Zaman: Cum Ağu 08, 2025 18:57

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

ARTIK BİLİNÇ…"O.K. MUSTİ TÜRKİYE TAMAM MI???" Dr.Noyan UMRUK

ARTIK BİLİNÇ..."O.K. MUSTİ TÜRKİYE TAMAM MI???" :twisted: … Dr.Noyan UMRUK

Rudolf BAHRO, bir Dogu Alman entelektüel, aktivist. 1950'lerde Komünist Parti'ye üye oldu. 1968 Prag Baharı, komünizm'e olan inancını ciddi biçimde sarstı. 70'lerde muhalif kimliği ile geliştirdiği alternatif-demokratik sosyalizm yaklaşımı, “Artık Bilinç” teziyle tanındı. 1977'de "Doğu Avrupa'da Alternatif" kitabını yayınlayınca şimşekleri üstüne çekip, devleti karşısında buldu; Batı Almanya'ya sürüldü. Batı Almanya'da Yeşiller hareketine katıldı ve önde gelen ...
Read more : ARTIK BİLİNÇ…"O.K. MUSTİ TÜRKİYE TAMAM MI???" Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1284 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

FRANSA’DA BAŞKANLIK (III)

FRANSA’DA BAŞKANLIK (III)
Sağ ve sol terimlerinin doğuşu
‘Meclis’in Mayıs ayında açılacağı kararlaştırılmış ve Ocak 1789’dan itibaren ‘vekil’lerin seçimine başlanmıştı.
Soyluların 270 (200+70), Klisenin 291 (200+91) ve Halkın (Tiers-etat) 578 vekili (temsilcisi) toplanacaktı.
Halk temsilcilerinin 200’ü hukukçu, 100’ü tüccar, bankacı, sanayici ve geri kalan 278’i ise eşraftan (zengin köylü vb) idi. Bu 578 vekil içinde bir tek işçi, yoksul köylü ya da zanaatkâr yoktu.
İşte bu ‘Meclis’ bile Kral’ı korkutuyor ve Nisan ortalarında Paris’e 10 ...
Read more : FRANSA’DA BAŞKANLIK (III) | Görüntüleme : 787 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Siz  kimlerle yan yana "evet" diyorsunuz? / Selcan TAŞÇI

Siz  kimlerle yan yana "evet" diyorsunuz?

Sıraya dizildiler... Baktılar millet "hooop, orada bir dur bakalım" kartına uzattı elini; "aman efendim biz öyle mi dedik, her "hayır" diyen terörist olur muymuş hiç, yok öyle bir şey" geçidi yapıyorlar kürsülerde...

"Güya" ama...

Zevahiri kurtarmak için.

Diğer taraftan, "o bölücü zihniyetli akademisyen de "hayır" diyor", "o anarşist gençler de hayırcı", "şu "hayırcı" vaktiyle bak ne pozlar vermiş", "bu "hayırcı" vaktiyle bak senin değerlerine ne hakaretler etmiş" algı yoğurmacasına ...
Read more : Siz  kimlerle yan yana "evet" diyorsunuz? / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1563 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Serdar Ateş:14 ŞUBAT'TA; ENGİZİSYON RUHUNU, YAŞATANLARIMIZ VAR !

25 Aralık Hz. İsa'nın doğumunu, 31 Aralık Yıl dönümü - Nardoğan Bayramı ile karıştıran zihniyet; 14 Şubat'ta da esiyor.
Esiyor esmesine de, estikçe; hem akıldışılığı hem de taraftarlık için, ötekileştirmeci bir insanlık dışılığı beraberinde yaymaya çalışıyor.

Resim

Esasen Kapitalizm'in tüketim amaçlı pohpohladığı ve popülist hale getirdiği 14 Şubat; Anadolu'da tarım toplumlarının Aşk ve Şarap günü (diyonisos festivali) iken;
Roma'da 4. yüzyılda halen Pagan Bayramı olarak kutlanması sebebiyle hristiyan -pagan çatışmasını doğurmuştur.

Toplumca adet haline gelmiş ...
Read more : Serdar Ateş:14 ŞUBAT'TA; ENGİZİSYON RUHUNU, YAŞATANLARIMIZ VAR ! | Görüntüleme : 1079 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

FRANSA’DA BAŞKANLIK (II)

FRANSA’DA BAŞKANLIK (II)
‘Büyük İnsanlık Devrimi’ne gidiş
Bilinen sızlanmadır; Türkiye’de yer yerinden oynuyor, bizimki Fransa’daki ‘Devrim’i anlatıyor denilebiliyor.
Oysa, o büyük düşünür ne demişti; ‘burada yazılanlar özünde senin öykündür’.
Aradan ikiyüzyirmisekiz yıl geçmiş olsa da, senin bugünkü öykünün ta kendisidir.
XVI. Louis’nin krallığı döneminde, kral hem ‘Başkomutan’, hem ‘Yargının başı’ (justicier) ve hem de ülkenin bekasını sağlayandır.
Soyluların kılıçlı güçleri ‘Silahlı Kuvvetleri’ oluşturmakta, din adamları da tüm yapılanları Tanrı’nın buyruğuna uydurmaya çalışan ‘sivil güçleri’ oluşturmaktaydı. ...
Read more : FRANSA’DA BAŞKANLIK (II) | Görüntüleme : 818 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Ancak Geleceği Gören, Planlayan, Önlemini Alan Gerçek Bir Atatürkçüdür / Prof. Dr. Cihan DURA

Ancak Geleceği Gören, Planlayan, Önlemini Alan Gerçek Bir Atatürkçüdür

Atatürk diyor ki:

Bir amaca yürüyen yolcu yalnız ufku görüyorsa, yeterli değildir; ufkun ötesini de görmeli, ufkun ötesinde olanı da bilmelidir. Ben öyle yaptım, sonunu görmediğim işe başlamadım, ne yaptığımı bildim. Hiçbir işimi kaderciliğe bırakamadım. Aksine, olayların akışının ne olabileceğini önceden kestirip belirleyerek, karşı önlemleri düşündüm ve bir kararsızlığa düşmeden ânında uyguladım.

Geleceği iyi gördüm. Geçmişi bugüne taşıdım, bugünden de geleceği keşfettim. Konuşmalarımı, düşünce ve eylemlerimi ...

Erdoğan ve Bahçeli'nin gizlediği sır nedir? / Arslan BULUT

Erdoğan ve Bahçeli'nin gizlediği sır nedir?

Namık Kemal, muhteşem şiiri "Hürriyet Kasidesi"nde"

Vücûdun kim hamir-i mâyesi hâk-i vatandandır

Ne gâm râh-ı vatanda hak olursa cevr ü mihnetten."
diyor.

Günümüz Türkçesiyle, "Vücudun mayasının hamuru, vatan toprağındandır. Vatan yolunda eziyet ve sıkıntılardan toprak olursa ne gam!" diyor.

Bu itibarla, Türk gençliği, Türk milleti, Atatürk'ün sözleriyle "mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli ve en kıymetli hazinesi olan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak" için "damarlarındaki asil kan"dan başka güvenecek bir merci olmadığını ...
Read more : Erdoğan ve Bahçeli'nin gizlediği sır nedir? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2364 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Yasal yoldan soygun! / Murat MURATOĞLU

Yasal yoldan soygun!

Tabiri caizse borç içinde yüzüyoruz derler ya, ülkede borcu olmayanı zor buluyorsun. Bu borç krizi bazıları için fırsat! Telefonla dolandırmanın modası geçti, şimdi icra dolandırıcılığı gözde…

Bakın; Türkiye'de bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan nakit krediler 2 trilyon lirayı aştı… Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe girenlerin sayısı 1 milyon 321 bin kişi… Geçmiş yıllarda dikkate alındığında bu sayı 3 milyonu geçiyor. Haliyle attığın her oltaya balık ...
Read more : Yasal yoldan soygun! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1155 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gizlenen hava bombardımanı!.. / Ahmet TAKAN

Gizlenen hava bombardımanı!..

"Mehmetçik neden Suriye'de?.."

Bu soruya, elini vicdanına koyarak, tam manasıyla cevap verebileniniz var mı?..

İçine itildiğiniz siyasi kampları bir dakikalığına terk edin, El Bab'dan gelen şehit cenazelerine bakın... Gencecik fidanlarımızı ne uğruna kara toprağa veriyoruz?.. Suriye'de olup bitenlerden gerçekten haberdar mısınız?..

İktidar sözcülerinin her gün birbirini tekzip eden açıklamaları.. "El Bab son durak" diyenler.. Ardından, Rakka'ya "kararlılıkla" yönelenler. Çelişkiler ortaya çıkınca "iletişim kazası" bahanesi ile milletin aklı ve zekasıyla alay edenler!..

Amerika'ya ...
Read more : Gizlenen hava bombardımanı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2220 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD zırhlıları, Mehmetçiğe çevrildi / Saygı ÖZTÜRK

ABD zırhlıları, Mehmetçiğe çevrildi

Askerimiz, görünürde IŞİD'i temizlemek için çalışıyor ama aslında birden çok güce karşı mücadele ediyor. Suriye'den ne zaman çıkacağı da belli değil. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Fırat Kalkanı Harekatı, El Bab'dan sonra bitiyor” dediğine pişman oldu. Anlaşılan hükümet ve sarayın bilgilendirilmesinde de farklılıklar var. Cumhurbaşkanı, “El Bab'dan sonra sırada Menbiç ve Rakka'nın olduğunu” söyledi. Bu sözler bile askerimizin belki de yıllarca Suriye topraklarında kalacağının işaretiydi.

Cumhurbaşkanı “Rakka'ya da, Menbiç'e de gireceğimizi” söylüyor ...
Read more : ABD zırhlıları, Mehmetçiğe çevrildi / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1996 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148884 ileti • Toplam 46221 başlık • Toplam 25039 üye

x