Zaman: Cum May 01, 2026 0:22

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

"Fırat Kalkanı"nda son durum / Saygı ÖZTÜRK

"Fırat Kalkanı"nda son durum

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, sınırımızdaki terör tehlikesini uzaklaştırmak, yeni yapılanmalara izin vermemek amacıyla 24 Ağustos 2016'da “Fırat Kalkanı Harekatı” başlatılmıştı. El Bab'ın kontrol altına alınmasından sonra PKK-YPG'nin kontrolü altındaki Menbiç'e, sınırımıza 150 kilometre uzaklıkta bulunan IŞİD için önemli bir merkez olan Rakka'ya gideceğimiz açıklandı. Askerimizin bu aşamada ne yapacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı, Başbakan “Fırat Kalkanı Harekatı'nın tamamlandığını” açıkladı.

Suriye topraklarında askerimizin 20 üssü bulunuyordu. Bu üslerin yarısı boşaltıldı, askerimiz, Gaziantep'in ...
Read more : "Fırat Kalkanı"nda son durum / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1300 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tomahawk'lar neyi bombaladı? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tomahawk'lar neyi bombaladı?

Filler tepişirken çimenler ezilir...

Çimen olmayalım.

Bu coğrafyada daha kaç kez aynı filmin yeni baskılarını izleyeceğiz?

Esad Suriye'deki saldırıda kimyasal silah kullandıysa cezaların en ağırına mahküm edilmeli. Ölen her çocuğun hesabı kendisinden sorulmalı.

ABD'nin füzelerle verdiği karşılık, ölümlerin en acısı ile yapılan katliam karşısında yeterli değildir!

Ama ya saldırıyı Esad yapmadıysa!?

Bölgedeki süreci en basit hali ile okuduğumuzda bile, kimyasal silahlarla çocukları öldürecek son kişinin Suriye lideri olabileceği ortaya çıkıyor.

Esad bunu ...
Read more : Tomahawk'lar neyi bombaladı? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 2147 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bu son şansımız! / Ahmet B. ERCİLASUN

Bu son şansımız!

Bütün Türk milletine ama özellikle kendilerini milliyetçi ve ülkücü diye nitelendirenlere hitap ediyorum. Ben de kendimi Türk, milliyetçi ve ülkücü olarak nitelendirdiğim için "şansınız" yerine "şansımız" diyorum. 

Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını ifade eden birilerini daha fazla yetkiyle donatmamak için bu son şansımız. 

Habur rezaletini, PKK militanlarının zafer işaretleriyle ve zılgıtlarla sınırımızdan girişini "Türkiye'de güzel şeyler oluyor" diye yorumlayanlara karşı bu son şansımız.     

Oslo'ya, Avrupa'daki PKK liderlerinin ayağına Başbakanlık müsteşar yardımcısı ...
Read more : Bu son şansımız! / Ahmet B. ERCİLASUN | Görüntüleme : 1141 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türklerin ''Yeni dünya düzeni'' ile imtihanı (dikkat alaycı iğnemeler içerir) Gürhan İsagiller

Resim
Geçen cuma günü namaza gitmek üzere beyaz saray'dan ABD başkanı Donald Trump ''Beast'' adını taşıyan başkanlık araçıyla ,Capitol'un ters istikametinde bulunan Washington merkez cami'ye gitmek üzere yola çıktı. Yoğun bir kalabalık ile beraber namazını kılması ardından açıklamalarda bulunun başkan Trump şunları söyledi : Güzel dinimizin Kuran-i- Kerimin emirlerine ve Peygamgerimizin (sav) ın öğretilerine tamamen aykırı davranan şu iblis örgütü DAEŞ'i ve inancımıza aykırı olarak mazlumları, Kadın ve çocuklara gaz ile saldıran Kafir Esad'a olan ...

7 Maddelik Evet gerekçelerine 7 cevap Gürhan İsagiller

Merak ettim ve Evet diyenlerin gerekçeleri nedir acaba diye. Nereden baksam acaba diye A haber web sayfasında karar kıldım .Öyle ya A Haberden daha evetçi yoktur. Maddelerin arkasına cevaplarımı da yazdım ona göre ;-)
1.
İSTİKRAR: Yeni sistemle kalıcı istikrara kurumsal garanti verilecek. Son 15 yılda ülkede istikrar sağlandı ama bu kalıcı değil, bu partiye ve kişiye bağlı bir istikrardı. Yeni sistemle bunu garanti altına alıyoruz, kalıcı ...
Read more : 7 Maddelik Evet gerekçelerine 7 cevap Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 1155 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Suriye Düğümü: Türkiye-Rusya-ABD / Metin AYDOĞAN

Suriye Düğümü: Türkiye-Rusya-ABD

Suriye ve Ortadoğu, ABD ve Rusya için önemlidir. Ortadoğu’nun petrol ve doğalgazına bağımlı olan Avrupa Birliği ve Çin için de önemlidir. O nedenle Suriye’deki çatışmayı, bloklar arası çatışma olarak görmek gerekir. Ortadoğu’daki egemenlik yarışı, kalıcı bir çatışmayı barındırmaktadır. Suriye, tarihte olduğu gibi bugün de ve Anadolu’yla birlikte; Doğu-Batı arasındaki “altın köprü”dür. Amerikalılar bu nedenle, “Suriye’yi kontrol eden Ortadoğu’yu kontrol eder. Ortadoğu’yu kontrol eden Rusya’nın ve İpek Yolu üzerinden Çin’in anahtarını elinde tutar” ...
Read more : Suriye Düğümü: Türkiye-Rusya-ABD / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 2148 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Hitler, Almanları nasıl kandırdı? / Arslan BULUT

Hitler, Almanları nasıl kandırdı?

Millî Merkez Genel Sekreteri Haluk Dural, bilgisayar sunumu olarak "Jeopolitik ve Anayasa" adlı bir mini belgesel ve analiz hazırladı. Ben bu çalışmanın sadece bir bölümünü nakledebileceğim. Şaşıracaksınız!

* * *

Resim

Dural,  Hitler'in sloganlarını o dönemin afişlerini de fotoğraflı olarak göstererek hatırlatıyor:

-Ein volk, ein Reich, ein Führer! Gror Deutfchland!

Yani, tek millet, tek devlet, tek lider! Büyük Almanya!

-Ein volk, ein Führer, ein "Ja"

Yani, tek millet, tek lider, tek ...
Read more : Hitler, Almanları nasıl kandırdı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 4124 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

"Zulümle abad olunmaz" tarihi / Selcan TAŞÇI

"Zulümle abad olunmaz" tarihi

Dün, bütün gücün tek bir kişide toplanmasıyla ortaya çıkan zulüm örnekleri vermiştim dünya tarihinden...

Ya sonra?

"Zulmedenlere ne olmuş" onu da merak edersiniz belki diye, bugün de "zulümle abad olunmaz tarihi"nin sayfaları arasında turlayalım istedim; "ibret olur" ümidiyle...

GÜCÜNÜ KAYBEDECEĞİNİ ANLAYINCA İNTİHAR ETTİ

Daha antik çağda zalimliği ülkesinin sınırlarını aşan Şang Kralı Şu, düzenlediği sapkın alemleri finanse edebilmek için halkı vergilerle eziyor, aynı vergilerle sevgilisine ender egzotik varlıklardan oluşan süs bahçeleri ...
Read more : "Zulümle abad olunmaz" tarihi / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1091 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ekonomiden dumanlar çıkıyor! / Murat MURATOĞLU

Ekonomiden dumanlar çıkıyor!

Faizler kaç? Televizyonda yüzde 13.5 reklamı yapan var. Kimin umurunda? Türkiye'de önemli olan doların seviyesidir. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefi sandığa, dolar 3.50 seviyesinin altındayken girmekti. Zira açık açık; “Ben inanıyorum ki dolar 3.50'nin de altına düşecek. Niye? Türkiye'ye girdiler durmayacak bunu göreceğiz” dedi.

Düştü mü? Ellerinden gelen her şeyi denediler; Faizleri artırdılar, parasal sıkılaşmaya gittiler, piyasayı kıstırdılar, kamu bankalarına ve kurumlarına döviz sattırdılar, bankalara rica ettiler, dinlemeyeni tehdit ettiler, yine düşmedi!

Garantili ...
Read more : Ekonomiden dumanlar çıkıyor! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1935 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Erdoğan son gün ne sürpriz yapacak?.. / Ahmet TAKAN

Erdoğan son gün ne sürpriz yapacak?..

Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret... Hemen peşinden toruna Kur'an-ı Kerim öğretirken çekilmiş fotoğrafların medyaya servisi... Sıkışıklık belli... Hedef belli... Referanduma 8 gün kala kafası hâlâ karışık olan, sorgulayan, sonucu etkileyecek önemli bir miktarda milliyetçi muhafazakâr ağırlıklı seçmen var. Sadece MHP olarak düşünmeyin. AKP içindeki kararsız seçmenler hâlâ sarayın korkulu rüyası. Doğal taban Saadet Partisi (millî görüş)seçmeni de çantada keklik olmadığını net bir şekilde gösterdi.

Bu referandumun psikolojik ve siyasi süreci ...
Read more : Erdoğan son gün ne sürpriz yapacak?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2156 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x