Zaman: Çrş Nis 29, 2026 20:01

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Bu projeler zarar etmek için yaratılmış! / Murat MURATOĞLU

Bu projeler zarar etmek için yaratılmış!

İki köprü, bir tünel… Osman Gazi Köprüsü Temmuz 2016'da açıldı. Üçüncü Boğaz Köprüsü Ağustos 2016'da açıldı… Avrasya Tüneli Aralık 2016'da açıldı.

“Cebimizden beş kuruş çıkmadan bunları yaptırıyoruz” diye övünürken bir baktık ki sadece 2017 yılı için önümüze 2 milyar liraya yakın fatura konulacak. Asıl acı tarafı bu okuduklarınızı Türkiye'nin yarısından fazlasının hiç bilemeyecek olması…

Günlük haber akışı zaten belli… Açılış; Kılıçdaroğlu ve yürüyüşü… Öğlen; sıcak havalar… Akşamüstü; Avrupa bizi ...
Read more : Bu projeler zarar etmek için yaratılmış! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1576 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İmam hatipler ve toplum mühendisliği / Ayşe SUCU

İmam hatipler ve toplum mühendisliği

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, gelecek üç yılda, imam hatip liselerine ayırdığı bütçe, fen liselerinin tam on beş katı. 1 milyar 723 milyon 535 bin TL imam hatiplerin; 109 milyon 666 bin TL de fen liselerinin payı. Ayrıca, devam eden 128 imam hatip inşaatına, 50 inşaat daha eklenmiş. Kimileri, ne var bunda; çocuklarımız din-diyanet öğrenecekler; cemaatlerin eline düşeceğine, bu okullarda sağlıklı din eğitimi alsınlar diyebilir; fakat kazın ayağı hiç öyle değil.

Öncelikle, ...
Read more : İmam hatipler ve toplum mühendisliği / Ayşe SUCU | Görüntüleme : 1529 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Arap Coğrafyasında Türk Egemenliği / Metin AYDOĞAN

Arap Coğrafyasında Türk Egemenliği

Arapları egemenlik altına alan ilk Türk devleti, Mısır’da kurulan Tolunoğulları’ydı. Daha sonra yine Mısır’da Akşit ve Memluk devletleri kuruldu. Samanoğulları, Karahanlılar, Gazneliler, Gorlulular; İran Yaylası ile Orta Asya’da kurulan ve Araplarla ilişki geliştiren diğer Türk devletleriydi. Büyük Selçuklular, Mısır dışındaki Abbasi topraklarını ele geçirdiler. Osmanlı İmparatorluğu; Arapların yaşadığı toprakların tümüne egemen oldu. Araplar, 20.yüzyıla dek süren bin yıllık Türk yönetimi altında, tarihlerinin en çatışmasız ve huzurlu dönemini yaşadı.

Toparlanma

Türkler, yaşadıkları ...
Read more : Arap Coğrafyasında Türk Egemenliği / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 2371 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Vahşi batı terör örgütü!.. / Ahmet TAKAN

Vahşi batı terör örgütü!..

Başta ABD olmak üzere çirkin, bin bir yüzlü Batı dünyasının PKK/YPG terör örgütüne desteği sadece ağır silah yardımları ile sınırlı mı kalıyor?.. YENİÇAĞ okurları, meskun mahal operasyonları sırasında kahraman asker ve polislerimizin ta Bolivya'dan kalkıp gelen kiralık katilleri nasıl yakaladığını yazdığımızı hatırlar. Günlük 100 dolara kiralanan Sırp keskin nişancılarını... İngiliz, Alman, Rus sözde komutanları.. ABD ve İsrailli eğitimcileri... PKK paçavrası giyen tüm Batı'lı kiralık katilleri...

ABD ve Batı'nın bu kahpe it ...
Read more : Vahşi batı terör örgütü!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1350 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Altın Elbiseli Adam yazıtı / Ahmet B. ERCİLASUN

Altın Elbiseli Adam yazıtı

Altın Elbiseli Adam, 1970 yılında Kazakistan'da, Almatı yakınlarında, Esik kasabasındaki bir kurganda bulunmuştur. Bir şehzadeye ait olduğu sanılan ve tamamen altın plakalarla kaplı olduğu için "Altın (Elbiseli) Adam" diye meşhur olan cesedin yanında altından ve gümüşten pek çok eşya da çıkarılmıştır. M. Ö. 5-4. yüzyıla tarihlenen kurgandaki en önemli buluntu, gümüşten küçük bir kaptır. Kabın önemi, üzerinde bulunan 26 harfli iki satırlık yazıdan gelmektedir. Buluntular Astana'daki Millî Müze'de sergilenmektedir.

Yazıdaki harflerin ...
Read more : Altın Elbiseli Adam yazıtı / Ahmet B. ERCİLASUN | Görüntüleme : 1529 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Suriye'de askerimizi sattılar / Saygı ÖZTÜRK

Suriye'de askerimizi sattılar

Duayen diplomatlar, “Ortadoğu bir bataklıktır. Giren kolay kolay çıkamaz” der. Suriye bir dönem bölücü terör örgütüne kucak açan, kamp yerleri tahsis eden, teröristlerin lojistiğini karşılayan bir ülkeydi. Tüm hesabı Türkiye'yi su anlaşmasına zorlamaktı. Ülkemizde terörü tırmandırmak adına 15 Ağustos 1984'de Eruh ve Şemdinli ilçeleri, Suriye istihbaratının emriyle basıldı.

Baskın emri, Suriye gizli servisi El Muhaberat'ın önemli isimlerinden Mervan Zirki aracılığıyla Abdullah Öcalan'a bildirilmişti. Eruh Jandarma Komutanlığı Bölük Yazıcısı Er Süleyman Aydın ilk ...
Read more : Suriye'de askerimizi sattılar / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1498 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Adım adım parti ordusu! / Arslan BULUT

Adım adım parti ordusu!

Ulaştırma Bakanlığı'nın ABD'den getirttiği ve sıvı ve tabaka patlayıcıları tespit etme özelliğine sahip "ClearScan" cihazı, Atatürk Havalimanı'nda "ABD'ye uçacak yolcular üzerinde" kullanılmaya başlandı!

AA'nın haberine göre tarama yaptığı nesnelerin görüntüsünü üç boyutlu ekrana yansıtacak cihazla, operatöre görüntüyü her türlü çevirme, döndürme, yaklaştırma, belirli nesneleri sıyırma, nesnenin içindeymiş gibi inceleme imkânı sağlanıyor.

Gazeteci olarak bize zaman zaman çeşitli duyumlar gelir. Gelen bilgiyi, çeşitli kaynaklardan teyit ederken beyninizi de "ClearScan" cihazı gibi çalıştırırsanız ...
Read more : Adım adım parti ordusu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 53191 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Türkiye'nin dış politika anlayışında sıkıntı var / Armağan KULOĞLU

Türkiye'nin dış politika anlayışında sıkıntı var

Türkiye'nin dış politikadaki anlayışını, ulusal çıkarlar ve güvenlik odaklı olmaktan ziyade, ekonomik menfaatler ve ideolojik ağırlıklı oluşturması sıkıntıları artırmaktadır.

Çevremizdeki olaylar hızlı gelişme gösterdiğinden, yeni bir aldanma ve kayba uğramamak için, dış politikada sağlıklı, mantıklı ve gerçekçi bir değerlendirmeye ivedilikle ihtiyaç duyulmaktadır.

Kürdistan oluşumu engellenmeli

Batı tarafından uydu devlet olarak kurdurulmaya çalışılan ve Türkiye için öncelikli tehdit olan Kürdistan'ın oluşumuna, bu konuda ortak çıkarlarımız olan ülkelerle iş birliği yapmak ...

Tarımsal üretim tepelenmek istenmiyorsa / Tayfun ÖZKAYA

Tarımsal üretim tepelenmek istenmiyorsa

Bir ürünün hasadı yaklaştığında ithalatta uygulanan gümrük vergileri düşürülüyor.

Birçok ürün üreticisi bu durumla karşılaşıyor.

Buğday, canlı hayvan, ette gümrük vergileri düşürüldü.

Açıklanan amaç tüketicinin ödediği fiyatı düşürerek enflasyonu durdurmak.

Yıllardır bu deneniyor.

Başarılı bir sonuç alındığı görülmedi.

Ancak çiftçi eline geçen fiyatların düşmesine yol açtığı bir gerçek.

Her üründe piyasaya hâkim olan aracılar bu politikadan hiç etkilenmiyorlar.

Marifet çiftçi eline geçen fiyatları düşürmeden, hatta arttırarak tüketici fiyatlarını düşürmek.

Bu çelişki ...
Read more : Tarımsal üretim tepelenmek istenmiyorsa / Tayfun ÖZKAYA | Görüntüleme : 887 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kızı Ayşe Sultan Anlatıyor: Babam Sultan Abdülhamid / Cengiz ÖZAKINCI

Kızı Ayşe Sultan Anlatıyor: Babam Sultan AbdülhamidResim

II. Abdülhamid’in kızı Ayşe Sultan (1) , 3 Mart 1924 gün ve 431 no’lu “Hilafetin İlgasına ve Hanedanı Osmaninin Türkiye Cumhuriyeti Memaliki Haricine Çıkarılmasına Dair Kanun” gereği, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde oturma hakkı sonsuza dek yasaklananlar arasındaydı.

ResimMenderes Hükümeti, çıkardığı 16 Haziran 1952 gün ve 5958 sayılı kanunla, hanedanın kadın üyeleriyle ilgili yasağı kaldırmış; Türkiye’ye dönen Ayşe Osmanoğlu, yazımını 1955’te bitirdiği anılarını, 1956’da Menderes Hükümeti’nin sağladığı olanaklarla yayına giren ...
Read more : Kızı Ayşe Sultan Anlatıyor: Babam Sultan Abdülhamid / Cengiz ÖZAKINCI | Görüntüleme : 4614 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cengiz ÖZAKINCI

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x