile seçilmişmiş de, bir kaç gün önce CHP’ye geçecekmiş de.
Şöyle büyük hukukçu, böyle anayasa uzmanıymış falan.
Kadın ne diyor; ‘sayın cumhurbaşkanımız beni ikna etti’.
Peki ama Dr Recep yani Serap Yazıcı Özbudun’un ‘sayın cumhurbaşkanı’, ‘meşru’ bir cumhurbaşkanı mıymış?
Serap hanım, 2017 anayasa değişikliğiyle ilgili sözde ‘halk oylaması’ ama özde ‘plebist’in ‘meşru olmadığını söylemiş.
Hani şu ikibuçuk milyon ‘mühürsüz ...
Read more : SERAP YAZICI - ÖZBUDUN | Görüntüleme : 160 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148825 ileti • Toplam 46386 başlık • Toplam 25117 üye

x