Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 18:21

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

AKP, neden panik atak yaşıyor? / Arslan BULUT

AKP, neden panik atak yaşıyor?

AKP panik atak nöbeti yaşıyor! Öyle ki "Avrupa Birliği Bakanı" Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya uçuş izninin iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edilmesiyle ilgili ilişkin açıklama yaptı. Çelik Hollanda'da yaşanan krizin kararsızları "Evet"te netleştirdiğini iddia etti.

Bu açıklama, söz konusu yurt dışı faaliyetlerden nasıl bir fayda beklendiğini gösteriyor! Çünkü anketler hayırların çok önde olduğunu gösteriyor. Tayyip Erdoğan bile bir ...
Read more : AKP, neden panik atak yaşıyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2663 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Atatürk Millî Mücadele'de Nasıl Örgütlendiklerini Anlatıyor (I-II) / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Millî Mücadele'de Nasıl Örgütlendiklerini Anlatıyor (I)

Tarih bazen evlatlarına büyük görevler yükler. Kalpleri vatan aşkıyla çarpar, birleştirici olur, öncü olur, yol gösterirler. Zamanı geldi, bizler de erdik bu onura. İlkinde henüz genç bir subaydım. Suriye’de bir cemiyet kurdum, İstibdat’la mücadele için... Sonra cemiyetin esasını oluşturmak amacıyla arkadaşlarımla buluştum.

Dedim ki, arkadaşlar, bu bahtsız ülkeye karşı önemli görevlerimiz vardır. Vatanımızı kurtarmak biricik hedefimizdir. Bugün Makedonya’yı ve bütün Rumeli kıtasını vatanımızdan ayırmak istiyorlar. Ülkeye yabancı nüfuz ...

Cevapsız çınlama Hollanda / Murat MURATOĞLU

Cevapsız çınlama Hollanda

Başbakan Yardımcısı bizzat televizyonda; “Avrupa Birliği rüyası bitmiştir!” dedi. Aslen bu rüya ekonomikti, ülkemizin zenginleşmesi içindi… Adı üstünde rüya idi, kâbusla bitti.

Ne olursa olsun Hollanda'nın yaptığı diplomatik nezaketsizliktir. Hukuksuzluk diyemiyorum. Adamlar; “Bizim burada bu hafta seçim var, gelmeyin, seçim bitsin haftaya gelin!” dediler.

Biz ne dedik? “Nazi!” Analarına küfretsek daha iyiydi… Yine de biz iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım diyeceğim ama zaten delik deşik olmuş halimizle iğne batmasını pek hissetmeyeceğimiz aşikâr. ...
Read more : Cevapsız çınlama Hollanda / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1245 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Topal mağduriyet / Selcan TAŞÇI

Topal mağduriyet

Çok güzel vesileydi...

Mübalağanızın kâhyası mı var; "asrın mağdurları/mağdureleri" olunabilirdi...

Gül gibi, 'rüzgarı tersine çevirme/milletin topkeyûn sahiplenmesine mazhar olma' fırsatı uçtu gitti.

Hollanda'ya yönelttiğimiz her suçlamanın aynından yaftalar sallanıyor çünkü sizin de boynunuzda!

* * *

Konsolosluklar;

- Hangi bayrağı taşıyorlarsa o ülkenin topraklarıdır.

- Konsolosluk topraklarında, konsolosluğun bulunduğu ülkenin değil, konsolosluğu açan/yollayan ülkenin yasaları geçerlidir.

- Konsolosluklar dokunulmazdır.

Ve bütün bunların yanı sıra; Orta çağ'da olsa "savaş nedeni" sayılabilecek skandal uygulamalarla engellemek ...
Read more : Topal mağduriyet / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1163 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Aranan dış düşman bulunmuştur! / Necati DOĞRU

Aranan dış düşman bulunmuştur!

Vicdanı olan doğruyu görür, çekinmeden söyler. Vicdanı olmayan “yapay Hollanda-Almanya-Avusturya-İsviçre düşmanlığının” arkasına takılıp gerçeği okurundan gizler.

Gerçek şu:

Bu fabrikasyon!

Asparagas.

Uydurma düşmanlık.

Önce Almanya'da “kapalı salon toplantılarının Türk bakanlara yasaklanması” ve ardından Hollanda'da önce Dışişleri Bakanı'nın uçağına giriş izni verilmemesi ve sonra da otomobiliyle Rotterdam Konsolosluğu kapısına 30 metre uzaklığa kadar gelen Aile Bakanı'nın “polis gözetiminde sınır dışı edilmesinin” Türk halkının duygu dünyasında yaratacağı öfke, kızgınlık, kırgınlık, mağduriyet kimin işine ...
Read more : Aranan dış düşman bulunmuştur! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1027 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Dinden elinizi çekin… / Ayşe SUCU

Dinden elinizi çekin…

Siyasal İslamcı zihin, sınır tanımıyor. Bu isimlerden biri, “Hz. Peygamber'in 16 Nisan'da evet çıkacağına dair hadisi var” diyerek, hadis uyduruyor! Keşke orada kalsa… Hızını alamıyor, “Allah, Türkiye'yi bu insanlığın anası olma kararı almıştır” (ne demekse!) deyip, Türkiye'yi övüyor mu, yeriyor mu, anlaşılması zor bir cümle kurarak, aklınca saf tuttuğu anlayışa Allah'ı da karıştırıyor. Anladık, kuldan utanmıyorsunuz, hiç değilse Allah'tan korkun ya hu…

Onlarca kez yazdım ama bu ifadeleri okudukça tekrar yazmak şart ...
Read more : Dinden elinizi çekin… / Ayşe SUCU | Görüntüleme : 1811 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Avrupa ile "abidik gubidik" kavga / Zeynep GÜRCANLI

Avrupa ile "abidik gubidik" kavga

Başbakan Binali Yıldırım'ın siyasi literatüre soktuğu “abidik gubidik işler”, bugünlerde dış politikaya hakim olmuş durumda…

Önce Almanya ile “kampanya yasakları” kavgası yaşandı. Hollanda da topa girince, iş iyice çığrından çıktı; Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı, “dost ve müttefik” bir ülkeden neredeyse silah zoruyla çıkarıldı, sınırdışı edildi.

Ve bu iki ülkenin tavrı üzerine tüm Avrupa, gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerek AKP hükümeti tarafından hedef tahtasına oturtuldu. Muhalefet de iktidara bu konuda ...
Read more : Avrupa ile "abidik gubidik" kavga / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 1132 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye küçük düşürüldü / Ahmet GÜRSOY

Türkiye küçük düşürüldü

Zordaydılar..  Kararsızları etkilemeleri gerekiyordu.

"Teröristlerle birlikteler. Onlar da hayır diyor" dediler tutmadı. Öyle ki yandaş gazeteciler bile bundan hoşlanmadı. Eleştirdiler. "Başka dil kullanın" dediler. 

Bu defa "evet çıkarsa terör önlenir" dediler gene beklenen etki görülmedi...

Daha bir başka gelişme olmalıydı. Hem de acilen.. Öyle bir şey olsun ki bunları haklı çıkarsındı. 

Nihayet aradıkları kan bulundu.

Almanya ve Hollanda Türkiye'deki evet kampanyasına tam destek verdiler. Onların da işine yaramaktaydı.

Karşı düşman hem gerçek ...
Read more : Türkiye küçük düşürüldü / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1428 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

SON ABDÜLHAMİT

SON ABDÜLHAMİT
Son altı ayda altı tane Abdülhamit yazısı yazmışım.
Birincisi 24 Eylül 2016’da (1).
II.Abdülhamit gerçekliği ve III. Abdülhamit özentisi üzerine..
Bu yazılar dikkat çekmiş olacak ki, benden bir ‘Abdülhamit’ yazısı istedi bir dergi.
Ben de, önceki yazılardan bir derleme yaparak gönderdim.
Ancak, ‘dergi’ yazımı yayımlamak cesareti gösteremedi.
Alındın mı diyenleriniz olabilir. Alınmadım, ama acıdım.
Gerçekte, benim Abdülhamit yazılarım, Türkiye’deki tüm ‘tarih yazını’nı altüst ediyordu.
Bir ‘Allahın kulu’ çıkıp da, şurası yanlış diyemedi. Suskun ...
Read more : SON ABDÜLHAMİT | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148888 ileti • Toplam 46224 başlık • Toplam 25039 üye

x