Zaman: Cum May 01, 2026 0:22

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

AÇIK MEKTUP

AÇIK MEKTUP
Sevigili Arkadaşım,
‘Anayasa’yla ilgili yazındaki kimi ‘yanlış’lara dikkat çeken yazıma veridiğin yanıt hakkındaki görüşlerimi belirtmek istiyorum.
1° Bir ‘yazı’, yazıldıktan sonra, yazarından ayrı bir ‘kişilik’ kazanır.
O nedenle, sözkonusu yazıya ilişkin olumlu görüş ya da eleştiriler, yazarın kaşı-gözü ya da ‘niyet’inden öte, o yazının ‘içeriği’ne yönelik olmakatadır.
Bu bağlamda “Ben süreçleri yazdım, sen anlardan söz ediyorsun.
Ben esasını yazdım, sen ayrıntıdan bahsediyorsun.
Ben bütününü yazdım, sen parçadan kopamamışsın.” demişsin.
O zaman bu ‘sapatamalar’ına ...
Read more : AÇIK MEKTUP | Görüntüleme : 954 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Suriye saldırısı, 'Yeni Şerifin' ödül avcılarına züğürt tesellisi / Alptekin DURSUNOĞLU

Suriye saldırısı, 'Yeni Şerifin' ödül avcılarına züğürt tesellisi

‘Yeni şerifin’ Şaayrat’a ateş etmesi, ABD’den bölge liderliği bekleyenler için sadece bir züğürt tesellisi.

İdlib’in Han Şeyhun beldesine 4 Nisan’da “yapılan kimyasal saldırı”, Amerika’nın 7 Nisan’da Suriye’nin Şaayrat hava üssünü bombalamasıyla gündemden düştü.

Bir başka deyişle ABD ve müttefiklerinin 4 Nisan’daki ‘insanî duyarlılık ve vicdan patlaması’, 7 Nisan’dan itibaren ABD’nin bölgeye ‘muhteşem dönüşünü’ kutlama sevincine, hedef tayin etme hevesine ve rol kapma umuduna dönüştü.

Örneğin 4 Nisan’da ...

Kimyasal Yalan Bombardımanı / Mahiye MORGÜL

Kimyasal Yalan Bombardımanı

Kimyasal yalan bombardımanı Halepçe’den beri devam ediyor.

Amerikan kovboyları sınırlarımızda kol geziyorlar, her an bizim topraklarımıza geçip torbalarını bırakacak bir ahır kiralayabilirler.

Beyler, ağa beyler, kendinize gelin, gülmeyin kimseye, gelir başınıza. Kim ki tek adam yönetimine geçmiştir, başına bu iş gelmiştir.

Bu savaş çıktı çıkalı önce toplumların düşünme yeteneğini yok ettiler, kimyamızı bozdular. Bu coğrafyada yüz elli yıldan beri İngiliz oyunları devam ediyor ve biz tetikte durmadık. İsrail’i İngiltere’nin kurup büyüttüğünü unuttuk. ...
Read more : Kimyasal Yalan Bombardımanı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 54319 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

T ı R T / Murat MURATOĞLU

T ı R T

Hani bu kadar da olmaz derler ya, oluyormuş! Tarafsız yayıncılık yapması gereken devlet televizyonu TRT, “evet” el broşürü gibi…

Muhabiri mikrofonu uzatıyor vatandaşa, istisnasız herkes evetçi. TRT anket yapsa evet oyları yüzde yüz mertebesinde. Ayıp olmasın diye araya tek tük hayırcı koy, değil mi ama… Yok! Hepsi hilafsız evet!

Oysa kazandığı paranın yarısını diğer kesimden topluyor. Bari insanların bu kadar gözünün içine sokma! Soksa kim hesap soracak ki? Yüksek Seçim Kurulu ...
Read more : T ı R T / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1456 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

III. Abdülhamit! / Necati DOĞRU

III. Abdülhamit!

Meclis süstür.

Göstermelik.

600 milletvekilinin çoğunu parti başkanı da olan III. Abdülhamit seçti, listeye koydu. Onlar da Meclis'e girdiler. Kanun yapacaklar. III. Abdülhamit, ihtiyaç duyarsa, Meclis'teki milletvekillerine şu kanunu çıkartın, taslağını size gönderiyorum diyecek. III. Abdülhamit hem cumhurbaşkanı, hem parti başkanıdır. Bu durumda Meclis'teki 3 milletvekilinden 2'sinin “Birlikte karar alalım, Cumhurbaşkanı III. Abdülhamit'e sorumluluğunu bildirelim” diyebilme ihtimali neredeyse sıfırdır. Gerçekte III. Abdülhamit'in Meclis'e karşı sorumluluğu yoktur.

Meclis'in eli bağlı.

Kolu da bağlıdır.

Gensoru ...
Read more : III. Abdülhamit! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1112 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

FETÖ'ye vermedik, size de vermeyiz / Ahmet GÜRSOY

FETÖ'ye vermedik, size de vermeyiz

İstiklal Savaşı'yla cihana meydan okuyan bir Meclisi, ne Bahçeli, ne de Erdoğan sevdası sebebiyle etkisizleştiremeyiz. Neymiş efendim. Bu sistem iki başlılık yaratıyormuş. Geçmişte birçok tartışmaların sebebi olmuş. Bir genel müdür atamak istemişler de Cumhurbaşkanı izin vermemiş.

Öyle mi?

Yüzlerce genel müdürü, müdürü, öğretmeni, polisi komiseri atadınız da ne oldu?

Darbeye giriştiler.

Ve şimdi hepsini FETÖ'cü diye tek tek işten attınız. Ülkenin mali kaynaklarını maaş olarak onlara verdiniz. Hepsi torpilli olduğu ...
Read more : FETÖ'ye vermedik, size de vermeyiz / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 998 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye yol ayrımında! / Ayşe SUCU

Türkiye yol ayrımında!

Önümüzdeki pazar, geleceğimizi oylayacağız. Referandum, ne hükümet meselesi, ne bir kişi meselesi, ne bir parti meselesi, ne de ahiret meselesi!

Bu referandum, büyük bir mücadele sonrasında bağımsızlığını kazanmış; “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışını ağır aksak da olsa ikame etmeye çalışan Türk Milleti'nin, rejimini değiştirip, iradesini, tek adama (padişaha/sultana/halifeye) bırakıp bırakmama meselesi.

Keza, bu referandum; sınırlarımızda nasıl bir plan oluşturuldu, Büyük Ortadoğu Projesi nasıl yürütülecek, ABD-İsrail planları nasıl başarılı olacak; bu zeminde Türkiye ...
Read more : Türkiye yol ayrımında! / Ayşe SUCU | Görüntüleme : 1472 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bu da mı suç değil? / Remzi ÖZDEMİR

Bu da mı suç değil?

Bankaların KGF vurgununu o kadar çok yazdım ki!

Özellikle sigorta vurgununu. Devlet, komisyonu binde 3'ten on binde 3'e indirirken, bankalar "fırsat bu" diyerek 25-30 bin liralık sigortalar kesmeye başladılar.

Aklınıza ne geliyorsa kestiler.

Özel bankaların kullandırdığı KGF kredilerinde hangi sigortalar kesilmiş bir inceleseler inanın kıyamet kopar. Ancak kimsenin ses çıkarttığı yok. Böyle olunca da bankalar meydanı boş bulup her türlü masrafı yazıyorlar.

KGF yani devletin kefil olduğu bu kredi ile ...
Read more : Bu da mı suç değil? / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1061 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tv8 Canlı Boks Gecesi 10 nisan pazar izle

Evet en son arayüzümüzle yeni tasarımımıza göz atmak istermisiniz?

Canlı televiyon izleme keyfini doyasıya yaşayın..

Tv8 Canlı Boks Gecesi 10 nisan pazar izle, Selamlar bu gece tv8 kanalını açıyım dedim ve gerçekten Türk halkınında sevdiği spor dallarından birtanesi olan kick boks maçları ve turnuvaları var. Eminim ki herkesin seyrettiğini ve arkadaşlarınada tavsiye ettiğini düşünmekteyim bu kanal yeni alındı ve sevgili acun ılıcalı kanalı çok iyi bir konuma getirdi.

Bundan sonra çok daha güzel yarışmaların, örneğin ...
Read more : Tv8 Canlı Boks Gecesi 10 nisan pazar izle | Görüntüleme : 2442 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Diğer Görüntüler

El Bab'dan dönüş hazırlıkları başladı... / Ahmet TAKAN

El Bab'dan dönüş hazırlıkları başladı...

Kısa süre içerisinde tüm dünyayı şok eden, derinden sarsan olaylar örgüsü ile başlayalım...

Suriye'nin İdlib vilayetinin Han Şeyhun ilçesinde Esad rejiminin düzenlediği belirtilen kimyasal saldırı... Çoluk çocuk demeden hunharca katledilen insanlar...

Trump'un, "ABD'nin güvenliğini" gerekçe göstererek 59 Tomahawk füzesiyle Şayrat hava üssünü vurarak misillemede bulunması...

En başta sorulması ve cevap bulunması gereken soru bence, "Her şey lehine giderken Esad böyle bir aptallığı neden yaptı?.." sorusudur.

Geçelim kendi tarafımıza... Türkiye büyük ...
Read more : El Bab'dan dönüş hazırlıkları başladı... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 3100 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x