Zaman: Prş Nis 30, 2026 23:10

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

BAŞKANIN TÜM ADAMLARI /Gürhan İsagiller

Daha önce belirtmiştim. Hata bağıra bağıra ilan etmiştim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidar körlüğüne yakalanmış sanırım diye.(Gerçi ben tepe hastalığı demiştim ama teşhis aynı) Cumhurbaşkanın gerçekleri başdanışmanları ona söyledi kadar diye. Öyle ya, 14 yıldır tek başına koca ülkeyi yönetirsen, astığım astık kestim kestik olabiliyorsan gerçeklik ile bağlarını danışmanların sağlar. Bu danışmanların sadakatları kime peki? Türkiye Cumhuriyetine, anayasasına Mustafa Kemale olmadığı aşikar. Ama görülüyor ki Cumhurbaşkanlık makamına ve/veya Recep Tayyip Erdoğana’da değil. Peki kim bu ...
Read more : BAŞKANIN TÜM ADAMLARI /Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 943 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Necip Fazıl Kısakürek'ten Atatürk'e, Devrimlere, Laik Cumhuriyet'e Övgüler / Cengiz ÖZAKINCI

Necip Fazıl Kısakürek'ten Atatürk'e, Devrimlere, Laik Cumhuriyet'e Övgüler

ResimNecip Fazıl Kısakürek Atatürk’ü aşağılayan; “Vahideddin”i ve II. Abdulhamid’i ululayan; Laik Cumhuriyet’i yıkarak, yerine “Siyasal İslamcı Başyücelik Devleti” kurmayı savunan; Atatürk dönemini dindarlara zulümle suçlayan, CHP’yi lanetleyen bir yazar olarak biliniyor.

ResimAncak çoğumuzun bilmediği şey; onun 1945 öncesinde Vahideddin’e ve Abdülhamid’e kökten karşı, Atatürkçü, Laik Cumhuriyetçi, Milliyetçi, CHP çizgisinde bir yazar olup, konuşma ve yazılarının, Atatürk’ün kurduğu Hakimiyeti Milliye ve Atatürkçü Yunus Nadi’nin gazetesi Cumhuriyet’te yayımlanmış olduğudur. ...

Abraham devleti mi Türk devleti mi? / Arslan BULUT

Abraham devleti mi Türk devleti mi?

Türk Milleti'ne ve özellikle Türk Milliyetçileri'ne bir uyarı da Fransız milliyetçisi Marine Le Pen'in başdanışmanı Elie Hatem'den geldi. Sinan Baykent'in yaptığı söyleşi Aydınlık'ta yayınlandı.

Hatem, Devlet Bahçeli'nin durumu sorulunca diyor ki, "Maalesef bazı Türk milliyetçileri büyük fotoğrafı görmekte zorlanıyor. Milliyetçilerin Osmanlı nostaljisini anlıyorum ve yadırgamıyorum. Her ülkede milliyetçiliğin mazisi, referans noktaları ve duygusal bağlılıkları vardır. Ancak bugün açıkça söylüyorum ki 'Osmanlı'ya dönüş projesi' çok güçlü bir yabancı manipülasyondan ibarettir. ...
Read more : Abraham devleti mi Türk devleti mi? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2608 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Siz referandum sanın; Dârülharp'te cihat / Selcan TAŞÇI

Siz referandum sanın; Dârülharp'te cihat

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum "Halkımız gümbür gümbür bir devrim yapıyor, farkında mısınız? Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor. 16 Nisan kutlu olsun" diye yazınca, ana muhalefet tepki gösterdi:

"Bu devlet kimin devleti? Bu devleti halk kurmadı mı?"

* * *

Günaydın!

Onlar kendilerini bu devlete aidiyet hissetmiyorlar!

Bu devleti "kendi devletleri" görmüyorlar!

Türkiye Cumhuriyeti, "bu kafa" için Osmanlı bakiyesi üzerindeki "işgalci"den başka bir şey değil!

Türkiye Cumhuriyeti'ni, ilmen uysa ...
Read more : Siz referandum sanın; Dârülharp'te cihat / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1640 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Eski kindar! Yeni kurucu! Tanıdık aldatıcı! / Necati DOĞRU

Eski kindar! Yeni kurucu! Tanıdık aldatıcı!

Cumhurbaşkanı danışmanları ve başdanışmanları, kural, ilke, yasa, ahlak, insanlık, adamlık bütün ölçüleri yıktılar. Göstere göstere her gün “evet çığırtkanı” oldular. Aldıkları maaşlar ve harcamaları (ayda 10 bin TL-20 bin TL-30 bin TL) 80 milyon halkın vergilerinden toplanıyor. 80 milyon içinde “hayır” diyenler de var.

Parasında değilim.

Pulunda gözüm yok.

Ama ahlaka uymaz.

Adamlığa sığmaz.

“Hayır” diyenlerin ya da diyecek olanların vergilerinden toplanan parayla aylık maaş al, ayrıca yine “hayır ...
Read more : Eski kindar! Yeni kurucu! Tanıdık aldatıcı! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1111 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Borç limitinin sonundaki Türkiye / Murat MURATOĞLU

Borç limitinin sonundaki Türkiye

Bankalarda yabancı para mevduatları ay sonu itibarıyla 186 milyar doların üzerine çıktı. Anlamı açık; Döviz fiyatlarında yükseliş yaşanacağına inananların sayısı her geçen gün artıyor.

Bankalar gerek yurtiçi gerekse yurtdışından fellik fellik para aranıyorlar. Neden? Kredi Garanti Fonu desteği ile verdikleri her kuruş kredi hanelerine kar olarak yansıyacak. Garantisi devlet…

Mevcut batık kredileri de kurtarma şansları var. Ver yeni krediyi, ödesin batık krediyi, ödemezse yeni krediyi, nasıl olsa devlet kefili… Yeter ki ...
Read more : Borç limitinin sonundaki Türkiye / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 2021 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sıra Gökçeada ve Bozcaada'ya mı geldi? / Saygı ÖZTÜRK

Sıra Gökçeada ve Bozcaada'ya mı geldi?

Hükümet her şeyi bırakmış, halk oylamasında “evet” çıkmasını sağlamak için devletin bütün olanaklarını kullanıyor. Kullanıyor tamam ama adalarımızın işgal edilmesine ise kayıtsız kalıyor. İşte bu durum işgalci Yunanlıları alabildiğine cesaretlendiriyor. Bir taraftan adalara asker çıkaran, sivilleri silahlandıran, eğiten Yunanistan'ın önemli hedeflerinden biri de Gökçeada ve Bozcaada'yı ele geçirmek. Buna göre hava eğitimleri yapılıyor, paraşüt tazeleme eğitimlerinde bu adalarımıza çıkış senaryoları uygulanıyor.

Yunanistan, Ege Denizi'ndeki askeri hazırlıklarını gözle görünür bir ...
Read more : Sıra Gökçeada ve Bozcaada'ya mı geldi? / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1862 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

'İki partili sistem' ve MHP / Çiğdem TOKER

'İki partili sistem' ve MHP

Fotoğraftaki manşetin tarihi, 28 Ocak 2011. 12 Eylül referandumu üzerinden 4.5 ay geçmiş.

Genel seçime 4.5 ay var. Yer, Ukrayna’nın başkenti Kiev.

TMSF el koyduktan sonra ayrılacağım “o zamanki” Akşam gazetesinin Ankara temsilcisi olarak, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın resmi ziyaret programını izledik. Erdoğan’a, gezi sonunda yaptığı basın toplantısında soramadığım soru için fırsatı, toplantı bitimindeki fotoğraf çekimi sırasında yakaladım.

Soruya dair bir ön bilgi: Kulislerde yoğun olarak “MHP’nin baraj altında kalabileceği” ...
Read more : 'İki partili sistem' ve MHP / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1713 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ACIMASIZCA SÖNDÜRDÜLEN BİR MEŞ’ALENİN ÖYKÜSÜ… KURULUŞUNUN 77NCİ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ…* Dr.Noyan UMRUK

ACIMASIZCA SÖNDÜRDÜLEN BİR MEŞ’ALENİN ÖYKÜSÜ…
KURULUŞUNUN 77NCİ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ…*

Dr.Noyan UMRUK

Köy Enstitülerinin temelleri 1935’lerde atılmış, 17 Nisan 1940 tarihinde kabul edilen Köy Enstitüleri Kanunu ile yasal temele oturtulmuştu.

1935 Cumhuriyet Halk Partisi Büyük Kurultayı, o zaman nüfusun çok büyük çoğunluğunu oluşturan kırsal kesimi eğitip, aydınlatacak bir eğitim sistemi arayışına yönelmişti. Bunun için Atatürk’ün yakın mesai arkadaşlarından Saffet Arıkan Milli Eğitim Bakanlığı’na (o zaman Kültür Bakanlığı) getirilerek olağanüstü yetkilerle donatıldı.

Arıkan, uyumlu çalışabileceği bir ...

Neye son sayıyoruz? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Neye son sayıyoruz?

Sorum şu;

Ülkeler millî çıkarlarına, kuruluş kodlarına aykırı meseleleri halk oylamasına götürebilir mi?

Götürürse sonuçlarını kabul edip, uygulayabilir mi?

Memleketimiz açısından soruyu netleştirelim;

Örneğin; "Güneydoğumuzda bir Kürt devleti kurulsun mu?" sorusu halka götürülebilir mi!?

Ya da; "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomiye yük oluyor, KKTC'den vazgeçelim, desteğimizi, ilgimizi çekelim mi?" sorusu referanduma konu olabilir mi?

"Kıbrıs'ı verelim diyenler EVET, vermeyelim diyenler HAYIR desin?!"

Böyle bir halk oylaması ne kadar mantıklı olur?

"Bu sorular, ...
Read more : Neye son sayıyoruz? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 893 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x